Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Lakše "alatkom" probiti pojas nevinosti i ono što se probija nakon pojasa, nego ovih 60k. U NG ulazim sa noktima "do živca" i bez ono malo kose što mi je ostalo.

Pitanje za iskusnije: Hoću li imati za manikir i transplantaciju ako se strpim još malo?😁

Lakše "alatkom" probiti pojas nevinosti i ono što se probija nakon pojasa, nego ovih 60k. U NG ulazim sa noktima "do živca" i bez ono malo kose što mi je ostalo.

Pitanje za iskusnije: Hoću li imati za manikir i transplantaciju ako se strpim još malo?😁
Čemu sikiracija? Pusti vreme da radi za tebe, crypto je to.

nije dobro vreme da prodje u 4ekanju. treba nesto i uraditi. Dok se opasuljimo ode voz.
Problem je ovde sto stvarno ne znamo kada zadnji voz odlazi , a oticice uskoro.

Evo mog vidjenja svega, nadam se da sam upravu. BTC-u je neophodno utemeljivanje na visokoj ceni kako se vise nikad ne bi spustio na niske lestvice i postao dostupan vecini. Ocekujem setanje 45-60k u jako dugom narednom periodu, i to je ono sto ce biti dno. Samo na ovaj nacin mozemo kasnije utemeljiti 70k, pa 90k, itd itd. Bombardovanje novog ath-a msm ds nije opcija jer ce izaci svi zivi pa i mi, ovako nase pare ostaju kvalitetno "zarobljene" , veliker ribe s njima profitiraju, a mi cekamo za nas profit i bicemo sigurno zadovoljni jednog momenta. Velikim igracima nije cilj da pociste nas male na 100K btc-a, vec sada 40-50-60 gde strpljenje gubi trku. Zato iskulirajte svi, ne gledajte kripto neko vreme. Podesite app da vam Zvrnda kad ide 20%+ gore I tad vidite hocete li napolje ili ne.

Ko je lud da izlazi,kad svi znamo da sve samo ide gore,kad ce btc biti opet 5k ili 12k ili 20k nikad.

Posmatrajte to kao dugogodisnju investiciju, a ovima sto bi za mesec dana da uzmu lovu mogu samo da porucim da je bolje na rulet da odu.

Najsmesnije mi je kad cena drzi neki nivo mesec-dva i krenu pojedinci da pisu "neka skoci ili padne, samo da ne stoji ovako, ne mogu vise da izdrzim".

Najsmesnije mi je kad cena drzi neki nivo mesec-dva i krenu pojedinci da pisu "neka skoci ili padne, samo da ne stoji ovako, ne mogu vise da izdrzim".

Zavisi šta ko očekuje i kada mada mislim da se gotovo svi nerviraju, oni koji kao kuliraju zapravo lažu i sebe i druge.
Nisam holder pa ne mogu da cenim ali logika mi govori da nije svejedno onome koji je recimo ušao u martu i 8 meseci gleda kako mu ulog pada/stagnira, sada je tačno tamo gde je i bio tada.
Još ako krene da gleda kakvi profiti su bili na pojedinim coinima pa i sada se dešavaju, odoše nokti.

A koji nokti, sta ljudi ocekuju da za tako kratak period naprave neku lovu ?

Sada kupe kajmak oni koji su usli pre par godina pri dosta manjim cenama.

Neko ko je usao pre 8 meseci neka saceka par godina pa neka onda grize nokte.

ada
🚀🚀🚀

Ko je ušao all-in marta *****ao se. Ko je ostavio malo para pa dokupljivao posle, taj je već na x2-x4 zavisi šta je uzeo.

Po meni je sasvim legitimno bitch-ovati kako cena ne mrda, pošto smo u bullu a po definiciji bi trebalo da sve pršti.

Svi bi mi voleli da ode sutra na cifru koju sanjamo...

Nazalost Izgeda da ce da smara jos neko vreme, ali ajd polako decembar je tek poceo ima vremena dovoljno da se pokaze ove godine i najavo lep pocetal sledece..

Matic i ADA se mozda bude ... vidim da se ADA batrga ...

A Matic samo gazi zadnjih par meseci..

Ja jos cuvam sve..

Pa vi ste ovuda pisali u proslom bullu da nece nikad na 3-4k pa je dosao.
Kako ti znas da nece nikad doci na 20k? Da nisi vidovita tanga?
Moje je misljenje da nece. Zasto? Zasto sto smo usli u mass adoption, gde se kripto sve vise koristi, gde su insitucije uletele s brdom para. Mislim da necemo videti vise nikada onolike dampove kao pre. Videcemo u narednom godinama ali stvari se mwnjaju polako, nije isto kao pre.
Prokleti Konzum u HR prima kripto, najveci lanac marketa u HR.
Nisam siguran da ljudi kapiraju magnitudu dogadjaja s kraja prosle i cele ove godine.

Evo mog vidjenja svega, nadam se da sam upravu. BTC-u je neophodno utemeljivanje na visokoj ceni kako se vise nikad ne bi spustio na niske lestvice i postao dostupan vecini. Ocekujem setanje 45-60k u jako dugom narednom periodu, i to je ono sto ce biti dno. Samo na ovaj nacin mozemo kasnije utemeljiti 70k, pa 90k, itd itd. Bombardovanje novog ath-a msm ds nije opcija jer ce izaci svi zivi pa i mi, ovako nase pare ostaju kvalitetno "zarobljene" , veliker ribe s njima profitiraju, a mi cekamo za nas profit i bicemo sigurno zadovoljni jednog momenta. Velikim igracima nije cilj da pociste nas male na 100K btc-a, vec sada 40-50-60 gde strpljenje gubi trku. Zato iskulirajte svi, ne gledajte kripto neko vreme. Podesite app da vam Zvrnda kad ide 20%+ gore I tad vidite hocete li napolje ili ne.
Slično razmišljam I zato sam se više okrenuo stejkovanju novčića bar naredna 2-3 meseca
60% stejak
30% trejd
10% tako stoji ne znam gde cu sa njima 😅

Nisam siguran da ljudi kapiraju magnitudu dogadjaja s kraja prosle i cele ove godine.
Što se tiče ove godine magnituda je stagnacija, bar tako to sada izgleda, trenutno smo na februarskom nivou. Sve prognoze tipa 70-100k su omašile, do NG još 4 nedelje i ako se zatvori na ~60k to se možda pokaže i kao dobro što se tiče dugoročnije stabilnosti a ostaje pitanje da li će i kada značajno uvis a da se održi na tom višem nivou.

Magnituda sto se tice desavanja, ne sto se tice cene. Cena smrdi pa smrdi, nikako da krene. Mnogo dobrih stvari se desilo.
Cekamo da vidimo sta ce Tether da uradi, sutra im je zadnji dan da predaju papire onim americkim senatoeima sto vrse pritisak.

20 ce vrlo vjerovatno dotaci u narednom bearu
U toj proceni si zaboravio koliko je novca pušteno u opticaj u poslednje 2 godine uz verovatnoću da se štampanje nastavi.

Kada se to uzme u obzir, 20k je moguce samo kao posledica neke velike greske u kodu ili sigurnosti, a mozda i neka zesca svetska katastrofa. U svakoj drugoj opciji 20k se verovatno nece desiti vise nikada.

Greed level na visokom nivou, bas mi lici na decembar 2017.

Pa vi ste ovuda pisali u proslom bullu da nece nikad na 3-4k pa je dosao.
Kako ti znas da nece nikad doci na 20k? Da nisi vidovita tanga?
Ne znam kako on zna ali znam kako ja znam.

SMA1458d je trenutno na $17.711. Prebacice $20K do prvog marta. S obzirom da istorijski cena nikad nije isla ispod tog nivoa (odnosno jeste uz momentalan i zestok odgovor bid strane) moze se zakljuciti da nece ni sada ici ispod.

SMA1458d bi trebao da predje $25K najkasnije do prvog jula a $30K tamo negde u decembru.

E sad, u zavisnosti od toga kada ko ceni da ce doci dno sledeceg bear-a (odnosno kapitulacija rudara) toliko ce biti i dno. Moje vidjenje:

• $20K -> nikad vise
  • $25K -> moguce ali ne bih se kladio
  • $30K -> vrlo verovatno
  • $40K -> skoro pa garantovano

Jedino sto je vrlo moguce jeste to da ce se poklopiti bear i slom berze koji je neizbezan...ne zna se kada ce to biti ali u narednih par godina sigurno..ionako su ga produzili vec.
Ako rokne jako onda ce i kripto povuci naravno a tada Bog samo zna koliko nisko cene mogu da padnu. Dno opet zavisi i dokle ce BTC da dogura u ovom bullu a to opet niko ne zna:).

E sad, u zavisnosti od toga kada ko ceni da ce doci dno sledeceg bear-a (odnosno kapitulacija rudara) toliko ce biti i dno. Moje vidjenje:

• $20K -> nikad vise
  • $25K -> moguce ali ne bih se kladio
  • $30K -> vrlo verovatno
  • $40K -> skoro pa garantovano

Dno smo obicno vidjali na nekih ~godinu dana od peek-a ( sad to nije parametar na koji se mozes 100% osloniti )

Takodje veliko je pitanje kad cemo videti vrh...

Da li ce biti za 6 meseci ili 2 meseca ili pak godinu dana

Procene koje sam slusao su od "standardnih eto ga za dva meseca samo sto nije raketa krenula"

Do maja 2023-ce

Mislim da je realno ocekivati 65-75% pad u bear marketu ( prosla dva su bili 80-85% zavisi kako se gleda )

Naravno jos jedan parametar na koji treba da se gleda jeste koliko ce ETH cena i svih njegovih derivata i tokena da se odvoji od BTC -a i imamo tu i gaming tokene ko zna sta ce biti sa tim...

Na sva ova pitanja nemam apsoluto nikakav odgovor ( mada predpostavljam da ce gaming i meme tokeni najvise da nadrljaju u bear-u ), samo pokusavam da pratim trend da skapiram sta se desava..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno