Pogledaš najkasniji datum očekivane isporuke, sačekaš da prođe i onda klikneš "didn't receive the item" ako je to u pitanjuKako da otvorim dispute na Ebay - u?
nema paypal vise nista sa procesima na ebay-uNisam odavno kupovao na ebaju ali mislim da ne možeš direktno kod njih da pokrećeš spor nego moraš prvo da kontaktiraš prodavca pa ako on ne reši stvar onda preko paypala ideš.
Ili pogledaj ovde: https://www.ebay.com/help/buying
Kontaktiraj PP podršku. Napiši da se prodavac obavezao da predmet pošalje najkasnije dva dana po uplati, ali da to koliko znaš nije uradio ni 7 dana po uplati i da ti ne odgovara na poruke. Ako ništa PP će ga iscimati da vidi šta se dešava i vrlo verovatno staviti tvoju uplatu na "on hold" da ne može da raspolaže parama dok ti ne potvrdiš prijem robe.Plaćeno paypalom, skinulo pare sa računa u banci pre nedelju dana, nemam status da je poslato ni broj za praćenje, kontaktirao ga porukom prodavac ništa nije odgovorio. Najradije bi odmah zahtevao pare nazad ali ako sam dobro razumeo to nije moguće pre isteka roka za dostavu.
Čekati do isteka roka ili postoji drugo brže rešenje?
Pogledajte prilog 316368
Nisam napisao da će mu PP rešiti problem nastao kupovinom na Ebay, već da će kontaktirati prodavca (a hoće) i eventualno posle toga staviti redstva na "on hold".Vec mnogo puta ponovljeno...
Godinama u nazad PP ne resava zalbe za kupovine na ebay
pravilno je kontaktirati prodavca, sto si vec uradio, ako on ne odgovara a case ne mozes da pokrenes ( a ne mozes)
kontaktiraj podrsku (napisi mail) i resice ti to, trazi da ti refundiraju novac i poniste order.
Sve ti je cisto nemas nikakav problem.
Netačno.Upravo o tome se i radi,
ne može ništa da uradi na PP za kupovinu obavljenu preko ebaya
Log in to your eBay account and go to your purchase history. For more help, go to the eBay Resolution Center
Druže koristim sto godina Ebay i PP bukvalno i u vreme dok ti nisi bio ni u najavi kod roditelja, tako da znam šta pričam...O boze...nista ne razumes i pricas napamet.
Bukvalno jedina situacija za koju ne mozes nista da preduzmes na PayPal-u je samo za izvrseno placanje na eBay-u, vec se to zavrsava preko eBay-a i to tako funkcionise godinama u nazad.
prosto ne postoji opcija da prijavis problem, vec za kupovinu na eBay pise:
Ne treba ti magicna kugla da bi video da nisam postavio pitanjeI mislis da mi imamo magicnu kuglu da znamo o cemu se radi?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari