Preporuka za Iracun u Raiffaisen banci, ne naplacuje se odrzavanje, s tim sto dobijas kartice u elektronskom obliku (mozes telefonom da placas). Ako hoces fizicku karticu onda placas oko 150 din mesecno cini mi se.Da li neko od Vas mnogo strucijnijih( citao sam u nazad dosta stranica u ovoj temi i manje-vise spansko selo za mene sa svom terminologijom ) moze da mi da savet gde otvoriti racun?
Iskljucivo mi treba za prijem novca u vidu plate. I ako bi se ovo moglo ukombinovati ili nesto najblize ovome :
1. Da je sto jeftinije odrzavanje ( ko to ne zeli)
2. Da mogu da placam racune online
3. Da poseduje mobilnu aplikaciju i za android i za ios
4. I jos kad bi ta potencijalna banka imala opciju da mogu da uplacujem novac na bankomatu bi bilo idealno!
Trenutno imam debitnu telenor karticu( starter paket se zove cini mi se) , ali ne bih kod njih jer gde trenutno zivim, pokrivenost njihovim bankomatima je ocajna..a s obzirom da nemaju fizicku poslovnicu, radije bih odabrao neku tradicionalniju banku.
Hvala unapred!
Kao što je rečeno, kada budeš otvorio iRačun u Raiffeisen-u, moći ćeš da zatražiš fizičku Dina karticu koju preuzimaš u filijali i ona se ubuduće nažalost neće slati na kućnu adresu. Novi tip iRačuna predviđa digitalne Visa i Dina kartice. Rad bez kartica predviđen je NFC očitavanjem ili putem funkcije Mobilni keš za isplatu, a uplata se vrši unosom broja računa. Fizička Dina bi te jednostavno autorizovala kao i u Mobi banci.Da li neko od vas moze da mi da savet gde otvoriti racun za prijem plate?
Ti si, kao i ja, otvorio stari tip iRačuna koji je bio važeći do 4. januara. Visa i Dina kartice su ti poslate poštom i to ostaje za ubuduće.Ja sam otvorio iracun, pre 2 meseca, dobio dinu i visu fizicki.
Ispravi me ako grijesim, ali ovo za mjenjacnicu po srednjem kursu NBS vazi za limitiran iznos koji nije pretjerano komotan za ljude sa vecim primanjima (nesto tipa 1-1.5k eura), pritom se isti "budzet" koristi i za ino placanja, zar ne?U ProCreditu Total račun ima sve što trazite: 5 podizanja na svim bankomatima besplatno (koji nisu naši), uplata na našim bankomatima (i rsd i evri), štedni računi, plaćanje online, mbank i za Android i Apple (plus Apple pay), menjačnica po srednjem kursu NBS, 10 besplatnih plaćanja. Održavanje je 595 rsd, svakako nije najjeftinije, ali nije da ima dodatnih troškova. To je sve u paketu, kartice su besplatne itd. Primetili smo da druge banke stave 300 din račun, pa kartica nešto, plaćanje nešto, te ovo, te ono i nakarika se prilično iznad naših 595 dinara. Procena je da nas kao banku, ako klijent koristi sve usluge u proseku taj račun košta iznad 1700 rsd. Pretpostavljam da je tako sa gotovo svim bankama.
Svakako ne odgovara svima isto, to je vrlo važno uzeti u obzir.
1000e mesečno. Posle toga je pref. kurs koji nije loš. Naprotiv. Ne koristi se isti za ino plaćanja.Ispravi me ako grijesim, ali ovo za mjenjacnicu po srednjem kursu NBS vazi za limitiran iznos koji nije pretjerano komotan za ljude sa vecim primanjima (nesto tipa 1-1.5k eura), pritom se isti "budzet" koristi i za ino placanja, zar ne?
Ne sporim da je to fino upakovan paket za dati novac, ali definitivno postoji jos par opcija koje su u najmanju ruku podjednako dobre (ako ne i bolje, npr. u SBER), sve zavisi od potreba. Meni je recimo ovaj limitiran iznos za povlascenu promjenu deviza eliminatorna stavka!
Kao što je rečeno, kada budeš otvorio iRačun u Raiffeisen-u, moći ćeš da zatražiš fizičku Dina karticu koju preuzimaš u filijali i ona se ubuduće nažalost neće slati na kućnu adresu. Novi tip iRačuna predviđa digitalne Visa i Dina kartice. Rad bez kartica predviđen je NFC očitavanjem ili putem funkcije Mobilni keš za isplatu, a uplata se vrši unosom broja računa. Fizička Dina bi te jednostavno autorizovala kao i u Mobi banci.
Ti si, kao i ja, otvorio stari tip iRačuna koji je bio važeći do 4. januara. Visa i Dina kartice su ti poslate poštom i to ostaje za ubuduće.
Mozes naravno, pretpostavljam da prilikom otvaranja trazis i fizicku karticu, neka me ispravi neko ako gresim. I ja sam otvorio staru verziju Iracuna (par dana pre nove godine), dobio fizicke kartice, dina i visa, ne placam nista. 😀Samo me jos zanima, da li ja svakako mogu da trazim da mi izrade i fizicku karticu?
Nažalost, to nije moguće. Za novi tip iRačuna se zahtev podnosi u papirnoj formi u filijali.Prilikom otvaranja trazis i fizicku karticu.
Ne, fizička Visa je dodatnih 1000 din godišnje, na tih 150 din mesečno. Za 150 din, doija se isključivo dinarska Dina.Tih 150 dinara je ako hoce fizicku VISA karticu a, moze i besplatna DIN, vec su pisali u Rajfajzen temi![]()
Pa, samo direktno u filijali i dobijaš fizičku karticu, što si i napisao ("fizička Visa"). Fizičkih karica nema u iRačunu, tako da se zapravo menja tip računa?150 dinara mesečno se plaća održavanje ako u filijali otvorite Račun sa osnovnim uslugama (koji podrazumeva samo Dinu) ili Tekući račun (sa mogućnošću izdavanja Visa i Dina kartice uz godišnju članarinu od 1000 dinara mesečno) i nema naplate održavanja ako se iRačun otvori video identifikacijom na daljinu.
Da, ja sam pobrkao za ino placanja, ali znam da je bilo neke veze sa kursom... Recimo, znam da su ljudi pisali da postoji neka zackoljica i evo pronadjoh sta je covjek pisao jos prosle godine (ne znam da li se nesto promijenilo u medjuvremenu):1000e mesečno. Posle toga je pref. kurs koji nije loš. Naprotiv. Ne koristi se isti za ino plaćanja.
Pored toga, čusmo ovde da ProCredit uvek koristi dinarski račun za ino transakcije i onaj loš kurs banke za kupovinu evra, tako da se u tom slučaju čak i Raiffeisen isplati više većini ljudi.
Po tom tarifniku i ProCredit naplaćuje 1% na transakcije karticom u inostranstvu. Onda su, kad se sve sabere, čak i nepovoljniji nego Raiffeisen.
Ne, ne menja se tip računa. Opštim uslovima za debitne kartice je za izdavanje kartica u fizičkom obliku predviđeno onako kako navodim tj. naplaćuje se samo članarina za Visa karticu (jer se taj zahtev podnosi na papiru i to sa korporacijskog aspekta za banku predstavlja trošak da čuva taj papir 10 godina). Ako ti je službenik banke promenio tip računa, uloži prigovor na to.Pa, samo direktno u filijali i dobijaš fizičku karticu, što si i napisao ("fizička Visa"). Fizičkih karica nema u iRačunu, tako da se zapravo menja tip računa?
Aha, ne, nemam taj problem. Ja sam i otvorio račun u filijali, vodeći se ovim NBS alatom, ali sam preskočio Visu, jer, šta će mi dve dinarske debitne kartice (u inostranstvu svakako ne bih plaćao dinarima). Naravno, na datom sajtu-pregledu se ne vidi da je moguća opcija izdavanja fizičke kartice i u sklopu iRačuna.Ne, ne menja se tip računa. Opštim uslovima za debitne kartice je za izdavanje kartica u fizičkom obliku predviđeno onako kako navodim tj. naplaćuje se samo članarina za Visa karticu (jer se taj zahtev podnosi na papiru i to sa korporacijskog aspekta za banku predstavlja trošak da čuva taj papir 10 godina). Ako ti je službenik banke promenio tip računa, uloži prigovor na to.
Da, ovo je zaista super stvar, takodje sam koristio par puta licno. Ali treba imati na umu (bar za vece iznose) da se poslednjih par nedjelja na nekim mjenjacnicama dobija bolji prodajni kurs za dinare od srednjeg kursa NBS.Još jednom, za AIK fleksi devizni račun:
Plaćanje tom MC u dinarima, ili podizanje dinara na AIK bankomatu, zadužuje devizni fleksi račun po srednjem kursu NBS.
Super stvar.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari