Šta je novo?

Kriptovalute - opšta diskusija

Ne znam odakle si, ali i crypto.com i binance imaju svoje kartice, pa ako zivis negde van srbije mozda mozes naruciti. ne znam da li crypto sada salje za srbiju

Dali neko ima problem sa metamask na iPhone da kad hoce da obrise neki token iz liste metamask se ugasi , moram rucno pokrenuti aplikaciju a token je i dalje tamo. Nije scamm token vec neki koji sam prodao pa da mi ne stoji u listi

Elon Mask opet najbogatiji na svetu. Sve zahvaljujući kučićima.
Sada će on opet nešto da tvitne, pa da pogura cenu gore, .... itd.

Pre neki dan htedoh na Gate.io da upadnem u neki launchpad i ne mogu - Srbija nije dozvoljena.
Juče preko KuCoin-a htedoh da povučem neki fiat na karticu i ne može - Srbija ne postoji na listi od 150+ zemalja bukvalno.
Danas trebam da uradim KYC preko instapass-a i ne može, isti razlog nema je na listi dok ima Surinam, Dzibuti, Gabon i ostatak Afrike.

Gde mi živimo...

Pre neki dan htedoh na Gate.io da upadnem u neki launchpad i ne mogu - Srbija nije dozvoljena.
Juče preko KuCoin-a htedoh da povučem neki fiat na karticu i ne može - Srbija ne postoji na listi od 150+ zemalja bukvalno.
Danas trebam da uradim KYC preko instapass-a i ne može, isti razlog nema je na listi dok ima Surinam, Dzibuti, Gabon i ostatak Afrike.

Gde mi živimo...
Mozda je problem sto niste odradili KYC jos na pocetku prilikom registracije. Ja sam uspeo da se registrujem KYC i na Coinbase sa adresom iz Srbije.
Iz Srbije ali ne može nijedna kartica za Srbiju pa reko mozda postoji neka koja može?
Pa sad ne znam, moze ta Crypterium, ali vidim da se mnogi zale.

Vrlo moguće to za Coinbase, ja imam nalog od pre sto godina, sve radi kako treba...

Što se tiče Crypteriuma, danas sam dobio odgovor od supporta da je i dalje moguće iz Srbije naručiti karticu, e sad treba ubaciti onaj TAX ID/JMBG i ko zna šta će još tražiti od podataka...

Jel uspeo neko na crypterium da uradi verifikaciju za iznos? sad mi je na virtualnoj visi limit 150 eur mesecno sto je jako malo

Procurila izgleda neka baza podataka ili je neko tek sada dosao do mog mail-a. Od juce sam dobio 2 scam poruke. Nisam se godinama nigde registrovao niti logovao preko kompa tim mail-om.

Pozdrav
Upravo sam se registrovao i prvi put sam na nekom blogu. Potrebna mi je pomoć oko blockchain wallet i njihovih silnih password. Naime, skinuo sam 2019 aplikaciju blockchain wallet, registrovao se, potvrdio identitet, prebacivao satoši(kobna greška za mene) sa coinbase, kupio manju svotu satošija i sve je to lepo izgledalo (trenutno imam par stotina $ u blockchain wallet koji su mi zarobljeni). Prilikom prijave na novčanik gde su mi sredstva, počeli su da mi traže second password a nemam pojma koji je. Pa,, kada sam ranije mogao da udjem pomoću pina na novčanik, kada sam hteo da prodam manji deo, tražio mi neki password(kako mi je drug preveo) sa duplom enkripcijom, pa neki 2nd password. Jedino što znam frazu od 12 reči i nesećam se da sam igde video ove silne password - e da se "naprave". Skoro sam se oprostio od para, al, reko da probam ovde da dobijem pomoć.
Pogledajte prilog 319905Pogledajte prilog 319906

@Bozidarjevtic Ako imas seed od 12 reci uvek mozes da povratis pristup novcaniku. Prati upustva sa sajta ili kroz aplikaciju i uspeces, jednostavno je

@Bozidarjevtic Ako imas seed od 12 reci uvek mozes da povratis pristup novcaniku. Prati upustva sa sajta ili kroz aplikaciju i uspeces, jednostavno je
Hvala na odgovoru
Ma pokušao sam sve, što se tih stvari tiče, početnik sam ibez obzira na to što znam frazu, nisam znao, ni uspeo da udjem u novčanik gde su mi pare. Raspitivao sam se kod svih u Novom Sadu koje poznajem, niko se ne bavi kriptovalutama.kada a ni u mom Futogu ista priča tako da dok nepronadjem, oči u oči, osobu koja ima iskustva sa blockchain wallet i bude voljna da mi pomogne, "mrka kapa" na moju žalost. Par puta su mi pare baš zafalile i saznanje da "imaš a nemaš" kida živce.
Tebi hvala od srca al meni nije jednostavno.

Jesi probao preko browsera da se logujes? Treba ti wallet ID, password i 2FA

@Bozidarjevtic Da bi povratio pristup novčaniku ne trebaju ti nikakvi passwordi, ako imaš seed od 12 reči. Idi na ovaj link
klikni na Recovery Account with Recovery Phrase i unesi seed od 12 reči.
I to je to, uspećeš!

Pa jel si se javio supportu? Šta su ti rekli
Hvala ti
Pisao sam im "milion" puta sa konkretnim pitanjem a dobijem one integrisan odgovore koji nemaju veze sa mojim pitanjem. Pošalju mi odgovor da je moje pitanje zavede pod tim i tim brojem a kad udjem(sinoć zadnji put sam ulazio) u istoriji ima odgovor ko zna od kada a ostalo-odgovor-ops stranica koju tražite nepostoji.

Jesi probao preko browsera da se logujes? Treba ti wallet ID, password i 2FA
Hvala vam svima na pokušajima da mi pomognete, stvarno ste svi vrh.
Pokušavao sam iz hroma ko zna koliko puta, i malo pre opet, poslaću snimak ekrana kad probam sa lozinkom, naravno, unesem ID novčanika i dobijem ovo. Šaljem snimak ekrana od malopreScreenshot_20211010_061250_com.android.chrome.jpg
@Bozidarjevtic Da bi povratio pristup novčaniku ne trebaju ti nikakvi passwordi, ako imaš seed od 12 reči. Idi na ovaj link
klikni na Recovery Account with Recovery Phrase i unesi seed od 12 reči.
I to je to, uspećeš!
Hvala i tebi od srca kao i svima
Sad trenutno čekam kraj radnog vremena pa ću,čim probam, javiti kako sam prošao.
Poslaću i snimak ekrana ako, daj Bože, uspem

Hvala vam svima na pokušajima da mi pomognete, stvarno ste svi vrh.
Pokušavao sam iz hroma ko zna koliko puta, i malo pre opet, poslaću snimak ekrana kad probam sa lozinkom, naravno, unesem ID novčanika i dobijem ovo. Šaljem snimak ekrana od maloprePogledajte prilog 320131

Hvala i tebi od srca kao i svima
Sad trenutno čekam kraj radnog vremena pa ću,čim probam, javiti kako sam prošao.
Poslaću i snimak ekrana ako, daj Bože, uspem
Opet noćna, uradio sam što si mi savetovao i,naravno, ušao u novčanik ali ne onaj koji mi je sa parama. Poslaću snimak ekrana. Nažalost, iz mog neznanja sam napravio nekoliko novčanika i šta god sam pokušao, udje na onaj bez novca a kad probam da udjem u onaj sa novcem, on traži onaj prokleti second password. Screenshot_20211011_035543_com.android.chrome.jpg
Opet noćna, uradio sam što si mi savetovao i,naravno, ušao u novčanik ali ne onaj koji mi je sa parama. Poslaću snimak ekrana. Nažalost, iz mog neznanja sam napravio nekoliko novčanika i šta god sam pokušao, udje na onaj bez novca a kad probam da udjem u onaj sa novcem, on traži onaj prokleti second password. Screenshot_20211011_035543_com.android.chrome.jpg
Ko zna u koji novčanik udje...

Čitao sam juče na plej prodavnici ocene i komentare za blockchain aplikaciju i naleteo sam na jedan komentar - čovek kaže da (prepričava svojim rečima utisak) su mu se s'vremena na vreme otvarali novi novčanici i da ima isti problem kao ja mada ih on sam nije "pravio" (mislim na nove novčanik već sam blockchain) i da nemože da udje u novčanik sa parama, sve mu zarobljeno.nije mi uteha što nisam jedini a fraza mi nepomaže jer kad unesem ID novčanika gde su pare(uradim što mi je dzoja savetovao i poslao link) odradim to sa frazom, otvori mi novčanik sa potpuno drugim ID i naravno, bez para. Ovce su za šišanje uvek bile i biće i ubedjen sam da ima "more" sitnih kao ja, pa puta, nek je samo 100 $, ogromna je to suma u pitanju a "zaklinjanje" da tvorci blockchaina ne mogu da udju u tudj e novčanik mi baš ne izgleda ni malo verovatno. Sad će neko reći-još jedan koji veruje u teoriju zavere-ali, po meni,"pravilo" je veće "igrače" nediraj, male "šišaj" a siguran sam da ima nas malih puno.

Ne mogu oni da ti udju u novcanik. Nego si otvorio puno novcanika i ocigledno zapisao seed od pogresnog. Ljudi cim malo zapne klikaju na pamet sve sto stignu i onda poslije problem. Probaj sa racunara nemoj sa telefona i probaj da resetujes password od tog walleta. Sto se tice supporta obicno dobijes obavjestenje o konverzaciji na mail pa provjeri mailove.

@Bozidarjevtic
Vidim po forumima, dosta ljudi ima problem sa blockchain wallet-om.
Ono što su neki uradili jeste da su iskoristili backup file pod imenom 'wallet.aes.json', koji se dobija imejlom od blockchain-a posle kreiranja i bekapa novčanika. Ako u imejlovima koji su ti oni slali pronađeš taj fajl 'wallet.aes.json',onda download fajl i prevuci u polje import wallet, na ovom linku:
Neki su tako uspeli, probaj.

@Bozidarjevtic
Vidim po forumima, dosta ljudi ima problem sa blockchain wallet-om.
Ono što su neki uradili jeste da su iskoristili backup file pod imenom 'wallet.aes.json', koji se dobija imejlom od blockchain-a posle kreiranja i bekapa novčanika. Ako u imejlovima koji su ti oni slali pronađeš taj fajl 'wallet.aes.json',onda download fajl i prevuci u polje import wallet, na ovom linku:
Neki su tako uspeli, probaj.
Nažalost, nisam uspeo da nadjem takav mejl. Išao sam redom i pregledao gomilu mejlova.probaću ponovo, možda mi je neki promaklo.
Hvala ti na savetu

Nažalost, nisam uspeo da nadjem takav mejl. Išao sam redom i pregledao gomilu mejlova.probaću ponovo, možda mi je neki promaklo.
Hvala ti na savetu
A jesi probao da nadjes neki desktop wallet i da uneses 12 reci? Nisam siguran kad su bili updejti na btc vezani za recovery seed i ostalo, ali svi walleti bi trebalo da su interchangable. Ako ti tih 12 reci otvara neki prazan wallet, onda mora biti neki drugi nacin na koji su ovi sa sajta poslali recovery file ili nesto tome slicno.

Meni je ostalo tako na Moneru, nit pass nit fraze, nista
Monero wallet je ozbiljno bagovit pa sam ga zato i prodao davno. Neću da se stresiram.

Elem, mislim da je rešenje da ostaviš prazna ta polja i klikneš ok. Ako nemaš postavljen pass.
Ako se dobro sećam jednom sam
se istresirao i tako rešio. U svakom slučaju je rešivo, samo probaj par opcija

Monero wallet je ozbiljno bagovit pa sam ga zato i prodao davno. Neću da se stresiram.

Elem, mislim da je rešenje da ostaviš prazna ta polja i klikneš ok. Ako nemaš postavljen pass.
Ako se dobro sećam jednom sam
se istresirao i tako rešio. U svakom slučaju je rešivo, samo probaj par opcija
Probaću, a i već sam probao.nekošta me ništa da proba vam do be svest.
Hvala

A jesi probao da nadjes neki desktop wallet i da uneses 12 reci? Nisam siguran kad su bili updejti na btc vezani za recovery seed i ostalo, ali svi walleti bi trebalo da su interchangable. Ako ti tih 12 reci otvara neki prazan wallet, onda mora biti neki drugi nacin na koji su ovi sa sajta poslali recovery file ili nesto tome slicno.
Ovo je jedina fraza od 12 reči koje sam prvi put zapisao sa novčanika gde su mi pare, posle su me oni savetovali da otvorim kopiju tog novčanika, što sam uradio, ali je on bio - stanje 0.ako se dobro sećam(ispravno) mislim da ima neka opcija uvoz i gde mi prvo traže bitcoin adresu(nju znam jer sam na nju slao, nažalost, SATOŠIJE iz coinbase) , pa ispod toga - (ako se, opet, dobro sećam, (neka)poruka (e to neznam kakva poruka) i treće potpis(ni to neznam kakav potpis.) probao sam da u poruku upišem jednom slanje sa
satošija, drugi put primanje satošija(tako nekako) i potpis - moje ime i prezime. Neuspeha, pokazuje da se poruka i potpis neslažu. E kad je neko neznalica i početnik.. Tragedija... Hvala, valda ću jednog dana naleteti na nekog(oči u oči) ko je maher pa da mi to reši. A, magarac, uzeo kredit i manji deo kupio preko ecd "bankomata" i sve što mi stalo na dini coinbase, prebacivao na ovu komplikacije od novčanika. Sad vraćam kredit i kukam za zarobljeni parama.

Ovo je jedina fraza od 12 reči koje sam prvi put zapisao sa novčanika gde su mi pare, posle su me oni savetovali da otvorim kopiju tog novčanika, što sam uradio, ali je on bio - stanje 0.ako se dobro sećam(ispravno) mislim da ima neka opcija uvoz i gde mi prvo traže bitcoin adresu(nju znam jer sam na nju slao, nažalost, SATOŠIJE iz coinbase) , pa ispod toga - (ako se, opet, dobro sećam, (neka)poruka (e to neznam kakva poruka) i treće potpis(ni to neznam kakav potpis.) probao sam da u poruku upišem jednom slanje sa
satošija, drugi put primanje satošija(tako nekako) i potpis - moje ime i prezime. Neuspeha, pokazuje da se poruka i potpis neslažu. E kad je neko neznalica i početnik.. Tragedija... Hvala, valda ću jednog dana naleteti na nekog(oči u oči) ko je maher pa da mi to reši. A, magarac, uzeo kredit i manji deo kupio preko ecd "bankomata" i sve što mi stalo na dini coinbase, prebacivao na ovu komplikacije od novčanika. Sad vraćam kredit i kukam za zarobljeni parama.
Pogledaj i adresu na blockchainu. Vidi jesu li btc jos tamo. Mozda ulazis na dobar wallet ali ga je neko ispraznio. Nadam se da se to nije desilo...

Pogledaj i adresu na blockchainu. Vidi jesu li btc jos tamo. Mozda ulazis na dobar wallet ali ga je neko ispraznio. Nadam se da se to nije desilo...
Neznam kako. Jedini novčanik (za koji znam da sam ulazio i bilo je para i koji sam koristio za transakcije, to su uglavnom male sume) mi sad, kad pokušam da udjem u njega traži second password koji mi pre nije tražio.prvo sam skinuo aplikaciju sa plej prodavnice, kreirao pin i sve bilo u redu, primao SATOŠIJE koje sam prebacivao sa coinbase i kupio manju svotu satošija preko ecd "bankomata" u Novom Sadu.ali kad sam prvi put, isto preko ecd "bankomata" hteo da prodam(oko 50 $), aplikacija mi je počela tražiti neki password (drug mi je preveo sa engleskog jer ga odlično zna) sa duplom enkripcijom. 🤔Par puta sam pokušao i uvek isti zahtevi od blockchain-a. Onda sam pošandrcao i deinstalirao (pre toga popio 10 bensedina koliko sam bio iznerviran jer su mi bile hitno potrebne pare i nije me smirio. Više nisam smeo da se nepredoziram) posle nekog vremena sam ponovo instalirao aplikaciju i ništa. Pootvarao mi nekoliko novih novčanika koji su bili prazni.
Imam staru kršinu od kompjutera i treba mu više od po sata samo da se upali i bar još toliko da udjem u "nešto" pa ne znam da li bi on bio od pomoći.za novi nema šanse da skupim pare.relarivno mala plata, brat bolestan, nešto kredita i
Ne znam odakle si, ali i crypto.com i binance imaju svoje kartice, pa ako zivis negde van srbije mozda mozes naruciti. ne znam da li crypto sada salje za srbiju
Iz Futoga sam, kod Novog Sada. Tako da i ta opcija otpada.
NEVERUJEM da je prazan samo što ne mogu da udjem u njega zbog second password-a koji traži samo u tom novčaniku.

Poslednja izmena:
Vrh Dno