Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Arctis 7P su skuplje, ali je daleko, daleko, veća razlika u kvalitetu zvuka nego doplata :)

Kako se one povezuju? Neki dongle?
Ne znam sta uzeti sa može i na konzole I na TV?
Valjda mora nesto sa Bluetooth i sa onom bazom.
Budžeta no limit
ja sam uspeo na sve da ih povezem, cak mogu da se povezu i na eon box ali nije to to ima neki klik u reprodukcijo zvuka sa eon boxa. ja sam probao plex preko eona i premotavanje posto live sa eon neće

Pokusavam vec tri dana da kupim americki psn gift card na amazonu. Kupovao sam kod njih psn gift card tri puta (2017,2018,2019)
Prvo sam se zeznuo pa stavio za billing address americku adresu, dva puta me odbilo, pa stavim moju adresu, i dalje me odbije, pa me prisili da promenim sifru. Kontaktiram podrsku, kazu mi da izbrisem karticu pa da je unesem ponovo, da sacekam jedan dan, pa da pokusam ponovo. Ucinim to, isti ocin. Pa mi kazu da omogucim 1-click payment, opet nista. Svaki put mi izbaci na mail da se sumnjive aktivnosti desavaju sa nalogom kad probam da kupim. U banci mi kazu da oni nemaju nikakvu informaciju da sam ista pokusao da kupim. I sad mi na kraju iz Amazona kazu da nece da prodje zato sto adressa i metoda placanja nisu iz amerike.

Pa da vas pitam jel uzima neko od vas psn gift card sa amazona?

Ja sam do sada uzimao samo sa G2A, mozda jednom i cdkeys... amazon nikad.

Ja sam par puta probao i nikada mi nije uspelo...

Probao jednom i isto sam upao u neku petlju i od tada uvek na cdkeys/g2a

Ja sam uzimao, billing adresa iz Montane i plaćeno intesinom visa karticom

Jeste zvanicno, ali nije javno. I pitanje je da li ce objaviti exploit i da li ce biti ista od njega.

Što da ne. Ovako mogu lepe pare da uzmu od Sony-a. Komunizam je ionako mrtav :)

Meni je od jutros poceo da driftuje joystick :(, srecom imam 2 , problem je sto ne znam koji je dosao uz sony. Ali ono sto znam da je ovim igrano samo par puta, dok drugi koji je klincu i ispao i s kojim se dosta igralo za sad radi kako treba da ga ne ureknem. Otvorio sam joystick, ocistio sve (naravno bio je cist jer nije puno koriscen) , restartovao, probao sve "internet fixeve" i nista ne pomaze. tako da ostaje za rezervne delove. Ono sto sam primetio je da je imprint o podacima na trbuhu joysticka drugaciji od drugog koji i dalje radi. FCC ID kod ovog koji je "stradao" ima dodatno slovo "A" na kraju + sam imprint je 50% tamniji nego na ovom koji radi.

Na mom su internet fixevi urodili plodom. Garanciju nemaš? Sony takve joypadove menja/popravlja ali to u Srbiji verovatno ne funkcioniše.

Prilozi

• Screenshot_20211113-121931285.jpg
    Screenshot_20211113-121931285.jpg
    98.8 KB · Pregleda: 57
Originalni dzojstik koj ide uz ps bi trebao da ima jedan red teksta vise na sebi(barem kod mene tako)

Na mom su internet fixevi urodili plodom. Garanciju nemaš? Sony takve joypadove menja/popravlja ali to u Srbiji verovatno ne funkcioniše.
Uzet uz konzolu preko KP, sa garancijom tako da cu da vidim od ponedeljka

Originalni dzojstik koj ide uz ps bi trebao da ima jedan red teksta vise na sebi(barem kod mene tako)
Isti je tekst , isti broj linija, samo razlicitim redosledom i razlikaje u boji teksta

kod mene drugi gamepad ima blago tamniji tekat ilj svetliji sad se ne secam ali znam da se razlikuju

Meni je od jutros poceo da driftuje joystick :(, srecom imam 2 , problem je sto ne znam koji je dosao uz sony. Ali ono sto znam da je ovim igrano samo par puta, dok drugi koji je klincu i ispao i s kojim se dosta igralo za sad radi kako treba da ga ne ureknem. Otvorio sam joystick, ocistio sve (naravno bio je cist jer nije puno koriscen) , restartovao, probao sve "internet fixeve" i nista ne pomaze. tako da ostaje za rezervne delove. Ono sto sam primetio je da je imprint o podacima na trbuhu joysticka drugaciji od drugog koji i dalje radi. FCC ID kod ovog koji je "stradao" ima dodatno slovo "A" na kraju + sam imprint je 50% tamniji nego na ovom koji radi.
Kod kontrolera koji dolazi uz konzolu posle "FCC ID" broja imaš "IC" broj , a kod dodatnog "CNC ID" broj. Bar je tako kod mene.

Kod kontrolera koji dolazi uz konzolu posle "FCC ID" broja imaš "IC" broj , a kod dodatnog "CNC ID" broj. Bar je tako kod mene.

Da po onome sto sam video po netu izgleda da je tako, ovaj sto je "rikno" je po tome ocigledno "dodatni".

Sto se tice drifta , isti se aktivira ako se leva palica jako malo gurne udesno :D na tren i onda pocne da driftuje ulevo, isti prestaje kad se nakon pocetka drifta palica pomeri u ulevo/ udesno. U ostalim situacijama ne drifta niti ima stalni drift, ali pretpostavljam da je ovo samo pocetak :(

Ja sam za ds4 primetio da mi se zeznula 2 kontrolera tako jer se slabije koristila a stajali na stolu i padala prašina po njima. Posle sam zamenske držao u fioci nekoj i nije se ponovilo. Ne znam da li ima nekakve veze, ali kao da je napadala prašina zbog ne korišćenja i da se zbog toga drift pojavio.

Haha, kod mene kontra. Cnc id je na originalnom, i tamniji font, ima red teksta vise, a dodatni svetliji i ma ic broj.
Izgleda nema pravila.

Ja kod mene ne mogu da potvrdim koji je dosao uz konzolu jednostavno nisam obracao paznju posle je klinac izmesao sve i nisam mogao da povatam. Svakako sam narucio novi pa cu da uporedim + videcu dal cu uspeti da izreklamiram stari ako ne ostace za delove.

@Phoenix92 to je i meni palo na pamet, iako je celo vreme stajao tako da ne moze prasina da ulazi direktno u palice ali avaj… Svakako ciscenje nije pomoglo.

Izgleda da sam resio problem , zadnjih sat vremena ne drifta bar se klinac ne buni.
Problem sam resio ponovnim rasklapanjem joystika ali ovaj put sam rasklopio i potenciometar i prebrisao sve kontakte istog alkoholom 70%.
Vodilja mi je bila @Phoenix92 post o stajanju, a tad kontakti znaju da oksidiraju dok na mestu kontakta potenciometra se to ne desava jer je ostvaren kontakt.

Jeste tako, ja sam pobrkao.
Onda se definitivno radi o originalnom joysticku koji je bio u kutiji sa PS5

Vrh Dno