Šta je novo?

Kriptovalute - opšta diskusija

Ako izuzmemo cold wallete, šta je druga najbolja opcija za držanje kripta? Skupio sam određenu količinu, a nemam vremena da sačekam da poručim Nano S. Da li je ok da ostavim na Exodusu?

Planiram da idem preko uskoro, a tamo ga ne mogu kupiti. S druge strane sada nemam vremena da čekam da mi stigne ovde

Imas i kod ovih madjara na stanju, tipa 6-7 hiljada kosta, jeftinije nego kad ga narucis direktno od njih, sa postarinom bi ti izaslo skuplje.

Obzirom da nikada nisam bio u bear delu ciklusa, zanima me kako onda funkcionise prodaja za fiat? Kupuje li onda neko USDT, USDC?

Nekada su ozibiljni igraci uvek kupovali stalno samo tada je mozda ako bear traje godinu dve dana onda je mozda fee bio manji tada je standardno bilo 6% pa spuste na 5% 4% a kada krene ludnica dignu na 6. Ali su oni i tada mislio radili na malo druaciji nacin nego se sada radi. Sada moze neko ko ima malo vise para tipa 20 do 50ke da kupuje i da mu fee bude 4 5% i onda proda nekom po regularnoj ceni to je sada izvodljivo posto bih rekao da sada mnogo vise ljudi kupuje, nekada su to radili tako sto su povlacili pare sa berze u nekoj drugoj drzavi i donosili pare ovde.

Uglavnom sam majnovao ETH i jos majnujem. Video na net za Farmanje na Raydium i odlucio se za RAY-SOL . Ulozio 1400 dolarau SOL. Uradio on the book.
Vidim to si radi . e sad malo oko toga znam pa ako ima neko da mi objasni kad uradim swap i Liquidity, pa onda Stake. Dali dobijam samo Ray tokene ili i Sol ?
Uglavnom vidim samo Ray odbrojava , a u stake LP stoji neki iznos.

Bio oko 20 dolara poslednji put kad sam prebaciovao za 2000, manje ti je preko trc i bep mreze, samo vodi racuna prilikom slanja.
Na binance sad pise da je 15.

Da, sad je 15, pre par meseci kada sam morao hitno nešto da prebacim, bilo 30 ili 35 o_O

Pitanje za iskusne umove vezano za Trust wallet. Imao sam Binance-peg Ethereum i hteo da ga prebacim u usdt..Medjutim, kako tamo stvari konfuzno funkcionisu, nisam uspeo ni na jedan od tri USDTa (a trrbalo bi da moze na onaj bep 20, jer je bpg na smart chainu), pa sam se odlucio na jedino sto je bilo ponudjeno, a to je bsc. E sad, ja sam approvno transakciju, ali i dalje mi stoji isti iznos bpg-a i kad udjem stoji Approve transakcija. Kad kliknem na details vido se da je uspesno izvrsena, ali svi iznosi su ostali nepromenjeni. Mozda treba jos da sacekam ili sta?

Da li neko prati SafeTrip Finance? Jako zanimljiv projekat, pored kripta na decentralizovanoj menjacnici ce se moci trgovati akcijama, opcijama , derivatima, nesto kao spoj coinbase, pancakeswap i robinhood-a. Uskoro treba da izadje i debitna kartica visa/master card koja ce biti kao obicna kartica samo sto ce umesto banke da bude povezana na SafeTrip wallet

Da li neko prati SafeTrip Finance? Jako zanimljiv projekat, pored kripta na decentralizovanoj menjacnici ce se moci trgovati akcijama, opcijama , derivatima, nesto kao spoj coinbase, pancakeswap i robinhood-a. Uskoro treba da izadje i debitna kartica visa/master card koja ce biti kao obicna kartica samo sto ce umesto banke da bude povezana na SafeTrip wallet

Kad kazes trovati akcijama, mislis bukvalno kupiti akcije na stranoj berzi?

Kad kazes trovati akcijama, mislis bukvalno kupiti akcije na stranoj berzi?
evo imas ovde. https://safetrip.finance/whitepaper/
scroll skroz dole (ne na whitepapers vec dole na dnu ove stranice sto sam postavio)pa imas "targets and plans"
gde pise: Nameravamo da izgradimo trgovačku platformu koja će vam omogućiti pristup svim finansijskim instrumentima, uključujući kripto, berzanske derivate, spot trgovanje, CFD -ove, metale, indekse i energiju!

Zna li se sta je bilo sa GRIN, delistan je sa bittrex, nesto mi malo ostalo, htedoh na hitbtc da prebacim ne radi deposit, isto kucoin. Izgleda da je blockchain mrtav?

Par pitanja
  • Na kojim mestima "oročavate" BTC? Ja sam do sad na Binancu ali retko kad ima ona opcija 90 dana zaključane štenje po 7% pa sam mislio da prebacim negde drugo
  • Jedno glupo ali aj da probam :D Da li postoji opcija da se BTC "oroči" na nekoj menjačnici a da se pritom koristi eksterni novčanik?

Šta vi radite sa novčićima koji stoje na menjačnici i koje ne planirate da prodate npr narednih 3+ meseca?
Uglavnom ovo što imam, ili nema opcija na Binancu da se "oroče" ili ako ima mali je % koji daju.

Da li prebacujete na druge menjačnice (mada troškovi prebacivanja su često preko 3 meseca kamate koju dobijete)?
Da li možda neko ima iskustva sa liquid swap na Binancu?

Pozdrav svima, imam jedno malo neobicno pitanje :)
Da li postoji neki gas station za smart contract-e kao sto je gwei etherscan.io za eth?

Evo na sta mislim, naime kad saljem eth sa walleta na menjacnicu kosta skuplje transakija nego s walleta na wallet jer saljem na smart contract to mi je jasno, ali je skuplja za neki iznos koji se takodje menja u realnom vremenu, naci cena eth transakcije + smart contract transakcija.
Da li tu drugu smart contract transakciju da je tako nazovem mozemo negde da pratimo njenu vrednost?

Pozdrav narode, da li postoji kartica na koju mogu da prebacim sa mog walleta coine i da kupujem sa njom po marketima po Evropi? Imam coine na Crypto.com i Binance i da li sa tih walleta mogu prebaciti na karticu? I kako se naručuje?

Nazad
Vrh Dno