Šta je novo?

Huawei GT/GT2/GT2e/GT2 Pro

Probaj mozda ovako... Da udjes u podesavanja telefona, bluetooth pa tu sa desne strane gde ti je sat kliknes na taj zupcanik ili kako je vec kod tebe prikazano i odstikliras da sat prima pozive... Na taj nacin ce ostati povezan ali nece primati pozive... Probaj...
Pokusao, ali i dalje radi i prebacuje prioritet po svojoj volji. Nekad na auto, nekad na sad... Evo i @CZ99 potvrdjuje.

meni cak i kada pozovem sa sata dok sam u kolima pricam preko zvucnika u kolima

Prilozi

• FE2C352A-750E-44EC-9AD0-9213BC0432E2.png
    FE2C352A-750E-44EC-9AD0-9213BC0432E2.png
    435.7 KB · Pregleda: 41
  • 9F4C01AB-6BA6-428F-B57C-5356465DA236.png
    9F4C01AB-6BA6-428F-B57C-5356465DA236.png
    397.1 KB · Pregleda: 39
  • 8A9BA595-60CF-4952-95D1-1D2B96F417D4.jpeg
    8A9BA595-60CF-4952-95D1-1D2B96F417D4.jpeg
    63.3 KB · Pregleda: 37
Pokusao, ali i dalje radi i prebacuje prioritet po svojoj volji. Nekad na auto, nekad na sad... Evo i @CZ99 potvrdjuje.
Moram da priznam da se i meni ovo dešava u kombinaciji Xiaomi + GT2 Pro + Opel Astra J.
Nekada posle poziva veza ostane na telefonu, nekada se prebaci na car, kao da se telefon zbuni zbog watcha, jer ima 3 device-a koji mogu da komuniciraju: sam telefon, auto ili watch. Jedino pravilo koje sam ustanovio jeste da nakon 20ak minuta sve radi onako kako želim - odnosno svaki poziv preusmerava se na car bluetooth, bez obzira da li ja zovem ili sam pozvana strana. Dobro bi bilo kada bi moglo da se podešava taj prioritet negde.

Nego, imam slično pitanje... Od danas moram da nosim 2 telefona, pri čemu je dual sim opcija isključena. Može li se GT2 Pro povezati na 2 telefona istovremeno? Meni je logično da ne može, iako nalazim na netu neko uputstvo za dual device connection, koje kad primenim - ne radi.

@nidzakv
Cini mi se da je jos neko pisao u temi u vezi te prasine ili sta li je vec...
Ja sam primetio jos proslog leta, na suncu se najbolje vidi, cak i kada je upaljen ekran, jako je tesko uhvatiti fotku i docarati to...
Ne znam da li ima osnova za reklamaciju?!
Reklamirao sam sat, kupljen u mts-u.
Prihvatili su reklamaciju i zamenili ekran, cak je zamenjeno i gornje staklo, mada se to mozda i menja tako u kompletu, imao sam jednu malu ogrebotinu, sada ni toga nema...:)
Jos samo da proverim da li bi trebala da ide nova garancija, nesto je pominjano oko toga u temi o zastiti potrosaca, u poslovnici mi rekose da garancija ostaje kao i do sada.
IMG_20220228_175347.jpgIMG_20220228_175842.jpg

Kupio sam 2-3 fejsa za gt2 iz aplikacije. Kad sam reinstalirao aplikaciju nema ih vise nigde. Jel zna neko kako da ih vratim?

Ja nisam uspeo nikada da ih vratim. Tako su zakomplikovali sve oko restore-a da nema zdrave logike. Mada, ipak mislim da sve zavisi od Huawei Healt aplikacije, da li je mod-ovana ili nije.

Za korisnike IPhona i GT2 :) Uspeo sam konačno da prebacim aktivnost na Stravu.
Mora da se koristi i Komoot aplikacija kao posrednik.
Prvo se u Huawei Health pod Privacy menagement/Data sharing and authorisation uključi sinhrinizacija sa Komoot aplikacijom. Kada GT2 sinhrinizuje aktivnost sa Huawei Health aplikacijom, aktivnost će automatski biti sinhronizovana i na Komoot. Zatim se u Komoot na tu aktivnost izabere Export to GPX i snimi na telefon. Na kraju se otvori Strava u nekom Browseru ali kao Desktop sajt i tamo se učita snimljeni GPX fajl.
Provereno i radi :)

Za korisnike IPhona i GT2 :) Uspeo sam konačno da prebacim aktivnost na Stravu.
Mora da se koristi i Komoot aplikacija kao posrednik.
Prvo se u Huawei Health pod Privacy menagement/Data sharing and authorisation uključi sinhrinizacija sa Komoot aplikacijom. Kada GT2 sinhrinizuje aktivnost sa Huawei Health aplikacijom, aktivnost će automatski biti sinhronizovana i na Komoot. Zatim se u Komoot na tu aktivnost izabere Export to GPX i snimi na telefon. Na kraju se otvori Strava u nekom Browseru ali kao Desktop sajt i tamo se učita snimljeni GPX fajl.
Provereno i radi :)
A da kupiš neki normalan sat umeto da izvodiš ovu vratolomiju :)

Daj neki, a da mu batarija ne traje dva dana i da ne kosta 250+e :) Ovaj sam inace platio 130 sa 2 godine Telenor garancije pre skoro godinu dana.

E to teško :). Kod mene na GT 2e baterija ne zna za poraz :).

Ali i da pored baterije i cene ima direktan Upload na Stravu :)
Ovo inace jeste vratolomija koja kada se podesi sledeći put se odradi za par sekundi.

Pozdrav. Da li neko ima iskustva sa satom GT Runner? Gledao sam neke recenzije, lici na GT3 po opcijama. Ipak, vise je optimizovan je za trcanje, laksi(plastika), vise sportski, podrzava hr pojas, ima bolji gps, dodatne treninge i jos ponesto. Zanima me, ne mogu nigde da nadjem, da li mogu sopstveni treninzi da se prave, recimo intervali.... i da li sat podrzava menjanje ekrana za trcanje, da imas 3 umesto 4 mesta za podatke i da su brojke vece samim tim....kao sto postoji na garminu. Kapiram, ako su napravili sat koji je bas namenjen trkacima, cak i u nazivu ima runner, ne bi smeli da propuste ove stavke.

Ali i da pored baterije i cene ima direktan Upload na Stravu :)
Ovo inace jeste vratolomija koja kada se podesi sledeći put se odradi za par sekundi.
Za Android postoji aplikacija, cena 1xx dinara za 6 meseci ili 250 dinara trajna licenca. Podesiš vreme i on tada odradi sync iz health u Strava. Radi korektno. Bar tih 2-3 meseca dok sam je koristio. Pa sam promenio sat.

Jel prometio neko da GT2 ima mnogo brze punjenje posle zadnjeg update-a? Cini mi se da se bas brzo napuni do 80% npr.. I primetio sam sa se greje podosta dok se puni..

Koliko vidim nova nadolazeca verzija firmware 11.2.15.10 za GT2 46mm pored nekih sitnih izmena donosi i mogucnost instalacija aplikacija....

Version Changelog:​

Application:

• Preset AutoNavi map application
  • Support to install rich third-party applications (download method: Mobile Health Application > Device > HUAWEI WATCH GT 2 > App Market)
System:

• Added lock screen password function to enhance device security.
Sports:

• Outdoor sports add sunrise and sunset display.
  • The pacing interval can be displayed during the running process to help you exercise scientifically.
  • Can be linked with Huawei mobile phone and sports equipment tripartite data.
  • During exercise, the screen can be kept on for easy viewing of real-time exercise data (Open method: Settings > Exercise Settings > Screen On)
Health:

• Heart health research apps can be installed to measure heart health-related data directly on the watch enhanced physiological cycle function, you can manually record the cycle through the watch.

Meni je dvojba kupiti Huawei GT2e ili Amazfit GTS 2e, ovisno da li se odlučim na manji kvadratni, ili veći okrugli sat. Oba su mi lijepi, i imaju dobru autonomiju.
Nezahtjevan sam korisnik i dugo nisam imao sat. Mislim da gotovo uopće neću koristiti GPS niti ću imati sat stalno spojen bluetoothom na mobitel, notifikacije sa mobitela na sat su mi nebitne.

Kod GT2e me malo odbija što moram prvo instalirati (na Samsung mob) HUAWEI AppGallery, pa HMS Core, pa HUAWEI Health ? Ovu prvu valjda mogu deinstalirati nakon uparivanja, ali ove dvije ostaju, i ne znam kako će se ti Huawei servisi odraziti na autonomiju mobitela, ali mislim za tu svrhu iskoristiti neki stari mobitel koji ne koristim inače ?
Pregledavanje statistike iz Health App me isto neće zanimati, već mislim jednom u par tjedana sinhronizirati čisto zbog toga da sat ostane precizan, ili ako se pomakne na ljetno računanje vremena pa ga je potrebno ažurirati.

Pratiti mislim podatke i statistike samo one koje se mogu vidjeti u satu.

Pa svaki sat zahteva neke servise koji su aktivni na telefonu, za punu funkcionalnost, nebitno da li ih sam instaliraš ili su već instalirani.

Iskreno nisam probao, nisam stigao jer sam na putu. Samo sam na brzinu video da su ubacili lock screen. Sutra se vraćam pa ću da probam i javljam.

Meni je dvojba kupiti Huawei GT2e ili Amazfit GTS 2e
Huawei satove nisam nikad imao, odbijalo me uglavnom to sto moraju neke dodatne aplikacije da se instaliraju, i sto ih nema na Google Playu, i pravljenje nekih huawei accounta i sl.

Kao satovi, vjerujem da su bolji od Amazfita.

Ja sam imao Amazfit GTR 2 nije los ali...
Svako malo neki update-i aplikacije koji nista ne popravljaju, update-i firmwarea nisu cesti, nema nekih bugfixeva itd.

Ali opet ako biram od ta dva ja bih isao na amazfit ali GTR2e ne GTS2e.

Kod Somija ni telefoni ne rade kako treba, mogu da zamislim kakva je tek situacija sa satovima.

Pa tu su negde pata karti Huawei satovi i Xiaomi telefoni :)

Nazad
Vrh Dno