Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni se bio zaključao STB koji nije radio nekoliko meseci. Zvao sam podršku i oni su ga aktivirali, od tada radi. I inače se taj STB retko koristi, ali samo jednom se desilo da se zaključa.

Pošto od objedinjavanja TV šeme nema još ništa, bar za većinu korisnika, zanima me jel mogu bar da se udostoje da puste RTS3 u HD-u budući da će skoro sigurno biti prenosa Olimpijskih igara i na tom kanalu.

Kratkovido razmišljanje, antena. Papirni trag, dokazi, tužba i veštačenja PRE nego što se STVORI dugovanje. Tako to ide. U suprotnom put je mnogo teži, bolniji, i mnogo više košta.

A nemoj ni da se zavaravamo da će...
Pa ti korisnički ugovori su nekad bili korektni, pa ako prekineš ranije korištenje, plaćaš do kad si koristio + neka naknada 2 ili 3 hiljade jer prekidaš ranije (naknada)... To pre deceniju i više.
Danas ako imaš nekakvu pretplatu 30e na 24 meseca i uvidiš da ti ne treba ili se seliš ili... Koristio si 6 meseci i očekuje se da platiš još 18x30e iako ne koristiš više. To je debilizam ali tako rade...
U pravu si da se ne treba vući po sudovima, ne vredi živce gubiti. Na kraju košta i platiš kao da si koristio do kraja... Treba biti strpljiv i odjaviti kad dođe vreme :) odjebat *****

Pošto već par puta pominjete da korisnici imaju prava na 3 kartice i ukoliko su zadužili Move uređaj, smatrate li da mogu naknadno da zahtevam 3-ću? Ja sam kao novi korisnik u startu dobio 1 Move uređaj i 2 kartice sa 2 CAM modula, a rekli su mi naravno da se Move računa kao treći.

Pa ti korisnički ugovori su nekad bili korektni, pa ako prekineš ranije korištenje, plaćaš do kad si koristio + neka naknada 2 ili 3 hiljade jer prekidaš ranije (naknada)... To pre deceniju i više.
Danas ako imaš nekakvu pretplatu 30e na 24 meseca i uvidiš da ti ne treba ili se seliš ili... Koristio si 6 meseci i očekuje se da platiš još 18x30e iako ne koristiš više. To je debilizam ali tako rade...
U pravu si da se ne treba vući po sudovima, ne vredi živce gubiti. Na kraju košta i platiš kao da si koristio do kraja... Treba biti strpljiv i odjaviti kad dođe vreme :) odjebat *****
Bili su korektni u doba kad najveći broj korisnika nije imao ništa osim fiksnog telefona, i kad se za priključenje plaćala golema priključna taksa. Čak se i za ADSL plaćalo uvođenje i čekalo se mesecima-godinama, a pritom je uvek moralo da se podmaže u lokalnoj izvršnoj jedinici Telekoma da bi uopšte dobio.

Koliko se sećam SBB je oduvek imao ovakve ugovore na koje smo sad navikli, skoro me je kontaktirala starija gospođa koja je potpisala ugovor 2008. godine za kablovsku kod SBB-a i nije ga nikad obnovila i kada su digitalizovali njen grad pre par meseci oni su joj uz revers za D3 mini uvalili i aneks ugovora na 24 meseca. I onda je došao čika Telekom i ponudio joj optički BOX 2 fiksni + TV sa 12 meseci za dinar (gospođa već ima fiksni, internet joj ne treba), i ona je otišla da raskine SBB pozivajući se na ugovor iz 2008. godine, da bi joj oni rekli - ono na šta smo već navikli - da je "potpisala" "novu" ugovornu obavezu na 24 meseca i da mora da plati PRIKLJUČNU TAKSU :D (koje je "odradila" još 2010 godine :D) od 9600 dinara da bi mogla da raskine. E, sad, nije toliko bitna ta priča već to što sam imao uvid u njen ugovor sa KDS-om iz 2008. godine koji sadrži klauzulu da se u slučaju bilo kakvog raskida korisniku naplaćuje broj preostalih mesečnih pretplati do isteka ugovornog perioda.

(inače - koga zanima - poslala je pritužbu tržišnoj zbog obmanjujuće poslovne prakse, i na kraju je raskinula ugovor besplatno i prešla na Telekom)

Pošto već par puta pominjete da korisnici imaju prava na 3 kartice i ukoliko su zadužili Move uređaj, smatrate li da mogu naknadno da zahtevam 3-ću? Ja sam kao novi korisnik u startu dobio 1 Move uređaj i 2 kartice sa 2 CAM modula, a rekli su mi naravno da se Move računa kao treći.
Odakle ti ta dezinformacija da imaš pravo na move i još tri kartice?......
Dobro su ti rekli....move se računa kao treći uređaj.....dakle move i plus dve kartice, to je ono što možeš najviše da dobiješ od uređaja......za sledeću karticu ako želiš naplaćuju kao novi prključak tj. nova pretplata paketa, pa ti vidi da li ti se to isplati

...posto imam "novi" tv mogu da im vratim dvb-c a da mi daju karticu? ili se placa naravno?

...posto imam "novi" tv mogu da im vratim dvb-c a da mi daju karticu? ili se placa naravno?
ako misliš na zamenu dvb-c resisivera za cam modul karticu..... DA naplaćuju jednokratno 500 din.
Ukoliko nisi ispunio bonus sa uređajima (3 uređaja) onda traži da ti daju cam modul karticu jel te sleduje i zdrži dvb-c resiver

ako misliš na zamenu dvb-c resisivera za cam modul karticu..... DA naplaćuju jednokratno 500 din.
Ukoliko nisi ispunio bonus sa uređajima (3 uređaja) onda traži da ti daju cam modul karticu jel te sleduje i zdrži dvb-c resiver
U Boru ne može da se dobije kartica ili stb uredjaj, nego oni izlaze na teren, pitaju gde je treći TV. Menjaju razdelnik sa 3 na 4 izlaza (jedan je za internet) buše zid, mere kabl na metar i postavljaju modul ili box.
Da udjete u poslovnicu i tražite da vam daju treći uredjaj... Ništa od toga

Pa tako je svuda,monteri na terenu to rade

Skoro mesec dana cekam hbo go

Radio 5 dana i closed,istekao aktivacioni kod,zvao hbo,vide mail ali istekao kod,zovi sn

Ovi iz col centra ko da rade u vodovodu,nista im nije jasno

Zato što su se - pre nego što su "izumeli" hibridni Move - OTT STB i DVB-C STB / CA modul računali odvojeno, pa si mogao ukupno 6 uređaja da imaš. Od kako je uveden hibridni Move, i ukinut stari OTT, možeš da imaš samo jedan hibridni Move ili DVB-C STB / CA modul, u svakom "slotu", do ukupno 3 uređaja bilo koje vrste.

Ja u kući imam 2 TV aparata i u oba po CI karticu i jedan "move" box. Technicolor modem 7200 plus statička, sve savršeno radi bez ikakvih problema. Cisco modem smeće neviđeno. Jedini problem sa move box-om sam imao onda kada su vratili bili na 2 dana staru verziju softvera i kada su nas digitalizovali, tada nije hteo da pretraži kanale, pa mi majstor prodao fazon uradi se reset. Gluplji fazon nisam video bukvalno, vreme potrošio onoliko koliko uteđaju treba dok je skenirao i bilo je prijatno, doviđenja. EX AVcom Beograd.

@ all, nisam nista razumeo imam jednu karticu i 2 risivera (taj jedan tv+risiver se i ne koriste)

Ja sam lepo napisao šta se sada može dobiti, tj. koliko ukupno uređaja. Ne znam zašto uopšte pominjete šta je ranije moglo(OTT boksove) da se dobije, kad je čovek lepo pitao da dobije treću kartcu a pritom ima i move box (on bi da ima više od tri uređaja)
Ja ne znam šta tu nije jasno....imaš pravo na jedan move box i dve cam modul kartice ili umesto kartica mozeš dva dvb-c resivera skymaster (biraš hoćeš cam modul kartice ili skymaster resivere)......
Ja imam 6 uređaja kao što si napisao......ali to je tada moglo tako, sada ne može....
Posto se sa supernovom cenkaš kao na pijaci oko ugovora, neko dobije 12m za 1din, neko hbo, neko 6m za 1din, ja sam se cenkao kada mi je isticao ugovor da mi ne oduzmu stare ott boxove i tako sada imam i naredne dve godine 6 uređaja

Poslednja izmena:
A moraju jedan move uredjaj da mi uvale i pored toga ako ga necu kad mi istekne ugovor, posto sam jos na starom super sve plus paketu ?

A moraju jedan move uredjaj da mi uvale i pored toga ako ga necu kad mi istekne ugovor, posto sam jos na starom super sve plus paketu ?
Ne mora.....samo traži ljubazno da nastavite saradnju uz produžetak ugovora na novih 24 meseci na sada drugačuje preimenovan paket (dodaj imenicu Move uz paket), pritom da ostane sve kako jeste do sada što se tiče uređaja, ali obavezno naglasi da želiš da ti kurirska služba donese ugovor (vadi se na koronu da ne želiš da ti monteri ulaze u kuću) a ne tehnička služba tj. monteri da ti donesu ugovor, jer ako ti oni donesu uvaliće ti 100% move uređaj
Ja sam na paketu Move super par plus a nemam taj krš move uređaj

^ jel mogu dobiti karticu za dz? 😁

Da li se i kod vas, kad pocnu reklame, pojaca zvuk na tv?
Da li je to do tv kanala ili do tv?

Da li se i kod vas, kad pocnu reklame, pojaca zvuk na tv?
Da li je to do tv kanala ili do tv?
To je do njih (tv kanala na kome se emituje program) namerno to rade samo da bi obratio pažnju na reklame!

Tako su mi rekli njihovi radnici i stvarno je tako. Evo sad kad mi ne radi Move uređaj prebacio sam na karticu i ne radi, piše kanali šifrovani.
Ако икако успеш да решиш то, јави ми молим те, пошто од Суперновине """корисничке подршке""" леба нема.

Da li može da se vidi spisak kanala na sajtu? Od kako su prebacili na mts sajt, ne mogu da vidim spisak kanala.

Da li može da se vidi spisak kanala na sajtu? Od kako su prebacili na mts sajt, ne mogu da vidim spisak kanala.
Kliknes u naruci paket i posle udjes gde ti pise lista kanala, tu otvara listu, ovako direktno nece. Treba da azuriraju listu jer je bajata za one koji su dobilo novu semu, ima novih 15ak kanala, par kanala je izbaceno, dok su neki kanali na novim pozicijama.

Dobro su ti rekli....move se računa kao treći uređaj.....dakle move i plus dve kartice, to je ono što možeš najviše da dobiješ od uređaja......za sledeću karticu ako želiš naplaćuju kao novi prključak tj. nova pretplata paketa, pa ti vidi da li ti se to isplati
Ma znam ja to, nego nisam lepo pročitao na 502-oj strani gde u prvih nekoliko postova savetuju čoveka da nikako ne daje karticu kada mu daju Move. Lepo je napisao da ima 2 kartice, a ja se istripovao da već ima 3 uređaja. Moja greška, sorry 😉

Ако икако успеш да решиш то, јави ми молим те, пошто од Суперновине """корисничке подршке""" леба нема.
Bio je danas njihov radnik. Dobar momak, zamenio mi Move uređaj i dao novi, takođe mi i ruter zamenio jer i sa njim sam imao probleme. Što se kartice tiče on je otključao.

Možda sam propustio objavu, ali move uređaj mi se dosta često sam restartuje. E sad ne znam od kada je to ali primetih da skoro svi kanali imaju premotavanje. Pored skorašnjih Viasat kanala, sad vidim i svi Discovery kanali i H2HD

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno