Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ip pocinje sa 178.237......, je li ovo NAT adresa?

Obzirom kako radi upload na torentima rekao bih da jeste.

Od kada sam omogućio IPv6, tako imam probleme sa YT, kako na računarima (iskoči greška sa junik ID), tako i na Fire Stick 4K MAX, preko SmartTubeNext 14.16 ("Video Source Isn't Working or Incorrect Time"). Čak i Vanced na telefonu hoće da štucne, mada ne mogu da se požalim, on radi ubedljivo najbolje.

Ne znam da li je do Pi-Hole. Kažu da treba vajtlistovati manifest.googlevideo.com, što je uradjeno, ali je greška i dalje tu i potpuno se nasumično i često javlja, najviše na Fire Stick.

Mozes li pojasniti kako si omogucio IPv6 (mislio sam da oni to dodeljuju)?

oni koji imaju ruter iza bridge modema/ont-a koji nije pod kontrolom SN, moraju sami da ukljuce IPv6, ako taj ruter podrzava...

nema šta, gigabitni UTP je ok, čim ovoliko izvlači download.
Zovi ih na besplatni broj 0800 311 312 da proslede reklamaciju.
Ako plaćaš gigabitni paket, mora prelaziti minimum 800 Mb/s

Problem je izgleda resen upgejdom firmware-a na poslednju verziju:

12944198887.png

aj odradi nekoliko testova ka stranim serverima malo udaljenijim, tipa Irska, Island, Norveska, pa okaci ovde.
Hvala unapred

Kako isključiti hdr i da li uopše može, jer nikako da pronađem tu opciju, pošto su neki pisali da on smeta slici, tj. slika je blještava? Tvje LG 4k, a uređaj je move box.

Kako isključiti hdr i da li uopše može, jer nikako da pronađem tu opciju, pošto su neki pisali da on smeta slici, tj. slika je blještava? Tvje LG 4k, a uređaj je move box.
Na sony televizoru je ovako - mozda je slicno i na LG:

picture--->picture mode--->advanced settings--->video options--->HDR

Znači ponovo nema uploada,dabogda se raspali ....

Pozz da li je moguće na move boxu da se vrati neka emisija i da se snimi na flešku?

Pozz da li je moguće na move boxu da se vrati neka emisija i da se snimi na flešku?
Rado bih probao ali kod mene ni ovo prvo nije moguće.

Što ga duže koristim sve je gori, kao da mu ističe rok trajanja. Pre neki sat sam premotao film, te preskakanje frejmova, te kočenje slike, te čuvena "Greška u reprodukciji sadržaja". Probao sam reset, dobio par minuta. Probao posle reset modema, dobio nešto više. 5 minuta filma gledao sam oko 15 minuta. Tad mi je negde pukao film, skočio sam iz fotelje, dohvatio taj krš i zamalo ga razbio. Jedva sam se uzdržao, ipak ne bih plaćao 10.000 za to zadovoljstvo.
Sad mi je jasno zašto su odredili toliku cifru iako je krš - da im ovakvi kao ja, kad polude i razlupaju taj kinez, dobro popune kasu.
Film sam odgledao na OTT bez problema a i ubuduće ću. OTT mi je bio gori od MOVE, nije mi jasno otkud toliki zaokret. Da mi nije ukućana i premotavanja, ekspresno bih ga spakovao sa mašnom i dao im da usreće nekog drugog. Da je 4-5 puta jeftiniji, čekić bi radio.

Moram da se zahvalim zlanu @jason13 koji me je uputio da izmerim brzinu i sa drugim lokacijama. Naime sada su brzine merene u Srbiji sa razlicitim provajderima putem kabla sa ruterom manje vise priblizne:

12947376357.png

Ono gde sada imam problem su brzine merene kablom sa inostranstvom:

12947485293.png

12946309824.png

Da stvar bude jos cudnija. Isti ruter mereno telefonom preko 5Ghz sa ovim stranim lokacijama daje sledece rezultate:

8253393556.png

8252507520.png

Iz ovoga se moze videti da kablovi nisu problem jer u lokalu (Srbiji) rade kako treba, ali sa inostranstvom je mnogo losije nego putem WiFI.
Sta je uzrok tome zaista ne znam (mozda neko ima ideju), da li je problem do rutera (ali opet u lokalu je sve ok) ili Supernova na neki nacin limitira PC na mrezi i usporava ih sa inostranstvom u odnosu na telefone? Na zalost nemam 5 Ghz WiFi karticu za PC kako bih ovo mogao da testiram... Svakako sam poslao mail podrsci pa cemo videti sta ce da se desi...

Ja ne znam internet provajdera u svetu koji će garantovati punu zakupljenu brzinu ka bilo kojoj lokaciji u svetu... Ako neko zna takvog neka mi javi jer sam za 20 godina korišćenja internet usluga promenio sve provajdere i uvek sam imao oscilacija pogotovu van Srbije.

Ja ne znam internet provajdera u svetu koji će garantovati punu zakupljenu brzinu ka bilo kojoj lokaciji u svetu... Ako neko zna takvog neka mi javi jer sam za 20 godina korišćenja internet usluga promenio sve provajdere i uvek sam imao oscilacija pogotovu van Srbije.
Ovde nije problem u tome... Problem je sto WiFi dobijam vecu brzinu nego sa kablom mereno sa inostranstvom.... Kablom ni sa jednom lokacijom u svetu (blizom ili daljeom) ne prelazi 100 dok sa istog rutera putem WiFi dobijam znatno vece brzine.... Zamolio bih vas da prvo procitate post o cemu pisem, pre nego ostavljate komentare koji nemaju veze sa mojim pitanjem...

Ne znam ni ja, ali znam kada se žališ da plaćaš do 20/4 a imaš 12/3 kaže pa lepo piše DO 20/4
Treba da zna koja je minimalna brzina u paketu koji plaćaš. Ako je definisano ugovorom da je 80% ok, prihvatio sam i znam šta treba da dobijem, u paketu iz primera je 16 a ne 12. Samo što ja nisam našao nigde da je to napisano.

Te price ko garantuje itd... vise... koliko placas toliko i treba da imas.
Konkretno u Nisu, Exe net (sada zalost sn...), svi domaci serveri su uvek isli punom brzinom (sem kad je neki problem koji se naravno resi), bilo singl - bilo multi konekcija, ka svetu tj ka nekim normalnim tj vecim provajderima je uglavnom puna brzina ili tu negde 5%, tako da je sve do provajdera. Za sn se zna sta je osnova, kakvi su im "strucanjci", i kako je sve to podeseno, e zato je i takav net... Ja lepo kazem treba sve te ljude koji vode sn i te "strucnjake" otpustiti i dovesti neke normalne ljude koji znaju posao i imaju viziju. Ali posto korisnici cute, ne bune se previse naravno da se to nikad srediti nece...

Evo kako je iz Exe neta (Nis - paket 320/100) gde je hvala bogu jos uvek funkcionise stari exe server, posto su manje gradove spojili u sn, pa su ljudi poceli da se zale i imaju probleme... Nis je velki grad i ako to pokusaju i ovde da sprovedu, debelo ce sebi napraviti problem a i ljudima... nadam se da su dovoljno pametni i to ne urade...

edit: evo i cak je singl konekcija odlicna, Limerick je u singl malo slabiji ali je opet skroz ok za singl i tamo neki serve u 3 lepe...

Poslednja izmena:
Ne znam ni ja, ali znam kada se žališ da plaćaš do 20/4 a imaš 12/3 kaže pa lepo piše DO 20/4
Treba da zna koja je minimalna brzina u paketu koji plaćaš. Ako je definisano ugovorom da je 80% ok, prihvatio sam i znam šta treba da dobijem, u paketu iz primera je 16 a ne 12. Samo što ja nisam našao nigde da je to napisano.

Ma na sve to i da zazmurims (da kazem da je nebitno) mene zanima u kom to UNIVERZUMU WIFI moze da radi brze i bolje od kabla ali samo sa inostranstvom??
Dakle vrlo jednostavno kabal u Srbiji izvlaci ok brzinu, sa inostranstvom do 100Mbps max, dok WiFi gura sa inostranstvom 300 bez problema. Isti ruter, isti ISP a WiFi radi bolje...

Primer sa kablom:
12948581073.png

Primer sa WiFI:
8254200715.png

A evo jos par testova (ko sto rekoh 320/100), pa prosudite sami... i da ovako dobrog provajdera uniste... ma bre ako nam je kad svi cutimo:

Paris:

Pa idemo malo dalje... preko bare... New York

London:

@Satazabuki

Wifi testiraš preko aplikacije, kabl preko browsera.

Promeni browser, uradi test sa nekoliko različitih, imaćeš i različite brzine i različite rezultate ping-a.

Ne želim da me neko shvati pogrešno. Ja imam servere podignute kod mene, bavim se hostingom i drugim sličnim stavrima. Jednom prilikom sam iz radoznalosti podigao speed test server, vrlo brzo sam ga ugasio jer je merenje brzine toliko popularna stvar da se više radi test nego li srfovanje i sl. Ja svoje brzine testiram samo ka jakim serverima i to skidanjem ili penjanjem nekog sadržaja. Testovi ka nekim udaljenim lokacijama su mi totalno nebitne...

@Satazabuki

Wifi testiraš preko aplikacije, kabl preko browsera.

Promeni browser, uradi test sa nekoliko različitih, imaćeš i različite brzine i različite rezultate ping-a.

Promenio i browser, promenio i komp i uvek daje iste brzine max oko 100Mbps kada je komp/laptop vezan kablom... Kao sto sam napmenuo speedtest u Srbiji daje ok rezultate sa kablom 900+ Mbps dok sa inostranstvom ni sa jednim browserom, kompom laptopom ne prelazi 100Mbps. Ni u ludilu, a ni u bilo kom univerzumu WiFi moze da radi brze od kabla...

Zavisi i od servera dosta koji izaberes... Evo kod mene paket 150/15.

PS: https://www.speedtest.net/result/12948606045.png Zna nekad i da ubaguje speedtest dobro
Izvini ali mi nesto ovde nije bas... 23 ms ka Sydney-u... ja ne znam koji si ti to server tesitrao, jer ni jedan ispod 200ms nije...

EDIT: Aha - jedino Cloudflare Sydney, to 13ms.. 325 mbits down up je slabiji 25. svi ostali serveri preko 200ms i izvace 60-80% brzine. Ja uglavnom ono prvo sto ponudi to testiram, Cloudflare zaobilazim jer smatram da to nije merodavno.

Poslednja izmena:
Ja i dalje ne mogu da verujem od kad je "onaj momak" namestio kao sto je i sam rekao da zna o cemu je problem ~ upload imam.
Ako nesto iskrsne samo njega zovem :)

p.s ako mu broj ne prima pozive resavam to preko pordavnice

1111111.jpg

@Satazabuki , a da ne tesitras ti slucajno razlicite servere na telefonu i kompu? Probaj bas iste, recimo za Amsterdam RETN i na kompu i na telefonu. Ajde okaci test ka NetNet-u (Nis) singl i multi.

A okaci speed test za NetNet (Nis) sa kompa/LAN i single i multi, nesto me zanima kako ce ka njemu da se ponasa. Takodje probaj sa kompa ka tom u Amsterdamu singl.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno