Šta je novo?

Xiaomi 11T / 11T Pro

Steta sto su stavili MTK cipset,ma koliko dobar bio,brz,itd,u isto vreme je ustrojen i ogranicen.Kako sa romovima tako i sa GCam,i ako bude izasla neka GCam to ce biti jeza,o romovima da ne pricamo kako ce biti sklepani,pod uslovom da ce ikog od Devova zanimati da se bakce sa MTK cipsetom.

Krš nije ,daleko od toga ,možda nekad bio ...Imam 9t skoro 2 godine (prešao sa Samsung note 9) i nisam imao nekih problema .Namerno sam naveo sa kog sam telefona prešao zbog softvera ,da je toliki krš ne bih izdržao ovoliko ..a prešao sa telefona sa verov najboljim softverom .Dakle ,da ,,nije najbolji sistem ,ali daleko od krsa..

Drugo ,ne BiH se složio da su osakatili t seriju ove godine ,barem ne hardverski .Jesu cenovno ,to stoji .
I jel neko dobio ovaj telefon već ,ako je poručio kod provajdera ,ili je i dalje na snazi preorder ?

Stigao danas 11t Pro, naručen pre nekoliko dana na Mi Srbija sajtu.

Prešao sam sa Note 9 koji sam koristio nekoliko godina i samo nakon malo čačkanja danas moram da kažem da je ovo ogroman korak napred! Ekran izvanredan, sistem fluidan i brz (sve se odvija trenutno kada uporedim sa Note-om, kog su već malo počele da stižu godine). Vidim da se ovde dosta govori protiv MIUI, ali ja iskreno ne vidim ništa naročito loše u njemu. Svakako nije najbolji mogući sistem, kao što reče kolega iznad, i malo ostavlja prvi utisak pretprpanosti, ali daleko od toga da je tako loš (ovo mi nije prvi susret sa MIUI, pošto ćale ima Redmi Note 9 Pro već skoro godinu dana, pa sam malo "testirao" na njemu).

Prvo pomislih, kakva se ovo fama diže oko tih 120 Hz ekrana (nisam imao prilike da probam neki do sada), kad se ne vidi nikakva razlika, a onda shvatih da je podrazumevano podešen na 60 Hz :D Razlika je odmah veoma jasno vidljiva i baš mi se sviđa!

Sve ovo gore na stranu, za sada me najviše oduševio ovaj Hyper Charge. Pogledah pre neki dan Mislavovu recenziju na YouTube i potpuno ga sad razumem. Ovo je ludnica koliko brzo puni!! Stavih ga sa 25% i vratih se bukvalno za 10-ak minuta, kad on na 100% :D Telefon je topao na kraju punjenja, kao i punjač, al valjda je to i za očekivati. Videćemo kako će se baterija ponašati.

Sve u svemu, mislim da je za oko 450 €, koliko izađe kada se oduzme cena prečišćivača koji daju na poklon u promo periodu, ovo odlična kupovina.

Eto me sa još malo utisaka :)

Trajanje baterije je izvanredno! Napunio sam ga kada sam prethodni post napisao, znači u petak uveče i evo sada imam 27% baterije preostalo. Treba napomenuti da sam prilično nezahtevan korisnik telefona. Inače telefon koristim samo za poruke/pozive i malo strimovanja videa (YouTube, Netflix, Plex...), ali sam ova dva dana ipak malo odstupio od toga, koristio sam ga kao hotspot, gledao dosta videa (sinoć sam pogledao 3 epizode serije na Plexu), čačkao ga dosta kako bih ga podesio.

Ništa nisam napisao o kameri zato što mi kamera takođe nije važna funkcija na telefonu, napravio sam za sada tek par slika u zatvorenom i testirao makro (izvanredan je), pa napišem utiske kada prođe još malo vremena i kada budem imao šta da prenesem :)

Da li je nekome stigao 11t pro iz Telenora? Na mene su izgleda zaboravili :)

Uzeo sam 11T pred istek ove promocije. Došlo vreme da se Poco F1 posle tri godine penzioniše.

Pa da vidimo da li će i 11T toliko izdržati.

Dva skoro identična telefona, obratite pažnju na test proximity senzora na 04:17, oba rade samo u jednom položaju, 🤡 iz xiaomija još uvek ne mogu da poprave osnovnu funkciju telefona...

Ne znam cemu to prepisati, mozda kineskom mentalitetu? Toliko su jaka kompanija, a nikako da srede osnovnu funkciju telefona... Imam Xiaomi fen, pametnu vagu, narukvicu... Ali telefon ne zelim dok ne srede osnovnu funkciju i softver. Privuku mi paznju hardverom, specifikacijama i cenom, ali onda zelja za kupovinom nestane kad vidim takve propuste.

11T Pro je kod mene već skoro dve nedelje i apsolutno nikakvih problema sa senzorom blizine nisam imao, čak sam kod nekoliko nasumičnih razgovora namerno sklanjao telefon sa uveta i vraćao ga po 10 puta, čisto da vidim da li će biti problema, i sve je radilo kako treba. Takođe, čini mi se da je Peca u Bench recenziji takođe potvrdio da problema sa senzorom blizine nema. Moguće je da ima faličnih primeraka, naravno, ali u tom slučaju postoji garancija.

Kao što rekoh gore, prešao sam sa Note-a 9 i za sada vidim samo prednosti Xiaomi-ja u vidu drastično veće brzine rada celog sistema, boljeg ekrana, ludački brzog punjenja i trajanja baterije od po nekoliko dana (istina, spomenuh gore da sam nezahtevan korisnik, SOT mi je u proseku između 30 min i 1 h dnevno).

Da ne bude sve med i mleko, naiđoh na par stvari koje mi smetaju. Glavna je odsustvo LED diode za obaveštenja. Ovo možda zvuči smešno, ali navikao sam samo da pogledam Note i da znam da li imam neko obaveštenje i iz koje aplikacije prema boji diode. Takođe, postavka za automatsku regulaciju osvetljenosti ekrana se čudno ponaša, tj. kada ručno povećam osvetljenost na maksimum da bih npr. pogledao neki HDR video i posle zatvorim tu aplikaciju, neće automatski opet da prilagodi osvetljenost, već moram da uključim/isključim postavku da bi proradilo. Kontam da se ovo drugo može rešiti nekim ažuriranjem softvera.

Ni ja za sada nisam primetio probleme sa senzorom na 11T, a dnevno obavim 10-15 poziva.

Što se tiče automatske regulacije osvetljenosti, ja je nisam ni palio. Mislim da to nikada nije radilo kako treba na njihovim telefonima. Mada ja tom opcijom nikada nisam bio zadovoljan ni na jednom telefonu. Više volim ja da prevučem prstom na ono što mi treba.

Ekranom i odzivom sam prezadovoljan. 120Hz se baš oseti, pogotovo kada se uzme neki drugi telefon u ruke. Tek sad primetim koliko je ono bilo loše 😁

Sistem je brz i fluidan, za ono koliko sam ja zahtevan ne bih osetio ništa jače od ovoga.

Kamera bi mogla da bude bolja, mada macro kamera je pozitivno iznenađenje. Mislim da je ovo prvi put da sam video njenu svrhu.

Drugari, koliko vam trosi android system, da li je ovo previse, mislim u globalu je ok baterija, ali sam ja bas tezak korisnik, mnogo poziva isto, da li je moguce da imam neki drain, nekako sam ocekivao vise od batterije, ladno mi je p30 pro isao kao nov 9-10+ h sota istim koriscenjem, ovde udjem u 7h sot-a mozda malo preko.
Ne pomenuh da je u pitanju 11t...

Prilozi

• Screenshot_2021-10-28-21-53-08-575_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2021-10-28-21-53-08-575_com.miui.securitycenter.jpg
    54.9 KB · Pregleda: 34
  • Screenshot_2021-10-28-21-53-17-234_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2021-10-28-21-53-17-234_com.miui.securitycenter.jpg
    58.4 KB · Pregleda: 33
  • Screenshot_2021-10-28-21-53-26-194_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2021-10-28-21-53-26-194_com.miui.securitycenter.jpg
    29.9 KB · Pregleda: 32
  • Screenshot_2021-10-28-21-53-32-890_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2021-10-28-21-53-32-890_com.miui.securitycenter.jpg
    43.8 KB · Pregleda: 28
Normalna potrošnja. Ipak je P30 serija jedna od najboljih ikad što se tiče autonomije baterije i sot-a.

Normalna potrošnja. Ipak je P30 serija jedna od najboljih ikad što se tiče autonomije baterije i sot-a.
Ne znam, ja sam ovom baterijom iskreno razocaran, iako je dobra ali p30 pro telefoncina i dan danas...
Mada ovaj ekran je dosta bolji nego na p30 pro, zvucnike u zivotu bolje nisam cuo sa ovoliko basa, jedino tu bateriju da svarim,...

Danas na poslu (na telefonu) skinuo 4 serije i odgledao sve četiri i baterija sa 65 pala na 36%. Osvetljenje negde na okon60%. Dobra baterija i nakon skoro dve godine korišćenja.

Drugari, koliko vam trosi android system, da li je ovo previse, mislim u globalu je ok baterija, ali sam ja bas tezak korisnik, mnogo poziva isto, da li je moguce da imam neki drain, nekako sam ocekivao vise od batterije, ladno mi je p30 pro isao kao nov 9-10+ h sota istim koriscenjem, ovde udjem u 7h sot-a mozda malo preko.
Ne pomenuh da je u pitanju 11t...
Ne zaboravi da je su tu Google servisi, sam miui, 120hz displej, mediatek procesor i na kraju što ljudi zaboravljaju, a to je da je Huawei ubijao sve od aplikacija da bi baterija bila takva kod njih.

Ne zaboravi da je su tu Google servisi, sam miui, 120hz displej, mediatek procesor i na kraju što ljudi zaboravljaju, a to je da je Huawei ubijao sve od aplikacija da bi baterija bila takva kod njih.
Ovaj mediatek nije "stari mediatek", nebo i zemlja, p30 pro nisam primetio da je ubijao apk, imao sam ja i redmi note 4x i mi max 3 i baterije su bile ubice, bolje od p30 pro, verovatno su od 17te do 19te imali gori miui nego sada, ili idu silaznom putanjom? :(
U globalu, baterija mi je najbitnija, da izgura do uvece sa teskim koriscenjem, tipa od ujutru do tipa ponoci, 1 ujutru, ocekivao sam makar 9+h sot na wifi, ali za sada 7h+, da li se moze ocekivati npr da na s20fe, edge 20 pro dobijem bolju bat nego ovde, ili ce priča biti ista?
Sve se nadam da ce posle 5-6 punjena to biti bolje, ali posle ovih 3-4 nema bas nekog povećanja

Problem je što si očekivao RN4/Mi Max 3 autonomiju od telefona sa drastično jačim čipsetom i 120Hz ekranom.

A daj druže, imaš 67W charger 🤣 natakni ga malo dok par minuta ne blejiš na telefonu i ne vidim što bi sot bio problem. Da je 15W punjač kao kod samsunga onda ajde razumem kuknjavu...

Problem je što si očekivao RN4/Mi Max 3 autonomiju od telefona sa drastično jačim čipsetom i 120Hz ekranom.
Nadao se, uemsto ocekivao ;)
@Mixer93 pa ne znam, mozda sam malo nerealan, ali od 5k mah sam ocekivao da to postignem, i neka moja filozofija je bila da kad legnem telefon ide na punjac, spori, i krenem dan sa 100% i do ponoci da ne moram da punim tel, ali ocigledno da ovde to pada u vodu, makar za ovih 3-4 punjenja... A sto se tice bat, ako budem primoran da ga tako punim, dopunjavam tokom dana onda mi to mirise da ce baterija da odsvira svoje ( citaj degradira jedno 20%)kroz god i po sto mi se uopste ne svidja. Drugi utisak koji sam stekao jeste da telefon npr na 60hz u odnosu na p30 pro ima seckanja bukvalno vidljiva golim okom, dok na p30 pro toga nema iako je 60hz ekran...

Nema seckanja nego se oko navikne na 120hz pa kad spustis na 60hz deluje kao da secka. Ja necu zalaziti u pricu oko baterije, jer je to individualno mišljenje. Dali su nam brz punjač, dobru bateriju pa sad još da tražim dlaku u jajetu. Da razmišljam dal će degradirati ili ne, pa neće sigurno ako nije neki feleričan primerak. Sigurno bi jedan od najvećih igrača u industriji stavio 120W punjenje i 67W u redovne serije telefona ako bi to bilo toliko štetno bateriji.

Zar se ovaj telefon ne puni do 100% za nekih 20m ?Ako je tako ,zar je problem 7 sati sota :) .. Ma 5 je više nego dovoljno ,ako ti je par minuta punjenja dovoljno za ostatak dana .Jedino ako vas mnogo putujes pa nemaš baš uvek mogućnost za punjenje ,ali za 99.99% ljudi to nije slučaj i većina nas je poput ovog gore što je naveo da je na poslu skinuo i gledao 4 epizode neke serije :) .Dakle vremena i mogućnosti za punjenje imamo na pretek :)

Pro se puni za dvadesetak, običan za četrdesetak.

Bukvalno dok ujutru/uveče opereš zube, istuširam se, svučeš se, obučeš se, telefon pun :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno