Dark Magician
Čuven
- Učlanjen(a)
- 17.01.2011
- Poena
- 655
Zašto mitologija oko SSD ovoliko dugo opstaje, i za tako još neke stvari. Plug n play
Ovo nije tačno. Usled wear leveling mehanizma, podaci se upisuju ravnomerno po celom SSD-u, bez obzira na lokaciju particija. Kod HDD-a je veza između LBA i fizičke adrese postojana (ako izuzmemo zamenu loših sektora rezervnim) dok se kod SSD-a menja pri svakom upisu na istu LBA.
Da, particije nisu fizičke kao na HDD-u...
EDIT:
Our TLC-based P2 wrote at roughly 1.85 GBps while the QLC-based P2 wrote at 1.16 GBps before degrading. Once degraded, the TLC variant's sustained write speeds measured roughly 450 MBps, which isn’t great, but acceptable. However, the QLC variant averaged USB 2.0-like speeds of just 40 MBps after the SLC cache was full.
... if you hadn’t read this article: Every review that you see of the P2 has higher performance values than what you’ll see with the new models.
Ima na oglasima ovde(ako se nije prodao) jedan Samsung 850 Evo. Ne znam je li best buy(na tim malim kapacitetima tesko je proceniti i za malo vise novca moguce je dobiti puno vise), ali je kvalitetan SATA drive.Koji ssd preporučujete, M.2 SATA3 od 256/500 GB, možda više preferiram manji kapacitet od 256, kao best buy kod nas?
Ima, ali ako mislimo na isti oglas sav taj HW je bio u rudniku chia, bolje dati 1.500 din više za nov.Ima na oglasima ovde(ako se nije prodao) jedan Samsung 850 Evo. Ne znam je li best buy(na tim malim kapacitetima tesko je proceniti i za malo vise novca moguce je dobiti puno vise), ali je kvalitetan SATA drive.
WD 3D Blue M.2 SATA od 500GB jos uvek ima najbolji odnos cene-dobijenogKoji ssd preporučujete, M.2 SATA3 od 256/500 GB, možda više preferiram manji kapacitet od 256, kao best buy kod nas?
KIngston A2000 od 1TB ili Crucial MX500 od 2TB. Od domacih firmi to je to.Preporuka za neki ssd za igre 1tb, 2tb moze m2 ili sata ?
Ima na oglasima ovde(ako se nije prodao) jedan Samsung 850 Evo. Ne znam je li best buy(na tim malim kapacitetima tesko je proceniti i za malo vise novca moguce je dobiti puno vise), ali je kvalitetan SATA drive.
Tako sam i mislio, ili 256 ili 500gb. Hocu da uzmem da uštedim na prostoru jer sve ide u Cooler Master NR200 kućište, kupio sam kućište pre 3-4 meseca i još nisam sastavio komponente. Tragično.WD 3D Blue M.2 SATA od 500GB jos uvek ima najbolji odnos cene-dobijenog
Da pozdravim ekipu i priupitam, zna li neko kako najlakse formatirati ssd, bio je neki dual boot na njemu (win/linux) pokušao sa par programa i izbacuje grešku. Health je nekih 95%.
Na nvme ssd su od jula stavili sporiji nand. Za sata ssd ne znam.Western Digital Blue 500GB SSD, poskupeo sa7.000,00 na 8.000,00 . Da li je nešto menjano kod njega. Kontroler, ram ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari