Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kad se lizne "bull market support" onda bolje stoji -> da izvinete na izrazu...

Ajd sad ozbiljno...

Nema nista od lepog novemra ( jebiga omasio sam tu maksimalno ).

A 95k u decemru je samo san izgleda.

Ali 70-75k je i dalje dostizno.

Inace Benjamin kupuje samo BTC kad je ovako nisko kroz klasican nedeljni DCA ( ako nekome znaci taj info )

Ja nemam trenutno pare za neku ozbiljniju kupovinu inace bi mi ova plata i te kako otisla na ETH / Ada-u / BTC.

Sve dok zatvorimo nedelju iznad 52k smo super ( sledeca nedelja ce biti zajebana ) jel onda treba da se drzimo iznad tog novoa ( a to testiranje moze da traje par dana ili par meseci )..
 
Ne zaboravi, vazi i obrnuto.
 
Mozda malo zbog black friday-a istovaraju...
Videcemo, nije ovo jos nista ozbiljno jos uvek. Smrdi opasno za sada ali i 2017-te smo imali ozbiljan damp u novembru i kad je krenula kuknjava i panika da je kraj BTC je opalio gore i rastao je so kraja godine. Nije jos nista gotovo.
 
Ne miriše na dobro kad si čak i ti počeo gubiti optimizam :)
Nisam ja poceo da gubim optimizam, isto mislim i dalje. Kao sto vidis iz posta iznad svog i dalje mislim da je ovo otresanje. Ali ostaje ono, sta ako... Puno ljudi je zestoko uzdrmano ovim. Za koji dan mozemo zestoko gore ako mene pitas ali to ne znaci da ce se desiti posto sve kilavi mnogo vise nego sto bi trebalo.
 
Mana, Sand, Enj i ostali metaverse coini idu gore. Neki najavljuju 2022. kao godinu metaversa. Bavi li se neko ovde time? Juče sam kupio Sand za par stotina usdt sa x3 na oko 4.5, a jutros je 5.3. Kad izaći? Da li da pratim RSI? Kako iskusniji trejderi određuju cenu za izlaz kod sličnih trgovina?
 
saupload_111618-During-Thanks.png


saupload_111618-Post-Thanks.png


sta je problem? ova godina je zelena (bull) godina do sada po ovom kriterijumu
 
Ne pratim ga cesto, ali mi je ostao u secanju da je bio realan u proslom bull-u. Sada svira gajde u podkastima, ima i sajt sa nekim kursevima (ovo za Simketovu dusu 😁)...
Ukratko smatra da je nivo oko 52k odlucujuci, ako popusti onda po njemu ulazimo u bear. Nesto slicno je i Cryptofreedom napisao na 1545str.
 
50k je i neka psihološka granica gde će ljudima popustiti živce pa će krenuti dumperino. Da bi se održala mania na nekom nivou, moramo da ostanemo iznad 50k. Ispod 50k uzdrmaće se poverenje i biće teško da se oporavimo. Možda za X meseci, ali pitanje je da li će biti uslova za nastavak.

Lično ne verujem da idemo dole, nema mi logike da smo videli novi ath, nema blowoff topa a da se tek tako završi sve kao puvanjak... Za sad vozim dalje, ali ako probije 51-52k, mislim da ću likvidirati gro pozicija pa ući ponovo na 40k.
 
Rekao sam vec nocas, nikako se nesme uci u stampedinjo jer to kitovi hoce da pokupuju i tih 145K BTC-a sa GOX-a sto nize, tako da su spremni na sve pa cak i na cenu 30-40K bez obzira sto ce posle morati da cekaju neku godinu da dodju na ovo sto sad ocekujemo, njma vreme tezi beskonacno, a mi bi obicni smrtnici da uzmemo koje milionce i da se troskarimo
 
Da, vidim da jedva cekaju te novcice sa Gox-a. Roliko kolicinu je nemoguce kupiti sada bez dupliranja cene. To ce da razgrabe kao hijene.

Jel se zna datum?
 
Sta je problem i da sacekamo X meseci... Cemu zurba. Prepoznajte trenutak koji moze da vam promeni zivot. Ne uzimajte prvo sta vam se servira.

Da, vrv cemo probiti 53k, i ici na 46-48k....ali dugorocni bear tesko da cemo gledati sa ovakvom ekonomskom politikom koja je aktuelna globalno.

Da imam znacajnu kolicinu ETH.... Prelazio bih u BTC

Retka zanimljivost trenutno: Saj je mracniji od Morbiusa 😅
 
Poslednja izmena:
145k btc-a mu dodje oko 8-9 milijardi, pa to nije neka suma da se razgrabi. Koliko ukupno vracaju btc-a? Kanda se secam da je pokradeno skoro milion btc-a.
 
Mana, Sand, Enj i ostali metaverse coini idu gore. Neki najavljuju 2022. kao godinu metaversa. Bavi li se neko ovde time?
Na par mesta sam cuo kako bi "gaming tokeni mogli da dominiraju 2022" i sledeci ciklus..

Uzeo sam nesta, zapravo previse, MANA-e. Jeste skocila je nenormalno nedavno, ali vidim da cena odbija da padne -> cak ide malo gore drzacu ju neko vreme, ali ako krene jos jedna runda skoka bezim naravno.

Ko nije video ima popust od 60% na trading view ( black friday ) ...
 
Na par mesta sam cuo kako bi "gaming tokeni mogli da dominiraju 2022" i sledeci ciklus..

Uzeo sam nesta, zapravo previse, MANA-e. Jeste skocila je nenormalno nedavno, ali vidim da cena odbija da padne -> cak ide malo gore drzacu ju neko vreme, ali ako krene jos jedna runda skoka bezim naravno.

Ko nije video ima popust od 60% na trading view ( black friday ) ...
Sam si napisao da je MANA imala nenormalan rast, a onda da si nesto uzeo. Hmm
MANA i ENJ su ove godine napravile fantastican rast, kao i ADA koju povremeno pominjes. Cini mi se rizicno sad ih kupovati, moje misljenje.
 
Ostavi deo, moglo bi to još na gore.

Fantom hvata zalet za novi vrh, Harmony preti na isto.
 
  • Like
Reagovanja: MPM
Da li da pratim RSI? Kako iskusniji trejderi određuju cenu za izlaz kod sličnih trgovina?

Nisam iskusan trejder ali do sada RSI mi se pokazao kao najpouzdaniji indikator. Kada pokaže in/out ja pratim to bez mnogo razmišljanja i u velikom broju slučajeva bilo je opravdano. Bude i promašaja naravno ali u malom procentu slučajeva.
Upravo proučavam i momentum indikatore, tražim najbolju kombinaciju koja bi mi radila u sadejstvu sa RSI mada je RSI daleko sigurniji. Momentum ume da prepozna dobar profit ali tu obavezno mora SL jer se lako sve to okrene.
Fantom hvata zalet za novi vrh, Harmony preti na isto.

Kasno je sada i za jedan i za drugi, klackaju se a više vuku na dole.
Zato treba uklučiti alarme na platformi, kada krenu da se uđe na vreme ali onda nema mrdanja okolo već prst na obarač.
 
Poslednja izmena:
Čekam Harmony na 130-160-190$ <3
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno