Šta je novo?

Platne kartice za Online internet placanje (FAQ u prvom postu)

@Sunshine4747 probao sam da se izlogujem pa ulogujem i na telefonu, kompu i tv-u i sve po starom. Pokušao sam i da idem na refund ali ne dozvoljava da li zbog toga sto mi stoji da je premium pauziran 02.01. pojma nemam.

@uji sad ću da vidim da im pišem…
Kakve su te master standard i visa debit paywave?
Ja imam visa elektron, ovu visa debit pripejd i dinu.

@stevan10 ova sada zamenjuje Electron, ti verovatno imaš verziju bez brojeva i CVC koda, ta je identičnog dizajna i nešto tamnija u odnosu na ovu koja se izdaje sada:
visa .jpg
i ovo je MC Standard
IMG_20211227_180859.jpg
Obe mogu da se vežu i za evro devizni kad je u pitanju ino potrošnja uz tvoju napomenu ako tako želiš.

Da,da ja ima tu bez brojeva i cvc koda.
Za te dve kartie se ne placa nista dodatno u aktiv paketu?

@stevan10 ne plaća se ništa dodatno, čak i MasterCard installment kreditna je takođe uključena u set bez članarine.

Za installment znam, imao sam je dok sam bio prijavljen za stalno ali kada sam menjao posao posle nisam mogao da izvadim jer trenutno nisam za stalno...Jel može zahtev za ove dve kartice da se podnese online ili mora u poslovnicu?

@stevan10 probao sam preprošle godine preko Komecentra u slobodnoj formi da priložim zahtev sa potpisom iz lične karte (jer sam tako otvorio Start set), međutim, odgovorili su mi kratko da se zahtev podnosi isključivo u poslovnici lično. Mislim da će se to promeniti tek kada NLB bude apsolutni vlasnik objedinjene banke.

Koliko je provizija za placanje racuna i sl. ?
Otp su poskupeli i mislim da je stvarno preskupo.

@Miki_ Pitaš za Kombanku? 30 osnovni, 15 Start, Aktiv, Klasik, dok u Premijum setu ne naplaćuju. Ukratko, Raiffeisen ne naplaćuje nevezano za tip računa, AIK u paket računima (Start i bolji), Račun Plus bivše mts (Poštanska), Europlata Premija Eurobanke i Privilege Credit Agricole takođe imaju uključene naloge u sklopu održavanja. Detaljnije imaš na:

@Miki_ Pitaš za Kombanku? 30 osnovni, 15 Start, Aktiv, Klasik, dok u Premijum setu ne naplaćuju. Ukratko, Raiffeisen ne naplaćuje nevezano za tip računa, AIK u paket računima (Start i bolji), Račun Plus bivše mts (Poštanska), Europlata Premija Eurobanke i Privilege Credit Agricole takođe imaju uključene naloge u sklopu održavanja. Detaljnije imaš na:

Pitam generalno za sve banke. Ja koliko znam oko 15 din se krece provizija (u mts banci je bilo besplatno)
U otp je bilo 19din,sad je 35din
Ja mislim da je to previse.

• Like
Reagovanja: uji
Da li neko ima informaciju kako mogu da platim račun u Hrvatskoj u kunama iz Srbije? Sve banke koje sam zvala izdaju devizni račun u eurima i vrše ispatu u eurima. Pokusala sam da platim preko transferwise ali mi je istekla intesa internet kartica. Jedino su mi u eurobanci rekli da mogu da otvorim devizni u evrima a da primaocu legne novac na ziro racun u kunama ali provizija je jeziva.

Probaj aircash, mozda ima tu opciju.
@stevan10 onda probaj sa žalbom na online bankingu (za mobilni obavezan desktop user agent)
Gornji desni ugao, ikonica pisma, odeljak „platne kartice" i opiši sve navedeno, pošto su transakcije već izvršene.
Za ubuduće, izvadi Master Standard debitnu, jer imaš pravo na nju u Aktiv setu i trebalo bi da se za ino plaćanja ne obračunava dodatno 2% kao kod Visa kartica (ovako je od 1. u UniCredit-u, Master u Kombanku nemam). Naravno, takođe i Visa Debit PayWave možeš da tražiš ako želiš.
Ne ide vise mc standard u aktiv setu. Jedino mc installment. Doplacuje se mc standard... Imas u Premium paketu visu gold koja je isti fazon kao mc standard (odlozeno na 30 dana).

Ne ide vise mc standard u aktiv setu. Jedino mc installment. Doplacuje se mc standard... Imas u Premium paketu visu gold koja je isti fazon kao mc standard (odlozeno na 30 dana).
Ne kreditna MC standard, no debitna je deo Aktiv seta.
Kako mogu da platim račun u Hrvatskoj u kunama iz Srbije?
PaySend-om direktno na IBAN. Nebitno koju karticu ćeš koristiti za slanje. Samo za prijem novca u Srbiji je bitno imati striktno MasterCard.

Ne kreditna MC standard, no debitna je deo Aktiv seta.

PaySend-om direktno na IBAN. Nebitno koju karticu ćeš koristiti za slanje. Samo za prijem novca u Srbiji je bitno imati striktno MasterCard.
Hvala na odgovoru, znači mogu da stavim da mi skinu novac sa dinarskog, a njima da se konvertuju kune na racun?

@Pink World koliko sada vidim, opcije za prijem lokalnih valuta su povučene i samo je evro u opticaju, kako za nas, tako i za njih. Ovako nešto u međuvremenu nađoh da nudi i Western Union, što znači da upotrebom tvoje kartice uplatiš na HRK IBAN, relacija je sledeća: dinarski račun -> evro po kursu banke > Visa/MasterCard+WU provizija > HRK IBAN
ako ti je kartica vezana za devizni radi potrošnje u inostranstvu, banka će zadužiti evre bez konverzije

Zvala sam western union, piše im na sajtu da može ali to važi samo za Crnu Goru, a ka ostalim zemljama primalac mora da dodje po novac, nema uplate na racun. Sad su mi potvrdili da ipak ne mora u kunama, mogu i euri( valjda na taj isti IBAN) tako da je lakša situacija

@Pink World u suštini, oba ova načina ti se baziraju na SEPA transferu odn. platnom sistemu unutar evrozone. Ne mogu da tvrdim da je autokonverzija u lokalnu valutu onda tako moguća, jer se nisam susreo sa tim. Utoliko, nalazim samo informaciju da SEPA obuhvata samo transfere u evrima, ali ne i u kunama. Jedino da doznaš ako je taj IBAN primaoca viševalutni odn. da li prometuju u evrima.

Kako da vidim na koji nacin mi je vracen novac sa alija. U pitanju je racun u otp banci i nema nigde da je novac vracen,u pitanju je sitnica od 1e to je oko 120din,a na racunu nije legao taj novac ni priblizno. Racun je dinarski. Proslo je dosta vremena.

@Miki_ proces povraćaja novca na karticu može da potraje i do 40 dana, plus računaj još okvirno 5 radnih dana na knjiženje od strane banke. Ovo je uopšteno, ali praksa je da se reši posle 20tak ili mesec dana. Ako negde zapne, odeljenju za kartice šalješ upit za potraživanje na osnovu koda transakcije, datuma zaduženja i trgovca da joj pronađu trag, jer desi se i to da se vrati na partiju banke.

@Miki_ proces povraćaja novca na karticu može da potraje i do 40 dana, plus računaj još okvirno 5 radnih dana na knjiženje od strane banke. Ovo je uopšteno, ali praksa je da se reši posle 20tak ili mesec dana. Ako negde zapne, odeljenju za kartice šalješ upit za potraživanje na osnovu koda transakcije, datuma zaduženja i trgovca da joj pronađu trag, jer desi se i to da se vrati na partiju banke.

Ma proslo je sigurno 2 meseca,nego sam u fazonu nisam za 120din,ali opet pomislim,nije do novca nego je stvar principa. Da vidim gde je zapeo novac.

Ma proslo je sigurno 2 meseca,nego sam u fazonu nisam za 120din,ali opet pomislim,nije do novca nego je stvar principa. Da vidim gde je zapeo novac.
Ako ovako pise onda banka ti maznula, meni obicno legna do 7 dana ali zna i ranije mWallet kartica,
imas broj pa neka traze po broju

Prilozi

• InkedScreenshot_10_LI.jpg
    InkedScreenshot_10_LI.jpg
    649.1 KB · Pregleda: 16
Potrebna mi je kartica za kupovinu preko interneta, koju mogu istog dana da dobijem na korišćenje. Bukvalno potrebna mi je kartica koju mogu sutra da izvadim, uplatim novac i plaćam preko interneta.

Imam račun u Mobi banci ali trenutno čekam na reizdavanje kartice...

Prvo što mi pada na pamet je iRačun u Raiffeisen banci, dobija se digitalna Visa kartica koja može odmah da se koristi za online plaćanja i da se poveže sa nekim od mobilnih novčanika ako je potrebno (RaiPay za android i Apple Pay za iPhone), ne plaća se održavanje. Jedina mana je loš kurs za evro i provizija za inostrana plaćanja.

Edit dopuna: otvara se online, a uplata ide preko njihovih bankomata (unošenjem broja računa)

To sam i ja gledao, nego nemam NFC na telefonu. Ne znam da li mi je NFC potreban za uplatu sredstva na račun kao ni da li je potrebna neka aktivacija zbog koje bi mi bio potreban NFC. Raiffeisen bankomat u mom gradu je višenamenski, sa tim ne bi trebao imati problema.

Edit: Ukoliko je samo broj računa potreban za uplatu onda je to to.

Ne treba ti NFC da bi aktivirao ni račun ni karticu, aktivira se iz mBankinga i odmah može da se koristi za plaćanje na internetu, uplata može isto bez NFC-a ručnim unošenjem broja računa. Tako da ti ni za šta ne treba NFC.

Moze li neko da mi objasni kako da privremeno onemogucim placanje preko interneta. Primam platu preko OTP i imam master gold karticu koja mi je vezana za taj dinarski paket. Hteo sam nesto da kupim na aliexpress-u, e sada prodavac hoce da mi izadje u susret i da mi izvrsi korekciju cene, ja treba da napravim narudzbinu ali da ne prodje placanje kako bi on mogao da prepravi cenu za tu. Uputise me na temi za aliexpress da privremeno onemogucim placanje u android apk, ali ja nema sanse da nadjem ovu opciju u m-bank aplikaciji. Zna li neko kako ovo da izvedem?

najlakse bi bilo da imas stedni devizni racun vec otvoren u otp (ovo se ne naplacuje i zgodno je imati bar kao racun koji je 'bezbedan' od karticnih transakcija), onda bi mogao iz mbank ili ebank za sekund da prebacis sve na taj racun, odradis to i vratis nazad koliko ti treba za dalje raspolaganje

Screenshot_2022-03-28-21-57-05-359_rs.mts.banka.jpgScreenshot_2022-03-28-21-57-12-817_rs.mts.banka.jpg

Ideš na podešavanje za karticu,..
Ako ne pronađeš ,pozovi CC tvoje banke, pitaj ih gde i kako..

Nazad
Vrh Dno