Pročitao sam. hvala.Na str.496 i497.
I kad se najmanje nadas donese postar. A zadnji status se vidi.Meni holandjanin jedan putuje 20 dana bez neke naznake da ce uskoro stici, dok su za to vremen letonci i LP stizali u rekornom roku 8-20 dana.
Da li postoji mogucnost da saznam da li je paket ocarinjen pre nego sto stigne kod mene?
Posle nedelju dana paket stoji da je iz Beograda krenuo i da je na carini.
Koliko je meni poznato ne. Možeš samo da znaš da je na carini (a to koliko vidim znaš). Inače ako ode na carinu 99,99 posto ćeš nešto da platiš.
Ja ovo uvek pričam i uopšte mi nije jasno zašto se ljudi žale. Jedino ako im je to jedina porudžbina, ili ako su stvar od 10 usd procenili na 100 usd, pa više izađu dažbine nego predmet. Ali svakako ako čovek naručuje stalno, mnogo više paketa prođe bez carine tj. pdv-a......na jednu će ti naplatiti a onda ćeš dobiti 10 bez naplate i tako, to je i moje iskustvo, na stotinjak pošiljki oko 5-10 bude sa PDV-om, ako uzmemo da bi po zakonu trebali na svaku da naplate pdv, ja sam prilično u plusu...
Istu muku mučim. Trenutno imam 19 dispute-a. Mislio sam da je poštar. Pisao Pošti da mi kažu šta se dešava, da li sam imao neki paket. Rekoše da odem u Poštu. Odem u Poštu kažu mi da oni nemaju uopšte tu opciju da pogledaju da li sam imao neki paket u poslednja 4 meseca a da nisam podigao. Tako bih znao da poštar nije ostavljao onaj papir za pokušaj dostave. Onda opet pisao Pošti. Generalno uvek isto. Ti paketi ne mogu da se prate jer bla-truć-bla-truć. Pisao sam Carini da mi kažu imam li nešto od paketa.Ljudi, kako da izadjem sa ovim problemom na kraj?
Ziveo na adresi A do Maja - Svi paketi stigli sa Alija.
Preselio se na adresu B - Nijedan paket nije stigao barem u poslednjih 6m.
Zelim da napomenem da sam na adresu B narucivao i dok sam ziveo na adresi A.
Ne znam da li sam toliki baksuz ili se nesto drugo dogadja ali bih voleo da barem probam ovo da resim.
Postoji li mogucnost da od Carine ili Poste dobijem spisak paketa koji su obradjeni za moje ime/adresu?
Planiram da iscimam i stanare da stavimo kameru kod sanducica, ali to mi nece pomoci ako ne znam kada mi je paket stizao, necu pratiti kamere 0/24 ali cu mozda moci da kazem da je paket dostavljen pa ukraden ili nije ni donesen u zgradu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari