Šta je novo?

Xiaomi Poco F3

Javlja se kada gledaš crn ekran u mraku pri sniženom osvetljenju, eto to...

Javlja se kada gledaš crn ekran u mraku pri sniženom osvetljenju, eto to...
jaka stvar, pojačaš osvetljenje i rešen problem.. uostalom ko još gleda u crn ekran u mraku?
Ono što sam ja otkrio ali mi ne smeta puno je proximity senzor koga i nema već je simuliran preko rada IC senzora.
IC senzor je odličan jer možeš koristiti telefon kao daljinac a to što se ponekad upali ekran dok držiš telefon prislonjen uz obraz i pričaš je potencijalan problem.
Otkrio sam da se retko dešava u miui 12.5.1.0 i to uglavnom samo kad mrdaš telefon na glavi. Ako ga držiš fiksiranog i pričaš, sve je u savršenom redu...
Izuzetno je brz, sve leti... ako ste u mogućnosti, obavezno uzmite model sa 8gb rama i 256gb storage.. isplati se za 20-30 evra više..

Haha baš ste me nasmejali.
Hvala Vam na savetima i izdvojenom vremenu, neću se ja onda dvoumiti više..

ma cepidlake i ovi što traže dlaku u jajetu jedu g****, kao i obično... Taj problem se javlja u specifičnim situacijama i većina ga nikad neće ni primetiti. Koliko sam pročitao to je uobičajena pojava na svim panelima tog tipa, uključujući i samsungove telefone (panel je, na kraju krajeva, samsungov). Uostalom, za telefon od 320-350 evra previše zakeraju, zar ne?
Kako to misliš ljudi zakeraju?
Valjda ljudi daju svoje pare, ne poklanja im Xiaomi pare, pa da ne zakeraju. Ako dam jednu prosečnu platu celu na telefon, ne želim da telefon ima falinku.

Jedno je kad ima softverski bag, pa će da se ispravi, drugo je kad je hardverski kvar u ovom slučaju panel ili u slučaju još kod Xiaomi-a kad je proximity senzor u pitanju.

Valjda ljudi daju svoje pare, ne poklanja im Xiaomi pare, pa da ne zakeraju. Ako dam jednu prosečnu platu celu na telefon, ne želim da telefon ima falinku.
Pa zakeraju u poređenju sa tim šta dobijaju za uložen novac. Seti se šta bi dobio za 300 evra pre samo nekoliko godina u Android svetu. Ne treba zaboraviti ni "korene." To što je ta cena za ove prostore konkretna i velika cifra govori samo o našem stanju i kupovnoj moći, ali to je u poređenju sa flegšip modelima i dalje sića.

Nije normalno očekivati telefon bez ikakve falinke za tolike pare a da ima sve što Xiaomi (i slični kineski konglomerati) uspe da upakuje. 120Hz, tri hiljade gigabajta RAMa, veoma jak SoC, bla truć. Moraju negde da isfušerišu kako bi mogli da isporuče takve uređaje. To je čista logika.

Kome to smeta ima alternativa, naravno. Daće iste pare, dobiće bolju kontrolu kvaliteta ali ni približno tako jake "komponente."

To je tačno, negde moraju da hvataju krivine kako bi cena ostala u okvirima.

Samo ne znam kako neko kao krajnji kupac može da se pomiri ako se ta krivina zalomi preko njega, jer ta lutrija kontrole kvaliteta će nekome dodeliti ispravan panel a nekome ne baš. iako su dali iste pare za isti telefon.

Tako i da kažeš da nije normalno očekivati telefon bez ikakve falinke iako će ga mnogo više bez ikakve falinke i dobiti, a ti se pomiriš sa svojim koji de facto ima nešto što je prepoznato kao problem, onda to nije baš zdrava konzumerska navika.

Na kraju krajeva, i da postoji šira zastupljenost problema, Xiaomi će odrati hardversku reviziju i u novim turama isporučivati uređaje sa rešenim problemom i opet će ljudi dobijati telefone sa potpuno ispravnim panelima a neko bi drugi trebalo da se zadovolji sa problematičnim jer cena opravdava da se prvi mačići u vodu bacaju. Mislim svako kupuje za svoje prave, ali ja da dobijem nešto što ima neku anomaliju, a neko drugi da dobije a da mu bude sve u redu, pa makar to koštalo 100 dinara, ne bih se pomirio sa tim.

Koliko ja znam isti problem imali su Samsungovi najskuplji telefoni i OnePlus telefoni. E sad da li je zakeranje ili ne, ne bi znao.

Koliko ja znam isti problem imali su Samsungovi najskuplji telefoni i OnePlus telefoni. E sad da li je zakeranje ili ne, ne bi znao.
Kad platiš flagship telefon 600-1000 evra imaš pravo da zakeraš i tražiš dlaku u jajetu. Kad platiš telefon 350 evra a koji ima soc koji je prošle godine bio u svim flagship telefonima, onda baš i ne. Ustvari imaš ali mora da postoji određena tolerancija... Pritom, problemi nisu ozbiljni, realno...

Jedno je kad ima softverski bag, pa će da se ispravi, drugo je kad je hardverski kvar u ovom slučaju panel ili u slučaju još kod Xiaomi-a kad je proximity senzor u pitanju.
A ako das 3 prosecne plate na telefon, ne ocekujes da ce imati specifikacije i dizajn 90% iste kao onaj iz 2017-te? :p

A ako das 3 prosecne plate na telefon, ne ocekujes da ce imati specifikacije i dizajn 90% iste kao onaj iz 2017-te? :p
Poradili su na dizajnu... Sad su u modi stranice od stakla ispod kojih se presijava metal. Povećali su i broj kamera. Nekad je jedna bila dovoljna a sad imamo min.3 😏😀

Poslednja izmena:
Kad platiš flagship telefon 600-1000 evra imaš pravo da zakeraš i tražiš dlaku u jajetu. Kad platiš telefon 350 evra a koji ima soc koji je prošle godine bio u svim flagship telefonima, onda baš i ne. Ustvari imaš ali mora da postoji određena tolerancija... Pritom, problemi nisu ozbiljni, realno...
Druze ako tebi nije problem da das 350 evra i da budes ok sa problemom koji telefon ima ok tvoja stvar ali nemoj govoriti da neki jedu g..... jer to nije ok. Nikome para ne rastu u basti nego radi za njih i kada odluci da se ponovi ocekuje da to bude nesto sto ce da bude u okviru cene.

Oduvek se znalo da kada odes u radnju i hoces da kupis neki uredjaj koji je ostecen ili ima neku falinku da je cena isla 20-30% dole a ovde jos hoce da ti skinu kozu sa ledja samo zato sto si dobio SoC iz prosle godine flagship telefona.

Druze ako tebi nije problem da das 350 evra i da budes ok sa problemom koji telefon ima ok tvoja stvar ali nemoj govoriti da neki jedu g..... jer to nije ok. Nikome para ne rastu u basti nego radi za njih i kada odluci da se ponovi ocekuje da to bude nesto sto ce da bude u okviru cene.

Oduvek se znalo da kada odes u radnju i hoces da kupis neki uredjaj koji je ostecen ili ima neku falinku da je cena isla 20-30% dole a ovde jos hoce da ti skinu kozu sa ledja samo zato sto si dobio SoC iz prosle godine flagship telefona.
Ovo nije bug već feature.. krasi sve ekrane tog tipa koje proizvodi samsung i nalaze se i u mnogo skupljim telefonima. Hoćeš bugfree telefon? Onda kupi najnoviji s21+ ili kako se već zove.. valjda je oko 1000 evra trenutno, ako ne i više. Zakerala će i njemu naći manu, siguran sam...

Necu da kupim ni S21 Ultra a necu ni Poco F3 iako sam hteo da kupim. Bas iz tog razloga jer ne zelim da placam polu proizvod.

Sutra kada ti majstor bude radio kupatilo i postavi plocice a ne uraditi fugovanje izmedju pa ti tudam bude curila voda nemoj da se cudis. Koliko para toliko muzike.

Ko se zadovoljava polu proizvodom i jos to opravdava takvima treba dati sledece godine jos gori telefon..

Necu da kupim ni S21 Ultra a necu ni Poco F3 iako sam hteo da kupim. Bas iz tog razloga jer ne zelim da placam polu proizvod.

Sutra kada ti majstor bude radio kupatilo i postavi plocice a ne uraditi fugovanje izmedju pa ti tudam bude curila voda nemoj da se cudis. Koliko para toliko muzike.

Ko se zadovoljava polu proizvodom i jos to opravdava takvima treba dati sledece godine jos gori telefon..
A koji bi ti kupio.. najozbiljnije.. koji je po tvojoj meri pa još i bugfree?

A koji bi ti kupio.. najozbiljnije.. koji je po tvojoj meri pa još i bugfree?
Ima dosta kandidata za takvu kupovinu. Samo kada gledam sta nude svi telefoni dolazim do zakljucka da jos necu da menjam Mi 9T i Mi 9T Pro jer jednostavno nema dostojnih naslednika.

Ovo sve sto sada ima u tom cenovnom rangu je sa nekom greskom, bar ono sto se meni svidelo a da idem sada na neki telefon od 230 grama i velicine fableta neka fala jer u tom slucaju onda bih lepo uzeo Mi 11 Ultra i zavrsio pricu.

Uzmi Realme GT 5g...on je oko 70-80e skuplji od Poco F3, mislim da nema tih problema...dobijes i jaci procesor i eto... :)

Pa evo ti primer... Ja sam radio u maloprodaji kada je S9 Plus imao problem sa tintom i bilo je ljudi koji su ga sa pravom reklamirali iako je Samsung rekao da ce resiti softverom... E onda dok je resavanje problema jos bilo u toku pocele su da stizu ture koje nisu imale nikakvih problema, i onda je bilo par kupaca koji su pitali i trazili da vide na kutiji kada je telefon proizveden, jer se znalo da je od odredjenog meseca proizvodnje paneli su sredjeni, i ljudi nisu hteli da kupe telefon ako nije bilo telefona dobavljenog od tog i tog meseca proozvodnje.

Tako da nije zakeranje, jer kao sto napisah, kada problem postoji proizvodjac prosto odradi fabricku reviziju i pocnu da stizu ture telefona koje nemaju problem. E sad da li ti kao kupac zelis da prihvatis neki kompromis jer si medju prvima kupio telefon po izlasku, to je vec tvoj izbor.

Samo u celoj prici je taj problem sto ne moze da ocekujes hardverski problem da se resi softverski. To je isto kao da si na kolima izgubio srafove od tocka pa isti tocak vezes kanapom, koliko ces uspeti da predjes pre nego sto se desi nesreca. Doduse kod telefona nece doci do nesrece ali jednostavno to nejde tako.

Ako neko zeli da prihvati takve stvari ok ali nije ok da se drugima govori da su cepidlake i da jedu g....

Uzmi Realme GT 5g...on je oko 70-80e skuplji od Poco F3, mislim da nema tih problema...dobijes i jaci procesor i eto... :)
Jedino je "mali" problem što je Realme GT 5g skuplji oko 200 eura (čak i malo više).

Lepota je u oku posmatraca i o ukusima se ne raspravlja :D
Ako nista drugo radi proximity senzor :p

Ma sada ću baš da mincam telefon kako njemu odgovara da se ne bi uključio ekran. :D

Lepota je u oku posmatraca i o ukusima se ne raspravlja :D
Ako nista drugo radi proximity senzor :p
Ne verujem da ima puno posmatraca kojima je 60Hz i nočina za 1200e bolja od kineskog dizajna i 120Hz ekrana od 300e :)

Pretisnes power dugme 2 puta u toku razgovora (na pocetku i kraju) i resio si proximity, nočinu i 60Hz ekran u 2021-oj neces resiti nicime :p

Prilozi

• swappie-product-iphone-12-pro-max-gold.jpg
    swappie-product-iphone-12-pro-max-gold.jpg
    51 KB · Pregleda: 48
  • Xiaomi-Poco-F3-128GB-Night-Black-6934177737008-20042021-01-p.jpg
    Xiaomi-Poco-F3-128GB-Night-Black-6934177737008-20042021-01-p.jpg
    85.2 KB · Pregleda: 48
Notch ne volim i više nikada telefon ispod 90Hz. Ali proximity me je izludjivao na Xiaomi telefonu.

Sto se tice proximity senzora tice, treba se stvarno Xiaomi j** m**. Jer vuku taj problem GODINAMA.
A sto se ostalih falinki tice (tipa panel i slicno), dajte ljudi, dešava se svima ali apsolutno svima (pogotovo na pocetku proizvodnje). Sacekajte par meseci pa uzmite telefon.

Sto se tice proximity senzora tice, treba se stvarno Xiaomi j** m**. Jer vuku taj problem GODINAMA.
A sto se ostalih falinki tice (tipa panel i slicno), dajte ljudi, dešava se svima ali apsolutno svima (pogotovo na pocetku proizvodnje). Sacekajte par meseci pa uzmite telefon.
Meni se čini da njima nije problem samo u proximityu, koji je ujedno i najrašireniji.
Ja sam na Mi10T PRO imao problema i sa step counterom, koji nije radio kako spada.

Realno, boli njih uvo, dok god se telefoni prodaju.
Napucaju ga na papiru i uz pristojnu cijenu imaju zagarantiranu prodaju.
To što je MIUI kakav je i što su određeni djelovi sumnjive kvalitete, to saznaš tek kad si kupio telefon.

A recimo ja mislim da su im u nekim slucajevima "delovi" bolji nego kod vecine.

Evo primer, devojka uzela Mi 11 Lite, ali telefon ima black crush problem sa panelom. Sa druge strane telefon ima vibracioni motor, možda deluje kao mala stvar ali koji je na nivou mnogo skupljih telefona, bukvalno mu je feedback druga dimenzija za recimo moj A52. Isto i zvuk, zvucnici za klasu bolji nego kod mene... Ali avaj, vratila je telefon zbog tog black crush problema jer nismo sigurni da li je hardver ili softver.
Tako da nema logike da namerno fušare na jedom a istovremeno isporučuju iznadprosečne komponente na drugim poljima.

Ne bih rekao da Xiaomi pakuje jeftine delove nikako, bas naprotiv, ali ima problem sa kontrolom kvaliteta, proizvodnom dinamikom i spregom hardvera i softvera, kakva je priroda proximity senzora reicimo.

Pa normalno da neće štedit svugdje, to je za očekivat.
Ali isto tako je sramotno da su uštedili na nekim osnovnim stvarima.
Vibro motor mi nije presudan, ali kad mi se tokom poziva uključi ekran, pa slučajno ispritiščem sve i svašta, to mi je već itekako od presudne važnosti.

Isto tako želim što manje bugova u softveru, a njihov MIUI tu pada.
Kad mi u ovlaštenom servisu kažu da step counter na tom modelu nije softverski odrađen kako spada, šta imamo dalje razgovarat.
Kad sam uzeo S20FE, tek sam onda vidio kako izgleda kvalitetno odrađen 120hz.
Za razliku od MIUI-a, Smasungov One UI to ima bolje odrađeno i ne dešava se de stopa osvježavanja neočekivano padne tamo gdje ne treba.

I onda ljudi u 2021. godini razmišljaju što stavit, xeu, global, eu ili šta već, umjesto da za potrošen novac dobiju funkcionalan telefon i hardverski i softverski.

I onda će doć netko i reć da je Huawei u banani, jer nemaju službeno GMS.
Pa Huawei je mama za ove i bez google-a.

Glupo je uopće pravdat nešto takvog tipa.

Paaaaaa
Sve ovo.gore sto si napisao nikako ne navodi vodu na Xiaomi vodenicu
Nije los hardver nego losa kontrola gotovih proizvoda hmmmm
To vec procitah ovde negde
Da je za jedan model pa da prodje ta prica ,ovako....
Prica o kompromisu moze da prodje za telefone u smislu ,ima losiji ekran(ne neispravan),ima stariju ram memoriju,slabiji procesor bla bla
Znaci model od 100 eura ili 150
Ovde pricamo o hardverskim problemima i kompromis tu ne postoji ,sem da je haedverski losiji od skupljih modela,pa je tu napravljen kompromis
Ne radi mi prox senzor(koga i nema u nekim modelima),ekran malo zeza itd itd to nije kompromis to je glupost krajnjeg korisnika
Meni odgovara da napreduju budu jos bolji ali dok ne srede i softver i hardver daleko im lepa kuca

Vrh Dno