Šta je novo?

Forza Horizon 5

Game Pass od sutra 3 meseca za 1$

Moze neko na PM da mi baci proceduru za uzimanje Pass-a. Hvala.

qknz.jpg

Neko ko ima verziju koja se otkljucava veceras a zeli da je podeli samnom do utorka dok se meni ne otkljuca verzija za game pass ?

Izgleda da ce ovo fino raditi na 3070.

Mene zanima da li će moći na 1080ti. :D

Ne znam otkud vam to da nece "raditi fino" na 3070 ili 1080Ti...

Cetvorka je po zahtevnosti bila smesna, a nije daleko* ni ova Petica:

s39j49.png

*minus ray tracing

Postoje velike razlike izmedju 30/60 modova na XsX, a cak igra ni ne koristi max podesavanja.
Sreca pa je pc port dobro odradjen.

BB4F5F0E-7128-46B0-AEBB-132989A12591.jpeg

Pokrenuta igra bez ikakvih problema, sada samo treba odraditi posao do kraja, pa uzivanje moze da pocne ;).

Jel ima neka opcija da se uzme na steamu za manje novca, neka fora sa drugim regionom?

Dobra je igra, radi u 4k/60/ultra na 8700k+3070.
Podrška za volan je očajna kao i u prethodne dve igre.

Zanima me 5820k na 4.7ghz i 1080ti za ultrawide rez. Da li će to šljakati.

Vizuelno fantasticna igra. Pop-in je maltene eliminisan, jedino primetim ucitavanje senki na okolnom rastinju i to je to. A i to nije toliko primetno. Prava next-gen (to jest, sad vec current-gen) igra. Takodje mi se Meksiko svidja mnogo vise od UK. Vise je kao Australija, osvetljenje je toplije, boje su zasicenije i mapa je mnogo raznovrsnija. Tu su i pustinje, i prasume, i klasicne ravnice sa niskim rastinjem i njivama, i gradovi, i savane, i plaze, cak i vulkan.

A i osecaj dok se vozi je odlican, gubio sam se po mapi jedno sat vremena i uopste nisam primetio koliko je vremena proslo. Igra ima gomilu automobila, za par sati sam otkljucao skoro 20 i vec sad ne znam sta cu pre da vozim :D

Generalno, ovo je iterativni napredak u odnosu na FH5, ali to uopste nije losa stvar. FH4 je najbolja arkadna voznja ikada i kako stvari stoje, FH5 ce preuzeti tron. Vidim da ce se i FH5 igrati 100+ sati kao i FH4.

Sto se tice performansi, meni na 1440p ultrawide i extreme presetu benchmark izbaci oko 75fps. Sa senkama smanjenim sa extreme na ultra imam 80fps (RX 5600X + RTX 3070).

FH 4 mi deluje da ima najgori zvuk motora, ko da su sintisajzerom pravili, FH 5 ima definitivno bolji zvuk nego prethodnici

Poslednja izmena:
FH 4 mi deluje da ima najgori zvuk motora, ko da su sintisajzerom pravili, FH 5 ima definitivno bolji zvuk nego prethodnici
Valjda su za FH5 od nule snimali zvuk motora svih automobila, tako da je zvuk sada prilicno dobar.

Kako igrate? Kupili Premium ediciju pa imate pristup igri ranije ili..?

Cekamo da "izadje" ako uopste izadje danas ili cemo morati cekati par nedelja/meseci, pa cemo tek onda malo zaigrati.

U prošlosti se poprilično dugo(više od godinu dana) čekalo na "šveđanina".
Kome se igra, taj će rado dati bar evro za Gamepass.

Ovu igru i nema smisla igrati kao singleplayer. Da podsetim, diskusija o pirateriji je zabranjena na Benchmark forumu.

Što nema smisla? Ja se sit nauživao u single playeru. :) Mislim na Forzu 4.

Kako igrate? Kupili Premium ediciju pa imate pristup igri ranije ili..?
Ima Premium upgrade za Game Pass ediciju. To + prebacivanje OS-a na New Zeland region da bi se igrala ranije :D

Naravno da single-player ima smisla. U FH4 nisam ni tak'o multiplayer prvih par meseci, a FH3 sam dva puta odigrao, oba puta sa nula multiplayer trka.

Jer postoje eventi koje je moguće igrati samo timski, poput Forzathona i raznih dnevnih/nedeljnih misija. Tu je i aukcijska kuća, gde igrači rade kupo-prodaju vozila. Meni igra ne bi bila ista ako bih igrao samo singleplayer.

Ne mora se prebacuje na NZ. Radi sada. Hvala Argentini (premium addon 4000 rsd).

Igra izgleda prelepo na XSS. Grafika je bombona. Bas su dobro odradili i sjajna ideja za Meksiko.

Samo sto mora u performance mode (60 fps).

Ne mora se prebacuje na NZ. Radi sada. Hvala Argentini (premium addon 4000 rsd).
Ne mora sada, juce je moralo (ja sam krenuo juce oko 4 popodne sa igrom). Bogami, nisu ni ARG cene kao sto su bile. Meni na PC Game Pass (na US regionu sam) premium add-on $50, $45 sa Game Pass popustom.

Ne pustaju te main igre za male pare na Argentini. Ali je opet malo jeftinije. Evo isto Battlefield drzi cenu i na Arg. Tako je uvek bilo.

Evo par slika za Performance mod (XSS na 43 UHD).

Performance0.png Performance1.pngPerformance2.png
A evo Quality mod

Quality1.png Quality2.png Quality3.png Quality4.png Quality5.png Quality6.pngQuality7.png Quality8.png Quality9.png

Poslednja izmena:
Jel mogu da se nadam da guram 120fps zbog monitora? :D Spustiću detalje svakako.

Pretpostavio sam da je taj neki fazon tj da ste kupili Premium ediciju, ja čekam 9.11 pa da igram preko GP na Xboxu, isto imam SS i nema šta uvek kada igraš izgleda to dosta bolje nego kada gledaš ona poređenja na Digital Foundry ili ElAnalista, to sam se uverio za mnoge naslove koje sam pokrenuo na konzoli..

Što se novih cena na ARG tiče provalili su verovatno izdavači oko inflacije pa su naravno korigovali cene, ali logično nisu dizali za stare naslove već samo za nove, ali isto tako Elden Ring je npr u pre order-u 3000din na ARG, dok je 60usd na US store, tako da ako se potrudiš i lepo ispratiš uvek postoji mogućnost da se prđe jeftinije.

Vrh Dno