Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tonaliteta

Rekao sam kao prvo da mislim da ce veliki koji su kupovali na 30-40k pripisivati profit. Kao drugo ispali smo iz kanala trenda koji je krenuo od 40k. Treće, nema posle ETF-a fundamentalnog pokretača koja je sledeça vest i četvrto jutarnji skok mi ne deluje kupovine nego aktiviranje SL za vikend šortere.
Dobro, sve to što si napisao su tvoje pretpostavke, a ne indikatori. To bi trebalo prvo razgraničiti.

Za kanal i trend nisam sigurna na koji misliš, jer je trend i dalje up.

A za etf malo proveri - istraži pre nego što napišeš ovako nešto, jer imia još nekoliko etf-ova do kraja godine, i biće ih još gomila u budućnosti. To nema veze sa fundamentalnosti btc-a. Ima eventualno veze za day trejdere, kao i za apsolutne početnike u kriptu koji misle da će tako nešto odvesti btc na 100k preko noći :D - besmisleno

Ima tu par ljudi ili preciznije par naloga koji prate Crypto Savy i Mr. Whale twitterase. Sad se vode ovim postom.

Citajuci komentare naleteo sam na sabrane bisere tog Sejvija. Svakako, ako ovako nastavi bice jednom u pravu.

Po meni - čista budalaština.

Ne znam samo na osnovu čega je nacrtao te cik - cak / gore - dole plave linije i brojeve 😂 😂 😂

Inače, lepo crtež i ništa više od toga :D

Poslednja izmena:
Dobro, sve to što si napisao su tvoje pretpostavke, a ne indikatori. To bi trebalo prvo razgraničiti.

Za kanal i trend nisam sigurna na koji misliš, jer je trend i dalje up.

A za etf malo proveri - istraži pre nego što napišeš ovako nešto, jer imia još nekoliko etf-ova do kraja godine, i biće ih još gomila u budućnosti. To nema veze sa fundamentalnosti btc-a. Ima eventualno veze za day trejdere, kao i za apsolutne početnike u kriptu koji misle da će tako nešto odvesti btc na 100k preko noći :D - besmisleno

Po meni - čista budalaštima.

Ne znam samo na osnovu čega su nacrtali te cik - cak / gore - dole plave linije 😂 😂 😂

Inače, lepo crtež i ništa više od toga :D
Dobro. Ja ništa ne tvrdim već delim lične predpostavke bez nametanja i tvrdnje da će nešto biti kao neki, i ako kažeš drugačije odma se ljute.

Tonaliteta

Rekao sam kao prvo da mislim da ce veliki koji su kupovali na 30-40k pripisivati profit. Kao drugo ispali smo iz kanala trenda koji je krenuo od 40k. Treće, nema posle ETF-a fundamentalnog pokretača koja je sledeça vest i četvrto jutarnji skok mi ne deluje kupovine nego aktiviranje SL za vikend šortere.
Odlicno si odradio analizu. Ima logike. I ovaj mini bull je nekako na silu izveden jer cele godine svi se spremali za smart contracte na Cardanu, svi se spremali za ETH prelazak na 2.0, i to je nekako drzalo hajp. Te price su ispucane, nema vise sta da drzi hajp da bi se novac upumpavao. Eto i taj ETF se desio, a i ATH je jedva probijen i nema vise tog hajpa da se juri ATH. Sta treba sad da se desi da npr ADA opet skoci sa 2$ na 3$. Jedino je ostalo da Polakdota drzi neki hajp zbog parachaina. I hajp oko NFTa je prosao. A i svi su nekako previse skocili, tako da kao sto si vec naveo mora doci do uzimanja profita. Ljudi ulozili pare da uzmu profit a ne da ostare u kriptu. Kitovi ulozili milione, i njima je 5x odlican. A mnogi coini su se previse napumpali. Mozda upravo Shiba bude udarac koji ce sve skotrljati. A Shiba je pred pucanjem. Shiba je previse narasla. A to je shit coin. I kad budu krenuli kitovi da prazne vrece, zavladace panika, i coin iz TOP 15 kad krene da preko noci propada, to ce rasiriti paniku i na druge coine. Ne treba zaboraviti da dolazi i Nova godina, zimovanja, Crni petak, ljudi nece imati novac da ulazu i crypto, vec ce jos i uzmiati iz crypta da bi trosili. Sledeci dani su kljuci. Ako se ne probije 70.000$, ovo je sve pitanje tenutka kad ce bure da pusti vodu. Ceo svet obajvio da je BTC postavio ATH, i nikom nista. nema navale kupaca.
Ima tu par ljudi ili preciznije par naloga
Ovo je najjace. Nije par ljudi vec par naloga kojima verovatno ja rukovodim. I ti @štek za sutra si ja hehehe. I malo zabave nije na odmet.

Dobro. Ja ništa ne tvrdim već delim lične predpostavke bez nametanja i tvrdnje da će nešto biti kao neki, i ako kažeš drugačije odma se ljute.
Pretpostavke.
Pišete malo kao onaj 'Ne znam ili ne umem ili nemam...'. Napišete obojica kako vas svi napadaju kada date neku tvrdnju, a tvrdnje bez pokrića i potkrepljene apsolutnim glupostima. TA i indikatori vam govore a ne znate iste ni da koristite, pa kako da vama dvojici bilo ko ovde veruje....onaj prvi mi je odavno na ignore a bogami evo i još jednog naloga.

@štek za sutra ode i ti na ignore😂. Eto jesi video, cim samo napises da mislis da ce cena pasti, odmah i hajka i ignore. A nije da nisi dao argumente. Tako ti je to.

Ne, ljudi jedva cekaju da citaju tvoje postove kako ovo nije bul li kako oni nemaju pojma, vec je ovo mrtva mačka koja skace sa 35 na 40 pa na 45 pa na 50 pa na 55 pa na 60 pa na ath...

Bukvalno niko te nije staio na ignore zasto sto pises da ce cena pasti vec zasto sto u svakom postu moraas da prozivas kako nema osnoova da ljudi misle da je ovo bull da je ovo mrtva macka. Sad j... trpi dozivotno prozivanje kako mrtva macka skace vise nego kad je bila živa..

Da si pisao normalne postove : Ja mislim , ja smatram, ja sam izasao ... niko ih se ne bi ni secao.
ali TVRDIO SI da idemo dole,, pisao di da je ovo ocigledno mrtva mačka, pozivao si x puta ljude da ti objasno kako uopste mogu da pomisle da smo i dalje u bullu..

Nema sanse, nikad nije bilo, 100% idemo dole, ja znam, ja sam genije.

_______________________________________________________________________________________

Neki od postova:

23avgust :
Kako je dosadan ovaj BTC, čitavu vecnost se vrti izmedju 45 i 50 hiljada. Već jednom neka potone ili neka grune na 80.000$, da znamo na čemu smo. Ako ode na 80.000$, da lepo odje cestitam ljudima, ako potone da oni meni fino cestitaju i tako to. Ovo ovakvo kilavljenje nikad nije bilo u bullu.
Ja sam pisao isključivo za sadašnju situaciju, sada smo u bearu...

24avgust:
Priča se o bullu, a na Google-u nikad manje pretraga o Bitcoinu. Publika je jednostavno nezainteresirana. Nema ko da pogura cenu. Izgleda da je prošlo vreme bulla, a videcemo dokle će mačka da lebdi u skoku.

26agust :
A u kom to bullu smo imali veliki rast, novi ATH, pa je onda cena pala vise od 50% i 2 meseca je bila prepolovljena cena, pa onda kreće novi peak sa većim ATHom? Pa to nikad nije bilo. Uvek je u bullu bio samo jedan rast, i veliki rast je kratko trajao, i posle toga je bio pad.

27 avgusta cena 46-48 k :
A secas li se kad sebe je neko napisao “pregazili smo 47.000$ kao plitak potok”, a onda Simke nastavlja:”kroz 50.000$ ima samo da prosvira”. A ono zivo mučenje već 3 sedmice oko 47.000$.

04.09.2021.:
Posle ATHa 2017e, Bitcoin u skoku mrtve macke nikako nije probio Fibonacci 0,618. A činjenica da ni sada nikako ne može to probiti, govori nam da je mačka u vazduhu.

05.09.2021.Cena; 49000
: Sada je najmanji broj walleta u poslednjih godinu dana sa 100+ Bitcoina. Toliko o ulasku institucija, i o akumulaciji pred bum. Institucije polako izlaze i uzimaju profit, a cenu održavaju gradjani koji kupuju misleci da dolaze institucije i da idemo na ATH.

08 09 2021 42-43k cena :
Konačno pad mrtve macke.

44k cena :

BTC će 100% testirati 30.000$, samo je pitanje trenutka. Tada će biti vreme za kupovinu. A za 20.000$ ne znam, ali ću za svaki slucaj imati spremne dollare i za tu opciju. Ordere na vreme postavite, jer te cene mogu da se pipnu na tren, pa da vas pokupe, jer možda nećete moći da se ulogujete ili...

46-48k cena :

Bukvalno se vrtimo oko MA 200. Skoro mesec i po. Sada je cena kao i pre 38 dana, oko 47.000$. Kažu ljudi:”sad je akumulacija”. Pa koliko treba da traje ta akumulacija pred skok? Godinu dana? I zasto bi uopste ovo bila akumulacija? Zašto ne bi bilo tvrdjenje pazara pred rasprodaju? Ne može ovo...

Poslednja izmena:
to je copy paste , svaki drugi post mu je takav nije tesko.
Ono sto me mrzi zadjnih 25 dana da ubacim postove na grafik.
Napise , to je to kraj idemo dole, cena u roku od par minuta krece naglo ka gore po 1-2 k.
I tako vise puta.

Pretpostavke.
Pišete malo kao onaj 'Ne znam ili ne umem ili nemam...'. Napišete obojica kako vas svi napadaju kada date neku tvrdnju, a tvrdnje bez pokrića i potkrepljene apsolutnim glupostima. TA i indikatori vam govore a ne znate iste ni da koristite, pa kako da vama dvojici bilo ko ovde veruje....onaj prvi mi je odavno na ignore a bogami evo i još jednog naloga.
Nije istina da sam tvrdio kao što si napisao. A neko moje viđenje sam lepo napisao zašto tako mislim. Ispada da ko na forumu ima.neki svoj stav da ce cena malo da uspori da malo napravi zdravu korekciju ili bilo šta što drugom ne odgovara odma biti osuđivan kao ti što tvrdiš da sam neznalica i slično. Ja nisam nikada nizakoga napisao loše ili da nezna ili bilo šta loše. Nije korektno da se ne poštuje zdravo mišljenje bez obzira gde ce cena i ko je u pravu. Žao mi je što sam probudio u tebi neku vrstu mržnje.

Nije istina da sam tvrdio kao što si napisao. A neko moje viđenje sam lepo napisao zašto tako mislim. Ispada da ko na forumu ima.neki svoj stav da ce cena malo da uspori da malo napravi zdravu korekciju ili bilo šta što drugom ne odgovara odma biti osuđivan kao ti što tvrdiš da sam neznalica i slično. Ja nisam nikada nizakoga napisao loše ili da nezna ili bilo šta loše. Nije korektno da se ne poštuje zdravo mišljenje bez obzira gde ce cena i ko je u pravu. Žao mi je što sam probudio u tebi neku vrstu mržnje.
Nije naravno problem imati stav ( čak je i poželjno ) ako se potkrepi nekim validnim argumentima, dok stav tipa : deluje mi da će cena pasti jer mi se javlja ili izgleda da će da padne ispod 60k, kao i da btc nema posle ETF-a fundamentalnog pokretača...

Ako ti je ovo stav i argumenti, onda ne bih dalje ulazio u diskusiju sa tobom.

Nije naravno problem imati stav ( čak je i poželjno ) ako se potkrepi nekim validnim argumentima, dok stav tipa : deluje mi da će cena pasti jer mi se javlja ili izgleda da će da padne ispod 60k, kao i da btc nema posle ETF-a fundamentalnog pokretača...

Ako ti je ovo stav i argumenti, onda ne bih dalje ulazio u diskusiju sa tobom.
Netreba da diskutuješ samnom, reci mi šta su po tebi validni argumenti. Ja sam reko da veliki trejderi koji su ulazili na manjim nivoima imaju priliku za uzimanje profita. Sta tu nije validno. Za ETF sam rekao jer posle ETF nema najave nekih fundamentalnih vesti bezobzira koliko ih bilo vrsta ETF ja to gledam kao jedna vrsta vesti tipa, viza prihvata kripto, pay pal prihvata kripto, države prihvataju i uvode BTC, najbogatiji čovek kupuje kripto, odobrava kupovinu istih, pomaže rudatenju... nevidim šta tu nije validno, tekao sam da smo iskočili iz kanala po TA i moguçe da idemo na 50% fibo eto na slici ne vidim šta tu nije validno. Ja neznam gde grešim što sam predpostavio za sada manji pad. Ja bi voleo da i vi date neke analize validne. Da zajedno prostudiramo gde ko greši eventualno, to je smisao ovoga. I nikada necete od mene čuti jesam rekao, jesam bio u pravi ili bilo šta da zvučim kao pametnjakovic...
Nisam ja FUD-er i nije mi cilj da crnim stvari, vecinu koina čuvam što iskopano što kupljeno, za decu.

Prilozi

• Screenshot_20211025-172806_Chrome.jpg
    Screenshot_20211025-172806_Chrome.jpg
    89.4 KB · Pregleda: 115
Poslednja izmena:
Ako je sudeci po Coin Bureau, ETF od strane WisdomTree bi trebalo da se odobri 3 novembra. Ako ga SEC odobri trebala bi biti jaka pumpa BTC-a za nastavak Bull-a. Ali ajde da vidimo hoce li ga odobriti..Moje misljenje je da iako je oktobar bio dobar do bola ne bi smeli da gubimo zamah..200 day MA je koliko vidim juce presao 46k..Nismo losi, iznad 60k je do skoro bio san..idemo polako, korak po korak..

Poslednja izmena:
Napise , to je to kraj idemo dole, cena u roku od par minuta krece naglo ka gore po 1-2 k.
I tako vise puta.

Au, ako je tako, da ga maknem sa ignore, jedan takav bi mi vredeo još više od Saja koji je suvo zlato. Jedan za makro trend, drugi za trejdanje, uspeh zagarantovan. :)

Al sad malo ozbiljno, stvarno je smor gledati kako ljudi odgovaraju čoveku koji očito nit zna, nit govori istinu. Kad neko očito priča bezveze, stavite ga ljudi na ignore, to što radite je kao da zezate Šećeroskog (ko se seća).

Kao što predpostavljam da ako se vratimo u kanal (dočepamo tenda) sa slike, iz kojeg smo ispali, vredelo bi sa altovima loviti procente rasta, i to sa altovima koji osvajaju rast... imaju rast kao bikovi rrogov. Ja samo želim da imam prostora da glasno razmišljam a ne vredjam nikog. Ja svakog od vas sa foruma poštujem i volim da ga poslušam a ja sudim da li da mu verujem ili ne, na svoju odgovornost. 💕
💕

Prilozi

• Screenshot_20211025-172806_Chrome.jpg
    Screenshot_20211025-172806_Chrome.jpg
    89.4 KB · Pregleda: 103
Poslednja izmena:
Ja bi voleo da i vi date neke analize validne.
Prelistaj malo temu u nazad ukoliko te zanima, pa pročitaj argumente, analize, indikatore itd. koje sam podelio X puta do sada, kao i strategije za trejdovanje, uzimanje profita, koje coine trejdujem i hodlujem i zašto. Pa sam prosudi da li je to ok ili ne.
Kao što predpostavljam da ako se vratimo u kanal (dočepamo tenda) sa slike, iz kojeg smo ispali, vredelo bi sa altovima loviti procente rasta, i to sa altovima koji osvajaju rast... imaju rast kao bikovi rrogov. Ja samo želim da imam prostora da glasno razmišljam a ne vredjam nikog. Ja svakog od vas sa foruma poštujem i volim da ga poslušam a ja sudim da li da mu verujem ili ne, na svoju odgovornost. 💕
💕
E ovo je već konkretnije, i podržavam ovakve analize. E sad, da li se slažem ili ne sa istom, to je moja stvar.
Neće ti sigurno niko zameriti kad ovako nešto napišeš, dok sa komentarom: deluje mi ili javlja mi se ili jutjuber je rekao, ili neki twitter guru je twitovao... će se uvek naći neko ( u ovom slučaju više nas ) da prokomentariše i time zagušimo 2-3 strane teme beskorisnim piskaranjem.

Uzdravlje 🍺

Poslednja izmena:
Ne povlači se sav BTC samo sto whales kupuju nego se masovno prebacuje na DEX menjačnice.
Samo na AVAX mreži za mesec i nešto sa 3 na 13 milijardi TVL.
AAVE i Cream još više.
Sve što stavite na deposit ide vam reward plus možete borrow neki stable sa oko 2% APY i stake za 40-50%. X25 zarada lagano.
Klasične menjačnice su u ozbiljnom problemu ako se nešto ne promeni.

Prilozi

• Screenshot_20211025-221504.jpg
    Screenshot_20211025-221504.jpg
    97.4 KB · Pregleda: 85
💕
Svako crta grafike kako mu odgovara da bi "dokazao" svoju neku tvrdnju. Konkretno na tvom primeru ako produzis vremenski period dobijas manji ugao rasta i samim tim obuhvatas i taj prethodni deo grafika i dobijas "kanal" u kojem bi bila i trenutna cena.

CRV je pokidao danas. I ne staje. Imam nesto malo, mada sam iz vecine (od tog malo) danas izasla.. ocigledno prerano

@weasel
Ma OK je po pitanju mene. Ja sebe nisam ni spomenuo. Pisao sam o @štek za sutra . On nije bio kao ja. Ali eto čim je samo napomenuo da misli da će cena na dole, odmah su krenuli da ga stavljaju na ignore😂. Inače, i ja sam se načitao svakakvih gluposti, da BTC sad u ovom bullu ide na po 200-300 hiljada, pa niti sam te ljude prozivao, niti stavljao na ignore, a idalje smo ipak bliži 30.000 nego njihovim prognozama. Borba još traje, videcemo na kraju da li će prvo otići na 150.000 ili ipak pasti na 30.000$. Polako sas slavlje.

Evergrande zaraza se proširila, američka berza je u padu kako se investitori povlače iz nekretnina. Imamo SPX lower high, sad još samo lower low da napravi. Kreće kriza likvidnosti. Ovo je 2008. iznova. Ode kripto u bunar.

Pogledajte prilog 318992
Jel ovo taj čuveni slom, aka Deja vu 2008, ili trebamo ipak još da čekamo?

Ako se i dalje čeka, molio bi za neki konkretan datum.
Da ne bude opet - neminovni krah berze, bla, bla, truć...

@weasel
Ma OK je po pitanju mene. Ja sebe nisam ni spomenuo. Pisao sam o @štek za sutra . On nije bio kao ja. Ali eto čim je samo napomenuo da misli da će cena na dole, odmah su krenuli da ga stavljaju na ignore😂. Inače, i ja sam se nalupetao svakakvih gluposti, da BTC sad u ovom bullu ide na po 200-300 hiljada, pa niti sam te ljude prozivao, niti stavljao na ignore, a idalje smo ipak bliži 30.000 nego njihovim prognozama. Borba još traje, videcemo na kraju da li će prvo otići na 150.000 ili ipak pasti na 30.000$. Polako sas slavlje.

*

On je tip koji je spreman taj krah, ne slom, krah berze se to zove, da najavljuje godinama, koliko god da je potrebno i tada kada se jednom neminovno dogodi da tvrdi da je sve vreme bio u pravu.

Svaki put ga treba pitati kada i koliko krah očekuje procentualno?

Edit, ne znam odakle im ti pojmovi, Verovatno koriste Google translate za Engleski.

Poslednja izmena:
@weasel
Ma OK je po pitanju mene. Ja sebe nisam ni spomenuo. Pisao sam o @štek za sutra . On nije bio kao ja. Ali eto čim je samo napomenuo da misli da će cena na dole, odmah su krenuli da ga stavljaju na ignore😂. Inače, i ja sam se načitao svakakvih gluposti, da BTC sad u ovom bullu ide na po 200-300 hiljada, pa niti sam te ljude prozivao, niti stavljao na ignore, a idalje smo ipak bliži 30.000 nego njihovim prognozama. Borba još traje, videcemo na kraju da li će prvo otići na 150.000 ili ipak pasti na 30.000$. Polako sas slavlje.
Prijatelju i na 40 000 je bio blizi 30 000 nego ATH, umesto da kazes pogresio sam bili ste upravu ljudi, ti sad dizes lestvicu na 150 000. Nisam pisao u ovoj temi do sada, ali ti mi licis na Borka koji je harao ovde 2018 godine...

Jel ovo taj čuveni slom, aka Deja vu 2008, ili trebamo ipak još da čekamo?

Poplašio me jedan YouTube analitičar i ja poleteo kao govedo, prodao sam dosta tog dana. Posle sam pratio šta pričaju moji uobičajeni izvori, kineska kriza nekretnina jeste velika stvar, ali dok ti građevinci stvarno i bankrotiraju, dok im se imovina ne podeli, dok offshore investitori stvarno i ne pretrpe gubitak, pa se ta šteta proširi van Kine, tu mogu da prođu meseci. Najgore greške se prave u brzini. 😖

Ali kad je sistem truo, on mora da padne. Dok prođe ova nedelja, mislim da smo posle bezbedni do Božića. Posle toga, nemam pojma, svašta može da bude.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno