Šta je novo?

Menjačnice

Resenje je prosto, uplati nekom 50$ ili koliko otprilike treba za fee, neka ti prebaci ETH ili nesto drugo, pa tamo zameni na ETH i izvuci novac. Niko nece da se bakce sa tudjim nalozima i slicno.
Ali ako te sve to mrzi, onda ostavi i ne diraj, zaboravi, pa mozda se za godinu, dve lepo obradujes.

Sta radite kad vam po ko zna koji put traze sa menjacnica porekla kripta iz 2017? I listicu iz banke o plati te godine...
Sta ako nemas dokaz odakle ti kripto? Ovi sa Bitstampa nekako te puste ako potpises izjavu da nisi prao pare i sl..
Kakva su vam iskustva?

Je li nekome ovo stiglo?

Je li fake ili zaista ovo traže?

BTW, jedini izvor kripta na Cex.io mi je od rudarenja.

Rf6LWro.jpg

Čuje jel nekome stiglo. Većinu su nas oterali jos 2018. 😁

@ laki21
nazalost traze, ja imam level 3 verifikaciju kod njih, za 2018. sam morao da saljem skrisotove sa drugih menjacnica da im dokazem odakle mi kripto koji sam depovonovao kod njih, platne liste i ostale standardne stvari i sad mi trazili za 2017. isto to da uradim. Bittrex i Poloniex za sada nisu drvili onu stvar, ima sve kod njih da prebacim.

E ovo za dinamicku IP adresu jos nisam video, zar u Engleskoj postoji samo staticna? :D

Znači zbogom Cex, lepo sno se družili...

Često putujem, menjam lokaciju odakle pristupam.

Je li nekome ovo stiglo?

Je li fake ili zaista ovo traže?

BTW, jedini izvor kripta na Cex.io mi je od rudarenja.

Rf6LWro.jpg

Mislim da to salju cisto sebe da ograde, jos uvek nije bilo slucaja da su ikome gasili acc ili pristup walletu. Jedino sto mogu da urade je da stave na hold withdraw u FIAT.
I meni je to stiglo iako sam jos na leto prosle godine dostavio sva moguca dokumenta koji su mi trazili i jednostavno su mi iskulirali zahtev za enhanced verifikaciju. Ja im dostavio sve i samo su prestali da mi odgovaraju na mailove, a kada mi je stigao mail ove sadrzine pozvao sam se na vec prethodno podnet zahtev.

Mom prijatelju su cak trazili stare racune za struju jer mu je izvor kripta bio mining. Kako on kaze, dostavio im je priblizno 24 dokumenta i prosao je isto kao i ja za enhanced verifikaciju, odnosno samo su prestali da mu odgovoraju.

Svakako uzasna menjacnica, veoma mali liquidity na mnogim coinima. Desavalo se da za Chainlink recimo koji je medju top 20 coina na cmc, na paru sa usdt-om ja sam drzim polovinu orderbooka cele menjacnice. Skroz smesno 😅

Pošto ću se prebaciti na Binance, jedno (možda glupo) pitanje - pošto majnujem preko HiveOS-a i Nanopool-a, i tu sada ima iskopanog ETHa (uskoro stižem na limit za isplatu tj isplate), da li da sačekam isplatu, pa onda da menjam adresu wallet-a, ili to mogu da uradim i sada, kako bi te sledeće isplate išle pravo na moj wallet na Binance-u?

Kupovao sam kripto Visa karticom na Krakenu. Banka odobrila transakciju, proknjizena je prema Krakenu, a kripta nema, prikazuje gresku. Koliko da cekam dase zavrsi transakcija i da stigne kripto pre nego sto pocnem da panicim?

Kupovao sam kripto Visa karticom na Krakenu. Banka odobrila transakciju, proknjizena je prema Krakenu, a kripta nema, prikazuje gresku. Koliko da cekam dase zavrsi transakcija i da stigne kripto pre nego sto pocnem da panicim?
Reseno. Kraken iz nekog razloga nije prihvatio transakciju i ponistena je. Novac je vracen na racun u banci nakon nekoliko sati. Kasnije cu pokusati ponovo.

Pozdrav, jel uspeo neko skoro da povuče devize sa CEX.io na mastercard? U mom slučaju Mobi banka. Meni je dva puta odbio povlačenje i stigne mejl od Cexa da je do moje kartic/banke. Ovi u Mobi banci kažu da transakcija nije ni stigla do nih. U januaru sam bez problema poslao pare na CEX preko iste banke a ranije slao primao pare u sekundi na mastercard, osim kad je bio onaje neki zastoj par meseci.

CEX na Mastercard ne radi već 2 godine.

CEX na Mastercard ne radi već 2 godine.
Druže, kad nije radio, prošle godine jedno vreme, kartica mi je bila zasivljena a Visa normalno dostupna. Već mesecima su i Visa i Mastercard normalno dostupne za sslektovanje na Cexu, ali za Mastercard stoji napomena da postoje neke teškoće. Za tih par meseci ja povlačio i slao preko mastercarda, ali već jedno mesec i po nisam probao da povučem i sada povlačenje vidim meni ne radi. Mene više zanima da nije nesto do Mobi banke, da oni odjednom ne blokiraju CEX.io možda? Tako mi nekako miriše .
Jel uspeva neko da povuče sa Cexa na bilo koju master karticu uopšte ?

Jel ok sad na cex da se kupi za 2000 e kripto? Nece se praviti problem oko povlacenja para posle?

Jel ok sad na cex da se kupi za 2000 e kripto? Nece se praviti problem oko povlacenja para posle?
Možeš kupiti, a niko ti ne može reći da ti sigurno nikad ni jedna centralizovana menjačnica neće praviti problema u budućnosti kad budeš hteo pare ($ ili €) da povlačiš.
Veća verovatnoća je da ako kripto povlačiš da nećeš imati problem dok za fiat ko zna.

Nažalost, još uvek ne.

Pomoć

Binannce ne koristim (retko ) registrovan sam odavno i verifikovan.

Drugag iz Srbije koji je trenutno na studijama u Svajcarskoj pokusava da se registruje. Sta god im dostavi od univerzitreta ne prihvataju, id sto ima tamo - odbijaju kazu mora račun neki ili bank statement odnosno ne moze nikakav id da bude dokaz o adresi.

Prebaci adresu na Srbij i dostavi račun infostana , struje za svoj stan na toj adresi.

Odbiju i kazu : ne moze cirilica , mora na engleskom, latinica ili prevedeno i overeno kod nadleznog organa.

Sta je najlakse da dostavi ? Na izvodu iz banke mu ne stoji adresa a i on nije na engleskom.

Pomoć

Binannce ne koristim (retko ) registrovan sam odavno i verifikovan.

Drugag iz Srbije koji je trenutno na studijama u Svajcarskoj pokusava da se registruje. Sta god im dostavi od univerzitreta ne prihvataju, id sto ima tamo - odbijaju kazu mora račun neki ili bank statement odnosno ne moze nikakav id da bude dokaz o adresi.

Prebaci adresu na Srbij i dostavi račun infostana , struje za svoj stan na toj adresi.

Odbiju i kazu : ne moze cirilica , mora na engleskom, latinica ili prevedeno i overeno kod nadleznog organa.

Sta je najlakse da dostavi ? Na izvodu iz banke mu ne stoji adresa a i on nije na engleskom.
Ja sam verifikovao preko izvoda iz banke...onaj mesečni sto mi šalju na mail..i na jos par sajtova koji su tražili takav neki dokument.
Iznose može da potni pa da fotka, da im ne šalje PDF fajl

Ako ga odbiju vise puta neka pise support-u, tako su i mene sa sbb racunom dva puta odbili, ja pisao i proslo.

NEma racun ovde. Pokusace sa svajcascrkim bank statmentom.

Ako ne prodje ni to recicu mu da pise supportu.

Jel skapirao neko logiku kojom cexio pritiska sa FT1P zahtevima o sto stvari o poreklu kripta itd ili su se nameracili bas na mene?

Sta god sam im dostavio traze mi jos. Stigli smo do toga da mi traze da slikam sve odlazne transakcije sa Binance-a koje ni nemaju veze sa njihovom menjacnicom.:oops:

Ja nisam imao problema sa njima ali čitajući iskustva ljudi sa cex-om prebacio sam se na Binance. Ne želim da dodjem u situaciju da me zatrpavaju birokratijom. To što oni rade ja bezobrazluk. Ajd da su neka velika menjačnica ali su generalno smešni.

To su bitange jedne, jos pre godinu dana sam prebacio poslednje pare od njih, imaju neku politiku daleko bilo, cak su mi bili ogranicili transakcije, pa mi je trebalo neko vreme dok sve skinem. Ionako im je volume mali za sve parove, u odnosu na binance.

Binance ne prima uplatu evra sa nasih kartica? Morao sam preko CEX-a, pa slanje LTC-a. Bas smara…

Nazad
Vrh Dno