Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sta ti pise kad odradis test ovde:
Meni pise:
No IPv6 address detected
Your DNS server (possibly run by your ISP) appears to have IPv6 Internet access.

Ovde mi nije prolazilo:
a sad pise:
You don’t have IPv6, but you shouldn’t have problems on websites that add IPv6 support.
DJ mozda pitam bzvz, a da li si fizicki restartovao modem, iskljuci na power dugme ili izvuci strujni adapter !?

Opera Snapshot_2022-01-31_145625_test-ipv6.com.png

Haha nista bez komsije ;)
Jesam, restartovao vise puta od jutros i isto je. Meni bi znacilo da povezem video nadzor kuci na net posto mi to zbog NAT-a ne radi i Soulseek mi prijavljuje zatvorene portove, ostalo mi radi ok od kako smo prebaceni na novi opseg IP adresa i EON kanali svi rade u mrezi nalog.
@veljadj
Edit: sredio.
Mada u vezi EON-a mi je receno da nece vise biti te blokade od kako je dosao taj novi opseg, mislim i da sa IPv6 nece moci vise da znaju ko je na kom netu.

Poslednja izmena:
Nemam, direktno na Technicolor idem preko Wifi. Sad cu da probam na LAN racunar da li prolazi test.

Ovako mi je u modemu sad:
Pogledajte prilog 333551
Trebaće malo vremena da se navikne na nove stvari i terminologiju.

IPv6 sa prefixom FE80:: su tzv, link local IPv6 adrese, služe samo za komunikaciju sa ruterima, ali ne i za prosleđivanje paketa. Nešto slično APIPA adresama (ono, 169.254.x.x).

Ja sam dva puta i nista se nije desilo 😁😁😁Mislim meni nije ni bitan toliko taj ipv6, nego cisto da pomognem komsiji...
Ni meni nije bitan, ne znam ni šta tačno predstavlja da budem iskren.:LOL:Ali vidim da se pravi fešta oko toga, pa kud svi Turci...
A vidim i kako ljudi pišu o kanalima koje su dobili, o prebacivanju u HD format a kod mene ništa ili sa velikim zakašnjenjem. Ni ovo nije izuzetak kako stvari stoje. Kao da svi klinci dobiju Nintendo a ja drndam Rambo Atari klon. Osećam se kao zadnja rupa na svirali.:(

@djalf Heh, ladno postoje ljudi koji još uvek koriste Soulseek :D
Pa da radi jos uvek i imas retku muziku tamo da nadjes pa i ja delim sve svoje ali od kako su zatvoreni portovi mnogo teze ide u oba smera, skida on ali brze radi kada je javna IP bez NAT-a.
Ali ovo za kamere na primer bih voleo da radi kad odem na odmor da mogu da pratim koliko toliko ili moj brat koji je tu blizu da ne mora stalno da obilazi.
Sad pogledao, dobio je IPv6 DNS ali i dalje ne prolazi test, Duration i dalje na nuli.

Pa da radi jos uvek i imas retku muziku tamo da nadjes pa i ja delim sve svoje ali od kako su zatvoreni portovi mnogo teze ide u oba smera, skida on ali brze radi kada je javna IP bez NAT-a.
Ali ovo za kamere na primer bih voleo da radi kad odem na odmor da mogu da pratim koliko toliko ili moj brat koji je tu blizu da ne mora stalno da obilazi.
Sad pogledao, dobio je IPv6 DNS ali i dalje ne prolazi test, Duration i dalje na nuli.
Dok imas na pocetku ipv6 fe80 nece proci... Nisu ti jos pustili ipv6

Jesu, nego na Win treba da se iskljuci IPv4 protokol i DHCP je dodelio IPv6 adresu i prolazi testove za IPv6 sad.
Ali mi ne radi nista sto trazi IPv4 pa ni Soulseek. E sad kako da rade oba pitanje je sad.
Edit opet, ukljucio IPv4 opet i sad radi sve i prolazi IPv6 test. Kako je kod vas?

Poslednja izmena:
I u Aleksandrovcu pustili IPv6...

Da li je moguce da se promeni paket na veci ako je potpisan ugovor na 24m? I da li cena veceg paketa onda bude ista kao sto promovisu za potpis na 24m?

Move, STB ili CI?
Move sam uzeo zbog vracanja unazad ali je kvalitet HD, pa i SD, baš loš. Prethodno sam imao mts tv i razlika u kvalitetu je uočljiva. Neko mi reče da je preko CI modula bolji kvalitet pa je l ima ko da potvrdi?

Jesu, nego na Win treba da se iskljuci IPv4 protokol i DHCP je dodelio IPv6 adresu i prolazi testove za IPv6 sad.
Ali mi ne radi nista sto trazi IPv4 pa ni Soulseek. E sad kako da rade oba pitanje je sad.
Edit opet, ukljucio IPv4 opet i sad radi sve i prolazi IPv6 test. Kako je kod vas?
Kako misliš da ti radi nešto, ako si isklučio IPv4, odakle ti ta ideja?

Move, STB ili CI?
Move sam uzeo zbog vracanja unazad ali je kvalitet HD, pa i SD, baš loš. Prethodno sam imao mts tv i razlika u kvalitetu je uočljiva. Neko mi reče da je preko CI modula bolji kvalitet pa je l ima ko da potvrdi?
uzmi i Move i STB i CI....imaš pravo sva tri uređaja da uzmeš jer te to sleduje, pa ti sam vidi gde je najbolji kvalitet slike, jer ovde nećeš dobiti pravi odgovor-neko će reći move, neko stb neko ci
ja dajem prednost STB-u skymaster jer on ima dodatna podešavanja za rezoluciju i dodatna podešavanja za sliku ( boja, kontrast, oštrina, itd)

Poslednja izmena:
Vi kojima je mutna slika, proverite rezoluciju koju ste postavili na box.
Meni je slika odlicna i nikakve razlike nema u odnosu na CI.

Kako da proverim, može i na DM

Kako misliš da ti radi nešto, ako si isklučio IPv4, odakle ti ta ideja?
Ako ne zelis da pomognes, nemoj da smaras. Prvi put se susrecemo sa ovim i otkud ja znam kako to treba da radi? Nego lakse da napises bilo sta nego da pomognes.
Radi sad sve, IPv4 i 6 su tu ali nikakve razlike u radu nemam, Soulseek i dalje prijavljuje zatvorene portove a video nadzor tesko mogu da podesim tek tako otvaranjem portova.

Ako ne zelis da pomognes, nemoj da smaras. Prvi put se susrecemo sa ovim i otkud ja znam kako to treba da radi? Nego lakse da napises bilo sta nego da pomognes.
Radi sad sve, IPv4 i 6 su tu ali nikakve razlike u radu nemam, Soulseek i dalje prijavljuje zatvorene portove a video nadzor tesko mogu da podesim tek tako otvaranjem portova.
Ja sam samo pitao zbog čega si isključio IPv4, mene je zanimalo. Izvini ako sam te smorio ovim pitanjem, Nastavi da držiš IPv4 isklučenim i čekaj da tvoj Soulseek implementira IPv6...

Ja sam samo pitao zbog čega si isključio IPv4, mene je zanimalo. Izvini ako sam te smorio ovim pitanjem, Nastavi da držiš IPv4 isklučenim i čekaj da tvoj Soulseek implementira IPv6...
Zato sto racunar nije hteo da uzme sva podesavanja za IPv6 vec samo IP adresu a ne i DNS iako je modem imao sva podesavanja. Kada sam iskljucio IPv4 onda je dobio sva podesavanja za IPv6 i radio je test. Desio se neki bag sa wifi karticom, ne znam.
Soulseek je mator program, nema update-a od 2019-te tako da od toga nema nista. Video nadzor je isto mator Dahua DVR star 11 godina i ne verujem da ima bilo sta u vezi IPv6 protokola.

mislim da soulseek ne podrzava ipv6. Moras da iskljucis ipv6 firewall na ruterima ili da forwardujes.

to sve zavisi od televizora. Isti je izvor kanala,razlika jee samo u uredjaju koji obradjuje taj signal. Treba se igrati sa podesavanjima uredjaja tj televizora.

Move, STB ili CI?
Dosta ti zavisi na kom TV ,mislim kvalitet TV-a

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno