Šta je novo?

mts Banka

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zna li neko da li DinaCard Discover Plus koja se izdaje za korisnike Racuna plus, moze da se koristi za placanje na rate? Videh da Postanska stedionica ima u ponudi i Dina Post Card karticu, za koju na sajtu pise da je identifikaciona kartica dinarskog tekuceg racuna, medjutim, prilikom apliciranja za ovu karticu se ne moze izabrati racun prenet iz mtsBanke koji pocinje sa 360. Takodje, ni mBanking aplikacija ne nudi mogucnost apliciranja za Dina Post Card. Ne bi me iznenadilo da ni ova usluga nije dostupna za racune prenete iz mtsBanke.

Када сам отворио Рачун Плус крајем јуна, уз уговор сам добио обавештење о припајању Мтс банке и Поштанске штедионице.
У том обавештењу сам нашао одговор на Ваше постављено питање.
 

Prilozi

  • IMG_20210729_211223.jpg
    IMG_20210729_211223.jpg
    172.6 KB · Pregleda: 95
Morao bi tražiti pin za taj verenički prsten 😏
Baš je u tome stvar, svi POS terminali na kojima sam ja do sada plaćao imaju mogućnost beskontaktnog plaćanja, bilo prodavnice, agencije, restorani. Niko mi nije tražio PIN do sada, a već sam platio 10-ak puta na pomenutim mestima. Da nemam podešene limite mogli bi da mi ogule kožu s'leđa bukvalno, jer ponavljam plaćaš kao kod nas u Idei recimo, beskontaktno, ali kod nas je ograničenje 4000 dinara, a u Grčkoj za našu karticu nema ograničenja ako ne podesiš limit. Danas sam platio preko 50 evra beskontaktno, laganica 😉. A, od ovih 10-ak plaćanja do sada 3-4 puta su mi uzeli karticu onako na lepe oči, jer kao nemaju bežični POS terminal pa moraju oni to pešački da odrade.
Grci su pukli prošlu sezonu kao zvečke i sada smišljaju razne varijante da nadoknade to. Srbenda će podesiti limit ako zna, ali zamislite Švabu koji je došao na mesec dana da se provodi sa nekoliko hiljada evrića "džeparca", daje konobaru karticu onako opijen alkoholom, začinima i mirisom mora, ovaj odradi beskontaktno plaćanje za pivo što je Švaba stvarno navrnuo i doda mu još par viskića preko recimo kao što to rade naši konobari kada provale da su ti se zacaklele oči i kuda sve to vodi. I šta je sad na 5 tura piva za ekipu koja je već pod gasom još jedno 4-5 piva extra preko za penziono i socijalno konobara i njegovih drugara 😎? A, Grčki konobar još opali po standardu EU naravno i da malo pomogne ekonomiju svoje već prezadužene zemlje. Nego samo da smo zdravo, kad konobar ili bilo koji drugi muvator odrapi tako preko nećeš ti da osiromašiš, niti će on da se obogati, to su samo fazoni u sivoj zoni i sve je to razumljivo.

Poenta priče za sve koji čitaju ovo - ništa vas ne košta da podesite limite u zemlji i inostranstvu. Dosadno je kada te limite morate da menjate ako vam zatreba više novca, ali iskoristite ove postojeće opcije naše bivše MTS banke jer su vam i dalje na raspolaganju. I onda ne razmišljate da li je beše kod nas 4000 ili više beskontaktno, koliko je u inostranstvu, da li je neograničeno kao u mom slučaju trenutno i sl. Kad već plaćamo 250 kinte održavanje bar da kontrolišemo svoju potrošnju i imamo neki vid zaštite, jer nikad se ne zna ni sa bsnkomatima, niti sa POS terminalima, ko na njima kuca, koliki je iznos, da li treba ili ne treba PIN - zašto da boli glava, zvekneš limit i kraj priče...
 
Poslednja izmena:
Evo danas konacno stigle kartice...
Код мене је за сада половичан учинак.😂
Мастер дебитна картица је послата 19.07. и стигла је на кућну адресу 23.07. и уредно је активирана.
Дина дебитна картица је послата 20.07. и још није испоручена.
Данас сам позвао банку и рекли су да није до њих, него до поштара.😩
 
Наручио сад нешто са Алија у вредности од 2, 7 долара. И пре тога конвертовао динаре у доларе у нади да ће да ми скине те доларе, али он ми еврима платио робу. Тако да сам доларе џабе купио. Јел може некако да се реши да се скидају долари са рачуна?
 
Наручио сад нешто са Алија у вредности од 2, 7 долара. И пре тога конвертовао динаре у доларе у нади да ће да ми скине те доларе, али он ми еврима платио робу. Тако да сам доларе џабе купио. Јел може некако да се реши да се скидају долари са рачуна?
Nema potrebe da prethodno kupujete stranu valutu kada nešto kupujete sa Alija. Po istom kursu Vam se obračunava kupovina deviza i plaćanja u drugoj valuti.
 
@AcaRamone991 valuta kartice za potrošnju u inostranstvu je evro, a prenos u drugim ino valutama vrši MasterCard/Visa u odnosu 1:1. Kod većine banaka to tako funkcioniše.
 
Pozdrav svima,

i ja sam klijent mts banke, a od skoro Poštanske štedionice. Posle dužeg vaganja, odlučio sam da ugasim račun i otvorim iračun u RF-u, pošto je moje skromno mišljenje da će oni period tranzicije za ex mts klijentelu namerno razvlačiti do Nove godine, kada će verovatno svima promeniti brojeve računa sa 360 na 200, pa kad oni budu imali čistu situaciju, tada ćemo i mi postati "punopravni" klijenti. Do tada će neki servisi raditi, neki neće, a ja nemam ni živaca ni volje da od korisničkog centra dobijam nikakve ili u najmanju ruku protivrečne informacije.

Moje pitanje je u stvari mali offtopic. Probao sam da odradim identifikaciju za iračun u RF-u, ali je zapelo sa kamerom kod zumiranja lične, kamera prosto neće da zumira i iskristališe sliku, kao makromod kad je mutan, a ne jasan i oštar. Neće isključivo kad zumiranje ide preko aplikacije IDnow Online-Ident, koja je neophodna za registraciju. Čim sam prekinuo identifikaciju i ponovo fokusirao ličnu van aplikacije, odmah je uhvatilo. Kamera je ok, stalno plaćam račune skeniranjem QR koda, tako da mi nije jasno šta se događa. Je li neko imao ovakav problem? Telefon je Alcatel 1s (5024D), kamera 13Mpx, mada to nema nikakve veze, ali eto.
 
Moja iskustva sa mtsbankom/ Poštanskom štedionicom...

U mts banci, kao korisnik Računa plus, nikada nisam uzeo DINU, iako jesam za to da se manji preduzetnici, koji primaju kartice i imaju trošak te vrste, podrže od strane mušterija korišćenjem DINE. Stvar je u tome da je mts banka ukinula proviziju za podizanje na bankomatima MasterCard-om, a za DINU je provizija ostala, tako da me mrzelo da nosim obe kartice, MC za podizanje i DINU za plaćanje (ja sam od onih koji nikad nisu nosili novčanik, nego sve nosim u džepu :oops:) i prosto sam svo vreme ostao na MC, a kartica mi je izdata još u junu 2017. Moje mišljenje je da je podizanje bez provizije trebalo pustiti za DINU, a ne za MC.

To što nisam uzeo DINU mi se sad obilo o glavu. Sad mi DINA treba, ali kad sam otišao u Poštansku u Užicu, gde živim, i pitao da li mogu da apliciram za DINA debitnu Poštanske, rekli su mi da ta filijala još nije "osposobljena" da izdaje kartice za ex mts klijentelu, ali da će biti do kraja meseca (pitao negde oko 5-og). Naravno, do kraja meseca je sve ostalo isto, ali me je uputila na filijalu u Čačku, KG-u ili gde već, što niti mi pada na pamet, niti imam vremena. Apsurdna stvar da mts banka, kojoj je najveća mana bila manjak klasičnih poslovnica, biva preuzeta od strane banke sa ubedljivo najvećim brojem poslovnica i pola korisnika opet ima isti problem - nema funkcionalnu filijalu u gradu. Namerno kažem funkcionalnu, jer ih u UE ima dve, ali ni u jednoj ne izdaju DINU. Kažu u korisničkoj, nadaju se do početka septembra da će moći u svim filijalama. U septembru će se nadati da će moći od NG. Ne znam ni kako nisam dobio mts DINU po defaultu, valjda je obavezno izdavanje od strane banke uz svaki tekući. Nije do poštara, pošto vidim da su neki imali sličnih problema, jer mi se ni u aplikaciji nigde nije prikazivala DINA, čak ni kao opcija za apliciranje.

Ima i bizarni deo. Pre nekih 10-ak dana imao sam jednu veću uplatu. Vidim, kurs na ex mts aplikaciji okrečenoj u plavo i kurs na sajtu Poštanske nebo i zemlja, prvi povoljan, drugi standardno loš. Reko', ovaj mts kurs će biti još koji dan dok im traje zbrka, posle će da ga nivelišu, naravno po kursu Poštanske. I kupim 500 eura u online menjačnici preko mts ebankinga. I sad to ne mogu da podignem, jer UE filijala nije "osposobljena" za isplatu eura. :sneaky: A pošto sam nameravao da zatvorim račun i otvorim iračun u RF-u, jedine opcije su mi ili da odem u Čačak i podignem eure za šta ću potrošiti oko 1.000 din. benzina i 2-3 sata vremena ili da ponovo u online menjačnici zamenim nazad eure za dinare i onda ih podignem :ROFLMAO: (zamislite, isplaćuju dinare! :cool: ), što je povoljnija opcija.

Hteo bih samo da Vam skrenem pažnju da ne zatvarate olako račun, jer ima jedna zvrčka. Ako ste se prijavili za onu pomoć 30+30eura od strane The Chosen One-a, a za koju bi drugi deo trebalo da bude isplaćen u novembru, imajte u vidu da NIJE moguće prvi deo primiti na jedan, a drugi na neki drugi račun. Provereno, slao sam dopis eupravi. To konkretno znači da račune ne možete zatvoriti bar do novembra ukoliko želite taj novac. Mislim da je većina ljudi koji su se odlučili za gašenje računa, uključujući i mene, planirala da odmah posle gašenja otvori iračun u RF-u, koji je kao Račun plus u početku, sve je free. Sada vidim da nema poente da ga otvaram do novembra, održavanje za Račun plus ionako moram plaćati još 4 meseca, a sve ostalo je free kao i u iračunu, za koji ispada da je i bolje da ga otvorim što kasnije, bar će kartice duže trajati.
 
Ne znam, meni su odgovorili ovako kako sam napisao, mada bi mi odgovaralo da je tako kao što tvrdiš. Ko je tebi rekao za ovo?
 
Provereno je tako kako stopke kaze. Tek u trenutku isplate se gleda da li osoba ima racun u banci ili ne. Nema veze da li si ga imao nekada, ukoliko trenutno nemas samo ti privremeno otvore namenski i cim podignes lovu ugase ga.
 
Pa jbt, oni su onda krem de la krem državne birokratije. Šta mi ovde uopšte pričamo o Poštanskoj što ne znaju ovo ili ono, kad ovi u e-upravi koji se bave baš tim isplatama ne znaju takve stvari? I to im pošaljem mail u formi reklamacije, znači imaju vremena da provere, pa odgovore. Pljuc.

Ok, a šta ako u trenutku isplate imam račun u drugoj banci od one u kojoj je legao prvi deo - svejedno otvaraju namenski u Poštanskoj ili isplaćuju na novi?
 
Pazi, sad kad bolje razmislim ne mogu da tvrdim 100%. 100% je ako se nema racun kod prve isplate onda otvaraju namenski ali ako si vec primio prvi deo na racun onda bi bilo retardirano da ne moze taj da se u medjuvremenu ugasi. Ono ne mogu pare da nestanu ako se racun ugasi. Moraju nekako to da isplate. Meni je logicno da bi se onda otvorio namenski.
 
Oni otvaraju namenski ako neko nema tekući uopšte i to je logično, nema drugog načina da isplate novac. Sad, pitanje je da li bi za uplatu koja se vratila zbog ugašenog računa otvorili namenski ili bi radili pretragu po matičnom broju i uplatili na neki drugi račun koji je u vlasništvu te osobe...

Ništa, pitaću u Poštanskoj, oni sigurno znaju. 😂
 
Sad me bacilo u rebus da li da zatvaram racun ili da ga ostavim do Novembra.
Nisam ga ugasio jos uvek, ali ga ne koristim od pripajanja Postanskoj...
Cudno mi je da iz e-uprave kazu suprotnu informaciju od one koja je svima bila logicna.
 
Sad me bacilo u rebus da li da zatvaram racun ili da ga ostavim do Novembra.
Otvori iRačun pa njega koristi, a ovaj drži na nuli dok ne legne uplata. Jel nema naplate održavanja ako nema prometa na računu?
 
Ako nešto znači informacija, kada su isplaćivali onih 30 evra, imao sam račun u Intesi, ali sam tražio isplatu u Poštanskoj štedionici.
Otvoren je namenski račun i podigao sam novac na šalteru pošte uz ličnu kartu.
 
Screenshot_2021-07-31-23-25-54-368_cn.wps.xiaomi.abroad.lite.jpg
Zvanično je vraćena i u tarifniku pošte uplata bez naknade ka protočnom računu (8. stavka).
 
Trebalo bi. Uplatilac svakako mora dobiti izveštaj o neuspeloj transakciji i povraćaj sredstava
Znam za jedan slučaj od pre 10-15 godina da su koleginici mesecima uplaćivali neki manji honorar na ugašen račun u PŠ. Na kraju se to rešilo tako što su joj u PŠ na kratko reaktivirali račun da bi mogla da podigne novac, kada je shvatila da joj tamo uplaćuju.
 
Da da, to sam i uradio. Nema naplate, samo sam hteo da ih se resim komplet...ali najverovatnije cu sacekati onda do uplate.
Posle koliko meseci neaktivnosti gase Račun plus (ako nema promena na računu)?

Znam za jedan slučaj od pre 10-15 godina da su koleginici mesecima uplaćivali neki manji honorar na ugašen račun u PŠ. Na kraju se to rešilo tako što su joj u PŠ na kratko reaktivirali račun da bi mogla da podigne novac, kada je shvatila da joj tamo uplaćuju.
Svašta. Duduše, ako Poštanska danas posle 15 godina izgleda ovako, mogu misliti kako je operativno izgledala tada. Moguće i da nije izgasila račun iako su joj rekli da jeste. Mom ocu su negde oko 2005. navodno ugasili račun u SG-u (čovek otišao u banku zbog toga, jer tada se mogao račun ugasiti samo odlaskom u banku), pitali ga što gasi, truć truć, podigao šta je imao i kao to je to. Posle 3 meseca ga zovu iz banke, jer nema dovoljno sredstava na računu da skinu za održavanje. 😂 I onda kreće dokazivanje... A znam i za slučajeve iz tog vremena da su neke banke i posle zvaničnog gašenja računa od strane klijenta, držale taj račun u stanju neke njihove interne hibernacije (za klijenta ugašen, u njihovom sistemu još živ, iako nekativan) još nekoliko meseci, u slučaju da se klijent predomisli, posle čega su ga i oni gasili, nešto kao FB nalog. Tako da je sve moguće, ali ipak mislim da je to danas dosta napredovalo.
 
Posle koliko meseci neaktivnosti gase Račun plus (ako nema promena na računu)?
Ovo je dobro pitanje, ne znam da li je 6 meseci ili godinu dana. Takodje ne znam sta se desava ako ostanu neka sredstva na racunu, da li banka onda zove klijenta da dodje i preuzme sredstva ili sta se tacno desava...
 
Da li su sa vasih racuna skinuli 250din za vodjenje racuna ?
100din su redovno skidali poslednjeg dana u mesecu.
Kod mene nema promene za jul.
 
Potvrđujem, nema promena, ništa nisu skinuli (niti na čekanju, niti izvršene).
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno