Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

gorvla

Siris dezinformacije. Toshiba razdvaja ali samo posiljke odredjenog formata, znaci ne sve. Obicne Medjunarodne Posiljke se ne skeniraju (5000-7000 hiljada dnevno) i sortiraju rucno nazalost.
Carina pregleda i naplati pdv ili ocarini sta stigne. Paketi se skeniraju rucno i pregledaju svi. R posiljke (3000-4000 hiljade dnevno) se skeniraju uglavnom rucno zato sto zbog velicine ne mogu da prodju kroz cuvenu Toshiba masinu.
Kakve dezinformacje, koje su to odredjeni formati molim precizno navedite sta masine rade, koji su njihovi kapaciteti pa ne mogu posiljke da prodju a koje mogu da prodju i kako se obradjuju, ja navodim svuda da se sve posiljke skeniraju, vi sada potvrdjujete da se rucno skeniraju, znaci da se skeniraju, nigde nije napisano da se sve u svim postama u Srbiji automatski skenira jer nisu sve automatizovane nesto se naravno skenira i rucno stavljanjem posiljke na bar kod skener, naveden je sa slikom konkretan objekat gde se sve radi automatski i nema rucne obrade u njemu sem ako nema problema sa masinama kao sto je i napisano.

Recimo da posta na aerodromu NT radi rucno vecinu stvari - skeniranje je rucno - ali i ona ce biti automatizovana ove godine po mojim saznanjima jer zele da ubrzaju traznit posiljaka preko aerodroma.

Masine rade prema sopstvenim performansama a ne prema tome sto se posiljke zovu OPM sto je samo jedna od klasifikacija za posiljke, masine imaju sopstvene kapacitete i posiljke se na njima stavljaju i klasifikuju prema drugim parametrima odnosno prema tehnickim specifikacijama masina a ne prema klasifikacijama posiljki, da je tako kako vi pricate sve posiljke koje stizu a recimo i one iz Madjarske a koje se navedene kao primer pre par dana i kada su meni stigle i koje su imale pracenje na nacin na koji je opisano ako se sve radi sa rucnom obradom i ako ima 7000 posiljaka dnevno ne bi mogle da izadju iz centra najmanje 5 dana i to da se radi 24h dnevno a svi znamo da centri ne rade 24 sata dnevno.

Vi meni objasnite kako je neko mogao da prati te i takve posiljke i da obavi urucenja za vreme koje je navedeno - svega par dana od dana pristizanja za odredjene psoiljke - ako nema skeniranja i ako nema automatske obrade posiljaka.

Jasno je napsiano da se prate neke posiljke a koje nisu sa pocetnim slovima R, C, V, i E na nacin koji nije dostupan javno krajnjim korisnicima u Srbiji preko poste Srbije ali je dostupno korisnicima drugim metodama pracenja od strane kompanija koje imaju saradnju sa postom Srbije.
Yeah but the point is that in case of "Hungarians" some of those LP numbers might NOT be publicly available and trackable.
I have not said otherwise, but you have not known they (LP numbers) on "Hungarians" even exists before my writing.

Poslednja izmena:

Kako izgleda razvrstavanje, skeniranje(na bazi cega se dalje prate) posiljaka u Rusiji, slicno je izvedeno tehnicki i kod nas sto se tice hala i masina.

Ovo nije Rusija nego Srbija, ako mislis daje to isto onda ok
Ko je rekao to, budite precizni ako zelite konstruktivnu diskusiju, ne navodite ono sto niko nije spomenuo, video je dodat radi prikaza i lepo se kaze da je tehnicki slicno izvedeno u Posti Srbije kao sto je prikazano na prilozenom video snimku sa Youtube-a i tako masine izlgedaju u praksi i funkcionisu. To nema veze sa Rusijom vec sa time da je Posta Srbije kupila veoma slican sistem, cini mi se po secanju datumski i pre od Poste Rusije, cak sta vise mislim da je kod nas bilo govora da se nas primer osvremenjavanja poste primeni i u Rusiji u saradnji dve poste stim da su oni u Rusiji imali neka dodatna usavrsavanja jer su to sproveli posle nas.

E sada pazite kada na sve to mi prethodno pominjanoj Makedonskoj posti dajemo pomoc i neke usluge kako oni da se osavremene u mnogim poljima a opet mi imamao neke zackoljice u vezi sa pracenjem koje mozda mogu da se softverski rese i mislim da je tu problem da ti podaci budu javni za one manje pracene posiljke.

Ovo nije Rusija nego Srbija, ako mislis daje to isto onda ok
Evo da budemo precizni, ovo je Srbija , ovo je vest iz 2014godine , a sad je 2022 pa ti vidi da li nasi imaju ili nemaju sistem i koliko taj sistem moze da odradi . A onda donesi zakljucak da li uopste taj sistem RADI jer tih 50 miliona eura sto su potrosili na sistem izgleda da nisu bas sve potrosili na "sistem" nesto je otislo izgleda i na racun "zasluznih gradjana" .

@gorvla

Ovo sto je napisano apsolutno nema veze sa istinom. Taj objekat je glavni postanski centar i sve sto sam napisao odnosi se na taj objekat. Tamo su uslovi za rad najblaze receno katastrofa.
Automatski pruzis ruku pa procitas na posiljci gde da je usmeris. Bilo bi lepo da je sve to kako gospodin gorvla pise. Nazalost nije, daleko je od toga. A sad sto neko tako pise, dal po direktivi ili mu neko daje pogresne informacije, uglavnom veze blage nema sa stvarnim stanjem.

I have not said otherwise, but you have not known they (LP numbers) on "Hungarians" even exists before my writing.
Why do you think so? =) I've completed over 100 aliexpress orders so far (most of them outside Serbia thou). It's hard to miss stickers glued one on top of the other. But you missed my point - there is no use in track numbers if they are not publicly available. Some hungarians do have such trackable alternative but others do not.

Poslednja izmena:
Evo da budemo precizni, ovo je Srbija , ovo je vest iz 2014godine , a sad je 2022 pa ti vidi da li nasi imaju ili nemaju sistem i koliko taj sistem moze da odradi . A onda donesi zakljucak da li uopste taj sistem RADI jer tih 50 miliona eura sto su potrosili na sistem izgleda da nisu bas sve potrosili na "sistem" nesto je otislo izgleda i na racun "zasluznih gradjana" .
It's horrible. And while comparing it to Russian Post Service, we should remember that the latter is far from being perfect due to being a state monopoly. Russian Post is highly criticized in Russia for being very slow and having bad attitude towards their work...

I dok se čeka da pristignu nove pošiljke, kojih nešto nema, raste i nervoza međ pojedinim članovima, pa samim tim raste i broj neproverenih informacija, poluinformsacija, proizvoljnih procena i tračeva. 🤣

It's horrible. And while comparing it to Russian Post Service, we should remember that the latter is far from being perfect due to being a state monopoly. Russian Post is highly criticized in Russia for being very slow and having bad attitude towards their work...
JA nisam poredio nasu postu sa postom Rusije, to je uradio drugi korisnik , ja sam samo prosledio javnu informaciju od 2014 godine gde se kaze da se pristupa testiranju najmodernijeg sistema za sortiranje i distribuciju posiljki u objektu koji je namenjen da bude REGIONALNI CENTAR . Izgleda da ga jos uvek TESTIRAJU nazalost , Sad mi nesto pade na pamet jedna prica iz medija u to vreme kada je Srbija pregovarala sa KInezima , tj Aliexpressom i ostalim velikim kineskim prodavcima da Srbija postane taj cuveni 'regionalni centar" za ceo " zapadni Balkan " tj nesto kao sto je sad Litvanija , nesto se tada o tome pricalo, a mozda su i taj centar opremali i za to ali su onda nasi shvatili "koliko ce tu posla biti da se radi " i da nece biti vise ' izgubilo se po coskovima" pa se tiho odustalo od cele price .

I dok se čeka da pristignu nove pošiljke, kojih nešto nema, raste i nervoza međ pojedinim članovima, pa samim tim raste i broj neproverenih informacija, poluinformsacija, proizvoljnih procena i tračeva. 🤣
Dobro me podseti, danas stigle 4 posiljke sa Aliexpressa porucene izmedju 8.12 -15.12 sve su UBxxxxxxxxxxxxLV( svi su krenuli iz Rige 27.12 i 3.01) i jedna sa JOOm-a porucena 8.01.022 ( ovo je neverovatno brzo ).
Nazalost "madjari " od kojih neki poruceni 28.11 021 pa do 10.12 ( 5 kom ) koji svi imaju onaj "cuveni " status " Parcel at destination office for final delivery " jos uvek su ko zna gde i nema im ni traga ni glasa .Jedno pitanje : da li jos nekom Aliexpress kod logovanja trazi da upisete neki 6-to cifreni kod koji vam posalje na e-mail ??? Ovo se meni desava od juce .

Pozdrav svima, dosla mi je posiljka koju sam ocekivao iz Amerike i uz nju posiljka nepoznate osobe. Zvao sam kompaniju koja mi je dostavila paket, ali su rekli samo da je paket deklarisan na moje ime, da sacekam 7 dana i ako se niko ne javi mogu raditi sa tuđim paketom sta zelim. Znate li mozda neki drugu nacin da se nađe osoba kojoj pripada paket ili sta bih mogao uraditi u ovoj situaciji. Od informacija nema nista na paketu osim nekog trocifrenog broja, nisam siguran sta znaci.

@gorvla

Ovo sto je napisano apsolutno nema veze sa istinom. Taj objekat je glavni postanski centar i sve sto sam napisao odnosi se na taj objekat. Tamo su uslovi za rad najblaze receno katastrofa.
Automatski pruzis ruku pa procitas na posiljci gde da je usmeris. Bilo bi lepo da je sve to kako gospodin gorvla pise. Nazalost nije, daleko je od toga. A sad sto neko tako pise, dal po direktivi ili mu neko daje pogresne informacije, uglavnom veze blage nema sa stvarnim stanjem.

Sada pricate o uslovima rada a pitani ste sa moje strane kada ste izneli tvrdnju da sirim "dezinformacije" da napisete koliko toliko precizno sta i koliko i kako masine rade u odnosu na posiljke koje ste vi nazvali OMP a sto vam je receno samo jedna od klasifikacija posiljki...

Kada iznosite tvrdnje da drugi sire dezinformacije ponavljam objasnite u detalje kako je to stvarno stanje i kako te masine - ako ih tamo uopste ima sudeci po vama nema ih - funkcionisu jer ste vec tvrdili da se ne radi kako je napisano sa moje strane tj. za koje posiljke su napravljene masine da rade i na kraju krajeva cemu sluze uopste masine ako sve mora rucno - prio cemu i dalje ne sporim da se nek stvari u tom centru rade i dalje rucno(stavljanje na vagu i traku na primer)?

Po "direktivi" naravno da necu da trazim od vas da pisete jasno ili precizno tj. mogli biste neku cinjenicu da napisete vezano za taj centar a vezano za sortiranje i pracenje posljiaka a ne za uslove rada radnika jer to nije tema ovde, mozete otvoriti temu o tome pa da se tamo diskutuje da li je neko zadovoljan ili nije sa uslovima rada i sta i kako poboljsati ako ima potrebe za time...

Ovako ja pisem o suncu a vi o mesecu dok je tema sunce. Osoba koja je kao vi a kako sami pisete ispada da je dobro upoznata sa stanjem i uslovima na radu pa tvrdi da je najblaze receno katastrofa - odmah da kazem ja ne radim tamo pa ne mogu da psiem o katastrofama sve i da postoje - mogla bi barem da nam u prilog svojih tvrdnji da neke tehnicke karakteristike opreme i zasto ta oprema izaziva takve "katastrofe" o kojim pisete i zasto sa stanovista opreme nista ne funkcionise sa vise detalja i preciznosti ako zaista znate pravo stanje...

Meni je naravno jasno da izostanak preciznosti u vasem pisanju sa davanjem pausalnih ocena na moje pisanje upucuje da niste upoznati sa osnovnim informacijama kako to funkcionise.

Eto nalepili ste mi neke etikete a da me i ne znate, da ne bude da samo radnici u posti lepei lepi etikete na pakete, lepe ljudi i po forumima.

Why do you think so? =) I've completed over 100 aliexpress orders so far (most of them outside Serbia thou). It's hard to miss stickers glued one on top of the other. But you missed my point - there is no use in track numbers if they are not publicly available. Some hungarians do have such trackable alternative but others do not.
Again I have not missed a point, whether you and I publicly know other tracking number it does not change the fact that Aliexpress is shipping parcel via Hungary with tracking number trough Aliexpress Saver Shipping option(if that option was chosen) to Serbia and that tracking is working for Aliexpress trough Cainiao.

Number of orders does not change the fact that you have not known that LP numbers are used for tracking for Aliexpress Saver Shipping trough Hungary before my writing.

Here is your first post about LP numbers.

ali5.jpg
after that you had other post
ali6.jpg

I tried to help you and anyone else by telling that number for tracking of parcels via Hungary to Serbia exists and actually exists in two forms - one is Hungarian UAxxxxxHU and other is Cainiao LP - I did not say LP are always available publicly or easy obtainable, now you are repetitively writing that I have missed some "unknown" point. I have not missed anything I now how it works and written only about that nothing more nothing less. I even provided link how to precisely track shipment in Hungary while it is in Hungary via Postal Union.

And btw in all state postal offices around the world similar people works. Some of them are excellent in their job, some are good and some are mediocre. As in any company. People all over planet are the same. Hiring, organization of people or management of people in a company is another topic.

Poslednja izmena:
Mozemo da se preganjamo ovde do prekosutra, ali aj da ponovim. Obicne medjunarodne posiljke se ne skeniraju nikada niti prilaze toj cuvenoj masini. Oko njih se sve radi rucno. To sto neki imaju zelju da prate posiljke a da ne plate za to, pa preselite se u Makedoniju. A uslovi su veoma bitni i za ovu temu. Kad 5 radnika radi posao u onakvim uslovima a trebalo bi 20 nemojte da se cudite sto kasni posta.Sve ostale posiljke sa pracenjem se skeniraju, i samim tim unose u sistem. Ali i te posiljke se skeniraju rucno jednim delom a ostalo sto moze ide u cuvenu masinu sto vodi Postu Srbije u svetlu buducnost. Da je sve automatizovano kako kadar kaze sve bi bilo mnogo brze.

Dobro me podseti, danas stigle 4 posiljke sa Aliexpressa porucene izmedju 8.12 -15.12 sve su UBxxxxxxxxxxxxLV( svi su krenuli iz Rige 27.12 i 3.01) i jedna sa JOOm-a porucena 8.01.022 ( ovo je neverovatno brzo ).
Nazalost "madjari " od kojih neki poruceni 28.11 021 pa do 10.12 ( 5 kom ) koji svi imaju onaj "cuveni " status " Parcel at destination office for final delivery " jos uvek su ko zna gde i nema im ni traga ni glasa .Jedno pitanje : da li jos nekom Aliexpress kod logovanja trazi da upisete neki 6-to cifreni kod koji vam posalje na e-mail ??? Ovo se meni desava od juce .
>>da li jos nekom Aliexpress kod logovanja trazi da upisete neki 6-to cifreni kod koji vam posalje na e-mail

Da, meni se to desava vec mesec dana.

Samo ne svaki put, ponekad mi ne trazi to po nedelju dana, a onda trazi 3 puta u roku od 15 minuta....

Primetio sam da kad me to pita, ako zatvorim internet brauzer i ponovo se ulogujem, ne trazi mi to ponovo, vec me samo pusti da se ulogujem.

Number of orders does not change the fact that you have not known that LP numbers are used for tracking for Aliexpress Saver Shipping trough Hungary before my writing.
You even quoted my first post where I have said it from the beginning that those numbers might not be publicly available - that's the main issue. Aliexpress sellers using some inner tracking is not news and we talk about trackability, don't we? And again, even LP track numbers for Hungarians do not update since they enter Serbia, not for my parcels at least. I don't consider it normal that "Hungarians" or "Latvians" have no updates for month and beyond. Postal Ninja even considers such tracks as non-active (stopped) ones. When someone discovers a sticked inner track number only upon delivery (handing over) then it makes no sense. Do you agree?

Poslednja izmena:
...that testing of the most modern system for sorting and distribution of shipments in the facility intended to be a REGIONAL CENTER. It seems that they are still TESTING it, unfortunately, now a story from the media comes to my mind at the time when Serbia was negotiating with China, ie Aliexpress and other big Chinese sellers to make Serbia that famous "regional center" for the whole "Western Balkans". ie something like Lithuania is now...
Thank you for bringing that info!
Well, Russian Post (pochta.ru) became a little more competitive only after fivepost.ru, cdek.ru and other alternative postal services appeared and broke that monopoly. When we compare Post of Serbia to some better one, we should definitely look at EU examples (Lithuania, Netherlands and so on). =)

One question : does anyone else Aliexpress ask you to enter some 6-digit code when logging in and send it to you by e-mail ?
Nope.

Za mene nema bolje od Latvija. danas stiglo par komada naruceno ,Order time: 01:06 Jan. 04 2022
Ovo izgleda da zeza kinez dal MY ili HU Order time: 02:05 Jan. 20 2022

Prilozi

• Screenshot_5.png
    Screenshot_5.png
    1.4 MB · Pregleda: 24
  • Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    32 KB · Pregleda: 22
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    118.6 KB · Pregleda: 17
  • Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    102.6 KB · Pregleda: 22
Kada su prosleđene iz Rige, ja imam neke koje čekam a krenule iz Rige 19.01 i jednu od 12.01

Ja sam u utorak dobio 4 kom koje su prosledjene iz Rige 12.01.

For me, there is nothing better than Latvia. arrived a couple of pieces ordered today, Order time: 01:06 Jan. 04 2022
This seems to be kidding the Chinese dal MY or HU Order time: 02:05 Jan. 20 2022
As for me, since I moved to Serbia, "Latvian" and "Hungarian" ones became a new bad reality for me... I've never seen order time longer than 20-25 days before... Last month I had a few LV that missed in action for like 6 weeks since they left Latvia...
Yet Malaysia parcels for saver-type shipment lived up to expectations.

Prilozi

• Clipboard01.png
    Clipboard01.png
    18.8 KB · Pregleda: 17
Ja sam se oprostio od UA*HU posiljke koja ima status Dec 11, 2021 06:09 Aliexpress-Cainiao Arrive at local delivery office

Dobio sam refund iako je Aliexpress predlozio da ne dobijem nista jer je posiljka u Srbiji.

Da li ima smisla da odem u postu i pitam ih u vezi posiljke? Jel uopste nekom poslo za rukom da "pogura" paket kroz Srbiju?

Evo ponovicemo po ko zna koji put.

Apsolutno svaka posiljka koja ima kod se prati.
Posta Srbije po par parametara potvrdjuje pristizanje posiljki u Srbiju.
Isto tako strane poste potvrdjuju pristizanje posiljki iz Srbije.
Problem je sto u Posti Srbije nece da aktiviraju javni sistem pracenja svih posiljki iako poseduju svu potrebnu opremu.
Izgleda da su počeli da zavode i neregistrovane, barem u nekom svom internom sistemu.
Sada sam podigao nekoliko neregistrovanih, dok mi ih je službenica predavala, druga je pita da li ih je skenirala. Ova što mi ih je predavala ih skenira i poče da se buni što sada da skenira i neregistrovane kada do sada nisu morali.
Da li će možda i biti nekog praćenja u budućnosti ili su možda uveli internu evidenciju zbog krađa...

Ja sam se oprostio od UA*HU posiljke koja ima status Dec 11, 2021 06:09 Aliexpress-Cainiao Arrive at local delivery office

Dobio sam refund iako je Aliexpress predlozio da ne dobijem nista jer je posiljka u Srbiji.

Da li ima smisla da odem u postu i pitam ih u vezi posiljke? Jel uopste nekom poslo za rukom da "pogura" paket kroz Srbiju?
Pa mozete prvo jos jednom proveriti na Postal Union da li je posiljka iz Madjarske otisla u Srbiju i kada je to bilo tj. proveriti jos jednom da li je informacija od Cainao poklapa sa datumima.

Ako pak utvrdite da je prema Postal Union ulazak posiljke bio skorije tj. posiljka u Srbiju usla recimo par dana posle nove godine tada papir u ruke ili sajt u ruke :) pisite prigovor/reklamacija Posta Srbije zbog neurucenja posiljke koja je stigla u Srbiju, navedite broj posiljke i dokaz sa datumima od Postal Union da su je oni prosledii u Srbiju.

i cekajte odgovor dobrih ljudi iz poste.

Nebitno je da li za posiljku postoji javno pracenje kod nas u odnosu na to da se ista mora uruciti ako je nasa posta vec prihvatila da izvrsi urucenje tj. preuzela posiljku od strane posiljaoca.

Da napomenem samo da ako je posiljka bila van odredjenih uslova koji predvidjaju dostavu na adresi ili u sanduce tada nisu u obavezi da je dostave na adresu.

Isto tako treba biti svestan da
Za neregistrovane pošiljke, potražni postupak se ne može pokrenuti.
Poštanska pošiljka je vlasništvo pošiljaoca dok se ne uruči primaocu, odnosno punomoćniku ili ovlašćenom licu.
kao i da psotoji period cuvanja posiljki koji je od skora 20 dana.

Da dodam i da izjavljivanje prigovora/reklamacije nije isto sto i potrazni postupak.

I jedna licna observacija koja proistice iz toga da nas postanski operater u neku ruku vodi podatke u evidenciji o prijemu posiljke za UAxxxxxHU i iste prosledjuje posiljaocu tesko da se ista moze smatrati neregistrovanom posiljkom u skladu sa zakonom.

Ako je istekao rok za lezanje posiljke ista se po pravilu treba vratiti posiljaocu(mislim da se to i naznacava na posiljkama ako se i ne naznaci obaveza stoji), tako da je odluka o vracanju novca od starne prodavca i aliexpressa u slucaju neurucenja zapravo mozda i doneta imajuci u vidu da ce posiljalac na kraju krajeva dobiti posiljku nazad pa akoje prodavac u pitanju nije neposten da uzme i pare i jare....

E sada meni ovde po vasem pisanju izgleda da i vi zelite i jare i pare :unsure:....
Mozemo da se preganjamo ovde do prekosutra, ali aj da ponovim. Obicne medjunarodne posiljke se ne skeniraju nikada niti prilaze toj cuvenoj masini. Oko njih se sve radi rucno. To sto neki imaju zelju da prate posiljke a da ne plate za to, pa preselite se u Makedoniju. A uslovi su veoma bitni i za ovu temu. Kad 5 radnika radi posao u onakvim uslovima a trebalo bi 20 nemojte da se cudite sto kasni posta.Sve ostale posiljke sa pracenjem se skeniraju, i samim tim unose u sistem. Ali i te posiljke se skeniraju rucno jednim delom a ostalo sto moze ide u cuvenu masinu sto vodi Postu Srbije u svetlu buducnost. Da je sve automatizovano kako kadar kaze sve bi bilo mnogo brze.
U posti ne postoji jedna masina nego masine i svaka ima svoju funkciju i zaposlene koji na njima rade u pomenutoj zgradi-hali na oko 30000 kvadrata prostora...Nigde nije receno da je sve automatizovano ali je receno da se za neke procese gotovo sve obavlja automatski a vi evidetno ne znate za koje i kako se to radi - nedostatak trazene preciznosti u vasim odgovorima uz pauslane tvrdnje ukazuje na to.

Preganjanja nece da bude, ovde se diskusija sa vama zavrsava, kadrirajte sa drugima i pisite njima o katastrofama koje ne znate da objasnite....

Poslednja izmena:
Pa mozete prvo jos jednom proveriti na Postal Union da li je posiljka iz Madjarske otisla u Srbiju i kada je to bilo tj. proveriti jos jednom da li je informacija od Cainao poklapa sa datumima.

Ako pak utvrdite da je prema Postal Union ulazak posiljke bio skorije tj. posiljka u Srbiju usla recimo par dana posle nove godine tada papir u ruke ili sajt u ruke :) pisite prigovor/reklamacija Posta Srbije zbog neurucenja posiljke koja je stigla u Srbiju, navedite broj posiljke i dokaz sa datumima od Postal Union da su je oni prosledii u Srbiju.

i cekajte odgovor dobrih ljudi iz poste.

Nebitno je da li za posiljku postoji javno pracenje kod nas u odnosu na to da se ista mora uruciti ako je nasa posta vec prihvatila da izvrsi urucenje tj. preuzela posiljku od strane posiljaoca.

Da napomenem samo da ako je posiljka bila van odredjenih uslova koji predvidjaju dostavu na adresi ili u sanduce tada nisu u obavezi da je dostave na adresu.

Isto tako treba biti svestan da

kao i da psotoji period cuvanja posiljki koji je od skora 20 dana.

Da dodam i da izjavljivanje prigovora/reklamacije nije isto sto i potrazni postupak.

I jedna licna observacija koja proistice iz toga da nas postanski operater u neku ruku vodi podatke u evidenciji o prijemu posiljke za UAxxxxxHU i iste prosledjuje posiljaocu tesko da se ista moze smatrati neregistrovanom posiljkom u skladu sa zakonom.

Ako je istekao rok za lezanje posiljke ista se po pravilu treba vratiti posiljaocu(mislim da se to i naznacava na posiljkama ako se i ne naznaci obaveza stoji), tako da je odluka o vracanju novca od starne prodavca i aliexpressa u slucaju neurucenja zapravo mozda i doneta imajuci u vidu da ce posiljalac na kraju krajeva dobiti posiljku nazad pa akoje prodavac u pitanju nije neposten da uzme i pare i jare....

E sada meni ovde po vasem pisanju izgleda da i vi zelite i jare i pare :unsure:....

U posti ne postoji jedna masina nego masine i svaka ima svoju funkciju i zaposlene koji na njima rade u pomenutoj zgradi-hali na oko 30000 kvadrata prostora...Nigde nije receno da je sve automatizovano ali je receno da se za neke procese gotovo sve obavlja automatski a vi evidetno ne znate za koje i kako se to radi - nedostatak trazene preciznosti u vasim odgovorima uz pauslane tvrdnje ukazuje na to.

Preganjanja nece da bude, ovde se diskusija sa vama zavrsava, kadrirajte sa drugima i pisite njima o katastrofama koje ne znate da objasnite....
Lose zakljucujes, ne zelim i jare i pare, vise puta se desilo da posliljka stigne nakon dispute i svaki puta sam javio prodavcu i poslao mu novac.

Pitam zato sto vec dva puta narucujem isti proizvod od razlicitih prodavaca. Prvi nije stigao preko Rige, sada preko HU. I pre nego li narucim treci put, i ako postoji sansa da je paket u Srbiji da nesto uradim povodom toga. Pozdrav.

Edit.

Gde tacno proveravam na PU, moze link?

Lose zakljucujes, ne zelim i jare i pare, vise puta se desilo da posliljka stigne nakon dispute i svaki puta sam javio prodavcu i poslao mu novac.

Pitam zato sto vec dva puta narucujem isti proizvod od razlicitih prodavaca. Prvi nije stigao preko Rige, sada preko HU. I pre nego li narucim treci put, i ako postoji sansa da je paket u Srbiji da nesto uradim povodom toga. Pozdrav.
Zato sam stavio na taj moj komentar(nije zakljucak) "unsure" smajli - nisam siguran, da razumem probleme zato sam opisao kako i sta, u principu i sam zbog problema gledam da izbalansiram ono sto stize u odnosu na ono sto ne stize a sve to zajedno u odnosu na moje trazenje "refund", idealno bi bilo da su sve posiljke javno pracene i registrovane ili barem da se vrate cene registrovanih posiljaka kao nekada pre par godina mislim da bi bilo dovoljno lepo za sve - opet neko moje licno opazanje....

Trenutno meni Aliexpress Saver Shipping izgleda bolje u odnosu na totalno ne pracene ali sa rizikom duze isporuke nego neki preko Litvanije a time i rizikom neurucenja na vreme, sa druge strane za totalno nepracene odnosno neregistrovane posiljke zaista se nista ne moze poduzeti za razliku od ovih HU za koje ima malo vise nacina da se nesto izgura.

Link ka Postal Union
http://globaltracktrace.ptc.post/gtt.web/

Poslednja izmena:
Zato sam stavio na taj moj komentar(nije zakljucak) "unsure" smajli - nisam siguran, da razumem probleme zato sam opisao kako i sta, u principu i sam zbog problema gledam da izbalansiram ono sto stize u odnosu na ono sto ne stize a sve to zajedno u odnosu na moje trazenje "refund", idealno bi bilo da su sve posiljke javno pracene i registrovane ili barem da se vrate cene registrovanih posiljaka kao nekada pre par godina mislim da bi bilo dovoljno lepo za sve - opet neko moje licno opazanje....

Trenutno meni Aliexpress Saver Shipping izgleda bolje u odnosu na totalno ne pracene ali sa rizikom duze isporuke nego neki preko Litvanije a time i rizikom neurucenja na vreme, sa druge strane za totalno nepracene odnosno neregistrovane posiljke zaista se nista ne moze poduzeti za razliku od ovih HU za koje ima malo vise nacina da se nesto izgura.
Ja sam prvi put narucio preko Cainiao Super Economy Global, drugi put preko AliExpress Saver Shipping i platio par $ misleci da ima neke veze. Medjutim isti djavo, sledeca opcija je $40 za AliExpress Premium Shipping posiljku ali to se ne isplati u ovom slucaju...

Link ka Postal Union
http://globaltracktrace.ptc.post/gtt.web/
Hvala za link,

HUNGARY SERBIA On route
11/23/2021 Departure from outward office of exchange BUDAPEST

A na postal ninja

Nov 23, 2021 11:22 Aliexpress-Cainiao Arrive at destination country
Dec 11, 2021 06:09 Aliexpress-Cainiao Arrive at local delivery office

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno