Chukundeda
Poštovan
- Učlanjen(a)
- 05.04.2021
- Poena
- 70
Da probam da pomognem.Uveo sam pre koji dan optički Super Par Max Move paket (pre imao SBB koji je radio ok, ali mi je bio skup, a nikakve pogodnosti nisu dali iako sam kod njih preko decenije...), i za sad je relativno ok.
Naravno, ima i problema,
Prvi je što mi uopšte nisu dali Move box, samo obični receiver za TV, što sam primetio tek kad su monteri otišli. Nije mi jasno kako i zašto, on je osnovni deo paketa. Zvao odmah podršku, oni se čudili, kaže proslediće kolegama, i evo danima se niko ne javlja.
Drugi problem je brzina neta (preko kabla), povremeno je relativno ok (oko 850mbps, što je i dalje dosta manje od obećanih 1gbps...), ali povremeno brzina pada na oko 100mbps:
Pogledajte prilog 324710
Treći problem je što ne mogu da pristupim ruteru (a vidim sad da nisam jedini, i nije mi jasno kako je ok da ne daju ljudima da kontrolišu sopstvenu mrežu). Svakako koristim drugi ruter za wireless, ali me nervira što ne mogu ni da stavim ovaj njihov u bridge mode.
Prvo, pošto si pomenuo da imaš drugi ruter, na kom ruteru meriš brzinu? Drugo, jel to meriš na računaru preko lan kabla i treće, da li imaš gigabitnu mrežnu karticu na računaru?