Šta je novo?

Iris TV box mts (nije tema o Iris Go ni Iris Smart aplikaciji)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Box 3 neki, placam 4500 mesecno
Brate ili slika stoji u 1/4 ekrana ili kad restartujem sneg preko celog ekrana, a zvuk svuda ima
Da li na boxu sa slike moze da se instalira Kodi i da li moze da se poboljsa rezolucija posto mi je na Eonu bila dosta bolja, cak u 4K?

Presao na box 3 optiku sa sbb-a. Internet kao internet znatno brzi ali totalno nepotrebna razlika u brzini cak i nekom kao meni ko radi dva razlicita posla preko neta.

Tv na mts-u tj slika losija od sbb-a i to u svakom mogucem smislu:

Beli/svetli delovi npr lica isprani totalno/presvetli da se ponekad ni konture lica nerazaznaju.

Znaci to svetlo a sve ostale boje prigusene kao da sam brightness smanjio za 30% u odnosu na eon.

Sami kanali u manjoj rezoluciji/manje cista slika(fox,hbo,cinemax...kanali).

Jedina prednost po pitanju tv-a je to da arena kanali imaju bolju sliku od sportklub kanala u smislu rezolucije ali opet mnogo prigusene boje i na kraju i to izgleda losije od sportklubovih kanala

Ljudi namestio sam jos neke stvarcice, da bi se lepo koristio ovaj Android sto smo dobili na novom STB model ( HPH07
Uradio sam sve ovo medjutim ne mogu da pokrenem aplikacije. Instalirao sam HBO max i Atv launcher dok button mapper nisam uspeo.

Instalirao sam kodi ali nevidi mrežu pa ne mogu da instaliram adonove, probao sam kodi-balkan i preko fleša ali neće da ga startuje. Ranije je neko napisao da je to rešio ali nije napisao kako.
Da li neko zna rešenje?

Instalirao sam kodi ali nevidi mrežu pa ne mogu da instaliram adonove, probao sam kodi-balkan i preko fleša ali neće da ga startuje. Ranije je neko napisao da je to rešio ali nije napisao kako.
Da li neko zna rešenje?
A i glupost je ziva sto port koji je vezan za box, nema internet, kao sto je to bio slucaj sa eon box-om kod sbb-a. Nego dva porta za net, dva za tv pa posle razvlaci switchevima

Da li na boxu sa slike moze da se instalira Kodi i da li moze da se poboljsa rezolucija posto mi je na Eonu bila dosta bolja, cak u 4K?
Ne znam na koji box mislis posto su prilicno slicni HPH07 i HP4204, na prvi moze na drugi ne.
Prvi podrzava 4k rezoluciju, verovatno i drugi ali posto ne moze gimnastika pa ne znam, nisam mogao da probam.

Uradio sam sve ovo medjutim ne mogu da pokrenem aplikacije. Instalirao sam HBO max i Atv launcher dok button mapper nisam uspeo.
Za Button Mapper mora starija verzija do napr. 1.51.

Da li neko zna rešenje?
Mora da se iskljuci lan kabl i box poveze na wifi (ne i disable-ovati lan mrezu u boxu jer ako dodje do restarta boxa posle box nece moci da izbutuje), znaci samo fizicko iskljucivanje kabla, dosadnija ali i sigurnija varijanta.

Ne znam na koji box mislis posto su prilicno slicni HPH07 i HP4204, na prvi moze na drugi ne.
Prvi podrzava 4k rezoluciju, verovatno i drugi ali posto ne moze gimnastika pa ne znam, nisam mogao da probam.

Mora da se iskljuci lan kabl i box poveze na wifi (ne i disable-ovati lan mrezu u boxu jer ako dodje do restarta boxa posle box nece moci da izbutuje), znaci samo fizicko iskljucivanje kabla, dosadnija ali i sigurnija varijanta.
HP4204 je u pitanju. Da li postoji mogucnost na njemu da se namesti bolji kvalitet ili da se trazi drugi box?

Ne znam sta se tacno dogadja, da probas da opises sta nije kako treba pa mozda ti neko odgovrori ko ima taj box.
Ja sam kod drugara gledao taj box ali jako kratko i nisam obracao previse paznju ali delovalo mi je sve normalno, eventualno da udjes u podesavanja Androida sa #1397# i da pogledas koja je rezolucija podesena a ako nije da stavis na neku preporucenu tipa 1080x50hz.

Ne znam sta se tacno dogadja, da probas da opises sta nije kako treba pa mozda ti neko odgovrori ko ima taj box.
Ja sam kod drugara gledao taj box ali jako kratko i nisam obracao previse paznju ali delovalo mi je sve normalno, eventualno da udjes u podesavanja Androida sa #1397# i da pogledas koja je rezolucija podesena a ako nije da stavis na neku preporucenu tipa 1080x50hz.
Ma navikao do skoro sa sbb-ovim eon boxom koji ima dosta cistiju sliku na 55" tv-u. E to kralju, uspeo sa tim kodom da promenim rezoluciju. Samo jos neki apk Kodija i youtube da uspem da instaliram 😁
Ma navikao do skoro sa sbb-ovim eon boxom koji ima dosta cistiju sliku na 55" tv-u. E to kralju, uspeo sa tim kodom da promenim rezoluciju. Samo jos neki apk Kodija i youtube da uspem da instaliram 😁
Slika je za nijansu cistija, ali opet ni priblizno eon boxu, ali to je opet verovatno do mts-s.

Nema na tom boksu instaliranja dodatnih aplikacija, onemoguceno je, napisao sam gore moze samo na Hph07.

Rade mi normalno : yt, eon, iris ap, chrome (samo sa mišom), samo kodi ne vidi mrežu. Probao sam i Matrix i Leia., lan kabl je izvađen.

Probaj da das lokalnu staticku adresu boksu na wifi-ju sa ostalim parematrima, gateway i dns-ovi.

Kada sam podesavao sve aplikacije su imale izlaz na net koje god da sam probao Kodi, Smart YT, TiViMate ...

Deinstaliraj kodi, pa ponovi, odgovorno tvrdim da radi bez greške.

Probaj najnoviju verziju Button mapper v3.09
Ona je za Android 4.3+

Hvala, probao sam sa verzijom 1.44 ali ne radi a ne mogu ni da pokrenem hbo max app.
Prosto je nemoguce da ti ne radi, da li ti je aktivan Button Mapper posle instalacije?
Pogledaj u setovanjima androida u accessibility da nije slucajno onemogucen ako jeste omoguci i kako uopste pokreces te aplikacije koje si instalirao bez Button Mappera, msm kako udjes u lancer da bi ih pokrenuo?
Neki logican sled bi bio instalacija lancera, instalacija button mappera i odmah se pokrene po zavrsetku instalacije i iskonfigurise dugme za lancer i posle je sve lako.

Je l' pokušavao neko na HPH07 EON mob app da instalira, čisto da znam da se ne bakćem ako ne može...nebitno što mora miš i šta već da se koristi.

@jaffar hvala probao sam ovo medjutim ne radi.

Da li da uradim factory reset hph07 da obrise sve sa njega i onda pokusam sve lepo odpocetka ili bolje da to ne radim?

Ja na tvom mestu ne bih, ne znam sta bi se dogodilo a sa deuge strane nemas potrebe za tim.

@Miki Ue
Moze modovana, za misa Matvt da daljinski izigrva misa.

Znam da mora modovana apk, nego eto čisto me kopkalo da li neko koristio...probaću ovih dana.

Hvala svima @jaffar i @Stock sredio sam sve. Samo da vidim da sredim da se ne mora menjati lan sa porta 2 na 4 za internet. Da li se moze propustiti da signal za tv ide kao i net preko porta 4?

Moze ali nema svrhe jer je port ili za internet ili za iptv, ne moze oba u isto vreme.

Znaci mora menjanje kablova :( poznaniku se nesto zakomplikovalo dok je ovo sve radio preneki dan pa mu se sada pojavljuje greska ERR-157022010 dok meni normalno radi da li je mozda greska i neki problem u Nisu mada kaze da mu radi i ternet normalno.

Pozajmio sam nalog za Iris Go da odgledam neke serije iz video kluba, islo sve lepo, pogledao za par dana 3 serije po 10 epizoda, nije bilo prekida, sem sto nekad zastane na delic sekunde, sto je podnošljivo. Sada evo vec sat vremena pokušavam da pogledam nesto unazad na superstar kanalu, znaci pakao, zakoči na pola sliku, ton nastavi da ide, pa izbaci playback failed...
Jel to drugačijim "kanalima" ide video klub i live tv-gledaj unazad, ili je prosto neko zagušenje?
Inače gledam na android box-u.

Sto bi neko rekao . Gde nadje vikendom da gledas Iris . Jos imas srece nema nekog sporta bas zanimljivog.ovog vikenda 😃🤣😉😃🤣
Ili ti dobrodosao u klub 😉
Da budem malo ozbiljniji ovo su muke novorodjenog i svi se nadamo kad malo poraste da ce biti bolje 😉

Poslednja izmena:
Ovo zagusenje ima veze samo ko gleda preko Iris Go app, preko STB nema tih problema? Posto planiram da predjem na MTS, pa da se raspitam na vreme :)

Stb uredjaji barem meni rade ok ( ovde se javljaju da isto ima poteskoca ,i to je nezahvalno bas tacno reci sud o tome )

Zanimljivo je da mi iris.go ne radi, tj. puca stream na A1P (aba liga), donesem firestick, pokrenem iris.smart i isti strim radi. Evo upravo sada, pred utakmicu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno