Šta je novo?

Kriptovalute - opšta diskusija

@Bozidarjevtic Meni je stvarno zao sto ti se to desilo, ali stvarno ne mogu da verujem kako ljudi bez ikakvog predznanja ulaze u nesto. Uvek treba pitati iskusnije, ovaj forum recimo za to i sluzi, svako bi ti pomogao na pocetku sa savetom koji novcanik da otvoris, kako da vodis racuna o sigurnosti i sredstvima. Na kraju krajeva, u temama vec ima toliko informacija i ranijih iskustava.
Ovo sto je ristan12 rekao, imas li ti adresu tog novcanika? Ako imas otvoris https://www.blockchain.com/explorer i u polje za pretragu pastujes tu adresu i pretrazis. Pogledaj da li je to taj novcanik i pogledas transakcije

@Bozidarjevtic Meni je stvarno zao sto ti se to desilo, ali stvarno ne mogu da verujem kako ljudi bez ikakvog predznanja ulaze u nesto. Uvek treba pitati iskusnije, ovaj forum recimo za to i sluzi, svako bi ti pomogao na pocetku sa savetom koji novcanik da otvoris, kako da vodis racuna o sigurnosti i sredstvima. Na kraju krajeva, u temama vec ima toliko informacija i ranijih iskustava.
Ovo sto je ristan12 rekao, imas li ti adresu tog novcanika? Ako imas otvoris https://www.blockchain.com/explorer i u polje za pretragu pastujes tu adresu i pretrazis. Pogledaj da li je to taj novcanik i pogledas transakcije
Hvala ti, davno sam ga otvorio i, znam da se svaka škola plaća i da sam pogrešio, u pravu si potpuno. Sve mi delovalo jednostavno, kad ono, medjutim🤔... Probaću čim nadjem adresu, trenutno nemam vremena sli se nadam ovih dana da ću potražiti i naći, pa ću probati. Još jednom hvala.

Jel ima neko još neku preporuku za praćenje portfolija? Koliko je generalno bezbedno davati API key aplikacijama?
Ја сам повезивао мењачнице са делтом, никаквих проблема. Јер када генеришеш тај АПИ ти штиклираш шта може да види апликација, чак и на делти има упутство ако се добро сећам шта на којој мењачници да одрадиш безбедно. Можда неко са више знања да каже да ли је то био паметан потез?
А кад смо код апликација, мени је делта убедљиво најбоља, жао ми што нема за комп, али за телефон ми је некако најбоље легла.

Ovo je pitanje sad ozbiljno. Idalje sam bear stava, ali da mi ne bude dosadno dok se ne desi slom, uložio bih 5.000$ u neke coine. Da imam šta da pratim u ovom periodu. Unovčio sam SFP pa bih jedan manji deo sada da ulozim u nove projekte, logično. E sad, pitanje je kako biste vi sada uložili 5.000$. Ulaganje za ovaj “bull”, ne za dug period, ne za sledeci bull jer za sledeci bull ću kupovati u bearu. Imate li neke zanimljive predloge, i napišite koliko ocekujete da mogu skočiti ti predlozi. Ovo može i drugima koristiti da vide predloge u sta mogu uci ukoliko sada ulaze u crypto.

Тако је, на њу мислим.
По мени је много бољи дизајн и прегледност апликације, самим тим и портфолија. Код сваке те апликације ми је нешто сметало, у принципу све је субјективно. CMC ако се не варам није имао процентуалну зараду приказану, него само проценат како се креће цена у 24 сата, нешто тако не сећам се баш.
Мада како време пролази све мање пратим портфолио, у почетку ми је било баш занимљиво. Сада више tradingview, бацим поглед на цену, много ме је замарао тај портфолио и праћење цене у долар.
И да, почетна страна делте ми је много боља него било где, јер прати и берзу, кретање новца, па ко воли.

Koristim Deltu dugo, 4 manjačnice sam povezao preko API ključeva. Platio sam punu verziju, ali neću produžavati liencu više zato što je bagovita aplikacija. Prikazuje i neka stanja koja ne postoje, sve mogu da obrišem osim jednog, btc/usd, to kad obrišem aplikacija poludi načisto, izbaci da imam par hiljada btc :) Onda obrišem aplikaciju pa nanovo unosim, ručno, API za menjačnice, za neke je baš dug, oči da ti ispadnu dok iskucaš ali opet prilikom sinhronizacij sa menjačnicama ubaci i nepostojećih 0,24btc. Osim toga aplikacija radi kako treba. Prilikom čekiranja šta API čita i menja sa menjačnice voditi računa kakva operacija se odobrava, nikako povlačenje i postavljanje ordera. I za svaku menjačnicu je nešto drugačija procedura, sama aplikacija vam daje tačno upustvo i upozorava šta je rizično da odobrite.

Sve ovo što je naveo gnd ima i na CMC i Coingecko.
Još postoji i opcija da se ubaci datum, vreme kupovine kao i fee plaćen za tu transakciju. Klikom (bilo sajt ili app) na iznos sredstva prikazuje celu statistiku; Profit\ Loss - u procentima i u fiat novcu (u zavisnosti koja valuta se prikaže; USD, €, BTC i sl.), ukoliko ima nekoliko transakcije za isti koin (za stepenastu kupovinu) prikazuje i prosečnu cenu kupovine (avg. buy price), a sve ovo može da funkcioniše ukoliko se napravi nalog na njihovom sajtu.
Po meni su ove app solidne za normalnog korisnika kao što sam ja, ništa spec..s`obzirom da je free :)

Ovo je pitanje sad ozbiljno. Idalje sam bear stava, ali da mi ne bude dosadno dok se ne desi slom, uložio bih 5.000$ u neke coine. Da imam šta da pratim u ovom periodu. Unovčio sam SFP pa bih jedan manji deo sada da ulozim u nove projekte, logično. E sad, pitanje je kako biste vi sada uložili 5.000$. Ulaganje za ovaj “bull”, ne za dug period, ne za sledeci bull jer za sledeci bull ću kupovati u bearu. Imate li neke zanimljive predloge, i napišite koliko ocekujete da mogu skočiti ti predlozi. Ovo može i drugima koristiti da vide predloge u sta mogu uci ukoliko sada ulaze u crypto.
Iskreno, ocekujem da Feg i Cumrocket odrade x5 u narednom periodu, mada su vec i skocili prethodnih dana. Takodje, Joker coin mi izgleda interesantno, Od ovih altova u njega sam najvise i usao, a tek je na pocetku.

Uzmi Safemoon, otiće to the Moon! Ako ne i nešto dalje.

Probaj FTX (bivši Blockfolio) :)

Nema opciju za povezivanje sa Cex menjačnicom ☹️
U Delta aplikaciji nema podatak o ceni po kojoj je kupljen novčić, izraženoj kroz BTC. Ne znam da li to uopšte ima negde, pošto sam probao još nekoliko i nisam naišao.
Mislim da će mi biti najlakše da eksportujem transakcije iz menjačnica i sam računam.

Od koje godine je bilo moguće kupiti BTC iz Srbije i ex-Yu prostora? Jel 2012te?

Nesto se ne secam da se u to vreme uopste i pricalo o majningu, a i da jeste, cime da ga majnuju, sa gtx 400/500 serijom?
Tada je najjaca gpu karta kostala 300e. A sad toliko ne kosta ni entry model, i to kad su normalne cene.

Nesto se ne secam da se u to vreme uopste i pricalo o majningu, a i da jeste, cime da ga majnuju, sa gtx 400/500 serijom?
Tada je najjaca gpu karta kostala 300e. A sad toliko ne kosta ni entry model, i to kad su normalne cene.
Pa ja sam tada kopao prilično neozbiljno BTC na dve mašine, sa HD7970 i HD6950 grafičkim kartama.
Doduše mislim da je bilo 2013., ne 2012.
Skupio sam malo više od 2 BTC-a za oko godinu dana.

Ljudi su laptopovima majnovali u pocetku

B92 pomno prati trziste kriptovaluta

Godinama sam visio na forumu prije toga a nekako su mi promakle te teme zaceci majnovanja, to ne mogu da prezalim

Pocelo je da se kopa sa AMD ATI 5870 5850 5970 sa njima su se otkljucvale SL3 nokjije pa su kada nema telefona za otkljucavanje postali da majnuje. Tada je to sve bila po par BTC a mesecno par stotoina LTC mesecno itd itd. Ko god da je ot tada ostavljao samo 10% danas je resio sve sto je imao umaterijanom smislu. Isto to vazi za ETH kada se 2016 kopalo sa dve R380 jedan ETH dnenovno

Vrh Dno