Šta je novo?

Šta pokloniti ...

Ah, moja nedosanjana želja kao klinca... Mogao bih sad da ga kupim čisto da me mine želja? :)
Veruj mi top spravica... non stop sam se otimao kao da pokazem kako treba da se vozi :D :D :D A i nije neka cifra koja je nedostizna

I ovo sam poklanjao,ali nije bas izazvalo dugotrajno odusevljenje... vise se raduje neko od familije kad dodje u goste (ne mozes ih skinuti :D)

Ako razmisljas o puzzle sa nekom lepom slikom. Moj savet je da se ne zeznes kao ja kada sam sebi kupio onu sa 1000 delova.
Kada sam je otpakovao i video koliko ih ima, odmah sam odustao.
Iskreno toliko ih je bilo da mi je bilo mrsko i skupljanje nazad u kutiju.

@pinocio Ubedio si me :ROFLMAO: Čitaj: teško žabu u vodu naterati...

Ako razmisljas o puzzle sa nekom lepom slikom. Moj savet je da se ne zeznes kao ja kada sam sebi kupio onu sa 1000 delova.
e vidis,kad sam bio mali meni je neko doneo puzzle,i to mnogo *******u,ako se dobro secam u pitanju je bila Trijumfalna kapija,tona cveca na slici.Preko 1000 delova je bilo. I "ubijao sam se" od slaganja. I kad sam je slozio,kazem caletu da bi trebalo da je uramim i stavim na zid. I on mi kupi onaj ram sa zabicama,iza ploca napred staklo i stisnes sa 6-8 zabica i to tako drzi sliku. LAGANO prevucem sliku na tu plocu,postavim staklo,postavim zabice.... uspravim sliku iiiiii..... 90% slike mi samo sklizne sa ploce i padne na pod :D :D :D Eto jedna glupa anegodta,koje cu se secati dok sam ziv

Neki Lego set

Najzad neko normalan :)
A garantujem ti da ce i sledeca dva rodjosa unuka traziti neku krpicu,srednji unuk igricu,i najmladji autic na daljinski i sta onda kupiti? Ne mozes svaku godinu kupovati isto,zato je verovatno i otvorena ova tema. Jednostavno sa godinama (10+ god) decija interesovanja se suzavaju,kriterijumi im postaju sve cudniji i zaista dodjes u situaciju da se zapitas sta covek da im kupi!?

Pa i taj uzrast ce 2-3 godine imati iste zelje,a ja sam ih vec ispucao... mislim da poklon treba da bude i nesto cemu se deca uopste ne nadaju,ali kada ga otvore treba da probudis ushicenje kod njih sto je po mom skromnom misljenju i najlepsi momenat. Prisustvao sam i rodjendanima gde deca zapakovan poklon samo odloze,jer im ta osoba svake godine donosi isto (duks ili pantalone) samo druge boje,i vec znaju da nema potrebe da ga otvaraju. A deca ushicenje i srecu ne umeju da odglume

Uzmes 100e i pocepas na pola, i jednu polovinu im das i kazes im ako te budu hvalili na proslavi rodjendana da ce dobiti drugu polovinu.

Pa i taj uzrast ce 2-3 godine imati iste zelje,a ja sam ih vec ispucao...
Ne razumem sto komplikujes... Ako hoce nesto, uzmes im to i cao. Oni treba da su sretni a ne ti ili sta to mislis da treba ili kako treba.
Ako to znaci 10x ista stvar, onda 10x.

Ma da, samo taj rad.
Od malih nogu ih učiti da samo treba da požele i da će to pasti sa neba. Baš pedagogški.

Inače podržavam ideju o nekoj društvenoj igri ( board game ) kao poklonu, pogotovu za dete koje je "zalepljeno" za monitor/ekran. Testirano na klincu od 10 godina i radi.

Iskreno sve zavisi koliko je dete drustveno posto danas nije isto vreme kao nekada. Svako dete je drugačije, danas mozda 10% dece se igra u drustvu, ja kao klinac sam uvek hteo loptu, bmx, bajs ili tako nesto, autici i slično na upravljanje su zabavni 3 minuta i cao, to mozes samo sam da koristis plus izgleda zabavnije nego sto jeste. Svako poznaje svoje dete i kako ga odgaja ono sto necijem detetu odgovara drugo dete mozda nije nikada ni pomislilo

Ma da, samo taj rad.
Od malih nogu ih učiti da samo treba da požele i da će to pasti sa neba. Baš pedagogški.

Inače podržavam ideju o nekoj društvenoj igri ( board game ) kao poklonu, pogotovu za dete koje je "zalepljeno" za monitor/ekran. Testirano na klincu od 10 godina i radi.
Moje dete ima 450 drustvenih igara, i nijednu nikad nije probao, cak i kada ima zabranu na elektronske uredjaje. Dakle ne postoji "siguran poklon", a narocito ne kod danasnje dece.

Brate, 9/10 poklona ovde koji se ovde razmatraju detetu od 9 godina, kupio bih ja sebi. :ROFLMAO:

Bejzbol loptica i rukavica su takođe kul poklon, bratanac dobio od ujaka za jedan od rođendana i često kada sam s njim ih ponesemo napolje, zabavno mu bude da hvata loptu sa rukavicom...
Još se nađu tu i klinci koji bi da probaju, jer praktično nikada nisu videli bejzbol rukavicu pa im bude zabavno.

Ima tako tih poklona koji mogu biti originalni... Čak i da im se ne svide, ostaće, možda im se kasnije dopadnu.

Druže ti kao da nisi bio dete. Ja kao dete se nikad nisam obradovao obući/odeći i parama...
will-ferrel-say-what.gif

On topic, mada za mlađu djecu da podijelim jedan idealan poklon za rođendan mada teško može da se nađe - ruski dječiji simulator vožnje - "Za Rulem". Deda je često išao poslovno u Rusiji i sjećam se donio mi ovo, pa ni jedna igračka mi upečatljiva nije ostala u sjećanju kao ovo. Odlična stvar i za razvijanje motorike i refleksa a u suštini jako jednostavno. Autić stoji u mjestu i drži ga magnet koji je ispod platforme dok se platforma vrti na baterije. :) Sjećam se da smo se takmičili ko više može krugova da izdrži a da ne zakači autićem kroz tunel :)

Ma da, samo taj rad.

Kako si ti to zakljucio iz mog pisanja?
Ovo je moj treci post u ovoj temi i sad si izvukao neki zakljucak iz konteksta i dokazao neku poentu samom sebi :rolleyes: Malo je bezveze, ne?

Anyway, Deci treba priustiti da budu deca. Usmeravati ih u sve sto je kreativno i sto kod njih razvija motoriku, koordinaciju, kreativnost i razmisljanje.
Sama konzumacija sadrzaja je nesto sto i oni moraju da rade, ali bi to trebalo ograniciti.

Ja sam tu konzumaciju sadrzaja tj. gledanje u ekrane resio na sledeci nacin - koliko budes gledao u ekran, pola tog vremena ces morati da citas knjige. 1h gledas u ekran - 30 minuta citas.
Ali je meni jako bitno bilo da se postavim tako da ce prvo dobiti nesto, a onda da "odrade". A ako ne budu ispostovali, da ce morati da odrade, pa onda dobiju. I to lepo funkcionise.
Sto se tice njihovih zelja za nekim stvarima, imaju nedeljni dzeparac i ako zele nesto iznad neke cifre, moraju da skupe pola novca od dzeparca (za to im treba par nedelja) i ja cu im dodati drugu polovinu.

Da ne ulazim dalje u roditeljstvo, jer svi mi imamo neke svoje metode i shvatanja i idem u off...

Asov i lopata (za kramp je mali) pa da kopa oko kuce ili iza zgrade.

Skolovanje u nekoj kvalitetnoj privatnoj skoli po britanskom programu.

E imam od klinca hrpu Bejblejdova, al onih pravih ne kineska sranjca. Ocemo organizujemo neki turnir? Redovno sam kidao klinca kuci dok ga je to zanimalo 😁 Dok nije provalio da je onaj najtezi i najjaci.

P.S. Ja sam dalje za to da se dete lukavo ispita (da ne provali) sta hoce i to da mu se onda kupi.

P.S. Ja sam dalje za to da se dete lukavo ispita (da ne provali) sta hoce i to da mu se onda kupi.
Bas to. Rodjendanski poklon treba da bude iznenadjenje i da izazove osmeh i srecu kod deteta,da uziva dok otvara poklon ne znajuci sta je unutra. Nista predvidivo i nema sta direktno da se dete pita. Bar je kod mene tako...

Pre svega smatram da poklon treba da bude nesto sto ce mentalno ili fizicki da pomogne da se dete razvija. Moja mala ima 3 godine, kupio sam joj bicikl, evo vec mota malo nogicama. Mojima ne mogu da objasnim da se manu igracaka od plastike i barbika na baterije, kad joj daju ona se poigra 10 minuta i vise ne uzme u ruke. Skoro za rodjendan vadi cale 100€ i daje joj, ona ljutito uzima, zguzva i baci i kaze 'ja ne koristim pare', tako da su pare najgora opcija UVEK.

Pa nije isto poklon za 3-godišnjaka i 13-godišnjaka. Činjenica je da su stvari/roba previše jeftini i dostupni, teško je naći nešto zanimljivo što će da obraduje dete i da se koristi duže vreme.

Vrh Dno