Šta je novo?

iPhone 14

Procitao sam negde da ce A16 biti 11% brzi i 22% stedljiviji(naravno, jos uvek nagadjanja) od A15.Zamislite tu bateriju na max modelu.

^ ništa čudno za apple, sad su se upraksali sa njihovim čipovima da imaju snagu a jako mali potorosaci.

Presli igricu, Samsung, Qualcomm, Google i Mediatek su druga i treca klasa... Huawei ne spominjem zbog bana (niti pratim sta je sa Kirinom)... Sudeci po kojekakvim nezvanicnim vestima, bar do 2024. ce biti tako, Qualcomm nece mnogo napredovati do tada ni sa prebacivanjem na TSMC proizvodjaca (bice bolje, ali ne mnogo u odnosu na Samsung 8gen1, posto je problem i u dizajnu, a ne samo u proizvodnom procesu).

^ to jeste, i da ostave A15 na svim modelima 14 ni sledeća generacija android čipova ih ne bi dostigla.

Pa zato se uopšte android telefoni i pominju kao konkurencija jer da nadomeste zaostatak u soc performansama na androidma dobijaš bolji ekran, donekle bolju ponudu u kamerama, fancy dizajn. Sve to da bi prosečan korisnik imao razlog više da ne uzme regular iphone. A što se pro i pro max modela tiče mislim da su Best buy u toj 1000€ + kategoriji telefona. Androidi mogu samo da se kolju sa običnim verzijama IP iz gore navedenih razloga

^ jedino se ne bih složio da dobijaš bolji ekran.

Kako ne dobijaš bolji ekran? 60hz u 2021/2022. je dovoljno reći da vrlo lako može da se nađe bolji ekran, a može i u pogledu rezolucije i u pogledu prikaza na ekranu.

Kako ne dobijaš bolji ekran? 60hz u 2021/2022. je dovoljno reći da vrlo lako može da se nađe bolji ekran, a može i u pogledu rezolucije i u pogledu prikaza na ekranu.
Druže porediš apple koji nema jeftin telefon sa android koji ima telefone od 150€. Poredi ekran od 13pm sa S22U pa onda možemo reci da je bolji ekran kod Samsunga. Ne znaci kvalitet ekrana samo ako je 60hz. Kad pogledaš bilo koji ekran od apple boje su im identične. Dok kod androida je tu opšta ludnica.

Poslednja izmena:
Mislio sam obični IP 14 i s22 običn npr.. Oba su skoro ista cena ali s22 je atraktivniji i bolji display , po meni. Zato i Samsung ima porodične dragulje da stavi cenu kao IP 😅Ali opet ako si apple ekosistem regular IP će opet za većinu biti bolji izbor. Ne bio Samsungu sad u koži iako sam od s4-s9 imao samo Samsung. A za 13pm sam i sam rekao da je Best buy ako si u planu 1000€ flagshipa. Ja lično ne bih davao toliki novac za s22u kad sve meni zanimljivo imam i u s22(osim baterije) pogotovo što mi je mala saka ne mogu ni da držim 13pm, s22+/u 😂 inače sam prosledio dalje u porodici svoj ip12 i uzeo obični pixel 6 i veliki mi je u saci 🥲 tako da čekam ip14 😅

Druže porediš apple koji nema jeftin telefon sa android koji ima telefone od 150€. Poredi ekran od 13pm sa S22U pa onda možemo reci da je bolji ekran kod Samsunga. Ne znaci kvalitet ekrana samo ako je 60hz. Kad pogledaš bilo koji ekran od apple boje su im identične. Dok kod androida je tu opšta ludnica.
1. Kakve veze ima što android ima telefone od 150e, kad uzimam u obzir telefone u istoj cenovnoj klasi?
2. Vrlo sam jasno naveo da nije u pitanju samo 60hz, tako da nema smisla da mi kažeš sad "nije kvalitet ekrana samo 60hz".
3. Naravno da će biti opšta ludnica kad android ne koristi samo jedan proizvođač, nego svako na svoj način podesi ekran, pa ti možeš lepo da biraš koji ćeš, ili potrošiš 2 min da podesiš.
Svako neka koristi šta želi, nikoga ne ubeđujem ni u šta, samo sam hteo da kažem da nije tačno da ne dobijaš bolji ekran u istoj cenovnoj klasi.

^ slažem se da je bolji ekran kod Samsunga u istoj cenovnoj klasi, ja sam rekao da je bolji ekran posto 90% android sveta ima lošiji osim premijum modela kojih neka toliko mnogo.

Meni se ovo uopste ne svidja ako bude ovako.
Notch uopste ne izgleda lose 😂🤣D78F0F5D-0421-483A-8665-8657E17A4D07.png

^ znaci sistem da nateraju ljude na skuplje modele, kao i kod Samsunga. Ako hoćeš veliku bateriju, velik ekran, periskopski kamere ima samo S22U.

Nece svi bas veliki ekran.

^ slažem se, zato će PRO verzija biti skuplja od MAX. Nađu svi oni sistem kako da uzmu pare korisnicima. Ja posto volim velike ekrane opet ću ići na PRO MAX, jel obican MAX će biti oslabljeniji.

Pa posto se šuška da će razlika u ceni ip14max i ip14pro max biti oko 200$ onda vredi svakako pm zbog svih benefita pro modela

^ novčana razlika će biti, pitanje samo koliko. Izbacili su mini modele zbog jako loše prodaje. Ovako ko hoće veći ekran a ne znaci mu sto ima jednu kameru manje, A15… uzeće MAX.

Meni se ovo uopste ne svidja ako bude ovako.
Notch uopste ne izgleda lose

Bile su neke informacije pre izvesnog vremena da će pilula biti veća od one u S10+, a takođe i veći punchole u odnosu na s10, samim tim plašim se kako će taj "duo" na kraju da izgleda. Pogotovo ako crni okvir oko ekrana ostane nepromenjen.

^ sigurno neće biti jako velik, po meni je ovo bolje nego notch dok vremenom ne naprave ekrane da ispod njih može da neprimetno bude kamera i senzori.

Ovaj pill and hole na sred ekrana je toliko ruzniji od notcha…
Plus se nalazi odmaknut od gornje ivice, jezivo ruzno i beskorisno

100 ljudi, 100 cudi, a milioni ce da ga kupe kao i uvek, bez obzira na to kako taj deo izgleda 😄

U najmanju ruku notch deluje uniformnije 😃, ali mi to nije toliko vazan deo u odluci o kupovini 😃

Bas je slatka ta pilula 🥰 i kad ce vec jednom flip, da menjam ovu 11icu

Nazad
Vrh Dno