Ne poredim ja babe i žabe, već poručujem da se ne kupuje u bullu, ne kupuje se na vrhu odnosno blizu ATHa. Kada se pojavio, ETH je bio izuzetno jeftin, i naravno da je imao ogroman rast do 1.400$. I bas zato sto je imao ogroman rast, sledio je i ogroman pad i nije bilo dobro kupovati na 1.400$. Kao sto ni sad nije dobro kupovati na 3.000+$. Naravno da ne znamo koja cifra će biti vrh ovog ledenog brega, ja nisam ni pisao da to znam, ali ta cifra će svakako biti niza od ATHa. Takodje, nisam pisao ni datum pada jer ni to se ne zna. Ali bitna je sustina da nas ceka pad. Samo treba razumeti ciklus! Mi smo sada u delu koji se zove complacency. Treba nadjačati želje i osecanja i razumno i realno sagledavati situaciju. Meni nije zao vas koji imate coine pa zato želite sada to the moon. Zao mi novih i neiskusnih ljudi koji to čitaju i koji će sada uleteti i izgubiti dobar deo novca. I netacna je priča da “nisi izgubio dok ne prodaš”. Ako sada kupis BTC po 45.000$, a u buducnosti ga možeš kupiti za 35.000$, normalno da si izgubio dobar deo novca makar BTC otišao na milion, jer da si ga kupio jeftinije imao bi veću količinu. Znam da će me dosta ljudi poslušati i biće mi zahvalni kad budu došle niske cene a njima puni džepovi za kupovinu. Ako sad kupis 1 ETH, a u narednom periodu za isti taj novac možeš kupiti 1,33 ETH, ti si znaci nepovratno izgubio trećinu ETHa jer nisi cekao trenutak za kupivinu, bez obzira i da cena u buducnosti ode i na 10.000$. Tako da, nemojte gubiti novac, sačekajte denial, sačekajte panic. Sve je to deo ciklusa i MORA doći svidjalo se nekom ili ne. Neki ljudi pisu kako ja puno pisem a ništa nisam rekao, ništa ne kažem, a zapravo ja sam rekao najbitnije i najkonkretnije stvari. I ukratko objasnio ciklus, i gde je trziste sada u tom ciklusu. Ali nekog želja za letom na mesec nadjača pa to ne želi da vidi. Ici će se i na mesec, ali ne sada već u novom bullu, u novom ciklusu.Poredis babe i zabe sad.Ako gledas dalje od te 2020,reci nam svima koliko je bio ETH kada se pojavio i koliki je to rast do tih 1400$?Naracno da je pad neminovan a koja cifra ce biti vrh ledenog brega, ne znaju ni strucniji od tebe, samo se nagadja, dok ti... samo sto nisi stavio i datum i vreme kad krece tocak unazad...
Meni deluje da smo u optimism fazi. Iz prostog razloga sto nije bio jak peak, nego je bilo 3 meseca akumulacije na nižim cenama. Ako cemo porediti slicicu i grafik, tek sledi raketa gore.Ne poredim ja babe i žabe, već poručujem da se ne kupuje u bullu, ne kupuje se na vrhu odnosno blizu ATHa. Kada se pojavio, ETH je bio izuzetno jeftin, i naravno da je imao ogroman rast do 1.400$. I bas zato sto je imao ogroman rast, sledio je i ogroman pad i nije bilo dobro kupovati na 1.400$. Kao sto ni sad nije dobro kupovati na 3.000+$. Naravno da ne znamo koja cifra će biti vrh ovog ledenog brega, ja nisam ni pisao da to znam, ali ta cifra će svakako biti niza od ATHa. Takodje, nisam pisao ni datum pada jer ni to se ne zna. Ali bitna je sustina da nas ceka pad. Samo treba razumeti ciklus! Mi smo sada u delu koji se zove complacency. Treba nadjačati želje i osecanja i razumno i realno sagledavati situaciju. Meni nije zao vas koji imate coine pa zato želite sada to the moon. Zao mi novih i neiskusnih ljudi koji to čitaju i koji će sada uleteti i izgubiti dobar deo novca. I netacna je priča da “nisi izgubio dok ne prodaš”. Ako sada kupis BTC po 45.000$, a u buducnosti ga možeš kupiti za 35.000$, normalno da si izgubio dobar deo novca makar BTC otišao na milion, jer da si ga kupio jeftinije imao bi veću količinu. Znam da će me dosta ljudi poslušati i biće mi zahvalni kad budu došle niske cene a njima puni džepovi za kupovinu. Ako sad kupis 1 ETH, a u narednom periodu za isti taj novac možeš kupiti 1,33 ETH, ti si znaci nepovratno izgubio trećinu ETHa jer nisi cekao trenutak za kupivinu, bez obzira i da cena u buducnosti ode i na 10.000$. Tako da, nemojte gubiti novac, sačekajte denial, sačekajte panic. Sve je to deo ciklusa i MORA doći svidjalo se nekom ili ne. Neki ljudi pisu kako ja puno pisem a ništa nisam rekao, ništa ne kažem, a zapravo ja sam rekao najbitnije i najkonkretnije stvari. I ukratko objasnio ciklus, i gde je trziste sada u tom ciklusu. Ali nekog želja za letom na mesec nadjača pa to ne želi da vidi. Ici će se i na mesec, ali ne sada već u novom bullu, u novom ciklusu.
Secam se da sam u proslom bull-u mislio isto ovako u nekom trenutku... kad ono pade ko od sale (+ nije bila ekonomska kriza koja ce ovoga puta da nas potencijalno pokopa na lepe dubine)Mislim da BTC i ETH nece vise toliko padati po 90% da je taj takav bear za njih proslost. Padat ce ostali i njih treba cekati, ova dva monstruma ne.
Sve sto brzo uzleti, još brže padne. A mi smo sa 30.000$ do 45.000$ brzo uzleteli. To nije rast na zdravim i stabilnim temeljima sa jakim supportom. Obrati pažnju na chart u zadnjih pola godine, mi smo imali 5 puta pad od 8.000+$ u toku samo jednog dana! To je znaci na svakih malo jače od mesec dana. Pad se desi kad se najmanje nadaš. Ljudi očekuju rast, i čim dodje kraj rastu (jer ne može u nedogled da samo raste), onda mnogi se već plaše pada i kreću polako sa prodajom, već se polako crveni. Onda to vide i drugi, i onda i oni krenu, i onda za čas krene lančana reakcija i desi se slom tako reći niotkuda. Bitcoin uvek iznenadi. Kada je većina očekivala pad na 20.000$, on je odleteo na 45.000+$. Sad kad većina očekuje let ka novom ATHu… Biće ovo zanimljivo. Ako ništa drugo, barem su ljudi krenuli da razmišljaju i o drugom scenariju, barem imaju to na umu, dao sam živost forumu i nastale su debate i uključili su se novi likovi. Ono ranije je bilo mrtvilo totalno. Nekad prodje ceo dan a kad neko svrati, ne može ni jednu novu poruku da procita.Krenuo je mali pad. Ne verujem da ce ovo nesto mnogo da pada. Bar ne na 30k u skorije vreme. Moze da ide do 40k min i da se odbije pa ide jos vise nego sada
Zadnja rečenica najjaca😂. Ja sam ubedjen da će cena pasti. E sad, zanima me šta vi mislite dokle bi mogla cena pasti🤔. Tu ja imam dileme. Čak i ovi koji misle da smo u bullu, mogu napisati šta misle u nekom njihovom bearu dokle može pasti cena. Posle tog njihovog bulla, dokle može pasti. Razlika izmedju prethodnih i sadašnjih ciklusa može biti u tome da će sada cena pasti u manjem procentu, jer ljudi su videli da se Bitcoin vraca posle beara jaci nego ikad. Ovo je isto zanimljiv chart. Mogu vam reci da jedva čekam pad cena. I vi koji ste ubedjeni da smo u bullu, bar jedan delić možete prodati, za svaki slučaj, čisto da imate novca za kupovinu ako se ipak desi ono sto ne ocekujete. To je moj predlog, a nikakvo nametanje. Ja ću vam pisati za neke coine koje cene se očekuju u bearu po odredjenim analizama, znaci ne licno moj stav već odrejene analize. A i vi možete pisati dokle ocekujete pad odredjenih coina. Čisto da imamo i tu ponudu, jer do sada se uglavnom pisalo dokle coini mogu da rastu.Da je samo po grafikonima bilo bi vrlo lako predvidivo šta dalje. Ovo stvarno izgleda kao da je sada odskok mrtve mačke, ali nema garancije da će istorija da se ponavlja u nedogled. Sad kad bi prodao pola, imam osecaj da bi mačka skočila življe nego ikad.
A ti bi mogao malo da se *****es pa da odigras jednu igricu brisanja zadnjih 5 strana zbog kojekavih id. OvdeAjmo nazad na temu.
NIko nije duzan da dokazuje ovde bilo sta, ali ni ovaj forum ne sluzi za pisanje koliki ovaj koliko ko cega ima.
Postoji tema za portfolio pa tamo mozete izneti koliko cega imate.
Postoji tema o moonshot novicicma koji donose ogromne zarade.
Postoji tema o menjačnicama o porezima o kopanju i jos mnogim stvarima, a postoji i opsta tema.
Ovaj topic sluzi za diskusiju o cenama.
Kulturno mozemo da pisemo bez prozivanja i pominjanja drugih.
Postoji opcija ignore, svako je ima ( ja nemam kao mod) i nek je iskoristi ko kako zeli.
Zaobilaznim putem?Ide na 50K
Haha mislili ste ide pullback lolz![]()
Nezavisni audit je utvrdio da USDC takođe nije sasvim pokriven dolarima, i oni muljaju isto kao USDT. Ja sam verovao USDC i tu držao profit koji sam planirao da vratim u kripto nakon sloma, ali sad vidim da u stablecoin-ima nikakve sigurnosti nema, nego sve u evro, pa evro u banku.
Ovo nije normalno šta ADA radi, moram da prodam bar pola, za 5 dana mi napravi profit koliko većina drugih novčića nije nikad.
Nezavisni audit je utvrdio da USDC takođe nije sasvim pokriven dolarima, i oni muljaju isto kao USDT. Ja sam verovao USDC i tu držao profit koji sam planirao da vratim u kripto nakon sloma, ali sad vidim da u stablecoin-ima nikakve sigurnosti nema, nego sve u evro, pa evro u banku. Ako slom bude učinio menjačnice nelikvidnim i ljudi potrče da menjaju stablecoine u novac, ima da bude plakanja na sve strane.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari