Šta je novo?

Menjačnice

U Srbiji ne prolazi isplata na karticu sa Binance.

Imam staking na cex,io u pitanju je zilliqa , nisu mi dodali tokene za mesec maj, dal i kod nekog od vas je imao isti slucaj.

Nemogu da verujem šta mi bitstamp šalje :

Additionally, by amending our Fee Schedule, we are introducing the inactivity fee for inactive Bitstamp accounts. Bitstamp will have a right to charge you an inactivity fee (10 EUR per month) in case your account balance is less than 200 EUR and no transaction initiated by you or other activity generating rewards occurred in the last 12 months. In case of such inactivity on the account with zero balance, Bitstamp will reserve the right to terminate the account.

Ma doće vreme pravi će nas od blata . Ili su gotovi ili su se dosta nakupili love

Additionally, by amending our Fee Schedule, we are introducing the inactivity fee for inactive Bitstamp accounts. Bitstamp will have a right to charge you an inactivity fee (10 EUR per month) in case your account balance is less than 200 EUR and no transaction initiated by you or other activity generating rewards occurred in the last 12 months. In case of such inactivity on the account with zero balance, Bitstamp will reserve the right to terminate the account.
Nisam dobio ovaj mail niti vidim ovaj podatak na netu niti na njihovom sajtu.

Zapravo mnoge menjacnice imaju taj inactivity fee jer na mnogim nalozima od korisnika koji su ih napustili ostane po par dolara, i x 50k korisnika - lepu sumu dobiju. Ali dovoljno je poslati i 1 USDT godisnje i nalog ce se racunati kao aktivan.

Dobro to će biti lako ako je tako. Ali ima svakakvih slučajeva zašto neko nije davno ništa nije radio na nalogu ... ostavio tamo nešto i neka stoji i jedne godine se seti da ima nešto kad ono ... nisu daleko od banaka a kripto bi trebao upravo da bude to nešto sasvim suprotno

Imam 2 walleta pa me interesuje jel bolje da sva sredstva prebacim na jedan pa isplatim ili mogu i ovako sa svakog posebno? Pitam zbog fee koji banka uzima

Pa lepo ti pise, ako je acc sa manje od 200e i nema aktivnosti. Cilj je da pogase acc sa malim iznosima ili acc bez sredstava na njima. Realno sta ce ti acc za sume manje od 200e.

Oprez za sve one koje CEXIO smara sa dokazivanjem porekla kripta, verifikacijom i ostalim "fali ti jedan papir" sr%njima:

Jedan prijatelj mi je malopre rekao da su njegovom bratu isto suspendovalii nalog a ima tamo 0.9 BTC. Jos kaze da su mu slali neke mailove pre par godina na koje nije ni odgovorio jer nije ni znao o cemu se radi.

Pretrazite mailbox, ukoliko vam je cexio ikada slao bilo kakve dodatne mailove za AML/KYC - mogu vam suspendovati nalog i zamrznuti sredstva svakog trenutka.
Ukoliko niste dobili nikakve mailove - nalog vam je bezbedan. Napominjem da prvi put ako vam posalju mail - pobegnete sto pre. Trenutna najbolja Alternativa je Binance
Nemojte ni pokusavati da prodjete verifikaciju, traze jednostavno dokumenta u nedogled. Svaki put ce naci jedno podpitanje sve dok vas ne sateraju u cosak.

Ja sam pokusao sve da im dokazem ali stvarno ide u nedogled. 11 meseci sam im dostavljao dokaze, a jedan poznanik je dostavio preko 20 dokumenata trazenih i svaki put su rekli da i dalje nije dovoljno. Takodje postoje i bezbroj drugih iskustava na TrustPilot

Jedan prijatelj mi je malopre rekao da su njegovom bratu isto suspendovalii nalog a ima tamo 0.9 BTC. Jos kaze da su mu slali neke mailove pre par godina na koje nije ni odgovorio jer nije ni znao o cemu se radi.

Pretrazite mailbox, ukoliko vam je cexio ikada slao bilo kakve dodatne mailove za AML/KYC - mogu vam suspendovati nalog i zamrznuti sredstva svakog trenutka.
Ukoliko niste dobili nikakve mailove - nalog vam je bezbedan. Napominjem da prvi put ako vam posalju mail - pobegnete sto pre. Trenutna najbolja Alternativa je Binance
Nemojte ni pokusavati da prodjete verifikaciju, traze jednostavno dokumenta u nedogled. Svaki put ce naci jedno podpitanje sve dok vas ne sateraju u cosak.

Ja sam pokusao sve da im dokazem ali stvarno ide u nedogled. 11 meseci sam im dostavljao dokaze, a jedan poznanik je dostavio preko 20 dokumenata trazenih i svaki put su rekli da i dalje nije dovoljno. Takodje postoje i bezbroj drugih iskustava na TrustPilot
Koliko si izgubio ili ti je zakljucano ako nije tajna?

Koliko si izgubio ili ti je zakljucano ako nije tajna?

Malo vise od 2000e. Medjutim uspeo sam da izvucem na kraju tako sto sam pisao zalbe na https://www.fca.org.uk/ ; https://www.supremecourt.uk/ i jos jednoj nadleznoj instituciji u Velikoj Britaniji i takodje sve njih ukljucio u mail chain. Kako sam to uradio tako su mi u roku od 1 dana dopustili da povucem sredstva, a po netu vidim da umeju da drndaju ljude i po par meseci i da traze dodatne AML provere.

Svakako veoma lose iskustvo sa njima na kraju, a član sam od 2017-te godine.

Malo vise od 2000e. Medjutim uspeo sam da izvucem na kraju tako sto sam pisao zalbe na https://www.fca.org.uk/ ; https://www.supremecourt.uk/ i jos jednoj nadleznoj instituciji u Velikoj Britaniji i takodje sve njih ukljucio u mail chain. Kako sam to uradio tako su mi u roku od 1 dana dopustili da povucem sredstva, a po netu vidim da umeju da drndaju ljude i po par meseci i da traze dodatne AML provere.

Zao mi je i ja sam clan od 2017 nikada nisam imao problema vise manje, ali uvek sam kupovao i prebacivao kripto nikada nisam podizao u fiatu

Zao mi je i ja sam clan od 2017 nikada nisam imao problema vise manje, ali uvek sam kupovao i prebacivao kripto nikada nisam podizao u fiatu
Ja saljem kripto, menjam, povlacim fiat i do sada nisam imao problema, nalog sam otvorio cini mi se 2019-te, nisam siguran, ali nikakvih problema nisam imao, cak sam povlacio fiat i za neke drugare koji posalju kripto na moj nalog, ja prodam, podignem kes i dam im.

Koliko sam razumeo cexio nema pravila kog ce da uhvate u AML proceduru. Na svom primeru a i primeru drugih svima su suspendovani nalozi a svako je drugacije koristio.

Jedan nalog je kupio 0.9 BTC i nije dirao nista - dobio je suspenziju dok ne dokaze odakle mu sredstva.
Drugi nalog je majnovao i dizao na svoju karticu
Ja sam iskoriscavao manjak njihove likvidnosti da bih kupovao cheap coine i cesto kad imam visak usdt-a stavljao na cexio pa posle povlacio nazad dakle imao sam veci broj transakcija.

Stvar je u tome da ovo nije klasicna AML proceduralna provera, jednostavno uhvate 100 naloga nasumicno, krenu da ih drndaju u nedogled jer od tih 100 barem 20 nece znati kako da istera stvar do kraja i onda im je to cist profit. Menjacnica je raspad realno, nemaju likvidnosti na odredjenim poznatim coinima da pokriju ni 2-3k $ order po trenutnoj ceni. Desavalo se vise puta da na LINK/USDT recimo ja sam drzim 40-50% orderbook likvidnosti, o cemu pricati dalje?

Cexio je jedino bio dobar pre par godina kada nije postojao zakon o digitalnoj imovini i kada smo svi dizali na karticu devize. Medjutim i tu funkciju je u vecem obimu izgubio u Februaru 2020-te za MasterCard, a i svi sad dizu OTC ili preko mene ili preko drugih clanova Bencha, em jeftinije em mirna glava.

Ovo je krenulo od skoro da se desava masovno, mute nesto ocigledno, registrovani su parcijalno u UK a delom u Gibraltaru, kupuju pozitivne ocene na TrustPilot kako bi sakrili mutnjavine ( delom kupuju delom organizuju preko nagradnih igara ). Znam nekoliko ljudi koji drze na cexio preko 40k eur uz izgovor "ma nikada nisu bili hakovani", ljudi, ako ne obrcete kripto, i ako vam samo stoji, sklonite ga pod hitno bilo gde drugde. Menjacnica nema likvidnosti, samo arbitrage botovi rade svoje, nemaju vise od cega da zaradjuju pa su krenuli u napad na korisnicke naloge.

Vrlo moguce, doduse to je odavno vec poznato ne tvoji kljucevi- ne tvoj kripto.Ja cu uskoro da uzmem nano i da prebacim 60% crypto tamo a ostatak da rasporedim po raznim stacking platformamam kako mi je i sada u principu.Ali generalno se ne treba zazati sa time na svim tim menjacnicama jasno postoji naznaka da u slucaju gubitka vaseg novca nece odgovarati i ne padaju pod okvire zemlje u kojem se nalaze(recimo Cex >UK) i ako vecina firmi je delimicno priljavjena u normalnim zemljama ali su im sredista u banana rebulikama(isto kao Cex sto kazes Giblartar)...
Tako da narode pamet u glavu i hard walet, posebno koji holdaju na duze...

Zahvali sad tim dobrim ljudima na obe aTrese kako su samo zahvaljujući njihovoj intervenciji tebi vratili lovu u roku odma, a sve ostale i dalje drkaju po tvojim saznanjima. Malo posumnjaj da se radi o finansijskoj prevari i kriminalu, malo se zabrini da otimaju milijarde od naivnih investitora i ubogoj vladi UK ništa ne daju (a dolazi kriza, duga i hladna, pa piiiiip im pas mater)... nakiti i zašećeri, poseri im se u život. Valjda su zaslužili.

Celsius je obustavio isplatu i transfer sredstava....a dokle, ne zna se.
Nadam se da druge menjačnice neće krenuti njihovim stopama u zaštiti svoje imovine.

Obaveštenje od Bitstampa

Screenshot_20220614-152055_Email.jpg

Dopisivao sam se sa suportom bitstampa i evo informacije da nebi gasili postojeći nalog potrebno je imati na nalogu 200 eu u nečemu da se nebi naplaćivala neka naknada ili priliv odliv ili neka trgovina između kripta za manje vrednosti ali da se to dešava bar jednom u 12 meseci. Nadam se da će nekom info biti od koristi

Pozdrav, ne razumem se bas u kripto ali imam priliku da neke digitalne iteme zamenim za kripto koji bi posle hteo da unovcim kod nas. Da li je onaj ECD sajt legit i moze li se koristiti za to? Da li je bolje uzeti ETH ili BTC po pitanju provizije i isplate (planirao bih da to zavrsim u sto kracem roku). Hteo sam preko EDC jer je nas sajt i navodno isplacuje na dinarski racun sto je meni ok. Hvala unapred.

Nazad
Vrh Dno