Šta je novo?

Samsung Galaxy S21

Ja u MTS porucio S21 Ultra po ceni od 75.000din uz tarifu O30 na 36m po 3999din mesecne naknade i sa 3 meseca po 1din pa na to jos telefon A02s koji se moze prodati za 12000din.
Kako god sracunam ovo mi je sa pravom punom garancijom najpovoljnija varijanta.
Telefon i tarifu cu u 2 godine platiti ukupno 146.979din, ona 3. godina mi samo dodje kao zastita od inflacicje i stalnog porasta naknade za tarifu.

Poslednja izmena:
A jel si uracunao u tu cenu razliku za trecu godinu koju placas u odnosu na to da bi placao pola pretplate da nemas telefon uz ugovornu obavezu?

A jel si uracunao u tu cenu razliku za trecu godinu koju placas u odnosu na to da bi placao pola pretplate da nemas telefon uz ugovornu obavezu?
To nisam racunao ali do tada ce sadasnja cena tarife biti veca od uvecane za telefon...

-------------

Nego koja je oznaka S21Ultra koji dolazi iz MTS?
Da li je samo SM-G998 ili ima jos nesto?

Vec par dana koristim ultru i prezadovoljan sam. Nisam ocekivao ovoliku razliku u kvalitetu u odnosu na raniji s10. Bas ozbiljan uredjaj. Nisam primetio da sam imao bilo kakvih problema sa androidom 12, bukvalno sve leti. Cak sam zadovoljan i baterijom koja izgura dan bez problema. Prakticno mu je jedini nedostatak sto mu cena skace umesto da opada :D, pa je stotinak evra skuplji u odnosu na leto, ali to je sve posledica korone na proizvodnju.

@Zeha Pogledaj u podesavanjima, ne bih znao tacno koja je oznaka ili kucaj na netu.
Baterija je i dalje ista, to je najvaznije :D

Može li neko ko ima pristup ovoj promociji da mi kaže kakvi su pokloni u pitanju? Pretpostavljam da moj telefon ne može da učestvuje jer nije kupljen u Srbiji

Prilozi

• Screenshot_20211215-154850_Samsung Members.jpg
    Screenshot_20211215-154850_Samsung Members.jpg
    97.6 KB · Pregleda: 65
  • Screenshot_20211215-154841_Samsung Members.jpg
    Screenshot_20211215-154841_Samsung Members.jpg
    28 KB · Pregleda: 61
Koliko se secam nista znacajno niti komercijalno nije na popustu. Ono tipa neke stvari koje su inace preskupe su kao snizene. Mislim da nije nista vezano samsung niti mobilne telefone ako se dobro secam

Stigao SM-G998B/DS
Nisam ga još uključio, samo napunio do vrha.
Nemam vremena do veceras, iza 19h počinje operacija presađivanja sim kartice...

Nego dal' da mu prebacujem preko Smart Switch aplikacije ili da ih sve iz pocetka instaliram???!
Aplikacije banke, Viber i sl. su mi bitne da rade

Šta prvo da radim telefonu?
Odma da ubacim A12, preko wifi?
Da li i sim da mu odma stavim?
Posle toga (dizanja na A12) kako se reset na S21 porodici radi?
Treba ono usb da bude ukljucen u telefon, a da li i drugi kraj treba biti u kompu ili mora u laptopu?
Moze li vracanje na tvornicka podesavanja da se izvrsi iz softvera telefona dok je upaljen...?

E, da posle kartice odma ga stavljam u futrolu (imam 2, kupljena u aprilu sa alija pa cu izabrati jedno), ostavljam mu foliju tvorinicku zastitnu cvrsto za ekran prilepljenu, a obicnu sam vec skinuo sa ekrana i sa sočiva...

Još nešto...?

Prilozi

• 20211215_113525.jpg
    20211215_113525.jpg
    140.3 KB · Pregleda: 46
  • 20211215_113552.jpg
    20211215_113552.jpg
    213.9 KB · Pregleda: 44
  • 20211215_114026.jpg
    20211215_114026.jpg
    210.2 KB · Pregleda: 44
  • 20211215_114047.jpg
    20211215_114047.jpg
    208.1 KB · Pregleda: 42
  • 20211215_114143.jpg
    20211215_114143.jpg
    259.6 KB · Pregleda: 45
Poslednja izmena:
@Zeha
Ovako bih ja:
Odmah preko wifi instalirati A12, pa factory reset, pa onda sveza instalacija svega i svacega, sto je sigurno - sigurno...
P.S. Za koji dan napravi ukratko poredjenje sa starim samsungom... 🙂

Edit:
Factory reset uradis tako sto udjes u settings telefona, 3 klika... Kakvi kablovi i ostalo...😉

Ili to ili podigni a11, skini packagedisabler, ubi odma dva update procesa, instaliraj sve ili prebaci sa smart swich aplikacijom i za 6 meseci kad te smori a11 i upeglaju a12 stavi isti.
Neka te služi tel, bilo vreme 🙏🏼👋

Ne opterecuj se time, telefon ce da leti kako god da ga konfigurises..

Neka te služi tel, bilo vreme 🙏🏼👋
To sto kazes "bilo vreme", pa jeste, zasvrbilo me, sve kontam ne mogu previse da se zeznem niti da nesto previse "pogodim" a sve u slucaju da valja ili da ne valja S22.
Ja se ionako ne bi sluzio olovkom tako da bi mi S22 Ultra bio previse, a opet sa S22+ ne bi dobio najbolju kameru ni najbolji ekran i onda sam "presekao" i odlucio uzeti sada S21 Ultra.
Naredne 2g sam miran s telefonom...
I hvala .

Nisam samo skontao jel 128 ili 256gb verzija @Zeha ...inače se i sam razmišljam opet da pazarim Ultru samo ovaj put snap odnosno g9980 😇

@Zeha Prvo da ti kazem- da te lepo sluzi, pa bolji da promenis, A za ostalo- prvo A12, pa na fabricka i lepo sve instaliras ispocetka, tako bi ja uradio.
@Proday daj brate aman hahahahahaha ni mesec dana nije proslo.
Za S21U jos snap pfff perverzija, sto se mene tice uzimaj odmah, preporuka.

Šta da ti kažem, nekad i sam sebe iznenađujem 🤪🤫 ...mada kad dođu žena i dete biće što sam menjao - menjao

Meni dosla i zena i 2 deteta pa menjam aliii, srednju klasu.
Negooo, za G9910 nema ni na vidiku A12 ili mi se cini?

Znaci najbolje pazariti HK varijantu? Ja gledam na KP onaj g9980 1000e, 256gb varijantu.. Mislim da ce kupovina s21u sa SD biti bolja opcija od kupovine s22.. Ne vidim zamenu za S21U za 2022. godinu. Ako su tacni oni leak-ovi, ono je propast..

Jel vam I dalje pucanje aplikacije na A12? Pitam one koji nisu radili hard reset

Znaci najbolje pazariti HK varijantu? Ja gledam na KP onaj g9980 1000e, 256gb varijantu.. Mislim da ce kupovina s21u sa SD biti bolja opcija od kupovine s22.. Ne vidim zamenu za S21U za 2022. godinu. Ako su tacni oni leak-ovi, ono je propast..
HK je uvek najbolja varijanta sve dok si spreman da prihvatiš nikakvu (ili na poverenje) garanciju. I ja gledam isto (doduše onaj jeftiniji i korišten 3m) ali unapred znam da je ogroman telefon i pokušavam da se smirim i nekako dočekam najmanji s22.

Ti si vec imao bese S21U. Moj savet ti je da sacekas jos malo S22.. Da ne bacas pare duplo 🙂

Ti si vec imao bese S21U. Moj savet ti je da sacekas jos malo S22.. Da ne bacas pare duplo 🙂
Da...nekih mesec dana 256gb ali sa exynosom. Ne znam šta ću (i gde ću) sa poslom od nove godine, pa mi je to trenutno najveći if/then, ali generalno preferiram i volim manje telefone. Isto tako sam siguran da ću na foldu 3 da izgubim najviše para ukoliko budem čekao do februara/marta meseca, sa druge strane najbolji užitak...evo nisam pametan :D

Tek je fold masivan, cackao sam ga juce. Ono nije za dzep nikako.. Ali ti ga saltas svetski, s21u cigla, fold 3, a hoces manji uredjaj 🙂. Mozda ti je najbolja opcija ip13 pro..

Pitanje o punjacu i kablu.
Orginal zidni punjac za S21 ultra ima kakav konektor za usb kabl?
Da li je usb kabl 2 x usb-C ili 1x usb-A i 1x usb-C ?
Da li sa adapterom usb-A na usb-C ce raditi i brzo puniti punjac jer imam dobar, dugacak 1x usb-A i 1x usb-C kabl?

Na S9+ sam otkljucavao telefon i ekran na tacku (polje) na dnu ekrana, trenutno to nema na pa me zanima da li da kopam po podesavanjima i trazim da ukljucim il ce trud biti uzalud. Za otkljucavanje ne koristim otisak.

Instalirao sve od pocetka, prvo A12 pa ostalo redom.
Sitnija slova.
Ima da se podesi velicina fonta?
STa da radim sa tastaturom, treba mi srpska lat. ili ist. Evropska, ima i to u podesavanjima?

Nazad
Vrh Dno