Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Posle godinu dana i ja porucio opet kod nas neke sitnice, UB**LV za 19 i 25 dana. Skuplje stvari zbog shippinga saljem u Austriju ali uz porez od 20%.

Ukupno 10 posiljki narucenih izmedju 25.07 - 8.08 sve neregistrovane Ub.... LV , sve na gomili stiglo bez ikakvih carina , PDv ili postanskih dazbina .

Prilozi

• 20210831_094748.jpg
    20210831_094748.jpg
    284.8 KB · Pregleda: 34
Ekstra, baš volim ovako puno kad dođe, ja očekujem 20-25 tih malih paketića, neregistrovanih, većinom gluposti za bicikl i auto, naručene sad kad je ova akcija bila, očekujem ih za 20-ak dana. A inače mi je na carini jedan paket sa banggood-a, turska pošta, 25-og stigao, od 27-og je na carini Ugrinovačka, i jedan je danas prispeo u Srbiju, preko Sun you, obe registrovane pošiljke, videćemo koliko ću čekati.

Ekstra, baš volim ovako puno kad dođe, ja očekujem 20-25 tih malih paketića, neregistrovanih, većinom gluposti za bicikl i auto, naručene sad kad je ova akcija bila, očekujem ih za 20-ak dana. A inače mi je na carini jedan paket sa banggood-a, turska pošta, 25-og stigao, od 27-og je na carini Ugrinovačka, i jedan je danas prispeo u Srbiju, preko Sun you, obe registrovane pošiljke, videćemo koliko ću čekati.
Uglavnom sitnice za ribolov, virble, kopce, rukavice bez prstiju , udice, plovci, svetlece ampule, , ove sezone sam dosta pecao i taj sitni potrosni pribor je poceo da ponestaje, a ovde u Srbiji npr za cenu 10 svetlecih ampula za nocno pecanje od Kineza kupis 50 istih takvih samo sto malo sacekas ali isplati se .

Ukupno 10 posiljki narucenih izmedju 25.07 - 8.08 sve neregistrovane Ub.... LV , sve na gomili stiglo bez ikakvih carina , PDv ili postanskih dazbina .
Ja cekam 3 Ub…LV narucena 28.07. jos ih nema 😏 I jedan registrovani koji na stoji na NS carini od petka 🙄 Zna li neko koliko je ovih dana zadrzavanje tamo? Prosli mesec mi je sve bas brzo proslo, dan, dva…

Ja cekam 3 Ub…LV narucena 28.07. jos ih nema 😏 I jedan registrovani koji na stoji na NS carini od petka 🙄 Zna li neko koliko je ovih dana zadrzavanje tamo? Prosli mesec mi je sve bas brzo proslo, dan, dva…
Za NS carinu po mom iskustvu od 5-7 dana kako kad im se radi , ali znam iz licnog iskustva da ako mi posiljka zaglavi tamo da ce i biti uracunat i PDV i otvaranje a bogami i jednom mi je bila CAK obracunata i carina :) .
Tamo imaju ljude koji ne umeju da nadju robu na internetu ida joj vide cenu nego lupaju neke nebuloze tipa " Konopac za brod" a radi se o kabelu za vezivanje bicikla . ili mi napisu u carinskoj deklaraciji Wi-Fi aparat a radi se o sonaru za ribolov i sl gluposti .

Blago meni, do sad mi je sve brzo prolazilo, sad cemo da vidimo sta me ceka 😁

Nek procitaju oni koji tvrde da postar krade neregistrovane posiljke...
Ovo tvoje da ukrade ne bi znao sta bi sa tim 🤣 🤣 🤣
NA moju srecu zivim u malom mestu gde imamo malu postu sa dva sluzbenika I JEDAN JEDINI terenski postar, sa njim imama 'interni ' dogovor da ako nesto od posiljki ne moze da stane u sanduce da ako je otkljucana kapija udje u dvoriste i stavi na dasku od prozora kod ulaznih vrata a ako je zakljucano da mi posalje na Viber poruku pa se dogovorimo o preuzimanju . Najmanja su briga lokalni postari , moje LICNO misljenje da najvise posiljki nestaje prvo u TRANZITU , a zatim kod nas na CARINI i IZMENICNOJ posti , sve do sada posiljke koje nisam dobio su bile neregistrovane i trag im se gubio odmah nakon njihovog dolaska u Litvaniju , Letoniju ili neki drugi tranzitni centar ali nikad ako je npr Turska, Holandija ili Malezija . Verovatno negde u nekim magacinima postoje police koje kad bi se odmakle od zida iza njih bi se nasle gomile tih malih paketica koji su tamo zapali i ostali neisporuceni :)

P.S. I POSTAR JE RIBOLOVAC , TACNO BI ZNAO CEMU SVE TO SLUZI :)

^ Ovo može da prođe u manjoj sredini, jer su ili ljudi drugačiji (bolji) u što sumnjam, ili će pre biti da ih je sramota posledica, jer se u "maloj sredini i selu sve zna".

Kod mene u kraju ima pet-šest poštara i tačno kad dvojica-trojica rade pošte ne stižu, a kad preostali rade stižu.

I to ne mislim samo na ino poštu već i lokalnu, jednostavno mrzi ga da ide po terenu, ne ostavlja obaveštenja da je pošta stigla, sve moraš sam da pokupiš u pošti iako si platio uslugu dostave do vrata.
Pisali ljudi prijave, ne vredi.

^ Ovo može da prođe u manjoj sredini, jer su ili ljudi drugačiji (bolji) u što sumnjam, ili će pre biti da ih je sramota posledica, jer se u "maloj sredini i selu sve zna".

Kod mene u kraju ima pet-šest poštara i tačno kad dvojica-trojica rade pošte ne stižu, a kad preostali rade stižu.

I to ne mislim samo na ino poštu već i lokalnu, jednostavno mrzi ga da ide po terenu, ne ostavlja obaveštenja da je pošta stigla, sve moraš sam da pokupiš u pošti iako si platio uslugu dostave do vrata.
Pisali ljudi prijave, ne vredi.
TAcno tako, jako je puno nerada , javasluka pogotovo u gradskim sredinama gde se postari nadaju da zbog " opterecenja" nece biti kritikovani jer boze moj " imaju dovoljno posla" dok podele racune i sudske pozive , ko ce jos da tegli dzakove paketica od tamo nekih Kineza . Resenje je mozda da se otvori Postanski Box pa neka trpaju tamo u pretinac pa koga ne mrzi da svaki dan proverava da li ima nesto od posiljki neka proba tako , mozda je i to resenje za " preopterecene " postare .
Sva TRI postanska sluzbenika u mojoj postu su ljudi iz mog mesta znamo se ceo zivot, ko smo sta smo , imena , slave , hobije , tako da do njih nije sigurno kad meni ne stigne posiljka, jer sve sto njima stigne u postu oni iisporuce , ali problem je stocesto DO NJIH I NE STIGNE.

Ja sam primetio problem kad mi je stari postar otisao u penziju ,Jedno godinu dana nismo imali stalnog postara i tu je bilo prostora za "snalazenje". Sad smo izgleda dobili postara stalnog .

Da li posiljke koje imaju tracking broj koji pocinje sa LB mogu da se prate kod nase posta. Zadnji status mi je sa nemacke poste da je predato u logisticki centar 26. avgusta.

Kakva je situacija ovih dana sa NL poštom? Pretpostavljam da nije dobra, pošto su mi dva paketa iz Holandije poslali Francuskom poštom. Oni stigli za nedelju dana. Uvek su mi ranije slali Holandskom i brzo je stizalo. Sad čekam jedan iz Španije koji je poslat Holandskom (ta tri paketa otprilike u isto vreme naručena). Piše da je krenuo ka Srbiji 29.08. (RU......NL). A sad sam video (taj paket mi nije nešto hitan i bitan pa nisam ni gledao) da imam i jedan iz Kine (Yanwen) od 23.07. (neregistrovan UD....NL) za koji piše da je 04.08. stigao u Holandiju (ne znam da li za njega uopšte ima dodatnih statusa). No svakako se nije ovoliko čekalo ranije, verovatno mi Holandjani zato i nisu poslali svojom poštom...

Meni holandjanin jedan putuje 20 dana bez neke naznake da ce uskoro stici, dok su za to vremen letonci i LP stizali u rekornom roku 8-20 dana.

Imam jednu jako zanimljivu situaciju, videćemo šta će mi pošta odgovoriti. Naručio neku glupost sa Banggood-a, i paket stigao preko Turske, prošao sve carinske procedure, i došao u Užice, iz tog sam regiona. Iz čista mira, paket preusmeren za Pančevo, kao što možete videti. Mislio bih da nije poslat na moje ime i da je prevara, ali da prvo ode u Užice, što je zapravo dobra lokacija, a onda se vrati u Pančevo?
Baš neobično, ima li neko iskustva sa ovim? Javiću šta će odgovoriti, i šta se desilo sa ovim paketom.

Prilozi

• Screenshot_20210905-095909_Chrome.jpg
    Screenshot_20210905-095909_Chrome.jpg
    108.3 KB · Pregleda: 49
Verovatno će ti se ponovo vratiti za Užice, vidi se po zadnjem statusu da i Pančevo otprema paket dalje. Možeš po tom zadnjem statusu da vidiš kuda je paket iz Pančeva krenuo dalje. Verovatno za BG pa onda sutra za UE.

Znaci i meni moze paket da zaglavi na carini,nece tako skoro da stigne.

Hvala Sasa, na moje je ime. Ovo je do sad najbolji sajt za praćenje, jer pokazuje i ime i prezime. Upravo su opet prosledili za Beograd, pre 20 minuta

@ dzokar

Turska posta - zvanicni sajt.
Mozes pratiti samo xx...TR posiljke.

Na https:// parcelsapp .com/en mozes pratiti
vecinu posiljki i ako logistika objavljuje adresu
i oni je objave

Stigao mi je paket, baš kako je Olimpik rekao, Beograd - carina - Užice - Beograd - Pančevo - Beograd - Užice - moja adresa.

Ima li neko iskustva sa običnim DHL-om, ne expres verzijom, naručih nešto iz DE i još nije napustilo njihov export center!

01.09.2021, Feucht, GermanyThe international shipment has been processed in the export parcel center
31.08.2021, Saulheim, GermanyThe international shipment has been processed in the parcel center of origin
29.08.2021, The instruction data for this shipment have been provided by the sender to DHL electronically

Juce dam zvao posiljaoca nemca da ga pitam sta je sa posiljkom.Odgovorio je da je bio u posti i da su mu rekli da ponovo pregledaju carinu.Trajace najmanje dve nedelje.Razlog ne mogu da objasne!Sta Vi mislite o tom slucaju? Jos mi je posiljaoc napomenuo da je elao paket u Izrael i da je stiga za tri meseca...Pogledajte prilog 310454
Moje iskustvo sa slanjem DHL iz Nemacke.
138.JPG

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno