Kakve dezinformacje, koje su to odredjeni formati molim precizno navedite sta masine rade, koji su njihovi kapaciteti pa ne mogu posiljke da prodju a koje mogu da prodju i kako se obradjuju, ja navodim svuda da se sve posiljke skeniraju, vi sada potvrdjujete da se rucno skeniraju, znaci da se skeniraju, nigde nije napisano da se sve u svim postama u Srbiji automatski skenira jer nisu sve automatizovane nesto se naravno skenira i rucno stavljanjem posiljke na bar kod skener, naveden je sa slikom konkretan objekat gde se sve radi automatski i nema rucne obrade u njemu sem ako nema problema sa masinama kao sto je i napisano.gorvla
Siris dezinformacije. Toshiba razdvaja ali samo posiljke odredjenog formata, znaci ne sve. Obicne Medjunarodne Posiljke se ne skeniraju (5000-7000 hiljada dnevno) i sortiraju rucno nazalost.
Carina pregleda i naplati pdv ili ocarini sta stigne. Paketi se skeniraju rucno i pregledaju svi. R posiljke (3000-4000 hiljade dnevno) se skeniraju uglavnom rucno zato sto zbog velicine ne mogu da prodju kroz cuvenu Toshiba masinu.
Recimo da posta na aerodromu NT radi rucno vecinu stvari - skeniranje je rucno - ali i ona ce biti automatizovana ove godine po mojim saznanjima jer zele da ubrzaju traznit posiljaka preko aerodroma.
Masine rade prema sopstvenim performansama a ne prema tome sto se posiljke zovu OPM sto je samo jedna od klasifikacija za posiljke, masine imaju sopstvene kapacitete i posiljke se na njima stavljaju i klasifikuju prema drugim parametrima odnosno prema tehnickim specifikacijama masina a ne prema klasifikacijama posiljki, da je tako kako vi pricate sve posiljke koje stizu a recimo i one iz Madjarske a koje se navedene kao primer pre par dana i kada su meni stigle i koje su imale pracenje na nacin na koji je opisano ako se sve radi sa rucnom obradom i ako ima 7000 posiljaka dnevno ne bi mogle da izadju iz centra najmanje 5 dana i to da se radi 24h dnevno a svi znamo da centri ne rade 24 sata dnevno.
Vi meni objasnite kako je neko mogao da prati te i takve posiljke i da obavi urucenja za vreme koje je navedeno - svega par dana od dana pristizanja za odredjene psoiljke - ako nema skeniranja i ako nema automatske obrade posiljaka.
Jasno je napsiano da se prate neke posiljke a koje nisu sa pocetnim slovima R, C, V, i E na nacin koji nije dostupan javno krajnjim korisnicima u Srbiji preko poste Srbije ali je dostupno korisnicima drugim metodama pracenja od strane kompanija koje imaju saradnju sa postom Srbije.
I have not said otherwise, but you have not known they (LP numbers) on "Hungarians" even exists before my writing.Yeah but the point is that in case of "Hungarians" some of those LP numbers might NOT be publicly available and trackable.
Poslednja izmena: