Šta je novo?

Best buy SSD - preporuka [nije opšta tema o SSD-ovima i nije za pitanja šta/koji da kupim]

Zašto mitologija oko SSD ovoliko dugo opstaje, i za tako još neke stvari. Plug n play

Idemo miki Crucial zamenio NAND u P2, sad imaju QLC, i ponasaju se kao absolutno ****** xD

EDIT:
Our TLC-based P2 wrote at roughly 1.85 GBps while the QLC-based P2 wrote at 1.16 GBps before degrading. Once degraded, the TLC variant's sustained write speeds measured roughly 450 MBps, which isn’t great, but acceptable. However, the QLC variant averaged USB 2.0-like speeds of just 40 MBps after the SLC cache was full.
... if you hadn’t read this article: Every review that you see of the P2 has higher performance values than what you’ll see with the new models.

Poslednja izmena od urednika:
Koji ssd preporučujete, M.2 SATA3 od 256/500 GB, možda više preferiram manji kapacitet od 256, kao best buy kod nas?

@bauer isprati ovu temu i videćeš da sada nema odgovora na to pitanje

Koji ssd preporučujete, M.2 SATA3 od 256/500 GB, možda više preferiram manji kapacitet od 256, kao best buy kod nas?
Ima na oglasima ovde(ako se nije prodao) jedan Samsung 850 Evo. Ne znam je li best buy(na tim malim kapacitetima tesko je proceniti i za malo vise novca moguce je dobiti puno vise), ali je kvalitetan SATA drive.

Ima na oglasima ovde(ako se nije prodao) jedan Samsung 850 Evo. Ne znam je li best buy(na tim malim kapacitetima tesko je proceniti i za malo vise novca moguce je dobiti puno vise), ali je kvalitetan SATA drive.
Ima, ali ako mislimo na isti oglas sav taj HW je bio u rudniku chia, bolje dati 1.500 din više za nov.
I ja čekam BF da kupim nov nvme za sistemski disk, verovatno Samsung 970 Evo plus, tu mi više od 250gb ne treba, ali mi se ne daje 7500din koliko košta trenutno.

Preporuka za neki ssd za igre 1tb, 2tb moze m2 ili sata ?

Poslednja izmena:

Ako mislis na moj oglas sa 850 EVO - treba uzeti da u obzir da je 850EVO bio aktuelan pre 4 godine kada sam ga i ja uzeo i da je verovanto svaki polovan 850 evo vec na pola zivota sa TBW - za 250GB model to je 75TB.

Pa...ne mora da znači :)
Moj 850 EVO nije prešao 10 TBW za par godina kao sistemski drajv...
Sada ima dosta oglasa gde prodaju HDD-ove i SSD-ove koji su plotovali CHIA i ne bi mi palo na pamet da uzmem SSD sa tolikim upisom. Kako ko hoće...

Il to pojefitnijili m2 diskovi ili se ja tripujem? Nisam dugo gledao a sad vidim vecina 500gb je 5-7.000

^ Gde, koji?

Ja kad sam gledao pre par dana bio je Samsung 970 EVO Plus od 250GB 7.899 din...

WD 3D Blue M.2 SATA od 500GB jos uvek ima najbolji odnos cene-dobijenog
Tako sam i mislio, ili 256 ili 500gb. Hocu da uzmem da uštedim na prostoru jer sve ide u Cooler Master NR200 kućište, kupio sam kućište pre 3-4 meseca i još nisam sastavio komponente. Tragično.

Valja li ovo ovaj ssd, gigabyte 240GB SATA III GP-GSTFS31240. Išao bi na stariji računar gde je hard disk od 500 gb sa nekim lošim sektorima. Matična je isto gigabyte i može ovaj ssd na nju. Tu bih stavio OS i nešto programa.

Jel moze pomoc,imam matebook 13 i hteo bih da uzmem wd sn850 posto ga ima povoljno ,medjutim brine me temperatura je r mislim da necu moci hladnjak da stavim,sta raditi? inace mislio sam da uzmem od 1tb na kome ce biti i sistem i storage. ovaj sam nasao nov za 130e a moze i jos neki predlog,hvala

Greje se samo pri intenzivnom radu, u midi case-u temp. pri nekom casual radu je oko 45-47 stepeni.
Inače, tip koji ga prodaje na KP za 130€ stvarno prodaje neotpakovane i nove, ja sam od njega kupio pre mesec dana za 150€.

Western Digital Blue 500GB SSD, poskupeo sa7.000,00 na 8.000,00 . Da li je nešto menjano kod njega. Kontroler, ram ?

Da pozdravim ekipu i priupitam, zna li neko kako najlakse formatirati ssd, bio je neki dual boot na njemu (win/linux) pokušao sa par programa i izbacuje grešku. Health je nekih 95%.

Da pozdravim ekipu i priupitam, zna li neko kako najlakse formatirati ssd, bio je neki dual boot na njemu (win/linux) pokušao sa par programa i izbacuje grešku. Health je nekih 95%.
U gornjem desnom uglu izaberi disk sa kojim bi da barataš. Obriši mu "partition table" i eventualno ga formatiraj u format po želji (NTFS za Windows ; Ext4 ili BTRFS za desktop Linux).
Potom zameni USB i instaliraj na taj disk sistem po želji, ukoliko će tom disku biti namena da bude sistemski disk.

Odlična

Nazad
Vrh Dno