Gledas najnizi cenovni rang klime, nema sta drugo tu. Da si je uzeo prosle godine tu razliku od par hiljada bi ti nadoknadila sama klima odavno, ako bi je koristio za grejanje.Od prošlog proleća pratim ovu klimu, bila je 36k i ja rešim da je kupim, međutim nema nigde na stanju. I pojavi se krajem leta IVA5-12JR1, samo dodato ovo 1 na kraju, i nije pala ispod 38k, u većini radnji je 40k. I verovatno ću je kupiti, jer šta drugo kupiti? U tom rangu cene?
U zgradi sam tako da moram plaćati grejanje hteo ne hteo...Gledas najnizi cenovni rang klime, nema sta drugo tu. Da si je uzeo prosle godine tu razliku od par hiljada bi ti nadoknadila sama klima odavno, ako bi je koristio za grejanje.
Inverter bi samo i kupio. Mada su generalno klime poskupele, kao i sve ostalo, teško se nalazi inverter ispod 35k...Kupi bilo sta za hladjenje, ne pali se na brojeve iz kataloga.
Svaka 12-ica ce da "oduva" na leru taj prostor bez problema...
Naravno, iskljucivo inverter...
Ajd pa javi za GREE ,prva ,druga serija GREE losa ova ima da bude duplo g..noCena nije najbitniji faktor. Citao sam dosta komentara sa foruma i cini mi se da sam samo jos u vecom nedoumiciOno sto sam zakljucio je da bih Hisense ipak za sad preskocio, jer ima pomesanih isustava. Takodje kako mi je nivo buke bitan, preskocio bih VOX iako znam da se dobro pokazao i da je jeftiniji. Za Gree Muse jeste bilo negativnih komentara za ranije modele, ali mi se cini da su noviji bolji?
Izvinjavam se na malo duzem tekstu i hvala unapred na preporukama. Pozdrav!
Za te novce se može uzeti mnogo bolja klima od Midea, bar ja tako razmišljam. Kod mene u auta piše da troši 6 litara po gradu a on troši 8 litara.
Iz mog iskustva, na klizavom ćeš biti tlu ako tražiš povoljnije jer i ovo je povoljno za ugradnju u potkrovlju. Ove cene su za klasične montaže.Mislis na Daikin Sensira, tj njihov bazni model FTXC-C?
Osim toga za slicne novce sta jos ima? Napomena da sam gore stavio neke cene sa ugradnjom koje sam nasao. Ako ima gde povoljnije, molim za savet.
Zaboravio sam da napomenem da se klima montira normalno, na uspravan zid i prozor. Nije celo potkrovlje u kosinama tako da montaza nije problem, ali jeste vruce...Iz mog iskustva, na klizavom ćeš biti tlu ako tražiš povoljnije jer i ovo je povoljno za ugradnju u potkrovlju. Ove cene su za klasične montaže.
Čak su i ovo među jeftinijim cenama.
Potkrovlja su po pravilu teške ugradnje i retko se sve poklopi da se ugradnja uradi za te standardne pare jer traju duže.
Nešto će se iskomplikovati i majstori će ti skarabudziti pa ćeš morati naknadno da zoveš druge da skidaju i ponovno nameštaju jer nećeš sigurno nečim biti zadovoljan.
Reci obavezno unapred da je potkrovlje i pošalji unapred slike da ti što dolaze znaju pa da donesu sve šta treba da ti ne budze ili da zakažu drugog za 2 sata pa da ti zbrzaju i okače bezveze nešto nesigurno jer kasne.
Za neka potkrovlja ugradnja može da potraje pola dana i više.
Hvala na odgovoru,sledece godine sigurno radim izolaciju. Nego mi je ova kriticna,ne znam kako cuAmber će sigurno ugrejati obe sobe ali sa razlikom od par stepeni. Pošto nema izolacije, u većoj sobi da se postavi 25, u manjoj će biti 20 na primer. Kod mene je dobra izolacija, i opet ima 2 stepena razlike između sobe gde je amber i spavaćih na drugom kraju kuće.
Moj ti je predlog 2 klime, ali mislim da ti je LUCA 7 mala za 15m2 neizolovanog prostora.
- Midea BREEZELESS - 670e sve
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari