Šta je novo?

Samsung Galaxy A52 (5G)

Je l' i ovde slučaj da kod telefona uzetih preko operatera oni kontrolišu nadogradnje? Piše na netu da je uveliko pušten decembarski peč, a kod mene još ništa nema. :)

Ja sam danas uzeo ženi ovaj telefon (nije preko operatera) i ponudio je decembarski update (600+mb) i pre ubacivanja sim kartice.

8/256 5G verzija ako je bitno.

Mi ostali sa decembarskom sigurnosnom nadogradnjom dobićemo i Android 12 sa One UI 4.0.😉😊

Cini mi se da Android 12 nece uskoro kod nas. A72 je dobio update u Rusiji pre nestp vise od nedelju dana a ovde jos uvek nema.

A52s tek danas dobio u Juznoj Koreji.

Kako nema za A72? Evo u temi njegovoj pisu da vec stize, par ih dobilo vec, meni se iskreno i ne zuri.

Po rasporedu koji je Samsung negde bio objavio, svi modeli A52 i A72 bi trebalo da Android 12 u februaru, ali su u nekim zemljama pustili i pre tog svog reda vožnje.

Na prethodnim stranicama je neko pitao za NE verziju i da je razlika u bojama. Ako nekog zanima, ovo su mi odgovorili iz Samsunga (pitao za crni model):
Zahvaljujemo Vam što ste kontaktirali Samsung!
Po pitanju Vašeg zahteva, obaveštavamo Vas sledeće:

Prema navedenom, a prema službenim specifikacijama uređaja, razlika između gore navedenih je samo u boji. Naime, budući da su navedene boje crna i super crna, ova je razlika dodana i u naziv modela.

Za bilo kakva dodatna pitanja Vam stojimo na raspolaganju.

Ocekujem 12-cu najvise zbig always on display-a sto ce se paliti kad stigne poruka i time nadomestiti nedostatak notifikacione lampice.

Od te serije sam i prešao na samsung, zato se začudih da nema. Čekam ni sam ne znam šta više, pa da uzmem ovaj a52s

Ocekujem 12-cu najvise zbig always on display-a sto ce se paliti kad stigne poruka i time nadomestiti nedostatak notifikacione lampice.
Dok ne ubacis 12-cu,ubaci sa play prodavnice program aod notify. Ima ono sto tebi treba. To sam koristio i radi fenomenalno,dok nisam ubacio A12

Ja ne bih žurio, na A50/70 su brikovali neke telefone, a na drugim(kao kod mene u porodici) pokvarili funkciju senzora otiska za otključavanje.

Stigao Android 12 na A52.

Prilozi

• Screenshot_20220114-090952_Software update.jpg
    Screenshot_20220114-090952_Software update.jpg
    91.8 KB · Pregleda: 66
Kod mene, u Bih, kupljen u slobodnoj prodaji nema jos.
Koliko je tezak gb?

ako možeš napiši da li ima kakvih problema i da li je potrebno da se uradi reset na fabrička podešavanja?

Meni za sada sve OK sljaka posle update-a na obicnom A52.
Trebalo mu je malo vremena da ukesira sve ponovo, pa je bio spor neko vreme.

Nisam ga detaljno istestirao, ali za sada ne vidim neku razliku u ponasanju. Sve radi fluidno.

Inicijalni utisci su da su malo drugacije animacije i ubacili su zelenu tacku u cosku ekrana kada je aktivna kamera (kao na laptopu kada je ukljucena kamera i svetli led lamptica).

Ako nesto negativno primetim, pisacu.

Prvi utisak je da brze i fluidnijie radi sada na A12. Za sada nisam uocio neki problem.
Mada, veceras planiram da uradim factory reset.

A da li mora da se uradi factory reset? Ako sve radi što onda resetuješ na fabrička podešavanja?

Nije neophodan factory reset, ali posto je promena Android verzije i verzije sistema velika, oni koji se malo vise razumeju imaju naviku da rade factory reset.

Azuriras uredjaj, ako sve radi kako treba nema potrebe za resetom. Tab S7 je preziveo azuriranje na A12 bez reseta kod mene :D

Nije neophodan factory reset, ali posto je promena Android verzije i verzije sistema velika, oni koji se malo vise razumeju imaju naviku da rade factory reset.

Azuriras uredjaj, ako sve radi kako treba nema potrebe za resetom. Tab S7 je preziveo azuriranje na A12 bez reseta kod mene :D
To je kao da za nekog kazes da je hipohonder zato sto se malo bolje razume u medicinu :D

Dobar dan svima :) Zamenila sam pre mesec dana Huawei p10 lite (koji i posle 4 godine radi odlicno) za Samsung a52s. Zasada sam zadovoljna telefonom, ali imam problem koji mi nije jasan. U dnevnom boravku sam povremeno nedostupna, sto mi se do sad nikada nije desavalo, na istoj mrezi sam godinama. Nisam primetila da se desava isto na drugim lokacijama. Neko da ima slicni problem ili ideju o cemu se radi?

Preporuka za neko staklo/gel?

Ne factory reset nego brisanje cache particije.

Nazad
Vrh Dno