Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako je nekom bitna informacija - 2 nedelje je zadržavanje paketa na NS carini.

Meni danas prošao paket koji je 13.05. stigao u Srbiju...

Meni proslo cirka mesec dana od nekoliko, mesec i kusur od jednog, i imam par od 5og ovog meseca, i to bg carina :) sjajno se osecam, pogotovu kad nema opcije da se doplati za cainiao specialty shipping....

Kamo srece da mene ukenja da mi stigne bilo sta za 2 nedelje. Meni evo 25 dana stoje 3 paketa pitaj boga gde, posto je USPS pise da su napustili BG aerodrom 3ceg Maja. Juce mi stigao jedan paket iz Tokija u Hag za par dana, do ponedeljka ce biti kod nas sigurno i pretpostavljam da ce i ostati kod nas dobrih mesec dana kao i ovi ostali.

I posle neko kaze kako se kod nas sortiraju paketi u nekoj ogromnoj toshiba sortir masini u gpc... kroz ruke to ide paketic po paketic izgleda.

Evo primer kako Aliexpress praćenje daje netačne statuse.
Received by local delivery company, a pošiljka tek stigla u Litvaniju i njihova pošta poslala našoj da će proslediti pošiljku ka nama.
Tako da ko zna gde se u stvari nalaze neregistrovane pošiljke kada dobiju Out for delivery. Pitanje je da li su uopšte došle do Srbije ili su u nekoj tranzitnoj zemlji na putu.

Prilozi

• Screenshot_2022-05-28-22-14-25-20_57e717c094f371a1dada6567a1123b99.jpg
    Screenshot_2022-05-28-22-14-25-20_57e717c094f371a1dada6567a1123b99.jpg
    67.4 KB · Pregleda: 48
  • Screenshot_2022-05-28-22-13-58-53_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    Screenshot_2022-05-28-22-13-58-53_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    88.2 KB · Pregleda: 44
  • Screenshot_2022-05-28-22-13-37-04_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    Screenshot_2022-05-28-22-13-37-04_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    73.6 KB · Pregleda: 47
@vodka_commando

Iz niza primera mozemo da naucimo sta koji status znaci...
Received by local delivery company znaci da je posiljka u tranzitnom centru poste ciji kod nosi ( LT , HU.... ).
Za LT sam napomenuo vec ko zna koliko puta da iako postoji pracenje , postoji par netacnih statusa koji unose zabunu

SpeedPAK recimo znas samo kada stigne u tranzitnu zemlju (Obicno Nemacka ili Britanija) i tu se njihovo pracenje zavrsava.

Da meni bas jedan SpeedPAK dolazi i zadnji status od 18.05 je da je napustilo London i za sad nista novo a verovatno nece ni biti koliko se secam imao sam ranije jos mozda 2 SP posiljke i koliko se secam ovde je kraj pracenja i samo kroz neko vreme mi postar donese.

@vodka_commando

Iz niza primera mozemo da naucimo sta koji status znaci...
Received by local delivery company znaci da je posiljka u tranzitnom centru poste ciji kod nosi ( LT , HU.... ).
Za LT sam napomenuo vec ko zna koliko puta da iako postoji pracenje , postoji par netacnih statusa koji unose zabunu
Nije problem što mi znamo, već što na AliExpress-u ne znaju ili se prave da ne znaju. Ako dođe do dispute-a oni gledaju Cainiao praćenje, i onda odbiju dispute i kažu da podigneš pošiljku u svojoj pošti jer Cainiao kaže da je tamo a ne Litvaniji, Mađarskoj ili Tunguziji.
Kada su njima na Cainiao statusi pogrešni za pošiljke sa praćenjem, šta tek onda da očekuješ za one bez praćenja. Oni će ti uredno odbiti dispute jer Cainiao kaže da je u tvojoj pošti.

@vodka_commando

Stvarno nema smisla da istu pricu ponavljamo po ko zna koji put...

Statusi su oduvek takvi - nisu nikakva novost...
AE jednostavno nece vise da tolerise nemarnost Poste Srbije.

U EU nije problem da se evidentiraju neregistrovane posiljke ,
U Makedoniji nije problem da se evidentiraju neregistrovane posiljke...

mkp.jpg

Ja sam poprilicno siguran da daleko vise ljudi ima problema sa samom postom i carinom kao ustanovom, a ne pojedinacnim radnicima. Ja ne cekam nikad po 5 dana da mi postar donese paket, nego cekam po 30 dana zbog izmenicne poste i carine da propuste/posalju paket, postar donese kroz dan-dva maks kada paket prodje carinu.
Tako je, poštari rade odlično. Pogledajte komentare ljudi na AliE, uglavnom svima paketi stižu za 2 nedelje bez ikakvih problema, zato što imaju bolje uređane države.

Tako je, poštari rade odlično. Pogledajte komentare ljudi na AliE, uglavnom svima paketi stižu za 2 nedelje bez ikakvih problema, zato što imaju bolje uređane države.
Postari nose uredno samo registrovane posiljke one stizu i kod nas od 14-20 dana

Ovde ljudi kukaju na neregistrovane posiljke, one putuju po 60 i vise dana, i kad stignu njih postari nece da raznose.

Stigqo madjar sa 26.5 poslednjim, a oni koji metar dana cuce na istom poslednjem nisu jos. Tako da kapiram da mi je gomila posiljaka cozdra.

Cainao Standard for special goods: cena 3.20€
Paket 5€

15.5 poslat za Srbiju
19.5 stigao u tranzitnu zemlju
23.5 stigao kod nas
27.5 carina Srbija
28.5 GPC
30.5 tj danas paket kod mene

Još čekam UAHU pakete od 18.4, 26.4 i 28.4 kao i ona 3-4 od 5.5

Ali ovaj Cainao jeste da se plaća ali veoma brzo stižu paketi kad su registrovani i kad se vide gde su.

Naravno, od kad su uveli taj nacin slanja uvek su brzo stizale, to su registrovane posiljke i idu posebnim logistickom rutom brzom od standardne, one brzo stignu do Srbije e tu krece smaranje jer nasa carina kasni sa obradom, i da nije uvek placena opcija ima je i kao free shipping varijanta ili neka simbolicna cifra od par centi.
Uglavnom za sad najbrza varijanta otkad su ukinuli preko SG poste za nas.. tzv. Aliexpress standard shipping.

Ako imate problem sa postarima i neregistrovanim posiljkama ili bilo cim, javite se korisnickom servisu poste. Pitace vas koja je tacno posta u pitanju i kroz par dana da vidite kako stizu sve redovno :)

Ako imate problem sa postarima i neregistrovanim posiljkama ili bilo cim, javite se korisnickom servisu poste. Pitace vas koja je tacno posta u pitanju i kroz par dana da vidite kako stizu sve redovno :)
Možda ako je manje mesto, u BG ne. Kačio sam šta su meni pisali kad sam ih jurio za pošiljke

Juče stigla još dva mađara. Jedan poručen 19.04. sa poslednjim statusom Arrive at local delivery office od 19.05. Drugi poručen 29.04. sa poslednjim statusom [HU]Arrive at local delivery office od 26.05. Nikada mi ovako brzo nije stigla pošiljka od tog poslednjeg statusa. Imam ih još tri sa tim poslednjim statusom od 26.05. i one još nisu isporučene.

Poslednja izmena:
svaku registrovanu posiljku postar donese, isto dan kasnije, ali me spase jer bih inace morao da upise da je "izvestana" tj da mi ostavi cedulju da podignem posiljku. hvala postaru.
Morao bi da dodje da ostavi ceduljicu , sto otprilike znaci da predmetnu posiljku nije ni poneo na dan "isporuke" a ni prosao tvojim krajem

Morao bi da dodje da ostavi ceduljicu , sto otprilike znaci da predmetnu posiljku nije ni poneo na dan "isporuke" a ni prosao tvojim krajem

cedulja > ides do poste
zavede da je isporucio > donese na vrata
jeste dan kasnije ali da li je za 25 ili 26 dana nije bitno. mislim da to ima veze sa sistemom rada sluzbe. uvek castim a za praznike posebno. najbolji postar koga sam imao.

Evo i danas stigle još dve sa poslednjim statusom [HU]Arrive at local delivery office od 26.05. Od kada je došlo do promene sa ovim HU u zagradi, počele su brže da stižu do mene na vrata. Inače jedna je poručena 01.04, a druga 26.04.

Pre desetak dana mi je u zemlji poslata pošiljka koja je baš kasnila. Ukucam broj pošiljke na sajtu Pošte, tamo pre mesec dana stoji da je pošiljka poslata skroz od nekog drugog, a zatim i primio neko drugi, a zatim samo stoji da je poslata meni od pravog pošiljaoca. Jesu to počeli isti broj da koriste za više pošiljaka ili šta? Nije mi se ranije dešavalo to. Radi se o pošiljci u zemlji, ne iz inostranstva.

Stiglo mi danas par paketa koji stoje od 3. Maja, jos su me zvali da pokupim "paket sa AliExpress-a" iako nisam nikad uzimao odatle, moja pretpostavka je da su poslali bacvu paketa koji su stajali sto godina u izmenicnoj posti pa se nekako i moji nasli medju njima :ROFLMAO:

danas stigla posiljka UA..HU narucena 26.03. ; sa poslednjim statusom At local delivery office/center 18.04.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno