Šta je novo?

IPTV iskustva (FAQ i pravila u prvom postu)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Arapski se uči vidim. :ROFLMAO: Sve što znam je da Vip Max ima neki "BeIN 4K". Idu neki snimci fudbala a po imenu ne bi se reklo da je sportski kanal, jer jelte nije "BeIN Sports". Ni ja do sada nisam imao prilike da vidim te BeIN-ove u 4K, zar baš svaki ima i 4K verziju

Engleske verzije beIN Sports kanala ;)

beIN SPORTS 1 EN, beIN SPORTS 2 EN, beIN SPORTS 3 EN, beIN SPORTS NBA are the main English language channels.

Poslednja izmena:
Sta je sa kinezima,imao sam par dobrih u wish list,medjutim nestali,cak i gotit mi ga nema. :(
Moze linkovi na pp.

Samo da potvrdim da su i mega i gotit sinoć za vreme utakmice bile neupotrebljive i to na svim kanalima, ne samo sport. Nije pomoglo ni uključivanje/isključivanje VPN.

Задњих пар дана арене премијум су имале проблема и на ИРИС СМАРТ платформи.

Menja joj se Password, uradi Update, ručno. I poželjno je da isključiš automatski update, jer ti kad otvoriš TiviMate (pretpostavljam TiviMate) on automatski radi update koji traje dobrih 10-15 sekundi, a ako ti otvoriš neki kanal sa Nordica pre nego TiviMate završi update, ti otvaraš još uvek ne-update-ovanu listu, pa samim time ne radi.

Imam isti problem, s' tim što nekad joj se Password ne menja danima, nekad nedeljama a nekad 15 puta moram update da radim za 1 dan.
Hvala ti, ovako radi

Arapski se uči vidim. :ROFLMAO: Sve što znam je da Vip Max ima neki "BeIN 4K". Idu neki snimci fudbala a po imenu ne bi se reklo da je sportski kanal, jer jelte nije "BeIN Sports". Ni ja do sada nisam imao prilike da vidim te BeIN-ove u 4K, zar baš svaki ima i 4K verziju? :) Imaju svega 30+ kanala.. :ROFLMAO:
u listi su nazivi ovako:
bein4k.JPG

a kad se pokrene gore desno je ovaj logo
bein4kL.JPG

šta se vrti na njemu nemam pojma,epg ne radi a kad čujem komentatora odmah idem dalje,mogu jedino potvrditi da je slika 4k ali fps je malo premali kao i bitrate za 4k za razliku ostalih kanala koje sam spomenuo,oni su u 50fps i bitrate cca 16000,koliko ja znam bein ima samo jedan 4k kanal
bein4kB.JPG

Тввиет, јуроспорт 4К HDR

IMG-c195e804425271a79fa53a904d3ee36d-V.jpg

Poslednja izmena:
Normalan FHD vuče 8 MB tako da to nije ni blizu 4K
jasno,kita od kanala,rezolucija je 4k ali nije to to naravno
dobre 4k sportske kanale sam pobrojao ranije, v sport i now sports , oni su u 50fps i bitrate 15/16000, pitao čovjek baš za taj bein
nows.JPG

vsport.JPG

Ma pogledas logo od tog Bein 4K i sve ti jasno.

Poruka za vlasnike IPTV platformi tv.viet i reddevils. Momci ocekujemo u toku svetskog prvenstva u Kataru makar jedan 4K stream u Vasoj platformi sa live prenosima svih utakmica.

P. S. A ako nabavite stream za RTS 4K ili HRT 4K to bi bio pravi pogodak.!!!

;)

Gledam Inter - Liverpul i neverovatno, ali slika ArenaSport 1 Premium na Nordic iptv listi je bolja u odnosu na IRIS SMART i RTS 1 na EON TV.
Kao da ima vise FPS...

Ja gledam Salcburg Bajern na No2 norveskom kanalu na Neomixs listi..niti secka a slika jako dobra...Inter Lpool gledam na istoj listi na Tv2 sport premium norveski kanal , takodje , bez seckanja a slika odlicna na 32 incha TV

Poslednja izmena:
Ima i na C more 4K na 50 FPS, ali nebitno to, nego mi zanimljivo za AS premium 1

Pa mozda je interlaced strim?
Kako proveravas uopste frejmove?
@Stock

Piše u TiviMate-u da je ASP1 kanal fullHD i 25 FPS, na Iris smart (isti kanal) i eon TV (rts1) ne piše, ali je vidljivo npr. kada lopta ide po travi da to nije 100% glatko kao na Nordic IPTV.

Jel prebaceni kanali u HEVC na tvvietu? Ja kada sam bio pretplatnik pre godinu, godinu ipo isla je prica da ce se uskoro nekolicina kanala prebaciti u HEVC i na taj nacin dici im jos malo bitrate. Ovako samo Arena 1 je bila pustena u HEVC kao test.

Poruka za vlasnike IPTV platformi tv.viet i reddevils. Momci ocekujemo u toku svetskog prvenstva u Kataru makar jedan 4K stream u Vasoj platformi sa live prenosima svih utakmica.

P. S. A ako nabavite stream za RTS 4K ili HRT 4K to bi bio pravi pogodak.!!!

;)
Pa postoji stream za RTS 4K. On se nalazi u sklopu aplikacije/usluge RTS PLANETA

@Stock pa mozda je i interlaced strim ali Tivimate radi deinterlaciju i to u 50fpsa a da je neki bug i da prikazuje 25. Proveri na kompu, interlaced strim se odmah primeti (linije), pusti preko npr. VLCa (iskljuci deinterlaciju). Ili pak preko Potplayera, on bese prikazuje jel interlaced ili progressive.
EDIT: mada koliko me secanje sluzi, bug u Tivimate je valjda bio da je prikazivao kanale u 50fps i kada nisu bili (a ne obrnuto).

Piše u TiviMate-u da je ASP1 kanal fullHD i 25 FPS, na Iris smart (isti kanal) i eon TV (rts1) ne piše, ali je vidljivo npr. kada lopta ide po travi da to nije 100% glatko kao na Nordic IPTV.
Pretpostavljam da pirati sa IPTV lista za source skidaju kanale sa satelita ili grešim?

Kako drugacije?

SAT, kablovska, EON i slicne usluge.
Arene (SRB) sumnjam da skidaju sa SATa, sigurno kablovska.

Sad gledam, isti info u VLC-u fullHD i 25FPS
Bitrate 5500-8000 kb/s

Jaoo. Iskljuci deinterlaciju, da li vidis neke linije dok gledas strim? (ne znam kako ovo da ti objasnim, izguglaj i videces na sta mislim)
Ili ako te ne mrzi, instaliraj PotPlayer, pusti kanal, pritisni TAB i vidi jel pise 1080i ili 1080p.

Jao ne znam kako da ti objasnim, ali nema potplayer za Macbook :D
U VLC-u isključio i primećuju se linije ...

Poslednja izmena:
Hteo sam da kažem ako je za Nordic source sa satelita, moguće da ga kvalitetnije encode-uju nego li MTS svoj Iris stream ili ne?

@Stock aaa, i ti li si na Macbooku hehee.
Onda je sigurno interlaced strim, odradi se deinterlacija i dobija se glatkih 50 FPSa. Zato ti izgleda bolje od EONa.
Mada EON za Smart TV valjda pusta interlaced strim takodje. Za Iris pojma nemam.
Ako je OTT usluga kao Eon, verovatno ide progressive strim.
@disha_m

@bericrasa izguglah i koliko vidim bila je pre godinu i po neka test verzija RTSa u 4K. Ali sada vise nema, probao i preko weba i preko Android TV aplikacije.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno