Šta je novo?

Šta pokloniti ...

Pa nije isto poklon za 3-godišnjaka i 13-godišnjaka. Činjenica je da su stvari/roba previše jeftini i dostupni, teško je naći nešto zanimljivo što će da obraduje dete i da se koristi duže vreme.
Izvini i detetu od 13 godina mozes da poklonis bicikl ili nesto drugo sto ce ga mentalno i fizicki razgibati. U tome je poenta

ja sam ovu godinu pokrio PS+ i PS Now pretplatom... da nije bilo ovog topica ne bih se upustio u tu avanturu. Uklopilo se i sa skolskim raspustom,svi srecni

Predlozi "skolovanje za dete" NISU adekvatni za ovu temu jer NISU rodjendanski poklon.

Ako je dete dovoljno veliko pogledaš Browser history i odlučiš šta bi mu bio najbolji poklon, da se obraduje, a ujedno bude i koristan i usmeri ga na prave stvari :D

Nego, jel ima negde klasičnog tetrisa da se kupi?
Ja sam viđao samo neke nove sa 1.000+ igara, a unutra nema klasične varijante.

Možda električnu četkicu za zube?

Puka teorija, u praksi ce detetu da se svidi to sto si odabrao za sebe, jer genetika je neumoljiva.

Danas poklonio i aktivirao pretplatu... i ta sreca,taj pogled.... za to se jednostavno zivi. I posle par sati,zove klinja i pita da li mozemo da sklopimo dogovor,pitam ga kakav... kaze "da mi za svaki sledeci rodjendan produzis pretplatu" :D

Ko kredit u banci, bog te.

Nelson_Ha-Ha.jpg

Kontam druženje sa konzolom ne traje vremenski isto kad mali na raspolaganju ima 2, 3, 4 igrice da "izvrti" dok mu ne dosade vs kad ima "beskonačno" igrica uz tu pretplatu?

to vec nije do mene,to neka mu roditelji brinu... A mislim da druzenje sa konzolama ne mora biti bas veliko zlo,imaju i tu klinci sta da nauce,da zavole tehnologije,da se recimo usmere ka IT sektoru... sta znam...
Ono sto je sigurno jeste da ces mu dosta pomoci oko engleskog jezika + ce upoznati dosta novih “online” ljudi

Kontam druženje sa konzolom ne traje vremenski isto kad mali na raspolaganju ima 2, 3, 4 igrice da "izvrti" dok mu ne dosade vs kad ima "beskonačno" igrica uz tu pretplatu?
Sve je stvar percepcije... ja sam to gledao tako da cu mu roditelje sacuvati izdatka jer klinja nije napaljeni gejmer,al voli svaku igru da proba,pa mu je bitnije da kupi igricu nego da je predje. Ovako verujem da ce uz pretplatu da se zasiti konzole kroz koji mesec... Sledeci rodjos sigurno nece biti produzenje pretplate niti bilo sta vezano za gejming,jednostavno volim da uvek iznenadim necim sto ni u snu ne ocekuje,al ga itekako obraduje. A to opet zavisi od deteta do deteta. Nego da vas pitam sta vi volite da dobijete za rodjendan. Mozda neko od familije,prijatelja cita forum,a neprijatno mu da vas pita sta bi zeleli da vam se kupi :D

Predlozi "skolovanje za dete" NISU adekvatni za ovu temu jer NISU rodjendanski poklon.
A zasto nisu??? Kao sto se poklanja poklon kartica za kupovinu u nekom od lanaca prodavnica...tako se moze pokloniti i skolovanje....to sto mozda prevazilazi okvire mogucnosti 99% naroda je druga stvar.

Zato što to nije poklon za rođendan, to je nešto što bi dete svakako dobilo.

Da prozborim i ja po neku u vezi ove teme. Ja na zalost nemam decu i najverovatnije ih necu ni imati. Ali imam decu od sestre. Ranije sam im svasta kupovao od igracaka do misaonih igara (ima ih u TC Usce ). Sadau lepe upakovane koverte ili kutije stavim evre. Onda oni to lepo skupljaju za nesto sto njim atreba da kupe. Verovatno se mnogi nece sloziti sa ovim mojim resenjem.

Uzeo sam sestričini neki LEGO Friends set od oko 300 delova i mogu reći da je držalo pažnju celi dan. I to je to verovatno, indicije su da ih neće skoro uzeti u ruke. Kad sam pomenuo da rastavimo sve i probamo ponovo, možda bez instrukcija i možda sastavimo nešto sasvim drugo od svih delova koje imamo, ma kakvi, ni da čuje. Jedan prethodni set nije htela da pipne sigurno više od godine kad je shvatila da joj fali jedan deo a oduševila se kad sam uzeo i napravio "improvizaciju" pa je ispalo i bolje.
Ne znam šta da kažem, današnji klinci u proseku ne mogu sastaviti igračku kinder jajeta iz dva dela bez uputstva. Sa kockama za slaganje sam pravio trista čuda i uvek sam imao ideje šta da napravim, danas je i jednom složeno previše.
Ubiše im ekrani kreativnost a kako uzimaju maha možda bi shodno tome dobar poklon bio časovi gimnastike. U suprotnom imaće spinalni doktori pune ruke posla.

Mislim da je sve što @Der Schnitter pominje isključivo posledica neverovatnog izobilja svega živog što se tiče zabave. Pa evo ja koji sam bio klinac pre 15-ak godina kad uporedim šta sam ja tada imao od igračaka i ovi današnji klinci, pa to je nebo i zemlja. Pa sama ponuda je bila siromašna i bedna, a danas toliko tržnih centara, prodavnica igračaka, društvenih igara, online prodaja... Da ne pričamo o tome da danas gotovo da nema kuće bez kablovske televizije/interneta, svi danas imaju računare, telefone. Bukvalno su deca "bombardovana" sadržajima, tako da su im i igračke zanimljive tek toliko dok ne ugledaju nešto novo, a to se uvek desi u roku od odmah. Sklope nešto, malo se izigraju i gotovo...

Lego im nije toliko interesantan jer već imaju sandbox igre koje praktično nemaju nikakva ograničenja, prvenstveno Minecraft i Roblox.

Pa evo ja koji sam bio klinac pre 15-ak godina kad uporedim šta sam ja tada imao od igračaka i ovi današnji klinci, pa to je nebo i zemlja.
A zamisli vremena kada si jedini poklon mogao dobiti u Politikinom Zabavniku (karte,nalepnice,preslikaci za majice...),a za Kinder jaje se morao dobrano potruditi i biti dobar,slusati roditelje bar 7 dana :D O dresovima da ne pricam

Inace ono sa PS+ pretplatom je super poklon i za svalerkinog sina recimo :D
:)

Tu i jeste problem, ekrani im daju neograničenu zabavu. Uzmem autić i kredu i iscrtavam reli staze oko zgrade sa društvom. Stari nije mogao da me utera kući celi dan. Danas za uši treba vući da izađu napolje. Zato što bulje na istoj udaljenosti i pod veštačkim svetlom brzo će i naočare na nos.

Offtopic: Ja sam onomad pokusavao jednu vrstu "edukacije" sa recimo Pink Panterom,Generalovom radnjom,Atomskim mravom... imam osecaj da sam izazvao sazaljenje deteta.. pa sam odustao :D :D :D

offtopic: treba napravimo temu sa crtacima sinhronizovanim , ja mnoge koje bi voleo ne uspevam da nadjem.

Offtopic: Ja sam onomad pokusavao jednu vrstu "edukacije" sa recimo Pink Panterom,Generalovom radnjom,Atomskim mravom... imam osecaj da sam izazvao sazaljenje deteta.. pa sam odustao :D :D :D
Nije interesantno. Probao sam i ja da puštam Dizni klasike, svi dostupni na klik, sinhronizovani na norveški, ali džabe kad to nije zabavno. Inače smo isčitali pred spavanje maltene celu kolekciju slikovnica za iste crtaće, mnoge po par puta i to je super, ali sami crtani - ništa.

Ovih dana su karte hit, konkretno crni Petar u kul izdanju sa kucama i macama. Danas smo uzeli Uno i zabavno je za igranje.
igra_crni_petar_psi_i_macke_vv.jpg

offtopic: treba napravimo temu sa crtacima sinhronizovanim , ja mnoge koje bi voleo ne uspevam da nadjem.
Jesi li probao na crtaci.org šefe?
Setio sam se nečeg. Imam tonu Mikijevih zabavnika, moram videti kako najlakše i najbrže ih prebaciti u kvalitetan digitalni oblik. Da i starija deca imaju šta da čitaju.:giggle:
Što se tiče crtaća, dajte im one sinhronizovane glasovima Simića, Tatića, Stojiljkovića, Bačića, Blam. Kod mene su i dalje gledani.:cool: Gasi taj Nickelodeon već jednom.;)

Nazad
Vrh Dno