Šta je novo?

Veš mašine

Da li mašina uzme dovoljno vode?
Reko bi se da je neki poremećaj sa količinom vode koju uzima, tj. da je uzima premalo.

Nivo vode određuje presostat, i sada ove moderne fancy mašine imaju i do 4 različita nivoa, zavisi od količine veša i programa.

Da li mašina uzme dovoljno vode?
Reko bi se da je neki poremećaj sa količinom vode koju uzima, tj. da je uzima premalo.

Nivo vode određuje presostat, i sada ove moderne fancy mašine imaju i do 4 različita nivoa, zavisi od količine veša i programa.

Moguce da je to, jer one kapsule ostaju razmrljane.

Kako najsigurnije da proverim to? I sta je resenje?

Pa nemam pojma.

Gledaj kada puni vodom, koliko se napuni. Ako postoji mogućnost, zaustavi je usred programa i pogledaj koliko je veš zaista mokar.

Pusti je praznu bez veša, pogledaj koliko vode uzme.

Odjednom je prestala da cedi i ispira ves kako treba.
Pa ako je prethodno radila kako treba, onda je nešto do mašine.
Ne može sad odjednom da ne znaš da je napuniš ili da odabereš program; nije to kvantna fizika :)
Servis kao servis, pokušaće da odbije reklamaciju. Servisiranje mašine u prvih 6 meseci se radi samo uz saglasnost kupca.

Bice potrebna jedna uska veš mašina (45cm) što se puni odozgo.
Koje marke (brendove) preporucujete, eventualno koji model...?
Koje ne preporučujete nikako?
Da li Beko i Gorenje, Wirpul (po Vuku) dolaze u obzir?
Ko od zvučnijih i jačih proizvodjača ima dobe-kvalitetne mašine sa punjenjem odozgo?
Boš, Miele, AEG, Elektroluks i sl. ?

Ko je serviser za AEG i Elektrolux ?
🖖

Mislim da Bosch i Miele nemaju mašine sa punjenjem odozgo. Ovi ostali imaju.

OK, sad sam bacio pogled na Miele sajt (Nemačka) i imaju nekoliko. Bosch nigde nema nijedan prikazan...

^^Imaju li kod nas, daleko je Nemačka...?

Ono što nalazim kod nas od punjivih odozgo a da su zvucna imena su AEG (2 modela, 1200 i 1500 obrtaja centrifuga 7 i 6kg, stariji i noviji model mislim) i Elektrolux (3 modela).
Valjaju li Beko punjive odozgo?
Ko servisira AEG i Elektorlux?

Pa nema na našem sajtu, ali kod njih možeš uvek da poručiš ako ti nije hitno. Ali su im cene za te topload modele baš napucane.
Verujem da su AEG i Electrolux sasvim dobre.

Evo ti za EL
Bolje je pitati kakvi su im serviseri u BG, znaju li raditi ili su fušeri, spori u dolasku i nabavci delova ili su brzi i dobri...

Znamo da su Bosch i Gorenje servisi dobri.
Snajka mi kaze da su veoma zadovoljni sa svojim Virpul servisom i majstorom kojeg uvek traze da on dođe.

A kakvi su AEG, Beko (ne pucaj negativne :) ) i Elektorlux servisi, zvanicni?

Ono što nalazim kod nas od punjivih odozgo a da su zvucna imena su AEG (2 modela, 1200 i 1500 obrtaja centrifuga 7 i 6kg, stariji i noviji model mislim) i Elektrolux (3 modela).
Valjaju li Beko punjive odozgo?
Ko servisira AEG i Elektorlux?
Zar Beko ima sa punjenjem odozgo?
Pa nema na našem sajtu, ali kod njih možeš uvek da poručiš ako ti nije hitno. Ali su im cene za te topload modele baš napucane.
Verujem da su AEG i Electrolux sasvim dobre.
Electrolux jeste dobar proizvodjac.
Bolje je pitati kakvi su im serviseri u BG, znaju li raditi ili su fušeri, spori u dolasku i nabavci delova ili su brzi i dobri...

Znamo da su Bosch i Gorenje servisi dobri.
Snajka mi kaze da su veoma zadovoljni sa svojim Virpul servisom i majstorom kojeg uvek traze da on dođe.

Ja sam cuo da se za Beko dugo delovi cekaju.

LoL nisam znao da se boduje, mislio sam to je samo reakcija na post, poskidao sam svima izvinjavam se, nije bilo primereno. poceo sam da reagujem od kad mi je zabranjeno da pisem.

Treba i meni preporuka za veš mašinu, stara upravo ode u večna lovišta... Gledam nešto oko 60k rsd, prelistao sam malo temu. Vidim da se najviše fale LG sa DD i Bosch S6. Ove su mi zapale za oko:
LG F4WV3S9AIDD
Bosch WAU28T61BY
Gorenje WS 947LN
Ili neka četvrta?

Neka sugestija? Moram do sutra da poručim, stara počela da se raspada u trenutku kad se nakupilo veša. ( :
Gledam i neke preporuke iz ove teme, po specifikaciji iste mašine kao ove iz mog izbora, a poprilično jeftinije (100+ evra). Koliko uopšte imaju prednosti ove skuplje, kvalitet ili samo noviji model?

Razliku u ceni može da napravi i broj programa (softverski), iako neki programi nemaju neku svrhu. Ili prosto ih tako pozicioniraju. Ja lično sumnjam da ima ikakve razlike u kvalitetu između mašina Bosch serije 4 i serije 6, a još manje između mašina iste serije. Samo neke dodatne opcije naplaćuju.
Među ova tri modela koja si naveo, sa LG i Bosch mislim da ne možeš da pogrešiš. Gorenje bih ja lično izbegavao u ovom budžetu, mnogo je to novca da se sa njima zezaš.
Vidim da LG reklamira da ima inox lopatice u bubnju, lepo što se polako vraćaju ka tome.

Gorenje sam postavio reda radi, imao sam loše iskustvo u prethodne ~3 godine sa par različitih Gorenje uređaja pa mi se nešto i ne kupuju. LG i Bosch su modeli koji imaju ove preporučene tehnologije u toj klasi za ~60k dinara. I sam najviše vučem ka LG-u, mislim da je zbog one Like a Bosch... reklame. ( :

Ma Gorenje se vise ne kupuje, djubre najvece bukvalno za sve od bele tehnike. Lepo izgleda, radi katastrofa.

Poručen LG, ne mogu više da gledam veš mašine, zabole me glava, celu temu pročitah. ( :

Koristite li Calgon ili neko sredstvo za "odrzavanje" masine?

Ja s vremena na vreme pustim program za čišćenje uz kesicu sode bikarbone u posudi za prašak.

Limuntus u prazan bubanj, par kesica, na 90C i kada masina bude pustala vodu, posmatraj sta sve izbacuje :D

Kod mene jednom mesečno uključimo program za održavanje mašine i u bubanj stavimo malo praškastog deterdženta.
Jednom u šest meseci koristimo sredstvo za čišćenje mašine i uklanjanje kamenca, takođe na istom programu.
Može i standardni program na 90C, ali malo duže traje.

Može li sirće, bez soda bikarbone?

Poslednja izmena:
Može sirće, soda bikarbone ili limuntus
Limuntus i sodu kupite na meru a ne u kesicama

Ja nisam nikad čistio, i ništa nije falilo ali bude prljav bubanj to mu dodje prirodno okruženje

Nazad
Vrh Dno