Šta je novo?

Samsung Galaxy S21

Tek je fold masivan, cackao sam ga juce. Ono nije za dzep nikako.. Ali ti ga saltas svetski, s21u cigla, fold 3, a hoces manji uredjaj 🙂. Mozda ti je najbolja opcija ip13 pro..
Pa dobro, imao sam i s20 snap rekordnih godinu dana i s20fe do nedavno ;) Ip 13 pro 256gb bi sutra uzeo da ima usb-c (ogavne debele bezele bi mu i oprostio), posebno na ovoj ananas akciji za ispod 1200e, ali ne da mi psiha pa to ti je...mada dugoročno ne isključujem ukoliko s22 razočara (a vrlo se plašim da hoće po svemu što do sada videh).
Pitanje o punjacu i kablu.
Orginal zidni punjac za S21 ultra ima kakav konektor za usb kabl?
Da li je usb kabl 2 x usb-C ili 1x usb-A i 1x usb-C ?
Da li sa adapterom usb-A na usb-C ce raditi i brzo puniti punjac jer imam dobar, dugacak 1x usb-A i 1x usb-C kabl?

Na S9+ sam otkljucavao telefon i ekran na tacku (polje) na dnu ekrana, trenutno to nema na pa me zanima da li da kopam po podesavanjima i trazim da ukljucim il ce trud biti uzalud. Za otkljucavanje ne koristim otisak.

Instalirao sve od pocetka, prvo A12 pa ostalo redom.
Sitnija slova.
Ima da se podesi velicina fonta?
STa da radim sa tastaturom, treba mi srpska lat. ili ist. Evropska, ima i to u podesavanjima?
Zeha original zidni punjač za s21 seriju ne postoji. Taj 25W koji se prodaje kao org ima usb c izlaz. Telefon puni apsolutno bilo kojim punjačem i usb-c kablom, nemoj da ti to predstavlja problem majku mu staru. Savet, kupi neki belkin (i sl) 100w galium punjač (sa 2 usb A i dva usb C izlaza i miran si za sve uređaje godinama.

Za otključavanje počni da koristiš otisak, samo ćeš umesto na kockicu morati da staviš prst malo visočije na ekran (upališ u aod opcijama da se isti uvek vidi) + imaš veću sigurnost. To što tražiš nažalost više ne postoji (i ja sam tako s9+ koristio).

A12 videh još na prvim fotkama po indikatoru baterije dok se puni da si stavio. Veličinu fonta odnosno skaliranje podešavaš u display, font style & size.

Što se tastature tiče, preporuka za gboard kao i uvek...može i do tri jezika da prati, ispravlja i brzo prebacuješ po potrebi...mada i samsungova tastatura je sve bolja u zadnje vreme al stvar navike.

Ako šta trebaš od pomoći još imas i br i pm ;)

Da li još nekome kasne poruke na messenger - u? Tek kad udjem vidim neke poruke od pre par sati

Spominjalo se vec, ili ti je u podesavanjima baterije obelezeno da aplikacija ne radi u pozadini, ili u podesavanjima za mrezu da ne moze da je koristi u pozadini

Odradio sam to, ali i dalje pucaju...
Sačekacu sledeći update, ako on ne reši onda cu odraditi hard reset.

Do messengera je. Meni je pocelo pre neki dan. Dok ne udjem, ne stize nista. Koristim s10+, zadnji update telefona sept 2020. Zale se i sa iOS-a

Koliko brzo puni prazan S21 Ultra, a koliko od 50-100% taj punjač od 25W ?
Sa 48% moj punjac od S9+ puni 60min do vrha, tako kaze predvidjanje pri ukljucivanju na punjac.

Uradio je update veoma brzo, rekao bih da je vec bio A12 u telefonu al nisam siguran, mozda i gresm, imam dobar net.
Piše od 1. decembra da je update poslednji (ako dobro gledam i citam).

Ispodesavao sam svasta nesto, jedva pretragom (lupa) otkrio opcije da podesim edge svetlo na ekranu za notifikaciju.
Jos malo, da se slegnem s opcijama i podesavanjima pa ce biti dobro (jos bolje).

Nekako mi se zvuk cini drugaciji od onog na S9+, nekako je skripaviji, nije ni glasniji, malo vise na metalni, ko iz konzerve zvona zvone.
Ko zna da li i sta trebam podesiti jos...

Jel iko primetio sta su radili kroz decembarski apdejt?

Standardna stealth prica apdejta od 200mb, kako mi deluje.

@Zeha obavezno dolby atmos upali ako nije po defoultu upaljen, razlika je primetna u zvuku.

Sta konkretno dobijam ako uzmem S21U snap? Na ivici sam da prelomim..

Sta konkretno dobijam ako uzmem S21U snap? Na ivici sam da prelomim..
Od uvek je važilo...nešto bolje performanse, prilično bolja autonomija, prijem signala, manje zagrevanje, bolja kamera/rezultati. Takođe HK verzije dolaze i sa kompletnijim pakovanjem (silikonska maska npr).
P.s. prodat onaj sa KP za 850e što je išao sa maskom i punjačem...sad bar znam da neću u iskušenje da padnem 🤪😊🙏🏼

@Proday , kakav ti je bio običan S21 Snap?

Aggghhhh sigl sim je....

@Proday Znaš kad sam i ja bio u iskušenju da ga uzmem, lik mi je olakšao muke kad je rekao da ga je prodao😃 Kaže da je razočaran kamerom i da je bolja na 12PM(to mu je prethodni mob), a sad je na 13PM. Ja sam trenutno na 12PM pa mi je zadao dodatne muke.😂
Pre svega se dvoumim između snapa i exyja, a koliko sam razumeo, sve zavisi od apdejta do apdejta, ali je neko pravilo da je SD verzija bolja za gejming jer ima bolji gpu(iako se 888 zagreva, nece biti onih dropova kao kod exyja).
E sad koji je hladniji u normalnom radu i bolje baterije ni sam ne znam jer variraju utisci ljudi…
Pretpostavljam da ću uzeti Exy zbog garancije ili ostati na 12PM.

@Proday Znaš kad sam i ja bio u iskušenju da ga uzmem, lik mi je olakšao muke kad je rekao da ga je prodao😃 Kaže da je razočaran kamerom i da je bolja na 12PM(to mu je prethodni mob), a sad je na 13PM. Ja sam trenutno na 12PM pa mi je zadao dodatne muke.😂
Pre svega se dvoumim između snapa i exyja, a koliko sam razumeo, sve zavisi od apdejta do apdejta, ali je neko pravilo da je SD verzija bolja za gejming jer ima bolji gpu(iako se 888 zagreva, nece biti onih dropova kao kod exyja).
E sad koji je hladniji u normalnom radu i bolje baterije ni sam ne znam jer variraju utisci ljudi…
Pretpostavljam da ću uzeti Exy zbog garancije ili ostati na 12PM.
Ma bre, sve kamere su danas dovoljno dobre samo smo mi postali nezasiti. Generalno po dxomarku su i kamere na ovom mom z foldu 3 bolje od s21 ultra al to je nešto što nikad neću primetiti. Tebi respect kad možeš posle 120hz da se vratiš na 60 🙏🏼😉👋

@Proday Slažem se za kamere, ali tako je i za sve ostalo, ljudi se žale za štošta neesencijalno, što bi rekao Flossy, “petty gripes” su osnovne potrebe kad smo na flagship nivou 😂
Fali mi 120Hz ali samo jer znam da je fluidnije, dok se na 60Hz naviknem posle pola sata korišćenja i ne primećujem više manjak fluidnosti dok god nemam sa čim da poredim direktno, plus su ovde animacije malo “masnije” pa to odagna osećaj seckanja. 😎 Međutim, sve će to pasti u vodu kad opet osetim 120Hz i počnem da kukam što sam ih napuštao uopšte😂

Jel Vam radi Edge Lightning za notifikacije? Ja to koristim od s7edge i sad skapiram da vise ne funcionise.. Nasao sam opciju, sve popalio i nece...

Restartovao sam telefon, sad radi samo za sms...

Jel Vam radi Edge Lightning za notifikacije? Ja to koristim od s7edge i sad skapiram da vise ne funcionise.. Nasao sam opciju, sve popalio i nece...
Ja koliko znam, to više ne postoji na samsungu. Sad je ono brief pop up (ne može ako ti je detailed) i tu podesiš kakav styling hoćeš.

Prilozi

• Screenshot_20211218-001726_Settings.jpg
    Screenshot_20211218-001726_Settings.jpg
    88.9 KB · Pregleda: 23
Namestio na Brief i samo za sms radi.. whats, viber, gmail nista... A znam da je radilo za sve...

Kod mene radi sasvim normalno, lepo izgleda, mozes da menjas i da radis sta god hoces.
Po meni je double tap najbolja opcija, taster sa strane i ne koristim ( kao na legendarnom lg g2 ).

Bixby Routines potrebna pomoc ako neko zna:
- Pokusavam da napravim rutinu IF-> Chartging (On), Battery Level (80& or above), THEN-> Sound (max), Beep sound, WHEN ROUTINE ENDS-> Back to previous state. . .
Ovako napravljena, rutina ne radi kada se telefon nakaci na punjac ali kada uklonim operand Battery Level, rutina proradi ali meni treba rutina koja ce da se aktivira kada se telefon nakaci na punjac i napuni do 80% da Beep-ne(m mu ga **jci vise). Ima li pomoci i kako?

I meni i dalje pucaju app ,najvise viber...
Bas mi se ne radi hard reset...
A imam u okreuzemju dva s21u dignuti na 12 i ni jedan nema bagove kao ja...
Ista priča, viber najviše zeza, gmaps ponekad...
Ni meni se ne radi, al mislim da cu odraditi jer polako počinje da me nervira...

A da odete u Recovery mode i odatle odradite Clear cache pa reboot i onda vidite kako će se ponašati fon/aplikacije?

Nazad
Vrh Dno