Šta je novo?

Xiaomi Poco F3

@liman Mislio sam na suncu i dnevnoj svetlosti. U igrama iskreno nikad nisam ni osetio problem, mada ne igram tako cesto i igre koje igram nisu preterano zahtevne ni dinamicne (hearthstone, dota underlords).

Trenutno koristim Iphone 8, presao bih na poco f3. Moze neko misljenje da li preporucujete ili ne.. uzeo bih 6/128
Unapred hvala!

Pa prelaz sa iPhone telefona na Android telefon izmedju kojih je par generacija razvoja mobilne industrije nije bas stvar preporuke koliko kulturoloskog skoka. 😀

iPhone 8 koliko god bio dobar uredjaj iako pripada nekoj prosloj eri uredjaja, svakako je nesto drugacije u ondosu na F3, koji ce ti pruziti prilicno drugaciju dimenziju telefona nego sto si navikao, pod uslovom da nisi u medjuvremenu imao veceg kontakta sa Android telefonima ili Xiaomijem.

Evo ja mesec dana koristim verziju 8/256, presao sam sa redmi note 4x, nemam problema sa proximity senzorom, telefon je brz, taj problem sa ekranom nisam primetio, kamera mi nije bitna posto je retko koristim, baterija drzi dan i po lagano, a i svakako se bas brzo puni. Platio sam ga 340e na kp i nisam se pokajao. Samo uzmite u obzir da sam 4 godine koristio redmi note 4x tako da je ocigledna razlika u brzini, pa bi utisak bio drugaciji da sam koristio neki noviji telefon pre f3.

@lafarge
Ko je na forumu rekao da ništa ne radi, sve je bagovito i sr***? Neki primerci imaju green tint na ekranu, proximity senzor je boljka svih Xiaomi modela i MIUI ima svojih mana i bubica, ali nevezano za ovaj model. Koliko sam video, Peca je i pomenuo MIUI mane.

Neko neke "mane" nece/ne moze ni da primeti.

Trenutno koristim Iphone 8, presao bih na poco f3. Moze neko misljenje da li preporucujete ili ne.. uzeo bih 6/128
Unapred hvala!
Ja sam presao sa Iphone 11 na F3, i standardna je prica kad se predje sa ios-a na android. Nesumnjivo je stabilniji IOS, i to bi se osetilo verovatno i na mi 11 ultra da sam presao.
Posto sam prelazio u proslosti a i u buducnosti cu sa ios-a na android i obratno, ne predstavlja mi to saltanje neki problem, i da je proximity ovde normalan ne bih ni malo zalio. Sa ipsom na obicnoj 11ici nisam bio odusevljen iako dimming nije najsrecniji ni na F3, ipak je ekran neuporedivo bolji/pregledniji na suncu nego onaj ips na ajfonu

Prešao na F3 sa Mi 9T. Razlika u brzini primetna, mada ne znam koliko je to do novog telefona, a koliko do HW. Mučeni 9t nisam ni jednom vratio na fabrička za 21 mesec korišćenja, verovatno će mu prijati.
Proximity senzor za sada radi kako treba, nemam zamerke. Isto važi i za ekran, nisam iskusio ni dimming ni zeleni tint iako koristim telefon noću sa minimalnim osvetljenjem ekrana.
Senzor na power dugmetu mi nije legao. Znači, senzor radi ok, ali mi logika senzora na tom mestu ne leži. Možda se naviknem.
Baterija za sada fenomenalna. Generalno, bio sam spreman da ga kupim i ako bude problema prodam za par dana uz gubitak od par desetina evra, ali to se neće desiti.
Da ne bude sve sjajno, Miui nije izneverio sa svojim bubicama. Poboljšanje je da mogu da dodam kontakt bez problema (na 9t nije hteo da stavi razmak između imena i prezimena). Ali je prve noći uradio automatsko ažuriranje sistema iako sam to isključio. Druge noći je ažurirao sistemske aplikacije, iako je i to bilo isključeno. Isto mi je radio i 9t na početku, posle je prestao. Ima još nekih gluposti tog tipa, ali to mi nije ništa novo.
U svakom slučaju, za sada vrlo zadovoljan kupovinom. 8/256 model, ako je nekom bitno.

Jel se sećaš sa kojom verzijom MIU je došao?

Bila je 12.0.nešto. Ne sećam se tačno, ali nije 12.5.

E pa to je super :D
Ne bih ni dirao tu verziju kad bih kupio

Kako da namestim poziv na čekanju. Mts sam i preko kodova, #43 ili kako već, stoji da je aktivirano i u telefonu sam našao gde se pali al neće. Mnogo pričam i sad ne znam kad me neko zove 😳. Inaće ovako pokica radi vrh. Nemam nekih zamerki😁

telefon mi je stigao sa 12.0.4.0. nudi mi update na 12.5.1.0.RJKEUXM.

nadogradnja ili ne?

Uzeh pre par dana ovo čudo. Iskreno, razočaran malo. Prva stvar je green tint na slabijem osvetljenju, mogli su slobodno da ga zovu F3 Hulk. Koliko vidim 90% uređaja ovog modela ima isti problem u manjoj ili većoj meri. Ajd da je ceo ekran takav nego samo pri vrhu i primeti se kad se telefon koristi u mraku. Druga stvar kamere, jedina okej kamera je ova macro/zoom, mogu lepe fotke da se naprave sa njom, glavna, ultrawide, prednja, u solidnom zaostatku u odnosu na moj prethodni A3 i sa gcam i bez. Ekran ne samo da ima green tint nego je kalibracija dosta čudna, ne znam ni sam kako da objasnim ali npr mi note 10 i a3 ima lepši ekran, boje su bolje i prijatnije. Baterija 4-5h sot-a uz 120hz, pretpostavljam da bi na 60hz imao više ali svejedno, trebalo bi to bolje. Prednost je zvuk koji je dosta dobar i performanse kojima se nema šta zameriti čak i sa miui. Kažu da su na jednom custom ROM-u sredili tj delimično ublažili tint pa ću to da probam kad ga otkljucam ako i to ne uspe ide na oglase.

Na oglase i uzmi Mi 10T za isti novac (ako ti IPS ne pravi problem). Nema problem sa ekranom, baterija TOP, perfomanse TOP, kamera meh.

Poz ljudi,da li vam se desava da vam se telefon zagreva i tokom koriscenja YT i ostalih nezahtevnih aplikacija..i kakav je vas poco f3 sa baterijom kod mene nije nesto sjajno i ne znam sta mi je ovo ukljuceno "dpmd"
Screenshot_2021-07-18-17-53-22-684_com.miui.securitycenter.jpg

Restartuj telefon

glupo zvuci ali gde god sam citao, to resi problem. DPMD je Android Device Policy Manager i zna da se zaglavi iz samo njemu poznatog razloga i vrti se u krug dok god ne restartujes telefon.

Restartuj telefon

glupo zvuci ali gde god sam citao, to resi problem. DPMD je Android Device Policy Manager i zna da se zaglavi iz samo njemu poznatog razloga i vrti se u krug dok god ne restartujes telefon.
Vratio sam ga sinoc na fabricka podesavanja pa cemo videti kako ce se sada ponasati.Hvala u svakom slucaju 😄

Nazalost moj a 52 prije 3 dana je ukraden i to ce bit moj neslavni oprostaj od njega ...glupo mi je da opet kupujem isti pa sam narucio poco f3 koji je Peca nahvalio u recenziji stize mi za 4 do 5 dana ...ako nekog bude zanimala usporedba ova dva modela rado cu napisati svoje utiske o ova dva moba ...eto pozdrav za sve

Došlo i kao OTA,bezbedonosno ažuriranje.

Došlo i kao OTA,bezbedonosno ažuriranje.
da ali uključuje i 12.5.2.0 koja je imala neke ispravke i optimizacije. Verovatno ima još izmena ali, kao i svi proizvođači, kad isprave ozbiljnije greške obično prećute da se ne bi brukali.

Odes na Benchmark kanal, sve super, sve radi, telefon bombona. Dodjes na forum, nista ne radi, sve bagovito, telefon sra****. Neko laze, dogovorite se ko
Vecina njih nemaju telefon... nego su procitali to na nekom forumu.. pa pisu ovde,

Brat ima telefon i top je.

Mozda samo kamera nije bas nesto.. ali za 300e...

Performanse su verovatno odlicne, ekran je takodje odlican, ali zna da ima onaj black crush problem pri slabijem osvetljenju...kamere su verovatno dovoljne za vecinu ljudi, naravno, nisu na najvisem nivou, ali dosta se poprave sa gcam-om, proximity takodje zna da zeza...telefon ima mana, e sada, sve zavisi da li nekom te mane smetaju ili ne...za slicne pare je tu i Mi 11 Lite 5g, koji ima slabiji procesor(svakako i vise nego dovoljan za vecinu korisnika), ekran od 90hz bez black crush-a, mozda cak i bolje kamere i proximity koji radi kako treba, tako da je to mozda bolja opcija za ljude koji ne zele da se nerviraju oko telefona. :)

Kako da namestim poziv na čekanju. Mts sam i preko kodova, #43 ili kako već, stoji da je aktivirano i u telefonu sam našao gde se pali al neće. Mnogo pričam i sad ne znam kad me neko zove 😳. Inaće ovako pokica radi vrh. Nemam nekih zamerki😁
Jel radi ikome poziv na čekanju? Iz mts-a sam dobio poruku da je uključeno
da restartujem telefon i uključim u podešavanjima i sve sam uradio ali
neće...

Performanse su verovatno odlicne, ekran je takodje odlican, ali zna da ima onaj black crush problem pri slabijem osvetljenju...kamere su verovatno dovoljne za vecinu ljudi, naravno, nisu na najvisem nivou, ali dosta se poprave sa gcam-om, proximity takodje zna da zeza...telefon ima mana, e sada, sve zavisi da li nekom te mane smetaju ili ne...za slicne pare je tu i Mi 11 Lite 5g, koji ima slabiji procesor(svakako i vise nego dovoljan za vecinu korisnika), ekran od 90hz bez black crush-a, mozda cak i bolje kamere i proximity koji radi kako treba, tako da je to mozda bolja opcija za ljude koji ne zele da se nerviraju oko telefona. :)
F3 ima problem sa green tint, neki modeli i ne zna se da li je to masovno. Mi 11 Lite ima problem sa black crush koji je navodno rešen.

Vrh Dno