Приметио сам да је cex.io смањио проценат за стејковање матика на 8%, могуће да се то десило овог месеца.
Гледао сам где је најбоље да се пребаци, binance је изгледао океј, али за закључавање од 90 дана и добар проценат максимум што може је 150 матика.
На крају сам се одлучио за
nexo, прављење налога и kyc је прошао лагано.
Пребацивање матика са цекса прошло брзо, преко полигон мреже 1 матик је fee, додуше нешто је теже ишло преко компа па сам урадио преко телефона. Једино је минимум за повлачење био нешто мало већи, писало је 30 негде, али је мени стајало 100 и нешто. Много је за тест трансакцију, али на крају је све прошло океј. Само је битно дупло проверити да ли се шаље преко полигон мреже.
Е сад, проценти на нексу.
Чисто стејковање матика је 10%, +2% уколико се закључа на месец дана.
Они имају и своје лојалти програме, у зависности колико некса (њиховог токена) се држи у новчанику. Платинум ниво (максимални) је >10% портфолија изражених у доларима. Урадио сам то, пребацио нешто матика на њиховом сајту у усдц, затим и у нексо, без провизија. И након тога, стејковање матика + закључавање на месец дана је 14% (може да се добије још 2% уколико је исплата у нексо токенима што нисам урадио). Такође, ово мало нексо токена сам закључао на 3 месеца уз проценат од 9%, није ни то лоше.
Успео сам наравно да омашим за 2 дана, када се добијало 100$ до краја марта за прављење налога и убацивање преко 1000$ на налог.
Уколико је неко заинтересован, има и гомила других новчића за стејковање, већи проценти него на мењачницама другим колико сам видео, оставићу referral линк, где добијамо по 25$ (након што се убаци 100$+), not much but it's honest work.
Welcome to Nexo! Accept your friend's invitation to explore our digital wealth platform, earn rewards, and start growing your crypto assets today.
nexo.io
И даље постоје неки бонуси, ако се убаци преко 5к, међутим ту су доста закомпликовали.