nije mi problem da preskocim bilo koju igru, nigde to nisam rekao 🙂 igru sam kupio i igram je, ako mi se ne svidi preci cu na drugu (kao i milion puta do sada)
ne, takodje ni ovo nisam nigde rekao. Ne znam zasto se (izuzev shin-bojan) moje pitanje cita na pogresan nacin i odgovara mi se agresivno?
Pitanje je bilo, zasto ljudi misle da bi se njihovo igracko iskustvo upropastilo uvodjenjem mogucnosti izbora tezine igre ako bi oni i dalje mogli da igraju na nekom nightmare ili cemu god?
To je sve sto pitam, bez osude bilo koga, bez ikakvih gluposti da meni neko treba da udovoljava ili bilo sta, pitanje je za razmisljanje i diskusiju (ako neko hoce), ako nece nek ide da igra super mario 🙂
Ne možeš da implementuješ tako prost i crno-beo sistem bez da pretvoriš igru u Ubisoft i pomeranje slajdera za HP i damage neprijatelja.
Rekavši to, problema ima mnogo. Jedan je je u tome što su odvrnuli sve slajdere na max i ostavili tako. Drugi što su izbacili nedovršenu igru. Treći što su počev od Dark Souls 2 krenuli postojano da gaze u "artificial difficulty" teritoriju da bi svaka naredna igra nadmašila prethodnu po pitanju težine, kao da imaju neku nezrelu potrebu da viču ljudima "evo, teška igra, vidite kako je teška, to izgleda frajerski kad se opisuje po sajtovima!"...zaboravljajući da su izgrafili reputaciju na tome što je bilo teško ali i fer. Sada su zarad težine zaboravili na fer i omašili onaj delikatni balans između zabavne i frustrirajuće igre.
Sledeći problem je što su pokušali nešto potpuno novo ali zadržali stare navike bez da adaptiraju svoj dizajn, koji je funkcionisao ok (manje-više) u starijim igrama koje su bile na isti kalup pa si mogao da kopiraš sisteme, ali se ne prevodi dobro na ovu. Neko je lepo opisao to, igra je Dark Souls 3.5...hteli su nešto novo ali su napravili extenziju te igre, sa sve zezancijama.
Naravno, ne može da se ugodi svima ali mislim da su odbili mnogo ljudi, ne samo novajlije već i veterane, koje nisu morali. Igra je stara svega...koliko, mesec dana? Hype prolazi, stvari počinju da bodu oči i kako bude prolazilo vreme mane će biti sve primetnije. Koliko sam video, pritužbe se svode na ono što sam i sam pisao: svet i istraživanje su dobri, borba i neprijatelji kvare utisak.
Logično je da mana ima, igre nisu savršene, problem je što From nikad nije uspevao da ih ljudski identifikuje i ispravi, oduvek su kuburili sa post-release balansom...