Najbolje to da pokusam ako nece da dodju, ubedjuju me kako je normalno to, pa ako je normalno, onda ne znam zaista zasto je Hisense napravio inverter klimu koja ne moze da zagreje 20m2 sa pvc-on i odlicnom izolacijom.Ako majstori budu vrdali zovi direktno uvoznika i podnesi reklamaciju i trazi povrat jer ne treba da duva mlako na izduvu nijedna ispravna klima.
Neka je matora, hoću da se odmorim od ovog sra*a. Stalno ledi muci se. Od prvog dana nije to to.LMCE 12 matoro nema wifi freon 410 ali greje ko pecjka.
Imas Fujitsu General ASHG 12 LMCA za 63k u Cool Shopu, ista kao LMCE.Pogledajte prilog 328334
Ja definitivno nemam sreće sa ovom klimom. Moram da je skinem i izlupam. Šta preporucujete od japanaca za oko 500,600e? Prostor koji treba da greje je oko 20m2 mogu i Gree klime, ali prednost japanci?
Apsolutno se slažem. Ovo treba da dobro nauče svi koji žele da ugrade inverter klima uređaj. Jedino sa čim se delimično ne slažem su te gumice. Ja ih nemam i znam za te vibracije o kojima se priča. Ranije je bilo buke sj dok nisam prebacio u ekonomi mod. I to su se javljale jedino na početku rada klime kad je uključim i nakon defrosta ali samo na temperaturama oko nule, kasnije u toku dana ne čuje se ništa nenormalno. Evo upravo sam izašao i proverio, nema nikakvog zvuka sve je normalno, spoljna je tiša od bilo kog kineza obične klime. Možda zato jer je na ekonomi modu pa se ne zaleće naglo.To sa servisima je ispao izgleda veci problem. Ni cena nije garant montaze da ce biti sistem vakumiran, da ces dobiti gumice i da ce dobro sve spojiti. E da i najvaznije da ce se javiti/doci u slucaju problema.
Bolje jeftinija klima i bolji servis nego bolja klima i los servis.
Evo kod mene na VOX-u ne pise da treba minimum 3 metra. Po tebi - da li treba pratiti uputstvo proizvodjaca ili pratiti uputstva ljudi sa foruma?Pisalo se bar 100 puta na forumu o tih 3 metra - radi se prvenstveno zbog buke i vibracija. Tih 3 metra ne utiče na performanse ni malo.
Piše u instrukcijama za instalaciju svih ozbiljnih proizvođača, ništa tu Gree nije smislio. Piše i za koliku dužinu instalacije je napunjena klima, i koliko gasa se dodaje ako je instalacija duža.
Ja napisao lepo ozbljni proizvodači, Vox pitanje da li uopšte i proizvodi klime (čisto sumnjam). Šta kupuješ i čija ćeš uputstva pratiti je na tebi.Evo kod mene na VOX-u ne pise da treba minimum 3 metra. Po tebi - da li treba pratiti uputstvo proizvodjaca ili pratiti uputstva ljudi sa foruma?
Pogledajte prilog 328334
Ja definitivno nemam sreće sa ovom klimom. Moram da je skinem i izlupam. Šta preporucujete od japanaca za oko 500,600e? Prostor koji treba da greje je oko 20m2 mogu i Gree klime, ali prednost japanci?
Ko god da ih proizvodi zna puno vise o tome od svih nas - to je sigurno. To sto mi srbi imamo naviku da sve radimo kako mi mislimo da treba - to je za drugu temu. I usput naravno objasnimo piksiju kako reprezentacija treba da igra.Ja napisao lepo ozbljni proizvodači, Vox pitanje da li uopšte i proizvodi klime (čisto sumnjam). Šta kupuješ i čija ćeš uputstva pratiti je na tebi.
Ne sliva se voda, a i da se sliva ne sliva se u krug. Ona sa zadnje strane ima ovoliko leda, dole gde je rupa za odliv vode je zaledila i to samo puni. Sutra ne radim, mislio sam nocas da ostavim da hladi, dal će da otopi ako obrnem radnju?Ako sam dobro primetio na klimi pada voda sa oluka i kako se sliva pocinje da ledi. Ako bi iznad nje bila adekvatna zastita od padavina verujem da se ovakvo nesto nebi desilo. Pogotovo ne u ovakvoj meri.
Tako je, najbolje po uputstvu. Brat je stavljao vivax aeri i tamo stoji u uputstvu da bude najmanje 3 metra instalacije, a vivax taj mislim da je iz midea fabrike. Isto stoji i za fujitsu 3 metra.Ja smatram da je najbolje raditi po uputstvu proizvođača.
Majstori čak kažu da je kompresoru lakše kad je kraća instalacija.
A neki drugi majstori kažu, za hlađenje nema veze ali zbog grejanja treba minimum 3 metra instalacije.Tako je, najbolje po uputstvu. Brat je stavljao vivax aeri i tamo stoji u uputstvu da bude najmanje 3 metra instalacije, a vivax taj mislim da je iz midea fabrike. Isto stoji i za fujitsu 3 metra.
A sto se majstora tice imas kasapine i hirurge. Kasapini ce reci, ma zasto 3 metra, kakvo vakumiranje, sta ce ti posebno izolovane cevi... jos ce vam reci, nece to da ti greje, slusaj ja sto ti kazem. Naravno da nece, kada postavis klimu onako kako mislis da treba umesto da ispratis uputstvo.
Verujem da mnogi ljudi imaju lose iskustvo sa inverterima zbog lose ugradnje. Sa druge strane, i ljudi imaju nekad nerealna ocekivanja, tipa da uzmem inverter od 300 evra i da grejem kucu ili stan od 80 kvadrata sa njim.
Naravno da Vox ne pravi klime,to radi AUX za njih.Vox pitanje da li uopšte i proizvodi klime (čisto sumnjam). Šta kupuješ i čija ćeš uputstva pratiti je na tebi.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari