Šta je novo?

Redmi Note 11

Meni su na Instagramu odgovorili da mogu telefon da kupim od 23. online ili u bilo kojoj njihovoj radnji, tako da mislim da nije preorder nego imaju telefone već.

Posto su svi kao iznenadjeni mojim iznenadjenjem zbog akcije evo vam link za note 10, skuplji od ovog za 2 hiljade dinara, poredimo 4/ 128 linkhttps://mi-srbija.rs/mobilni-telefoni/redmi/redmi-note-10-414
Pritom note 11 nije ni tih 27k koliko je regularno nego je odmah snizen na 21k. Gde je ovde logika. Noviji model, tek izasao, jeftiniji od starog.

Posto su svi kao iznenadjeni mojim iznenadjenjem zbog akcije evo vam link za note 10, skuplji od ovog za 2 hiljade dinara, poredimo 4/ 128 linkhttps://mi-srbija.rs/mobilni-telefoni/redmi/redmi-note-10-414
Pritom note 11 nije ni tih 27k koliko je regularno nego je odmah snizen na 21k. Gde je ovde logika. Noviji model, tek izasao, jeftiniji od starog.
RN10 ima bolji cpu, glavnu kameru i video snimanje.

Logika je da je noviji losiji a cena svakako nije normalna, za 10e vise od RN10 ima X3 Pro

Evo su ti počene cene RN 10 serije kada je stigla

Capture.PNG
A onda se desilo ovo

Cene su odmah skočile u Indiji, a zatim i u ostatku tržišta. RN 10 je prvi Note telefon kojem je cena skočila, usled nestabilnosti na tržištu čipova.

To su opravdanja, price za malu decu, zapravo je u pitanju "evo vam novi, losiji za iste pare (ne racunam promo akcije) kao stari, bolji".

Ne kapiram po čemu je toliko lošiji...

Ljudi zapeli za taj procesor svejedno kao da je Redmi Note 10 zver neka koju su kupovali zagriženi gejmeri, nego isto korisnici kojima telefon treba za komunikaciju, net i multimediju... Pa je sad bitno kao... Uostalom sve ove recenzije koje sam pogledao kažu isto, da nije bitno.
Što se tiče kamere, ja koliko vidim ovu 50MP stavljaju bukvalno svi sada i uz GCam daje odlične fotke za ovu cenu.

Manje-više isti telefon, stvarno ne vidim da neko može da kaže da je gori i još da se žali što nije jeftiniji.

Ljudima nikako ugoditi. Gomila nas će sad da kupi telefon za 20k koji ja koliko vidim takav uopšte drugde ne postoji, ali opet ne valja, nasamario nas Xiaomi i prodaje maglu.

Posle 14 minuta rasprodat 4/128 na mi srbija
Tako da izgleda nije bilo vecih kolicina

Prodat i ovaj drugi 4/64 nema vise nijedan posle manje od sat vremena

Ne kapiram po čemu je toliko lošiji...

Ljudi zapeli za taj procesor svejedno kao da je Redmi Note 10 zver neka koju su kupovali zagriženi gejmeri, nego isto korisnici kojima telefon treba za komunikaciju, net i multimediju... Pa je sad bitno kao... Uostalom sve ove recenzije koje sam pogledao kažu isto, da nije bitno.
Što se tiče kamere, ja koliko vidim ovu 50MP stavljaju bukvalno svi sada i uz GCam daje odlične fotke za ovu cenu.

Manje-više isti telefon, stvarno ne vidim da neko može da kaže da je gori i još da se žali što nije jeftiniji.

Ljudima nikako ugoditi. Gomila nas će sad da kupi telefon za 20k koji ja koliko vidim takav uopšte drugde ne postoji, ali opet ne valja, nasamario nas Xiaomi i prodaje maglu.
Problem je u manjku međugeneracijskog napretka.
Redmi Note 11 iz 2022. ima chipset iste brzine kao Note 7 iz 2019. za istu svotu novca.
Xiaomi jednostavno nije više onoliko best bang for the buck koliko je ranije bio.

Prodat i ovaj drugi 4/64 nema vise nijedan posle manje od sat vremena

Tačno sam pretpostavio da će otići brzo... Ja sam odmah posle ponoći ušao na stranicu i video sam da 4/64 ima u svim bojama a 4/128 u sivoj... Naručim 4/128, prođe narudžbina, pogledam potom, ono više nema... A to je bilo nekih 10 minuta posle ponoći.

Meni je pisalo dostava 28.2-04.03

A zasto gledate/kupujete samo u jednoj firmi/radnji kad je po istim cenama dostupno prakticno u svim?

Što se mene lično tiče, ja sa njima imam maksimalno pozitivno iskustvo što se tiče reklamacije i podrške.

Ja kada sam kupio RN 6 Pro imao sam da kažem jedan mali problem da mi se klimalo dugme za zvuk, radilo je, samo je bilo nekako nesigurno. Odnesem telefon nakon nedelju dana da pitam je l to normalno, i oni kažu da bih bio siguran da neće prestati da radi ili da se ne rasklima skroz, daju mi na mestu drugi telefon.
Pola godine potom, sestra je uspela da brickuje svoj Xiaomi, zaboravio sam koji, valjda je pravila onaj Xiaomi nalog, pa resetovala telefon, nije znala ni koju je šifru kucala ništa, nije mogla uopšte da uđe u telefon... Oni joj na keca zamenili drugim.

Tako da što se tiče konkrento njih stvarno imam poverenje ne samo da rešavaju probleme nego i izlaze u susret. Što ne bih mogao da kažem za ostale lance tehnike sa kojima sam imao dodira.

Pa od ovih novih Xiaomi (R11, RN11, X4, itd.) su bolji stari Xiaomi, Realme i poneki Samsung, sve zavisi u kojoj klasi

Da li se isplati uzeti Note 11 Pro verziju kad cena bude ispod 300e? Uporedjujem sa Note 10 Pro, uglavnom su specifikacije iste, osim sto 11 ima Super AMOLED i brzinu punjenja od 67W, dok 10 ima za nijansu brzi procesor. Ova brzina punjenja mi je veliki +

Ja vec 2 ipo godine imam Redmi Note 7 i dobro radi i dalje, nije ni hitno da uzimam novi telefon sad, tako da bih cekao da RN 11 Pro bude <300e pa da ga pazarim ako se isplati

Ako ti nije hitno, mozes da cekas i RN12 Pro. A pogledaj i Realme GT Master, <250e a ima brzo punjenje i bolji chipset

Sumnjam da ce mi izdrzti ovaj trenutni jos godinu dana, sobizrom da je baterry health na nekih 76%. Ovaj Realme GT Master deluje dosta dobro i to za 250e, jedino mi bode oci to sto nema slot za SD karticu, mada sa verzijom od 256GB to nije ni bitno

Колико се може очекивати да кошта RN 11 pro i pro 5G? Ако се упореде цене са RN 10 и RN 10 pro.

Da li se isplati uzeti Note 11 Pro verziju kad cena bude ispod 300e? Uporedjujem sa Note 10 Pro, uglavnom su specifikacije iste, osim sto 11 ima Super AMOLED i brzinu punjenja od 67W, dok 10 ima za nijansu brzi procesor. Ova brzina punjenja mi je veliki +

Ja vec 2 ipo godine imam Redmi Note 7 i dobro radi i dalje, nije ni hitno da uzimam novi telefon sad, tako da bih cekao da RN 11 Pro bude <300e pa da ga pazarim ako se isplati
Takođe imam Redmi note 7 i u sličnoj sam dilemi.

Note 11 Pro je pristojan upgrade u odnosu na Note 7, ali što se tiče performansi mora da bude primetno jeftiniji od bržih telefona kao što je Poco F3 ili bar egal sa cenom X3 Pro koji je brži, ali nema AMOLED ekran i ima slabiju kameru.
300e mi je je maksimalna prihvatljiva cena. Na kraju krajeva toliko košta i Note 10 Pro.

S obzirom na česte akcije smatram da se Xiaomi telefone ne isplati kupovati po redovnim cenama i da su samo akcijske cene "realne".
Koji je bolji?
Evo ja hocu da kupim novi telefon i sve se svodi na xiaomi.

Pomozite bratu da ne kupi xiaomi...
Realme, Samsung, Motorola.

Upravo sam uzeo star blue 4/64 u uscu sto sam i hteo. U radnji na g jer mi store i druge imaju samo onu twilight plavu
I da, dolazi sa folijom na ekranu. Neko rece ne dolazi

Poslednja izmena:
RN10 Pro je oko 250e, realno ne vredi ni toliko. Za 30-40e vise ima A52s, RN11 Pro 5G (nikako obican) ne bi smeo biti skuplji

Ja sam uzeo ovaj slabiji 4/64 za 160evra nema bolje. Ako hocemo bas da cepidlacimo , minus mu je sto nema android 12 jer je ipak izasao ove godine i kvalitet videa jer snima u 30 frejmova 1080p. Ostalo sto je meni bitno je tu, kvalitetan ekran, baterija, brzo punjeje, NFC, stereo zvuk, izgled {nije cigla kao Poco X3}, ekonomican procesor

Ovom sto je sad 19/21k? Pa RN9T, RN10(5G), Poco X3, Realme 8/8i, mozda i neka Motorola

Ja koliko sam video, pravi pandan, u smislu novog konkurentnog modela je Realme 9i. Isti procesor, ista kamera, isto punjenje, stereo zvuk, ali LCD ekran 90Hz. Cena mu je 25k u jednom lancu za 4/128 model, snizena sa 30k.
Taj 8i sam gledao u radnji, i ja ako sam dobro shvatio on je zapravo bolji od 9i, da ima bolji procesor i 120Hz ekran, ali valjda nema stereo zvuk i ima dosta sporije punjenje.

Motorole me ne privlace, ne volim taj Android, a i dok sam lurkovao ovde procitao sam vise puta da te jeftinije Motorole imaju onu sporiju memoriju i dalje, emcc ako sam dobro napisao, koju ima i moj 4 godine star RN 6 Pro.
Ne znam jel to toliko bitno ali se secam kad sam gledao neke recenzije Redmi 10 da su govorili da je to mana koja utice na opstu brzinu telefona i da je prakticno stvar stare tehnologije.

Za Realme 8 sam cuo samo hvalu, i koliko sam shvatio on je vec duze vreme najbolji izbor do 25k, barem po regularnim cenama, ali ja sam toliko navikao na miui da mislim da bih se pogubio na drugacijem androidu.

Ovom sto je sad 19/21k? Pa RN9T, RN10(5G), Poco X3, Realme 8/8i, mozda i neka Motorola
To su sve xiaomi modeli, covek rece:
Xiaomi jednostavno nije više onoliko best bang for the buck koliko je ranije bio.

Evo primer iznad realme 9i, cak je i on 40tak eura skuplji.
Motorola E40 je tu sa cenom ali nije uporediva ni po cemu drugom...
samsung, glupo i porediti...

Nije bas tako lako izbeci saomi cak ni kad hoces

Vrh Dno