Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Soni sve to lepo skalira, bez brige

Igre rade u dinamickim rezolucijama tj chekerboard rendering izgledaju kao native 4k ne brini sve je ostro kao zilet, ja igram na 55 4k.

Gotovo se ta razlika i ne primećuje, sve to radi odlično. A na tebi ne izbor jel hoćeš 4k native ili ces malo manju rezoluciju a 60fps zakucano

igre ne znas u kojoj rezoluciji rade a sve je kristano ostro kao da je 4k.

Je l ps5 moze sve u 4k60? Kupio sam novi tv 4k za monitor a gpu za to duplo skuplja od ps5….
Pogledaj tvoje pitanje i bice ti sve jasno......
Plus sto ti osecaj na konzoli sigurno nece priustiti to na sta si navikao na PC-ju...
Potpuno druga filozofija igranja...
I da, igre izgledaju predobro iako nisu na 60 ili 120 FPS....

Najčešće ne to neki 1440p, ali svakako ne znaš u kojoj je rezoluciji, i što kaže kolega iznad izgleda sve oštro zbog tog njihovog scalinga. Ja igram na 55 inča oledu, sve je oštro i prelepo stvarno

A igra je u 1080p i lepo izgleda?
Ogromna je razlika u skaliranju izmedju PC-a i konzole. Na PC ako u podesavanjima same igre stavis 1080p onda televizor skalira na 2160p. Konzola skalira direktno u 2160p i to na drugi nacin (vec je gore spomenuto) te sam televizor dobija 4K HDR sadrzaj i ne skalira nista..

Evo ti kako na primer izgleda stari AC Origins (to mi je bilo najzgodnije da instaliram a on nema patch za PS5 i radi na 30fps) i Ghost of Tsushima (PS5 verzija sa 60fps) kod mene na 65" LG Nanocell

Edit: na slikama se i ne vidi razlika zato sto sam em slikao ekran em forum sabija slike, ali to govori u prilog koliko dobro i stare igre bivaju skalirane :)

Edit2: evo i screenshot iz igre mada ni to nije merodavno jer sam morao da ga saljem sam sebi

Prilozi

• 20211225_113950.jpg
    20211225_113950.jpg
    275.7 KB · Pregleda: 81
  • 20211225_113723.jpg
    20211225_113723.jpg
    348.4 KB · Pregleda: 74
  • 17df134dc151-screenshotUrl.jpg
    17df134dc151-screenshotUrl.jpg
    485.8 KB · Pregleda: 78
Poslednja izmena:
Nije baš savršeno, vidi se kada skalira sa niže rezolucije. Ne radi tako dobar posao u tome kao recimo nvidia dlss, ali neki posao radi i to sasvim pristojno. Na 55" se vidi da li je nativnih 4k ili checkerboard.

Mada ja na PS5 uvek biram 60fps u odnosu na 4k. 30fps se oseti I vidi svakog trenutka. A kao što rekoh checkerboard radi sasvim pristojan posao.

Nisam imao konzole jos od 90ih i nakon toliko godina PC gaminga, I was pushed to the dark side.

0-02-0a-3cb0075db1ac7abec55c4d57edfc75627f4f4492e30e56d0fbcc5d97c735153c-667767f538119c04.jpg

Sekunda da uzmeme 3070TI ali 1500€ nema smisla. Morao sam odustati i na kraju pokupim PS5 plus black controller i neka random igra za 700€. PC gaming se sveo na indi igre sa 5g starim kartama.

Iz perspektive PC gamera: Toliko price kako su nove konzole slicne Pcu i kako ce nekada postati PC, i onda podjes istrazivati i nemaju ni jedne jedine dodirne tacke sa PC gamingom. Apsolutno nista. Cak ne postoji mogucnost da koristis neki login acc koji si koristio na PCu da se prebaci progres. Znam da je to politika konzola da se starta od nule i kupuju boosteri ali ja ne vidim o cemu sav internet bruji. Prvo je bila ideja XBOX radi 1440p i 120fps opcije da ga spojim na 165Hz monitor, pa prikljucim m+k. Medjtim, lista igara koje podrzavaju miš su jadne. Opet, ne vidim zasto se uopste prica o tome kao da je plug and play. Na PS5 5-6 igara ima MK podrsku. Drugo, PS5 kao bolja opcija nudi 4k i 1080p i to je to. Zasto ne nudi custom rezoluciju nikada necemo znati. Nesto sto postoji koliko i gaming, nove konzole ne mozes skopcati na monitor i dobiti nativnu rezoluciju. Toliko o tome koliko imaju veze sa PC gamingom.

SSD Size and speed... je bullshit i prevara. Da prostite na izrazu. 825GB verzija ima kapacitet zapravo 650GB, ali nije ni 650GB jer od 650GB, zapravo 90GB ide na sistem? Pa koliki je kapacitet majku mu?

Najbzi SSD "čipovi".. je ll a cemu sluze? Genericki kingstone SSD (ne m.2) koji kosta 60€ loada sve igre 3-4 puta brze nego PS5. I do cega je sada? Optimizacije, SSDa, developera ili kompresije. Nikada saznati necemo. Ali od kapaciteta do brzine, in real world, disk kao da je najjeftiniji ADATA čip.

Znam da nije tema i malo hejtam ali se toliko piše o tome na netu da kontam da je ili neka teorija zavjere ili ja nisam u mogucnosti da dodjem do takve misteriozne konzole.

Elem, što se tice PS5, najveci minus je izbor igara. I dalje mislim da XBOX ima bolju ponudu sa njihovom pretplatom. Ako se fokusira na PS5 igre, nema se doslovno sta igrati. Mozda ubagovani eFootball ili 2042. A kada su Ps4 igre u pitanju, tu je vec nekoliko problema.

RDR2 je neopisivo mutan sa nekim blurrom i distance hazeom da covjek izgubi vid nakon sat vremena. Nije do nize rezolucije i nije do podesavanja. PS4 PRO izgleda prikazuje istu mnogo bolje. Fallout 4 izgleda oštro i ok je, FPS.. well, ja ne znam je li ono 20FPS ali sve treperi i trza dok se kreces. Onako 30FPS ne izgleda ni na PCu bez vsynca. Witcher 3 sa 30FPS je vec podnosljiviji i dosta ok. BF1 i 5 koje rade na 60FPS izgledaju i rade odlicno. Framerate dropovi su na eksplozijama ali nije strasno (podsjeti me na PC lol).

GOW je vec druga prica i mislim da je benchmark medju naslovima. Nisam jos uzeo TLOU2.

eFootball izgleda dobro i oštar je kao zilet. Ima problem da pada na 30FPS na prekidima i onda zakuca 30FPS i kada je gameplay naredni mozda 30-60sec i poprilicno nervira.

2077 izgleda zacudjujuce odlicno. Pcekivao sam PS4 debakl, ali PS5 verzija kida. Rezolucija je ok, FPS rock solid i nema licno zamjerku osim sto je grad doslovno prazan. Ubij me ako ima 20 NPCeva na ekranu i u jednom momentu. Ako se makne od centra nema ni auta ni prolaznika. Dok je na XBOXu druga prica. Znam da jel ono xbox ima jaci procesor ali je razlika izmedju PS5 i Searies X ogromna. No. to ej do developera sigurno. Will see sa Ps5 updateom.

Malo probao WarThunder i izgleda super. 60 FPS mislim stabilan, onoliko koliko sam igrao obzirom da je ne planiram vise paliti jer se ne moze povezati PC acc.

U biti, nekako su igre u trenutnom stanju i nakon godine dana hit and miss. Ps4 dosta naslova ali samo njih desetak (koliko stoji na store listi) je dobilo PS5 update. Tako da i nema nekog benifita od jaceg hardware-a. Kupovina da se proba ne postoji (sony why??). Morao sam posuditi u startu acc da probam Witchera 3 i RDR2. Kako bi se zaj.. da sam uzeo RDR2 a tako sam se zagrijao da je odigram.

Sto se tice controllera, jeste kvalitetan gadget ali ja sam mislio da ce me oduvati. Ni jednu jedinu igru nisam probao koja iskoristava triggere u potencijalu koji je najmjenjen. I dalje je input lag dovoljno veliki da frustrira. Ne razumijem zasto Logitech moze napraviti drugu generaciju wireless resivera koj iradi na svakoj konfikguraciji koji ima neprimjetan input lag u odnosu na cable version dok moderna konzola ima lag (u ovom slucaju na 30FPs PS4 igrama) ponekad i pola sekunde. Moze se telefonom snimiti koliko kasni. to je po 300-500ms a ne 14-20ms. "Palice" su odlicno zategnute i interakcija je super ali je controller nov pa je tesko reci kako ce biti nakon nekog vremena. Ocekivao sam neko moderno wireless iskustvo ali je to i dalje bullshit, da se tako izrazim. Opet, ne kontam kako se to ne uzima u faktor kada je u pitanju ineteraktivna zabava.

Kontam da probam preko USBa ali ne znam da li ima opcija da se kontroler u tom slucajnu ne puni? Zeznuo bi bateriju unutar jedne godine sa takvim konstantnim punjenjem tokom igranja.

Sav hate na stranu i razocarenje kod pojedinih stavki, licno sam prezadovoljan. i konzola mi vraca praznični feeling kao devedesetih sa PS1. Koliko god me neke stvari isfrustrirale, skontam koji GPU mogu uzeti za 700€ i dodjem sebi.

Ulupao sam vec par sati u BF5, GOW, 2077 itd ne dam konzoli mira, tako da dovoljno govori da li sam uzeo pravu stvar.. drzi paznju i sve se ustrucavam da kupim jos igara. Vec sam 2 puta kupovao kupone i dopune i stao sam. Ostat cu bez para i ako mjerkam Metro Redux, Hell let loose i jos po neki naslov.. damn opet ce mi uzet pare.

Nadam se da nije puno kritike ali ovo su neke stvari koje nisam znao niti sam primjetio da je bilo i u jednoj recenziji. Svaku put su to debilni osvrti: koliko je konzola teska, da li je visoka, kakva je kvaliteta plastike side panela i srednje crne plastike, kakav je nosač na koji se navrne, kak osu iscrtani PS simboli na kontroleru.. mislim, who the fu*ck cares ??? Ali ozbiljno.

TV na kojem igram: SAMSUN 55Q65T, game mod: on

Elem, eto i mene u vašu familiju. RIP PC. Drago mi je da sam promjenio dres. ;)

Par pitanja ako je neko stigao do dna ove poruke:

1. Ima li nacina da se prikljuci kontroler na USB i ugasi punjenje?

2. Ima je EQ za audio izlaz na kontroleru? Zvuk na TVu je super ali na kontroleru, kada prikljucim 3.5mm slusalice, je katastrofa.

3. Koja je najjeftinija opcija da se koristi acc, koj iregion? Ja sma uzeo US radi dolara i nekako me izadje kupon onoliko koliko i jeste 60$ = 60$ kada se konvertuju € i dodaju one takse na ovim sajtovima za ključeve. Ali ima porez na Ps storeu. I tu se izgubi 17% ili koliko vec kada se kupuju igre pa ne znam da li ima nacin da se zaobidje.

4. Koja je najjeftinija opcija SSDa za proširivanja memorije? Mislim od onih odabranih sa liste sto se mogu prikljuciti na konzolu.

Hvala.

3. Koja je najjeftinija opcija da se koristi acc, koj iregion? Ja sma uzeo US radi dolara i nekako me izadje kupon onoliko koliko i jeste 60$ = 60$ kada se konvertuju € i dodaju one takse na ovim sajtovima za ključeve. Ali ima porez na Ps storeu. I tu se izgubi 17% ili koliko vec kada se kupuju igre pa ne znam da li ima nacin da se zaobidje.
Stavi neku zemlju gde nema poreza, Aljaska, Oregon, Delaver. Ovde ti je sve lepo objašnjeno (na mobilnom sam, valjda je lepo kopiralo link): https://forum.benchmark.rs/threads/...-uključivanju-korišćenju-i-održavanju.474346/

Pa vidi se da će cros gen igre raditi super 1440, 4k, 60Hz, 120Hz, raytracing i tako dalje. Čim krene Unreal 5 koji je težak ko trepča odmah se vraća 1080 30fps, ali to je the console way :)

Lag na kontroleru je rešen zadnjim updateom. Updateuj sve povezivanjem preko kabla

Ssd nije prodaja magle nego super brzo učitavanje radi smao na ps5 igrama, ne na starim ps4. Na xboxu je to sa quick resumom mnogo bolje rešeno.

Nisam imao konzole jos od 90ih i nakon toliko godina PC gaminga, I was pushed to the dark side.

0-02-0a-3cb0075db1ac7abec55c4d57edfc75627f4f4492e30e56d0fbcc5d97c735153c-667767f538119c04.jpg

Sekunda da uzmeme 3070TI ali 1500€ nema smisla. Morao sam odustati i na kraju pokupim PS5 plus black controller i neka random igra za 700€. PC gaming se sveo na indi igre sa 5g starim kartama.

Iz perspektive PC gamera: Toliko price kako su nove konzole slicne Pcu i kako ce nekada postati PC, i onda podjes istrazivati i nemaju ni jedne jedine dodirne tacke sa PC gamingom. Apsolutno nista. Cak ne postoji mogucnost da koristis neki login acc koji si koristio na PCu da se prebaci progres. Znam da je to politika konzola da se starta od nule i kupuju boosteri ali ja ne vidim o cemu sav internet bruji. Prvo je bila ideja XBOX radi 1440p i 120fps opcije da ga spojim na 165Hz monitor, pa prikljucim m+k. Medjtim, lista igara koje podrzavaju miš su jadne. Opet, ne vidim zasto se uopste prica o tome kao da je plug and play. Na PS5 5-6 igara ima MK podrsku. Drugo, PS5 kao bolja opcija nudi 4k i 1080p i to je to. Zasto ne nudi custom rezoluciju nikada necemo znati. Nesto sto postoji koliko i gaming, nove konzole ne mozes skopcati na monitor i dobiti nativnu rezoluciju. Toliko o tome koliko imaju veze sa PC gamingom.

SSD Size and speed... je bullshit i prevara. Da prostite na izrazu. 825GB verzija ima kapacitet zapravo 650GB, ali nije ni 650GB jer od 650GB, zapravo 90GB ide na sistem? Pa koliki je kapacitet majku mu?

Najbzi SSD "čipovi".. je ll a cemu sluze? Genericki kingstone SSD (ne m.2) koji kosta 60€ loada sve igre 3-4 puta brze nego PS5. I do cega je sada? Optimizacije, SSDa, developera ili kompresije. Nikada saznati necemo. Ali od kapaciteta do brzine, in real world, disk kao da je najjeftiniji ADATA čip.

Znam da nije tema i malo hejtam ali se toliko piše o tome na netu da kontam da je ili neka teorija zavjere ili ja nisam u mogucnosti da dodjem do takve misteriozne konzole.

Elem, što se tice PS5, najveci minus je izbor igara. I dalje mislim da XBOX ima bolju ponudu sa njihovom pretplatom. Ako se fokusira na PS5 igre, nema se doslovno sta igrati. Mozda ubagovani eFootball ili 2042. A kada su Ps4 igre u pitanju, tu je vec nekoliko problema.

RDR2 je neopisivo mutan sa nekim blurrom i distance hazeom da covjek izgubi vid nakon sat vremena. Nije do nize rezolucije i nije do podesavanja. PS4 PRO izgleda prikazuje istu mnogo bolje. Fallout 4 izgleda oštro i ok je, FPS.. well, ja ne znam je li ono 20FPS ali sve treperi i trza dok se kreces. Onako 30FPS ne izgleda ni na PCu bez vsynca. Witcher 3 sa 30FPS je vec podnosljiviji i dosta ok. BF1 i 5 koje rade na 60FPS izgledaju i rade odlicno. Framerate dropovi su na eksplozijama ali nije strasno (podsjeti me na PC lol).

GOW je vec druga prica i mislim da je benchmark medju naslovima. Nisam jos uzeo TLOU2.

eFootball izgleda dobro i oštar je kao zilet. Ima problem da pada na 30FPS na prekidima i onda zakuca 30FPS i kada je gameplay naredni mozda 30-60sec i poprilicno nervira.

2077 izgleda zacudjujuce odlicno. Pcekivao sam PS4 debakl, ali PS5 verzija kida. Rezolucija je ok, FPS rock solid i nema licno zamjerku osim sto je grad doslovno prazan. Ubij me ako ima 20 NPCeva na ekranu i u jednom momentu. Ako se makne od centra nema ni auta ni prolaznika. Dok je na XBOXu druga prica. Znam da jel ono xbox ima jaci procesor ali je razlika izmedju PS5 i Searies X ogromna. No. to ej do developera sigurno. Will see sa Ps5 updateom.

Malo probao WarThunder i izgleda super. 60 FPS mislim stabilan, onoliko koliko sam igrao obzirom da je ne planiram vise paliti jer se ne moze povezati PC acc.

U biti, nekako su igre u trenutnom stanju i nakon godine dana hit and miss. Ps4 dosta naslova ali samo njih desetak (koliko stoji na store listi) je dobilo PS5 update. Tako da i nema nekog benifita od jaceg hardware-a. Kupovina da se proba ne postoji (sony why??). Morao sam posuditi u startu acc da probam Witchera 3 i RDR2. Kako bi se zaj.. da sam uzeo RDR2 a tako sam se zagrijao da je odigram.

Sto se tice controllera, jeste kvalitetan gadget ali ja sam mislio da ce me oduvati. Ni jednu jedinu igru nisam probao koja iskoristava triggere u potencijalu koji je najmjenjen. I dalje je input lag dovoljno veliki da frustrira. Ne razumijem zasto Logitech moze napraviti drugu generaciju wireless resivera koj iradi na svakoj konfikguraciji koji ima neprimjetan input lag u odnosu na cable version dok moderna konzola ima lag (u ovom slucaju na 30FPs PS4 igrama) ponekad i pola sekunde. Moze se telefonom snimiti koliko kasni. to je po 300-500ms a ne 14-20ms. "Palice" su odlicno zategnute i interakcija je super ali je controller nov pa je tesko reci kako ce biti nakon nekog vremena. Ocekivao sam neko moderno wireless iskustvo ali je to i dalje bullshit, da se tako izrazim. Opet, ne kontam kako se to ne uzima u faktor kada je u pitanju ineteraktivna zabava.

Kontam da probam preko USBa ali ne znam da li ima opcija da se kontroler u tom slucajnu ne puni? Zeznuo bi bateriju unutar jedne godine sa takvim konstantnim punjenjem tokom igranja.

Sav hate na stranu i razocarenje kod pojedinih stavki, licno sam prezadovoljan. i konzola mi vraca praznični feeling kao devedesetih sa PS1. Koliko god me neke stvari isfrustrirale, skontam koji GPU mogu uzeti za 700€ i dodjem sebi.

Ulupao sam vec par sati u BF5, GOW, 2077 itd ne dam konzoli mira, tako da dovoljno govori da li sam uzeo pravu stvar.. drzi paznju i sve se ustrucavam da kupim jos igara. Vec sam 2 puta kupovao kupone i dopune i stao sam. Ostat cu bez para i ako mjerkam Metro Redux, Hell let loose i jos po neki naslov.. damn opet ce mi uzet pare.

Nadam se da nije puno kritike ali ovo su neke stvari koje nisam znao niti sam primjetio da je bilo i u jednoj recenziji. Svaku put su to debilni osvrti: koliko je konzola teska, da li je visoka, kakva je kvaliteta plastike side panela i srednje crne plastike, kakav je nosač na koji se navrne, kak osu iscrtani PS simboli na kontroleru.. mislim, who the fu*ck cares ??? Ali ozbiljno.

2. Ima je EQ za audio izlaz na kontroleru? Zvuk na TVu je super ali na kontroleru, kada prikljucim 3.5mm slusalice, je katastrofa.

4. Koja je najjeftinija opcija SSDa za proširivanja memorije? Mislim od onih odabranih sa liste sto se mogu prikljuciti na konzolu.

Hvala.
ne bih da budem shvacen pogresno, ali, pokusaj vise da uzivas u pricama igara, dijalozima, mozda igranju online sa drugarima... nije sve u frejmovima po sekundi, pikselima, HDR-ovima, vibracijama, kapacitetima memorija i diskova
igrali smo igre i pre 20 godina i uzivali, moze se i danas sa ovim hardverom (nekako) valjda :)

Meni jedino 30fps smeta. Jedino sto podnosim u 30fps je Detroit Become Human, ali to je zato sto je igra kao film. Spiderman GOTY sam obrisao, combat igrica ne moze da se igra u 30fps.

Witcher 3 sam uzeo, pre bih igrao u 1080p 60fps nego u 4k 30fps, ali cu najverovatnije cekati PS5 patch, kazu da ce biti.

Zavisi od igre. Obično se ponudi performance mode koji to omogućava. U budućim PS5 AAA naslovima nemoj očekivati 4K60fps to je i dalje misaona imenica.
Evo jedne liste igara koji rade u 60fps i pod kojim uslovima.

Hmmm
CoD Vanguard radi 4k 120hz, bar ja pucam tako :) doduse nova igra.

buduce firme koje ne implementiraju Fidelity FX Super Resolution ne treba da prave igrice. Bez problema igre mogu da teraju 4k 60fps samo ako dobro optimizuju i iskoriste tech kako treba. Takodje i one stare mogu sve update sa ovaj feature al to je do developera da ubace :/ Ja odigra witcher 3 na ps5 nisam teo da cekam patch :(

Hvala.
A R6 ništa?

Kako ne moze, kada se vec 20-30 godina igra standardno u 30fps?
Ne moze posle 1440p 144Hz monitora i 5700 XT da se igra bilo sta akciono u 30fps. Uzeo sam hrpu Assassins creed igara, isto kao za Spiderman GOTY nije ni palo na pamet da nesto moze biti zakljucano na 30fps. Refundovacu sve sto ne moze u 60fps (ili barem da nije zakljucano na 30) da se igra verovatno, imam dosta sto sam uzeo a nisam ni stavio da se skida.

Ja uvek kada igram nekako više preferiram 30fps… par puta kada sam prebacio na 60fps da probam odmah sam vratio nazad na 30.

Nekako mi je na 60fps prebrzo… animacije i sve ostalo, navikao sam nekako na tih 30.

Ne moze posle 1440p 144Hz monitora i 5700 XT da se igra bilo sta akciono u 30fps. Uzeo sam hrpu Assassins creed igara, isto kao za Spiderman GOTY nije ni palo na pamet da nesto moze biti zakljucano na 30fps. Refundovacu sve sto ne moze u 60fps (ili barem da nije zakljucano na 30) da se igra verovatno, imam dosta sto sam uzeo a nisam ni stavio da se skida.

Aha, trcanje pred rudu, klasika. :) Steta sto nisi iskusio konzolni gaming 90ih i/ili 2000ih.

Ja uvek kada igram nekako više preferiram 30fps… par puta kada sam prebacio na 60fps da probam odmah sam vratio nazad na 30.

Nekako mi je na 60fps prebrzo… animacije i sve ostalo, navikao sam nekako na tih 30.

Ma samo da je stabilnih 30fps a ne kao u vremenu PS3. ;)

Naravno, sve je stvar navike. Ja koristim 144Hz telefon, 144Hz monitor, 120Hz tablet, skoro sam uzeo i 120Hz TV uz konzolu koja se reklamira kao da podrzava 120Hz, ne zelim da vidim 30fps u akcionim igrama. Ne kazem da treba sve igre da rade u 120fps, to je previse za ocekivati a i nije neophodno za igranje iz fotelje. 40-45fps mi je donja granica koju nogu da podnesem :D

Relativno skoro sam uzeo Amazfit GTR 2 koji ima poprilicno dobre recenzije, kad ono ljudi stavili 30Hz (mozda cak i sporiji) ekran na pametni sat od >100e. Posle sat vremena sam ga prodao 😂

Onda je prava misterija, da ne kazem tragedija, kako ti je bilo smisleno da uopste predjes sa 144Hz gaminga na konzole. :ROFLMAO:

Stavili su 120Hz, kao i 8K na kutiju (LOL), jer ce se pronaci i poneki zalutali slucaj koji ce raditi u tim rezimima.
Na konzolama nikada nece 120fps postati standard. Nece ni 60fps. Sada vam samo cine "magarecu uslugu" (mislim pre svega na ljude koji ceo zivot igraju konzole na <=30fps, pa su sada progledali na 60fps), a to ce se videti kroz dve-tri godine.

Kao sto sam rekao pre dve godine, njima je u cilju da prodaju sto bolju grafiku (sa akcentom na visu rezoluciju, a od ove generacije i RT efekte), a ne visi fps broj.

Mijucin

Na konzoli mi pise da je controller up to date. Koja bi trebala biti najnovija verzija firmwarea?

horror

Nije meni problem hardcore gfafika vec sto fizički ne mogu igrati igre koje su mutne ili da je nizak FPS. Oci me zabole. Glava me zaboli. Mozda treba navikavanja ali nisam nikada uspio. Zao mi je sto enma neki boost mod kao na xboxu pa izaberes da li veci framerate ili bolja grafika. Zaista 30FPS nema smisla u danasnje doba kada su 120Hz gaming monitori davno postali standard. Kod mene je 165Hz IPS 1ms panel a sada sa modernom konzolom opet ganjati 30FPS. I nije sam vizualni problem vec taj, input lag koji skace na dodatnih 150ms u zavisnosti od naslova. Ok je ako igram neki ala QTI naslov ali za brzi FPS je patnja. Npr nije isto igrati hell let loos na 30FPS i COD.

almoust evil665

E ja sam se oprostio sa R6 davno. Istina, nekih 450-500h gameplaya nije malo. Ali R6 je timska igra a solo necu daleko dogurati. Ako se okupi ekipa rado cu se vratiti ali za sada pauziram od meni najboljeg FPS naslova.

@DeRadicci

Smucio mi se gaming na PC-ju na kome provodim 50-60 sati svake nedelje radeci i uceci. Probao sam da se prebacim prvo na igranje preko Xbox One dzojstika i wireless adaptera, povezao na TV, sve je to lepo radilo ali je korisnicko iskustvo katastrofa. Dok podesim da se prikazuje na TV-u igra, otvorim preko misa i krenem da igram prodje me volja. Pored toga macevanje sa drajverima i sa Windowsom koji neminovno uspori, nema kraja..

Uzeh prvo PS4 Pro i presao sam na njemu GOW i 80% HZD, na 1080p 60fps i grafika mi je bila dovoljno dobra za igranje iz fotelje, ali konzola bucna i loading time nenormalan (nakon prelaska sa A2000 1TB na PC-ju). Korisnicko iskustvo konzole je oktrovenje bilo.

Na kraju uzmem PS5, konzola tiha i hladna, grafika top, ali izgleda da cu morati da preskocim veliku kolicinu igara, ili da probam da se naviknem na 30fps. Na PC gaming nema teorije da se vratim, dok god se bavim radom preko PC-ja.

Isti slucaj i kod mene... plus mi se ne daje 1500e za grafiku... ja samo da nacuim da nisanim na dzojstiku i dobar sam

@ivanbass1 Ti si bar shvatio koliko su iskustva različita i da priča nije baš tako jednostavna, obično samo napišu "Pa zar ti je toliko teško da povežeš pc i tv hdmi kablom?"

Nista meni nije jasno :D

Ove igre supportuju 120hz. E sad nigde nemam info dal sa 4k spuste na 1080p pa rade ai upscale. Al ja iskreno nisam primetio na grafici. Jel ima negde detaljno da se procita koja je to magija kad pricate da ce igre daj bize biti 4k 60hz

• Borderlands 3 (PS5)
  • Call of Duty: Black Ops Cold War (PS5)
  • Call of Duty: Vanguard (PS5)
  • Destiny 2 (PS5)
  • Devil May Cry 5: Special Edition (PS5)
  • DIRT 5 (PS5)
  • DOOM Eternal (PS5)
  • F1 2021 (PS5)
  • Fortnite (PS5)
  • Ghostrunner (PS5)
  • JUMANJI: The Video Game (PS5)
  • Knockout City (PS5)
  • Monster Boy and the Cursed Kingdom(PS5)
  • The Nioh Collection (PS5)
  • Tom Clancy's Rainbow Six: Siege (PS5)
  • Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2 (PS5)
  • Uncharted: Legacy of Thieves Collection(PS5)
  • WRC 9 (PS5)

Majn got...
@Glenn i @ivanbass1 opustite se ljudi, i uživajte u igri, a ne da idete sa "šublerom" unakolo i merite sve živo.
Ova izjava (30fps mi je negledljivo, minimum 40fps mi je ok) me je baš nasmejala jer da ne piše ne bi ni primetio tu razliku RL...
Ja sam podelio, strategije klasičan FRP i FPS igram na PC i monitor, sve ostalo konzola ili PC na tv.
Tv i zavaljeno igranje imaju gomilu prednosti u odnosu na čučanje pred monitorom...

@DeRadicci

Smucio mi se gaming na PC-ju na kome provodim 50-60 sati svake nedelje radeci i uceci. Probao sam da se prebacim prvo na igranje preko Xbox One dzojstika i wireless adaptera, povezao na TV, sve je to lepo radilo ali je korisnicko iskustvo katastrofa. Dok podesim da se prikazuje na TV-u igra, otvorim preko misa i krenem da igram prodje me volja. Pored toga macevanje sa drajverima i sa Windowsom koji neminovno uspori, nema kraja..

Uzeh prvo PS4 Pro i presao sam na njemu GOW i 80% HZD, na 1080p 60fps i grafika mi je bila dovoljno dobra za igranje iz fotelje, ali konzola bucna i loading time nenormalan (nakon prelaska sa A2000 1TB na PC-ju). Korisnicko iskustvo konzole je oktrovenje bilo.

Na kraju uzmem PS5, konzola tiha i hladna, grafika top, ali izgleda da cu morati da preskocim veliku kolicinu igara, ili da probam da se naviknem na 30fps. Na PC gaming nema teorije da se vratim, dok god se bavim radom preko PC-ja.
Valjda je 30fps samo trenutno, dok ne izađu patchevi za ove PS4 starije igre ? Rezolucija neka je dinamička to mi je manje bitno, ali 60fps mora da bude zakucano. Ako PS5 nije u stanju da isporuči u bukvalno svakoj igri 60fps zakucano, ide na prodaju. :)

Xbox Series X nisam uzeo iz prostog razloga što već imam jak gaming računar na kome mi se smučilo više igranje iz identičnih razloga koje si opisao.

Nazad
Vrh Dno