Šta je novo?

Iris TV box mts (nije tema o Iris Go ni Iris Smart aplikaciji)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zvuka sa hp4024 koji je preko hdmi zakacen na tv, kasni na soundbaru, koji je preko bluetooth-a zakacen na tv. Nisam primetio kasnjenje preko obicnog android box-a koji imam. Tako da znate sta moze da Vas snadje.

Iris TV nema veze sa eon i android box-om. Tamo su Iris Smart ili Iris GO.
Može jedino da kasni zvuk na samom Iris TV-u. Nisam nešto primetio u zadnje vreme ali nisam baš nešto ni gledao, niti imam taj novi. Mislim da se pominjalo kašnjenje na forumu, sad ne znam da li za irise, eone...
Probaj direktno na tv zvučnike čisto da si siguran da nije do bluetootha.

Iris TV nema veze sa eon i android box-om. Tamo su Iris Smart ili Iris GO.
Može jedino da kasni zvuk na samom Iris TV-u. Nisam nešto primetio u zadnje vreme ali nisam baš nešto ni gledao, niti imam taj novi. Mislim da se pominjalo kašnjenje na forumu, sad ne znam da li za irise, eone...
Probaj direktno na tv zvučnike čisto da si siguran da nije do bluetootha.
Mislim da me nisi razumeo. Ni jedna druga aplikacija, ni na jednom drugom boxu ( eon tv sa eon boxa, iris smart na eon boxu, iris go na android boxu, youtube, kodi, na bilo cemu) nema kasnjenje zvuka.

a ako zvuk ne ide iz tv na sound bar preko bt, nego se reprodukuje direktno tj normalno na samom tv-u, kasnjenja nema? i kakvo je stanje kad se spoji kablom umesto bt?

Razumem da hoćeš da kažeš da je do tog novog skyworth-a. Žale se na njega za neke stvari inače ali skoro sam pročitao ovde da su počeli njega da daju.
Probaj zvuk bez BT čisto da si siguran, ume i BT da zeza.

U stanu imam Iris Tv na dva televizora.
Treba da se preselim u kucu gde cu imati 5 televizora. Bio sam u MTS i rekli su da linija moze da podrzi 5 televizora i internet od 50Mb/s. Interesuje me da li za 5 televizora treba novi modem posto ovaj sto sada imam ima dva izlaza za TV ili moze da se poveze na ruter pa da imam vise izlaza za TV. Ovo me zanima zato sto majstor treba da sprovede Lan kablove pa da znam gde da postavim MTSov modem.

Treba ti svič, ne ruter.

a ako zvuk ne ide iz tv na sound bar preko bt, nego se reprodukuje direktno tj normalno na samom tv-u, kasnjenja nema? i kakvo je stanje kad se spoji kablom umesto bt?
Kada se spoji tv i soundbar optickim kablom, nema kasnjenja. Nije ni vazno, ali preko drugih boksova i drugih aplikacija, instaliranih na tv ili na box, nema kasnjenja. Mislim da je to do nekih codeca na samom hp4024.
Jos jedno zapazanje, daljinski od Fire tv-a, kada je upaljen hdmi-cec, ugasi hp4024 zajedno sa televizorom, ali nece da ga upali, tako da mora da se koristi original daljinski od box-a da bi ga upalili.

Poslednja izmena:
Mnogo je glupo reseno vracanje unazad... Recimo vracam unazad uzivo program i kad dodje na pocetak trenutne emisije umesto da nastavi prethodnu emisiju da vraca ono se prekine. Pa moram da vratim prethodnu emisiju na pocetak i ako hocu nesto pred kraj da gledam moram da motam unapred. Debilizam...
Ja imam mts optiku nekih godinu dana i ovo su u nekom trenutku sjebali, ranije je radilo super, sam je nastavljao na sledeću emisiju bez da osetiš. I meni jako smeta, a sve se kanim da ih pozovem i požalim se.

Ista situacija i kod mene,daje internet na lan portovima ali IPTV neće.
Izbacuje Serverska greska ERR-157022010
Ako mozes malo detalnije da objasnis kako si podesio da radi. Hvala
HG8245Q2 i hph07 su u pitanju, a podešavanja sam negde u ranijim porukama našao. Uđeš podešavanja rutera sa admin i 20HWont17. i ovako bi trebalo da namestiš:iptv.pngnet.png
I da pitam kakva su iskustva sa ovim extenderom? Meni se povremeno isključi, tj piše "sesija je istekla". Da li ima neko rešenje za to?

Pa da, u port 2 ili 3 koji su rezervisani za iptv.

Имам проблем са ирис апликацијом на таблету. Користим рилми таблет и немам нигде опцију за подешавање резолуције. Сецка ми слика и хтео бих да смањим резолуцију.

Pa majstori nisu našli za shodno da stave maltene nikakva podešavanja.

На Хуавеи таблету сам имао ту опцију у доњем левом углу али овде се не појављује.

Box 3 FIKSNA + NET50/NET 200 + TV PLUS,dotatne STB uredjaje placas.
Moja linija moze da podrzi 5 televizora.

Da li Iris app za Android TV i WebOS može da ima HD kanale?

Slika je kriminalno loša iako sam podesio Visok kvalitet u podešavanju za video.

Ima u teoriji :D U praksi spušta bitrate & rezoluciju non stop. Tako makar radi AndroidTV verzija Iris Sm(a)rt app.

Sad sam gledao. Meni se pojavljuju kanali od 1 do 200inešto. Nema kanala od 300 i više gde bi trebalo da budu HD verzije.
Čini se da ovo što ja gledam nije Iris TV. već Iris GO. Da li uopšte kompletan Iris TV može da se gleda bez STB?

Brojevi kanala na Iris Go / Smart nemaju veze sa brojevima kanala na Iris STB. I to što ne piše u nazivu kanala "HD" ne znači da kanal nije dostupan na "Go" platformi u HD rezoluciji.
I jeste, ako koristiš aplikaciju na SmartTV-ovima ili na nekom "android boxu" koji nije MTS-ov gledaš Iris Go / multiscreen platformu koja je totalni raspad i nije za poređenje sa onim što se dobija na njihovom STB-u.
Dakle ne furaju fazon kao SBB-ov Eon da isti stream dobiješ i na LG, Samsung, Sony... SmartTV-ovima kao što je i na Eon boxu već dobijaš inferiornu uslugu kad ne koristiš njihov STB.

Znači, Iris Go / Iris Smart platroma koristi "adaptive bitrate streaming" = TV kanal na tim aplikacijama je dostupan u nekoliko rezolucija i bitrate-ova i max dostupan stream jeste 1920 x 1080p za taj RTS, Arena Sport, HBO... što vidiš u tih 200-i-nešto kanala. Ali problem je server koji ti servira stream, kad navale ljudi raspada se i aplikacija ti reprodukuje neki niži krš SD stream ili čak ni to ne radi nego baferuje do negledljivosti.

Dok kad se koristi MTS-ov STB gledaš sasvim drugačije streamove na drugim serverima i tu tih problema nema, jer ta osnovna IPTV usluga im radi u intranet maniru i daleko je cela infrastruktura ozbiljnije odrađena u poređenju sa Iris Go kršinom.

Poslednja izmena:
Pozdrav svima. Danas sam opet postao korisnik MTS-a i od opreme dobio Huawei HG8245Q2 i Skyworth HP4024. Sa ovim Skyworth-om cini mi se da je slika bolja nego ranije, ALI prebacivanje izmedju kanala traje od 2 do 4 sekunde. Slika se cak u nekom delicu sekunde nekada i zamrzne. Premotavanje, vracanje, unos brojeva.. sve je mnogo sporije nego na starom Huawei STB Q11 modelu.
Da li je neko ima slican problem i da li je uspeo da ga resi? Znam da je ovo kao Android i noviji je, ali uzasno je spor, a Android funkcije ne verujem ni da cu koristiti.
I meni je znatno sporiji. Q11 je menjao momentalno, a ovaj bas koci

Verujem da je pisano vec, ali nisam bas redovan na temi, gde da nadjem korisnicko ime i lozinku za pristup iris smart? Medju ovim papirima sam samo nasao korisnicko ime i lozinku za neki mts mejl...

Odlaskom u poslovnicu ili pozivom korisnickog servisa 0800100100 gde moze da ti se desi da ne zavrsis posao ( pa moras novi poziv il te oparater prebaci na neku sluzbu gde cekas da te oni pozovu ) nekad zavrsis za tren a nekad bas *****avaju oko proste stvari ko da je najveca tajna na svetu .
I da treba da zoves sa fiksnog ili mobilnog koji su sa tog naloga da bi hteli to da urade

Poslednja izmena:
Verujem da je pisano vec, ali nisam bas redovan na temi, gde da nadjem korisnicko ime i lozinku za pristup iris smart? Medju ovim papirima sam samo nasao korisnicko ime i lozinku za neki mts mejl...
To su ti podaci ali je neophodno prvo da aktiviraš uslugu.
Možeš i preko Moj MTS (negde pod TV... zavisi koje usluge imaš) ili kroz "chat" na sajtu mts-a.
Ne moraš baš uvek da ih zoveš, ali ako zoveš, trebalo bi da je najbrže preko 064 733.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno