to je verovatno nemacki DHL to jest njihova posta, zaci ide klasicno carinjenje preko nase poste, 20% PDV + 10% ako je vrednost vecaУ уторак ми је послат пакет ДХЛ-ом из Немачке, добио број за праћење. Пакет послало физичко лице. Од 23:23 тог дана (26.10.) више никакав податак није могуће наћи. На ДХЛ сајту стоји инфо да се даље прати преко Поште Србије.
Колико им дана путује пакет из Немачке и како се царини?
Tacno tako, ja imam 5-6 komada takvih i sve su sa pracenjem samo do Budimpeste , nasa posta ne vidi takve oznake kao registrovano pracenje , sve su sa zadnjim statusom "Arrived at destination country " a onda je zadnje sto postavi " Budapest-Linehaul Arrival:Arrived Budapest" i to je to .Imam 3 UAxxxxxxHU i ne postoje na trakingu nase poste
Tek kada stigne u nasu zemlju i posta ubaci u sistem tek onda imas pracenje do krajnjeg kupca.Tacno tako, ja imam 5-6 komada takvih i sve su sa pracenjem samo do Budimpeste , nasa posta ne vidi takve oznake kao registrovano pracenje , sve su sa zadnjim statusom "Arrived at destination country " a onda je zadnje sto postavi " Budapest-Linehaul Arrival:Arrived Budapest" i to je to .
Naša pošta prati R, C, V, E i L pošiljke i možda još neke. Čak su i L uveli pre možda godinu-dve. U se ne prate kod nas mada to ne znači da se ne skeniraju ali ne mogu da se vide na sajtu.Kako misliš naša pošta ne računa?
Praćenje je plaćena usluga po medjunarodnom standardu, u tome je razlika nema šta pošta da računa
ako pošta ide registrovana ona ide na skeniranje i automatski se prati broj, ako ide ne registrovana to ide skroz drugim putevima i ne skenira se.
To su pošiljke male vrednosti
Code | Interpretation[2] |
---|---|
AV–AZ | domestic, bilateral, multilateral use only, identifying RFID-tracked e-commerce items |
BA–BZ | for domestic, bilateral, multilateral use only |
CA–CZ | Parcel post; the use of CZ requires bilateral agreement. It is not required to use CV for insured parcels but if the service indicator CV is used, then it is recommended that it be used only on insured parcels. |
DA–DZ | for domestic, bilateral, multilateral use only |
EA–EZ | EMS; the use of EX–EZ requires bilateral agreement |
GA | for domestic, bilateral, multilateral use only |
GD | for domestic, bilateral, multilateral use only |
HA–HZ | e-commerce parcels; the use of HX–HY requires multilateral agreement; the use of HZ requires bilateral agreement |
JA–JZ | reserved; cannot be assigned as valid service indicator values |
KA–KZ | reserved; cannot be assigned as valid service indicator values |
LA–LZ | Letter post trackable, several subtypes; the use of LZ requires bilateral agreement |
MA–MZ | Letter post: M bags |
NA–NZ | for domestic, bilateral, multilateral use only |
PA–PZ | for domestic, bilateral, multilateral use only |
QA–QM | Letter post: IBRS (International Business Reply Service) |
RA–RZ | Letter post: registered, but not insured delivery. The use of RZ requires bilateral agreement. |
SA–SZ | reserved; cannot be assigned as valid service indicator values |
TA–TZ | reserved; cannot be assigned as valid service indicator values |
UA–UZ | Letter post: items other than LA–LZ (Express), MA–MZ (M bags), QA–QM (IBRS), RA–RZ (registered), VA–VZ (insured), subject to customs control, i.e. bearing a CN 22 or CN 23 |
VA–VZ | Letter post insured; the use of VZ requires bilateral agreement |
WA–WZ | reserved; cannot be assigned as valid service indicator values |
ZA–ZZ | for domestic, bilateral, multilateral use only |
Aj da probam opet 😬 Evo i broj posiljke, mozda ce neko znati da mi objasni sta se desava. RF029280973LT 🙁Paket sa pracenjem. Poslednji status 01.11.
“Airline arrived at destination country”. Od tad nista. Ovo bi trebalo da bude Litvanija, ali nikako da dobije onaj “LT…NM status. Jel ima jos neko ovakav status? Zastoj?
Koliko vidim po 17Track ovo se jos uvek tumba po Hong Kongu cekajuci opciju za slanje ... ne vidim nikakve statuse na Ninja i na nasoj posti tako da najverovatnije ta posiljka ceka negde u aerodromskom magacinu u Hong Kongu. Meni je jedna tako porucena od 6 oktobra stajala u Hong Kongu do 28 oktobra i tek onda krenula za tranzit . Veliki su svetski problemi za transport, nema osoblja, nema letova, nema vozaca, nema carinika, sve u svemu zbog korone i geopolitike slanje i primanje robe je otezanije nego prosle godine kad je pandemija tek pocinjala .Aj da probam opet 😬 Evo i broj posiljke, mozda ce neko znati da mi objasni sta se desava. RF029280973LT 🙁
Prema broju se vidi da je pošiljka stigla danas u Litvaniji, uskoro će se pojaviti i na našoj pošta. E sada, kada će stići, verovatno sledećeg vikendaAj da probam opet 😬 Evo i broj posiljke, mozda ce neko znati da mi objasni sta se desava. RF029280973LT 🙁
Cim postavim ovde pitanje, menja se status 😂 A cekala sam od 1., mislila sam da se zagubioPrema broju se vidi da je pošiljka stigla danas u Litvaniji, uskoro će se pojaviti i na našoj pošta. E sada, kada će stići, verovatno sledećeg vikenda
Ajd postavi pitanje i za moje Madjare , mozda uspes i kod meneCim postavim ovde pitanje, menja se status 😂 A cekala sam od 1., mislila sam da se zagubio![]()
Данас стигло и послато на царину. Што се рачуна тиче, као што написах - пакет шаље физичко лице, тако да рачун сигурно није у пакету, а у питању је полован уређај тако да ћу видети колико ће ме "одерати".To je obicna posta u pitanju, nije expres posiljka.
Znaci oko 3 nedelje, standardna procedura za carinjenje, s tim sto nemci posalju racun u kutiji pa nasi u dinar obracunaju kako pise, sto nama obicno ne odgovara![]()
Jel ima neki nacin da se vidi pre kupovine kuda ce da salju, ne bi bas opet da naletim na Madjarsku?
Zna li se možda da li ima veze iz koje države paket pristiže, tj da li to određuje vreme zadržavanja na izmeničnoj pošti? Uglavnom već godina poručujem iz UK i bilo je naravno da na izmeničnoj budu i po mesec dana, čak jednom i 3 meseca, ali sve ove poslenje isporuke su bile tipa Francuska, Grčka, Poljska i ostajale su po jedan dan, dok mi eto ova (i to najbitniji paket) stoji već više od nedelju dana, a koliko vidim svima i dalje prolaze lagano kroz jedan dan.Registrovana turska 7 dana
5 dana do izmenicne i 2 dana od izmenicne do mene .
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari