Šta je novo?

Xbox Series X / S

Apropo razgovora o različitim prodavnicama, imam neki dobar osećaj da će do kraja ove decenije stići i srpska ili možda tzv. jadranska. :D

Nista mi ne znaci dokle god je ovakav turski ili argentinski store :D

To sto prolaze nase kartice me ne dotice (sve mi prolazi direktno i ovak) a sto se tice supporta zadovoljan sam i sa ovim. Nekoliko puta su mi resili problem preko chat i par puta refundirali novac na karticu.

Inace jos uvek radi konverzija GOLD u ULTIMATE. Preko Turskog storea mi izaslo oko 5000 rsd, a pretplata istice pocetak februara 2023.

Uglavnom kad su strani servisi dolazili u Srbiju prilagođavali su cene našim standardima. Sumnjam da bi bile više od turskih.

Razmišljam se izmedju PS5 i Series X, medjutim zelim da malo iskoristim i high refresh 1440p monitor. I tu PS5 otpada. Xbox ima vecu podrsku za 120fps sa onom FPS boost opcijom i ima sposobnos downscalea na 1440p dok PS5 sa 4K na 1080p.

Intersuje me da li neko tjera xbox na monitoru i kakvo je inace iskustvo, kakva je podrska za miš kod igara koje podrzavaju itd ?

Hvala.

Drugari, slucajno imam jedan kod visak za The Witcher 3 Goty, argentinski, zeznuo sam se pa sam dvaput kupio. Verujem da vecina ima ovu igru, ali ako nekome treba, neka se javi slobodno

Pa naravno da Steam nije preveden na srpski. Ali kada kreiraš nalog možeš odabrati Srbiju i možeš normalno plaćati našim karticama nema potrebe za VPN i sličnim peripetijama.

Kako to zamišljaš da dođu čoporativno u EX YU? Ne pričamo svi istim jezikom nismo svi u EU.
Lako će dodati još 3 jezika za 6 država. :D Prosto mi je neverovatno da je Microsoft prisutan ovde, a da Xbox-a nema. Potcenjuje se ovo tržište.

Pa naravno da Steam nije preveden na srpski. Ali kada kreiraš nalog možeš odabrati Srbiju i možeš normalno plaćati našim karticama nema potrebe za VPN i sličnim peripetijama.

Kako to zamišljaš da dođu čoporativno u EX YU? Ne pričamo svi istim jezikom nismo svi u EU.
Ja mislim da se više misli na cene tj da igra ne košta 60eur već bar 20, 30% manje u startu, da ide sa našim standardom, a ne na jezik ili da može da se plaća našim karticama. Dok Argentinski store na Xbox-u je skroz prilagođen našem standardu, ove godine je skočila malo cena igara ali npr Destiny 2 Witch queen ekspanzija u fulu znači sa svim sezonama košta 80usd, a na Argentini oko 3200din, zato ne navijam da dođe Xbox store za Srbiju jer će nam uvaliti da ne kažem šta. Nek ostane ovakva situacija kakva jeste i ja ću biti zadovoljan.

@Glenn baci pogled na YT, doduše uglavnom Series S kače na monitore, ali isto je i za SX, a što se tiče tastature i miša negde jeste negde nije, ali u suštini podrška je slaba, bar kada je u pitanju zvanična podrška.

Pa kod nas je svakako standard bolji nego u Argentini gde odeš do prodavnice i neko te upuca nasred ulice.

Pa nisam mislio bezbedonosno, već finansijski, mada mislim da su i tu platežno jači nego mi, mada prosek nikada nije nešto realno, ali u suštini dabogda nikad Srpski store da otvore i da mi naplaćuju ful cenu, osim ako ne odluče da nam daju povoljnije cene, ali od toga nema ništa jer smo u Evropi.. Uglavnom samo ću reći u ovom trenutku Series S je prava kupovina, taman da se premosti period do pojave namunjenih mid gen konzola, mana je naravno mali SSD storage, ali iskreno ja sam prezadovoljan, u odnosu na One X pravo osvezenje, cak i igre izgledaju odlicno iako je niza rezolucija, mnogo je dobar upscale koji konzola radi tako da svaka preporuka ko se necka.

Pa nisam mislio bezbedonosno, već finansijski, mada mislim da su i tu platežno jači nego mi, mada prosek nikada nije nešto realno, ali u suštini dabogda nikad Srpski store da otvore i da mi naplaćuju ful cenu, osim ako ne odluče da nam daju povoljnije cene, ali od toga nema ništa jer smo u Evropi.. Uglavnom samo ću reći u ovom trenutku Series S je prava kupovina, taman da se premosti period do pojave namunjenih mid gen konzola, mana je naravno mali SSD storage, ali iskreno ja sam prezadovoljan, u odnosu na One X pravo osvezenje, cak i igre izgledaju odlicno iako je niza rezolucija, mnogo je dobar upscale koji konzola radi tako da svaka preporuka ko se necka.
Ja sam uzeo X. Kad stavim igre na 30 FPS ono je blagi užas.
Ako nove igre kroz neko vreme budu samo 30 FPS prodajem obe konzole odma.
Nadam se da će PS5 Pro i X2 terati samo 4k sa jakim detaljima.
Uz ove Nvme ssd konzole su skroz druga dimenzija za gaming. Milina prosto.

Prilozi

• doubt-press-x.gif
    doubt-press-x.gif
    981.7 KB · Pregleda: 17
Da, u pravu si, mislio sam da su veća sirotinja od nas jer sam svašta čitao o tim mafijama koje vladaju državom. Ali zbog toga sumnjam u tačnost ovih podataka o njihovoj ekonomiji koji postoje na netu.

Šta znam, ako bi došli s nekim nabudženim cenama svakako ne moraju ni da dolaze lol

Ma Serija S je brutalna za te pare. Ko je igrao na starom One S ovo je perverzija sada. SSD cini cuda.

Cak i na 30 fps neke igre su igrivije. Kao RDR2 ali mora pod hitno update za next gen.

Kao sto rekoh, samo da ostane ovakav store. Bolje nikada nece moci pa i da priblize nasem standardu a nece. Bila neka igra na release (store od USA, UK i TR oko 5000 din) ja sam uzeo na ARG za 1500. Kraj. A ljudi kazu necu se petljam tj da se akam oko toga, a ima bukvalno tri klika vise.

Jel može neko da mi pojasni malo ovo... Kaže da je It takes two od nas u GPU-u, kroz EA play. Kod mene samo piše 10% popusta sa EA play i ništa više.?!

I kod mene je tako, za sad.

"It Takes Two will be added with EA Play at some point later in the day. A time has not been revealed."
Its been on PC Gamepass since 9am this morning. Due on Xbox later today.

Probaj odavde. Ja sam uspeo da pokrenem instalaciju tako. 43 GB

Nikako da pročitam ono uputstvo za ARG nalog.
Jel se svodi na to da se upali VPN NA ARG, stavi se adresa bilo čega tamo, naša kartica, kupiš igru šalješ sam sebi gift.? Jel mora baš na konzoli da se pravi nalog ili može na kompu?
Ukratko.

@marko_ns mora sve preko konzole, znači sve na Argentinu, neka adresa iz Arg, ubaciš karticu na taj sporedni nalog, kupiš gift i pošalješ sebi na glavni nalog ili mail koji želiš i putem VPN-a aktiviraš kod preko MS sajta, i to je to.

....ali iskreno ja sam prezadovoljan, u odnosu na One X pravo osvezenje, cak i igre izgledaju odlicno iako je niza rezolucija, mnogo je dobar upscale koji konzola radi tako da svaka preporuka ko se necka.
Hoces da kazes da igre izgledaju i rade bolje na Series S nego na One X (naravno, ne racunajuci brzinu SSD-a)?
Koji monitor/TV imas? UHD?

Meni da. Radi kao zmaj, zato ne mozes da ne racunas SSD. Konzola sljaka ko luda. A izgleda prelepo.

Na UHD 43".

Sto se mene tice, bitno mi je 60 fps > 4K. Tako da se nadam da ce sto vise igara dobiti NG patch (stare) posto nove manje vise sve rade odlicno.

Razmišljam se izmedju PS5 i Series X, medjutim zelim da malo iskoristim i high refresh 1440p monitor. I tu PS5 otpada. Xbox ima vecu podrsku za 120fps sa onom FPS boost opcijom i ima sposobnos downscalea na 1440p dok PS5 sa 4K na 1080p.

Intersuje me da li neko tjera xbox na monitoru i kakvo je inace iskustvo, kakva je podrska za miš kod igara koje podrzavaju itd ?

Hvala.
Ja imam BenQ EX2780Q 1440p monitor povezan na komp i u isto vreme na Series X,sve radi bez problema i u 4k/60 i 1440p/120 modu sa VRR-om što je jako bitno. HDR radi samo u 4k/60 modu, to je do same konzole. O mišu/tastaturi iskreno nemam pojma, nikad nisam to probao na konzoli.

Stigao danas Series X, pa se jos uhodavam, ko hoce i moze, neka me doda za prijatelja;

MITAR#9925 [email protected]

Nazad
Vrh Dno