Šta je novo?

iPhone 13

Ma kakva pretnja. Sve sam probala, bukvalno samo da me se otarase :D. Kad sam rekla da svi prekidamo ugovor a ima nas 10 sa slicnim brojevima iz moje familije, oni su rekli da dodjem da prekinem ugovor i da mogu slobodno da cancelujem order hahahahahah eto. Korisnik njihov sam preko 15 godina tako da ne znam. Vidim da im nisu bitni stari korisnici ali 10 ce ih izgubiti ako odem ja. Tako da moram da nadjem gde cemo da predjemo jer u Telenoru mi se bas ne ostaje, veoma su neozbiljni a jos dodatno sto protivzakonito rade neke stavi no nema vezed, bice i tuzbe za njih, ne sumnjam

Daleko je to od Telenora. Ovi samo koriste to ime...samo dokle

Ma batali ga, lik troluje…
Nasao sam ovu temu na googlu kada sam pokusavao da nadjem neke informacije koliko se ceka na telefone. Sad ja da se raspravljam sa nekim random po netu dal trolujem ili ne, ne pada mi na pamet. PItao sam kojim sredstvima se sluzili ljudi koji su dobili telefone, jer 2 meseca cekam.
Jel si podneo zahtev za prelaz kod drugog operatera? :D Tada im se pali lampica.
Nisam, samo je ostalo na prici kao ugasicu ugovore itd, ali slaba vajda

Od priče nema ništa. Ja već dva ugovora sebi i mojima tako radim, pošto drugačije očigledno ne može.

Operater iz A1 kaze da ce svih varijanta 13-ice biti do kraja januara, trenutno nemaju skoro nista na stanju. Ne razumem zasto onda nude na sajtu da se proizvod doda u korpu da bi na kraju kupovine saznao da nema raspolozivih modela, koga oni obmanjuju.

Uzeo za suprugu i sebe danas iPhone 13 i 13 Pro, nisam neupucen, ali se ubih trazeci kako pametno da uradim transfer sms poruka i viber poruka sa andorida na iPhone? Nemoguce da
je za Viber to nemoguce, a za SMS nikako da se snadjem? Hvala svima unapred!

Za viber jeste nemoguce, a sms poruke sam ja sa huawei prebacio na iphone svojevremeno prilicno lako, bese neki program move from android to ios tako nesto...

Kakva je situacija za Pro Max u mts-u? Naručio sam danas, naravno nisam dobio informaciju kada ću ga dobiti.

Radnica mi je rekla da ga bukvalno nema nigde u Srbiji.

Kakva je situacija za Pro Max u mts-u? Naručio sam danas, naravno nisam dobio informaciju kada ću ga dobiti.

Radnica mi je rekla da ga bukvalno nema nigde u Srbiji.
Ja porucio pro pre dvajes dana josuvek nista nema od njih

Planiram sa 6s na mini iskljucivo zbog kamere jer na 6s kamera po mraku nije upotrebljiva. Poredio sam mini sa 13 obican i ne vidim neke prednosti sem veceg ekrana, dok je pro dosta tezi a to mi se je svidja. Primamljiv mi je code red ali ne znam koja maska bi dobra bila sa taj crveni telefon s obzirom da je prelep skroz bez maske, al zbog rizika od pada ne bih da nosim fon bez maske i zastitnog stakla. Ima li nekih predloga koja maska se najbolje uklapa sa code red?

Planiram sa 6s na mini iskljucivo zbog kamere jer na 6s kamera po mraku nije upotrebljiva. Poredio sam mini sa 13 obican i ne vidim neke prednosti sem veceg ekrana, dok je pro dosta tezi a to mi se je svidja. Primamljiv mi je code red ali ne znam koja maska bi dobra bila sa taj crveni telefon s obzirom da je prelep skroz bez maske, al zbog rizika od pada ne bih da nosim fon bez maske i zastitnog stakla. Ima li nekih predloga koja maska se najbolje uklapa sa code red?
Jedino Mobile Outfitters, skuplji su, ali jedino sa njihovom zaštitom možeš sačuvati izgled telefona. Takođe, imaš i plastično providne ili plastično crvene maske na Aliju.

Postoje i "vežbe" za držanje telefona u ruci, kao okrećeš na različite načine telefon u ruci čisto da dobiješ osećaj za telefon. Zvuči čudno, ali pomaže. 😌

Tema je postala kuknjava o operaterima umesto o iskustvu o telefonima. Nema ih globalno, potvrdili vam ljudi koji su preko, ali i dalje kuknjava par strana. Dokle više aman?! Ko hoće ima gde da kupi za keš pre praznka i da se obraduje, ko neće neka čeka u redu pa kad stigne, ako i ne zaborave šta su naručili.

Može da se otovori tema ovde, kao i za PS5, pa imate dojave gde ima:

Prijavite kuknjavu pa cemo brisati, spam kaznjavamo, jednostavno.
Napisite ako se negde pojavi, kao koristan info, gde ih nema nije koristan info...

Uplati Apple Care+, 8$ mesecno, pa i ako padne i razbije se, miran si. Ja sam razmisljao da predjem sa 12 na 13 mini bas zbog te crvene, mnogo je lepsa za razliku od one na 12 modelu.

Uplati Apple Care+, 8$ mesecno, pa i ako padne i razbije se, miran si. Ja sam razmisljao da predjem sa 12 na 13 mini bas zbog te crvene, mnogo je lepsa za razliku od one na 12 modelu.
Uzeh ja juče 13 Pro Max 256 Gb pa me zanima Apple Care+. Znam da se pisalo dosta o tome u temi ali ja nisam uspeo naći odgovor koji mi treba. Recimo krenem da plaćam tih 8$ mesečno i to moram da radim u naredne 2 godine jel tako? Takođe mogu ga slobodno odneti u iStyle servis ako se nešto desi i oni moraju uvažiti tu garanciju bez nekih dodatnih papira (račun itd)?

Jel moze ac na srpski account da se plaća kao što može icloud? Ako sam dobro razumela kad se kupuje na kp onda može godinu dana ac a ako se kupuje preko operatera ili istyle onda može 2 godine?

Tema je postala kuknjava o operaterima umesto o iskustvu o telefonima. Nema ih globalno, potvrdili vam ljudi koji su preko, ali i dalje kuknjava par strana. Dokle više aman?! Ko hoće ima gde da kupi za keš pre praznka i da se obraduje, ko neće neka čeka u redu pa kad stigne, ako i ne zaborave šta su naručili.

Može da se otovori tema ovde, kao i za PS5, pa imate dojave gde ima:
Nikada mi se nije desilo da mi se zbog benchmark foruma (korisnika - cast izuzetcima) ogadi nesto toliko, kao u slucaju ip13 pro. Na kraju sam ga morao i prodati koliko mi se ogadio.

Jel moze ac na srpski account da se plaća kao što može icloud? Ako sam dobro razumela kad se kupuje na kp onda može godinu dana ac a ako se kupuje preko operatera ili istyle onda može 2 godine?
Nije tacno zato sto mozes da ga placas i duze od dve godine, ako zelis, i nije vazno gde si ga kupila, vec da ga aktiviras do dva meseca od kupovine :)
Napravi US nalog i mozes da dopunjavas kupovinom gift kartica.

Sto opet mozes kupovati iz same aplikacije Apple Store, bez provizije preprodavaca.

Nije tacno zato sto mozes da ga placas i duze od dve godine, ako zelis, i nije vazno gde si ga kupila, vec da ga aktiviras do dva meseca od kupovine :)
Napravi US nalog i mozes da dopunjavas kupovinom gift kartica.
E pa tako nešto pročitah davno, pa sad kad planiram ipad da kupim, sve mi neke nejasne informacije. Videću na tom novom uređaju da pravim novi nalog na us.

Cao ljudi, imam jedno pitanje ako neko koristi e-sim jel ima neke razlike u potrosnji baterije u odnosu na normalan sim? 🤔

Hello,
Trenutno koristim huawei p30 i razmisljam da predjem na iphone 13.
Imao sam nekad ranije iphone 5 i koristio sam ga 5 godina, od 2014 do 2019 kada sam kupio huawei. Bio sam prezadovaoljan sa tim telefonom.
Sta bi mi vi preporucili? Da li je to pametna kupovina?

Pa iskreno i ne :D
Ako hoces iphone onda bolje na 13 pro, za cenu obicnog 13 ima dosta boljih value for money. Na primer s21, pixel 6 ili neki saomi

e *** :)
Iskreno, svidela mi se ova serija 13, al nemam para za pro inace ne bih se razmisljao. S21 mi se nesto ne svidja kao ni s21 ultra (ni za ultru inace nemam novaca :)) ni xiaomi ni jedan ovogodisnji model. Ove godine mi je jedino iphone zanimljiv. Inace, mozda je steta menjati huawei jos uvek jer radi bez greske...

Pa sa 13 bi dobio malo bolju kameru i ekran (koji je i dalje 60hz) a doplata bi bila velika

Pa nije baš tako crno-belo. Okej, ove godine jeste veća razlika 13-13pro nego što je to bio slučaj sa 12, ali daleko od toga da je ogromna razlika i da 13 ne vredi kupovati. U suštini, ako možeš da živiš bez 120Hz ekrana i optičkog zuma, onda je 13 odličan izbor i ni malo ne zaostaje za skupljim "bratom".

I huawei ima 60hz osvezavanje, al ima opticki zum 2 ili 3 puta, nisam siguran. Mada zum retko kada koristim, a i kada ga koristim racunam da ce fotografije biti slabijeg kvaliteta. Jos nisam nista odlucio, pare nisu male, a p30 i dalje radi kako treba :)

Vrh Dno