Šta je novo?

Elden Ring

Ne znam zašto se kritikuje @jurodivi ja zbog takvih kritika i gledam šta ima u temi.
Iako se ne slažem sa svime, drago mi je da postoji kritički osvrt pogotovo na borbu koja je loše rešena.

Neki ljudi su gori poklonici od igrača Nintenda (setite se svakakog Zeldinog izlaska, kao osmo svetsko čudo da je sletelo)

Zato što očigledno troluje. I sam kaže da igra igru, i materiju poznaje sasvim solidno.

Pazi borba u FROM naslovima ne valja?!
Milioni PVP igrača verovatno beru cveće po serverima i gađaju se ljubičicama.

Nema potreba da se vrijedjate. Nije jedan nije u pravu, realno.
Igra nije losa, al nije ni masterpiece bez mane.
Vazi za svaku igru inace, sem za Nintendo igre 😝

Nego ja danas opet igrao malo, ***a kad je zarazna.
Htio da probam taj izvikani mimic spirit.
Znam da sam ga ubio i dobio neki dan, u onom podzemnom gradu, al vidim da ga nema u menu da ga izaberem.
U cemu je fol, jesam li glup ili sta?

Usput ako neko hoce da mi u kratko kaze kako doci do onog ogromnog dvorca koji se vidi u dolini sa viseceg mosta?
Ne znam ni kako se zove, inace bi googlao, da vas ne peglam tako nervozne 😁

Moraćeš da mi kažeš gde je taj most i u kom smeru gledaš, ne znam ovako napamet...

Zlatan sigurno misli na Shaded Castle na Altus Platou.

Ja obrcem vec drugi put igru, probao sam dosta souls like igara jer sam se navukao na dark souls , nioh 1 je bio ok , nioh 2 sam probao i batalio posle 1h jer mi izgleda kao svetelce korejanske mobile igre, mortal shell je bila odlicna ali kratka.
Ovaj elden ring je fenomenalan i posle 80h jos uvek naidjem na nove delove.
Assassins creed sam batalio posle 40h jer se igra ponavlja non stop.
Nema igre kao Elden Ring , witcher 3 mi je jedna od omiljenih igara ali witchera krasi prelepa prica dok je u elden ring svet , ostrazivanje i fenomenalna borba.
Ne kapiram onaj snimak bas jer ne znam sta je problem, zelite da AI tacno predvidi gde gadjate i time obesmisle range napade?

Jurodivi zamera upravo to, što AI "vara" tako što neprijatelji neprirodno izbegavaju ranged napade. Meni to lično ne smeta, jer ih ni ne koristim, kod mene svi idu pod mač (bato). A ER je i pored svih "mana" najzarazniji i najbolji souls do sada. Iako mi je DS najdraži.

Jurodivi zamera upravo to, što AI "vara" tako što neprijatelji neprirodno izbegavaju ranged napade. Meni to lično ne smeta, jer ih ni ne koristim, kod mene svi idu pod mač (bato). A ER je i pored svih "mana" najzarazniji i najbolji souls do sada. Iako mi je DS najdraži.
Pa u trenutku kada pokrenes range napad ai krene da izbegne a to bi realno radio i igrac, moguce je predvideti i svejedno pogoditi neprijatelja, nije ovo savrseno uradjeno ali nisam imao problema sa range napadima cak je i dosta lakse od melee opcije.

Pa u trenutku kada pokrenes range napad ai krene da izbegne a to bi realno radio i igrac, moguce je predvideti i svejedno pogoditi neprijatelja, nije ovo savrseno uradjeno ali nisam imao problema sa range napadima cak je i dosta lakse od melee opcije.
Ma dobro, verovatno nije uvek slučaj. Ja sam to primetio npr. u Stormveil Castle, kod onog minibosa koji je sastavljen od delova tela. Doduše i ja sam varao, jer sam ga gađao iza vrata kroz koja ne može da prođe, ali izbegavao je strele dok je bio okrenut leđima. Nije da mi nešto kvari doživljaj, jer kao što napisah, borba mi se zasniva na seckanje katanom, strele samo u izuzetnim slučajevima.

Poceo da igram konacno. Malo mi je konfuzno ovo sa otvorenim svetom u startu, ne znam gde bih pre i gde je najbezbednije, sta da radim prvo... Ali necu se sluziti youtubeom, idem u istrazivanje na moj nacin.

A onda klasika, naleteh na 3 4 vuka i cao, death n.1 od hiljadu :)

Inace, bas lose radi na PS5. Responzija za dodge mi je uzas.

probao na tastaturi i mišu i nikako ne preporučujem. uspeo da stignem do konja i batalio. neigrivo je ovo bez kontrolera

Evo danas sam na jedvite jade pobedio neku Rennal-u. To mi je druga, ta neka velika runa. Nisam igrao do sada ovakve igre i sada vidim da je OK to. Jako mi smeta ta neka tuga i melanholija u čitavom svetu, koji sam do sada otkrio. Sve je u nekom propadanju, nema nikakvih stanovnika, samo neprijatelji. Prazno i mračno. Inače dobra je igra. Samo ne znam da li ću stići da je odigram drugi put, pošto će se svet raspasti i istruliti u međuvremenu. :)

Čekaj samo da kreneš sa NPC questovima...

DEX/FTH:

deef4YB.jpg

U poslednje vreme sam solidno depresivan i atmosfera u igri je oslucila da bas saoseca sa mnom. Strava melanholija. Uzivam. Ulubicu fotelju kako stvari stoje, a kontroler ako prezivi, preziveo je, to je bila njegova duznost da radi.

Elem,
10 sati igranja i "nista nisam uradio".
Trazio rest placeove, otkrivao mapu. Da vidim gde sam sta sam.
Levelovao malo i sad moze da se pocne posle "tutorijala". 10 sati u Valhali poredjenja radi (jer je jelte, isto ogromna) i zeleo sam sebi da iskopam iris.

Jurodivi zna vise lokacija u igri i likova, nego ja imena rodbine. Kapa dole.

Moraćeš da mi kažeš gde je taj most i u kom smeru gledaš, ne znam ovako napamet...
Most kod "bridge of iniquity" grace site.
Al nasao sam kartu i skontao sta i kud.

Krenuo da odirgram neki 30min, i zaglavim 3h.
Legnem u neki kovdzeg pa u drugi, pa treci itd.😁

97h i 121lvl, i jos uvijek otkrivam nove lokacije WTF

Dobro misa mu ako uzmem ovo koji je smislen kontroler a da ne bacim sad neke pare posto bukvalno mi ne treba ni za sta vise u zivotu?

Uzmi neki sa pečurkama za 2k dinara. Ne treba ti ništa bolje.

Je li baš toliki pakao igrati EL na M+K? Nisam ni za jednu drugu igru video da se toliko priča o tome.

Ortak igra M+K i baš ga pitao kako je, kaže da mu je sasvim lagano, uz neke minimalne izmene kontrola (mislim da je komande sa strelica je prebacio na number row 1234, gledao po netu šta predlažu kao najbolje opcije). Ali znam da on nikad nije igrao konzole pa mu je možda opet to lakše nego da se prebacuje na kontrolere.

Neko moje mišljenje. Igranje souls igara bez kontrolera je isto kao igranje vožnji bez volana. Može da prodje ali nije to to.

Ja sam pre par godina krenuo da igram Dark Souls 1 na M+K i doslo mi je da se roknem. Dosao sam fazon do prvog, mozda drugog checkpoint-a i reko ovo ovako nece ici, jer me tek ceka ludilo, a toliki mazohista nisam.

Posle nekog istrazivanja, u skladu sa primarnom zeljom da igram DS na njemu, odlucio sam i kupio XBox One kontroler i do dana danasnjeg nisam pipnuo ni DS ni bilo koju drugu igru od From-a. Ako nista drugo, bar sam isti kontroler solidno koristio za neke druge igre, tj svaki put kad mi je neka igra lezi za kontroler. FPS npr u zivotu ne bih igrao tako.

U skladu sa mogucnostima sam kupio ovu neku spec verziju za svega 50e. Doduse, posle sam dokupio i onaj njihov wireless adapter za jos 20e, jer mi preko bluetooth-a nesto nije najsrecnije radilo, ali zato sa adapterom zaista radi besprekorno.

1648462812127.png

Nazad
Vrh Dno